e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 05.Srpen 2020 - 0:25

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 24.Červen 2020 - 21:29 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Únor 2009 - 20:36
Příspěvky: 50
Poděkoval: 4 krát
Chtěl bych někoho požádat, zda má zkušenosti s nastavením jednotlivých družic při natáčení jaký zvolit postup-případný návod.
Budu měnit HD-Box za Octagon a HD BOX je seřízen na natáčení na družice 28,19,13,a 1st.Myslím při instalci Octagonu a na jaké družici mám začít. Děkuji za případnou radu nebo stručný návod.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Červen 2020 - 22:37 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2905
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 36 krát
Poděkováno: 175 krát
Pokial motor podporuje USALS , tak je to jedno - prepocita si to podla suradnic prijmu,
pokial motor podporuje len DiSEqC 1.2 tak budes postupovat tak isto ako pri HD-Boxe, natocis na pozadovanu poziciu a ulozis.

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , QVIART Lunix , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Červen 2020 - 16:43 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 24.Červenec 2008 - 17:44
Příspěvky: 124
satelitni prijimac: Ariva 4K , Prismcube,dreambox,
Místo/Bydliště: Kladno,Prha Z
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
Ja zacinam na 13ce jako stred na hlavni doladeni a poto ho poslu na oba konce a pripadne doladim ..mam Octagon na maximku s 7LNB a k tomu moter ....oboje pripojeno na disecq 1.0 a nasledne disecq 1.1 a disecq 1.2 .chodi bez problemu!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Červen 2020 - 20:51 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Únor 2009 - 20:36
Příspěvky: 50
Poděkoval: 4 krát
Děkuji za odpověď - začnu na konfiguraci tunerů asi na 19 st. pozicionerem a mám motor disecq 1,2 tam tuto pozici uložím a odtamtud budu točit a ukládat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2020 - 22:49 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Únor 2009 - 20:36
Příspěvky: 50
Poděkoval: 4 krát
Tak jsem dnes zkoušel sladit natáčení s Octagonem SF 8008 motor SG2100(15let starý).Odpojil jsem HD BOX, který mi najížděl na družice 23,19,16,13 a Thor 0,8 Hd BOX byl s motorem plně kompatabilní a natáčení fungovalo-funguje bezchybně.Dnes HD Box odpojil a zkoušel jsem sladit motor s Octagonem. Všechny pozice jsem si uložil (5 pozic), ale když jsem vyskočil z menu a přepnul na program, tak mi parabolo ujela nepatrně a zkoušel jsem přes pozicioner a všechny možné způsoby, strávil jsem s tím 7 hodin, ale nepodařilo se.Používám nejnovější Image ATV 6,4 z července. Na dané pozice se vždy dalo vrátit ale při výstupu z menu a při spuštění daného programu se vždy parobola hnula a popojela jinam.Měl jsem zapsanou zeměp.šířku a délku daného místa , kde bydlím. Chtěl bych se zeptat, zda máte někdo tento motor a Octagon 8008 a požíváte natáčení. Je vůbec kompatabilní tento přijímač s Octagonem s ATV 6,4? Děkuji za případnou radu.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Červenec 2020 - 6:46 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 19.Duben 2008 - 11:49
Příspěvky: 440
satelitni prijimac: VU+SOLO4k,DM-920,HD BOX 910
Místo/Bydliště: Banská Bystrica
Poděkoval: 22 krát
Poděkováno: 41 krát
Mám menovaný motor a vždy funguje spoľahlivo.Odkrútil som na ňom zo desať STB a aj Tvoj octagon zvládol v pohode.Používam toto nastavenie s DiSEqC 1.2.USALS som nikdy neskúšal. :)


Přílohy:
1_0_19_1F42_CA1_3_EB0000_0_0_0_20200712063523.jpg
1_0_19_1F42_CA1_3_EB0000_0_0_0_20200712063523.jpg [ 19.59 KiB | Zobrazeno 462 x ]
1_0_19_1F42_CA1_3_EB0000_0_0_0_20200712063437.jpg
1_0_19_1F42_CA1_3_EB0000_0_0_0_20200712063437.jpg [ 22.26 KiB | Zobrazeno 462 x ]

_________________
konečne mám čas na koníčky :book:
VU+solo 4k image Open Black Hole 4.3 a Openmultiboot :)
DM-920 image Newnigma2
Gigablue Trio 4k image NFR
HD BOX 9100 original sw
Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Červenec 2020 - 8:35 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5621
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 65 krát
Poděkováno: 135 krát
jo funguje motor aj na octagone-8008 , frčím na tom v nemecku . :D ale nastavoval mi ho osobne baranček ...... :thankyou: lebo o tom nemám ani šajnu .

