e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 24.Září 2019 - 11:25

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 35 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nefunkční zvuk na CZ DVB-T2 muxu 13
PříspěvekOdeslal: 04.Leden 2019 - 11:23 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Červen 2009 - 8:48
Příspěvky: 146
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 5 krát
Vyjímám z původního multi-mega-tématového vlákna jako zatím asi nejfatálnější bug DUO 4K. Pro terestriál je v ČR de facto nepoužitelný, zatím. Díky za jakékoli nové info k tomuto bugu.

Kopíruji kompletní popis bugu (22.12. zasláno do AB-COM):
-------------------------------------------------------
Citovat:
... narazil jsem na docela zásadní problém VU+ DUO 4K. Na většině stanic českého DVB-T2 multiplexu 13 (v Praze vysílá na K24, třeba stanice Nova Gold, Nova Action ...) přístroj nedekóduje zvuk. Zkoušel jsem všechno možné. Měnit nastavení audio stop (některé z těch stanic mají jen jednu jedinou), různé image (VTI, BH, OpenATV), různé HDMI kabely i připojit k úplně jiné TV. Nic nepomáhá, prostě jsou některé stanice kompletně bez zvuku. Na jiných receiverech s E2 (osobně jsem zkoušel třeba Octagon SF4008, Dreambox DM900, Mutant HD51, Amiko Viper) tento problém není a ani na ostatních českých DVB-T/T2 muxech žádný problém se zvukem není.

Protože jsem se obával kusové vady, kontaktoval jsem známého, co má také nový DUO 4K a tuto závadu mi potvrdil. Takže zřejmě o kusovou vadu nejde.

-- edit --
Trochu jsem to zanalyzoval a vidím problém v hodnotě AUDIO PID:
Pokud je PID AUDIO větší než 7FF (hexa), DUO4K zvuk zpracuje, pokud je nižší než 800, je ticho.
Podle mě to není jen problém DVB-T/T2. Dekodéru je jedno z jakého zdroje ten stream je.

_________________
Dreambox DM8000 2T+2S
Dreambox DM900 DUAL DVB-T2
Dreambox DM920 SAT + TRIPLE DVB-T2
Octagon SF4008 TRIPLE DVB-T2
Mutant HD51 DUAL DVB-T2
Amiko Viper DVB-T2


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Leden 2019 - 18:34 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2468
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 133 krát
a protom staci referovat - http://vuplus.com/sub/sub0203.php
a nemusis to ani "vyjimat"

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Leden 2019 - 16:56 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Červen 2009 - 8:48
Příspěvky: 146
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 5 krát
EnoSat napsal:
a protom staci referovat - http://vuplus.com/sub/sub0203.php
a nemusis to ani "vyjimat"

No vida, a pak, že to nemělo smysl :-). Díky (za všechny, co taky nevědí co s takovými případy, až na to, že tam DUO 4K vybrat nejde :( ).
Vyjímat jsem to chtěl, aby se o tom vědělo a naletělo si co možná nejméně lidí, aspoň do doby než se jim bug podaří odstranit.

_________________
Dreambox DM8000 2T+2S
Dreambox DM900 DUAL DVB-T2
Dreambox DM920 SAT + TRIPLE DVB-T2
Octagon SF4008 TRIPLE DVB-T2
Mutant HD51 DUAL DVB-T2
Amiko Viper DVB-T2


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Leden 2019 - 18:24 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2468
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 133 krát
v tvojom pripade by som radsej kontaktoval regionalneho zastupcu nech zatlaci na vyrobcu
Kód:
1) Name: olmiSat
2) Country: Czech republic
3) Address: http://shop.olmi.cz
NUMBER OF REPORTS: 1

Opinions:
1) No1 -price,delivery, support and service

Vltavská 2A, 62500 Brno
info@olmi.tv
reklamace   +420720327844
 


Kód:
AB-COM
Velkoobchod se satelitní a DVB-T technikou
Servisní oddělení: +420 910 800 988

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Leden 2019 - 20:01 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 14.Červen 2012 - 17:39
Příspěvky: 5
Poděkováno: 1 krát
Tento problém už řeší firma AB-COM s přímo s výrobcem jako prioritu č.1.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Leden 2019 - 20:18 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5544
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 59 krát
Poděkováno: 126 krát
a ešte som zvedaví či konečne poriešia aj použitie tretieho tuneru DVBS2 v image VTI a B.H. v tomto boxe . :D

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Leden 2019 - 22:05 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Červen 2009 - 8:48
Příspěvky: 146
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 5 krát
EnoSat napsal:
v tvojom pripade by som radsej kontaktoval regionalneho zastupcu nech zatlaci na vyrobcu
Kód:
1) Name: olmiSat
2) Country: Czech republic
3) Address: http://shop.olmi.cz
NUMBER OF REPORTS: 1

Opinions:
1) No1 -price,delivery, support and service

Vltavská 2A, 62500 Brno
info@olmi.tv
reklamace   +420720327844
 


Kód:
AB-COM
Velkoobchod se satelitní a DVB-T technikou
Servisní oddělení: +420 910 800 988

To jsem samozřejmě udělal ze všeho nejdřív, jak tu ostatně píšu.

_________________
Dreambox DM8000 2T+2S
Dreambox DM900 DUAL DVB-T2
Dreambox DM920 SAT + TRIPLE DVB-T2
Octagon SF4008 TRIPLE DVB-T2
Mutant HD51 DUAL DVB-T2
Amiko Viper DVB-T2


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Leden 2019 - 20:27 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Srpen 2012 - 15:05
Příspěvky: 9
Poděkováno: 2 krát
Po dnešní aktualizaci zvuk konečně funguje.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2019 - 9:40 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Červen 2009 - 8:48
Příspěvky: 146
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 5 krát
Pinacle napsal:
Po dnešní aktualizaci zvuk konečně funguje.

Můžu se zeptat na image a verzi?

_________________
Dreambox DM8000 2T+2S
Dreambox DM900 DUAL DVB