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Červenec 2020 - 11:58 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Březen 2011 - 12:46
Příspěvky: 230
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 14 krát
rempo a USALS jsi zkoušel? mám ho taky min.těch 15 roků a vždy fungoval ok na různých stb včetně octagonu s 6.4 ale já točím přes usals.

_________________
VU+SOLO 4K, VU+UNO 4K - VTI a FHDG 17, SF8008 s ATV6.4, motor SG2100, 85cm AL, Lnb Tesla TL200.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Červenec 2020 - 12:29 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2008 - 12:29
Příspěvky: 446
satelitni prijimac: Dreambox 920 , Vu+Solo2
Místo/Bydliště: Praha
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 44 krát
hd box vu+ dm všechny jsem bud točil nebo točím přes usals není a nebyl nikdy problém

_________________
motor Stab HH120 ,Dreambox 920,Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC , showbox vitamin 5000 HD
Obrázek
Chyba není v PC ale někde mezi židlí a PC a přesně tam kolikrát sedím :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Červenec 2020 - 19:31 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Únor 2009 - 20:36
Příspěvky: 50
Poděkoval: 4 krát
Usals mi právě nefunguje a jakmile budu mít čas , tak vyzkouším dle barančeka. Děkuji Vám za odpovědi a jakmile se k tomu dostanu, tak se ozvu.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Červenec 2020 - 22:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Únor 2009 - 20:36
Příspěvky: 50
Poděkoval: 4 krát
Zasílám návod na nastavení motoru SG 2100:
1) Konfigurace tuneru - viz obrázek 1 - Nastavení příjmu TUNER A - uložit zeleným po vyskočení z tohoto menu bude hláška přepnout na program před nastavením - dám NE
2)Hledání signálu - obrázek2 - nastavím si tu samou frekvenci jako u konfiguraci tuneru - Nastavení příjmu tuner A vyskočím z nabídky
3) Nastavení motoru - viz obrázek 3 - pozice musí být stejná jako u 1+2 tzn. v mém případě pozice 6, kterou uvádím musí tam být stejná frekvence např.11553,H,22000,5/6, kterou uvádím a jemným natáčením jdu žlutým tlačítkem-východně (natáčel jsem z Astry 23 st. na 28st.) a při najetí a doladění nejvyšší kvality signálu uložím a vyskočím a tak postupuji u všech pozic.jednotlivé pozice si označím např. 1 - 6 dle naladěných družic.V mém případě mám nal.tyto družice 23,19,16,13,0,8,28.
Přeji úspěšné ladění družic.Můžu říci , že mi motor najíždí velmi přesně lépe než HD BOX.


Přílohy:
Obrázek 3.jpg
Obrázek 3.jpg [ 23.58 KiB | Zobrazeno 168 x ]
Obrázek 2.jpg
Obrázek 2.jpg [ 27.84 KiB | Zobrazeno 168 x ]
Obrázek 1.jpg
Obrázek 1.jpg [ 31.82 KiB | Zobrazeno 168 x ]
Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Červenec 2020 - 9:15 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 5071
satelitni prijimac: Formuler F4 Turbo
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 243 krát
Poděkováno: 365 krát
Usals nieje ziadna veda. Chybicka je v nastavení paraboly a motora na stoziari.
Ked nefunguje usals, je potrebné nastaviť usals v prijimaci so vsetkou paradou, poslat parabolu na 23 alebo 19 podla usals, nabehnut k stoziaru, povolit srubky, nastavit na najlepší signal - a hura, dalsie stanice uz sedia, vsetko sedi, nic viac sa už nenastavuje.
Popisoval som to tu
viewtopic.php?f=27&t=63197&p=712099&hilit=Usals#p712099

_________________
formuler f4 turbo combo, openpli, openhdf, orange pi, TBS3102, gemalto pc twin, tanix tx6, x403p, skylink, antiksat


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Červenec 2020 - 11:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Únor 2009 - 20:36
Příspěvky: 50
Poděkoval: 4 krát
Pokud je satelit např. na střeše a nebo kdekoliv se špatným přístupem, tak určitě jednodušší je přes DISEqC 1,2. To byl můj případ. A touto cestou děkuji p.Barančekovi, který mi toto poradil.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk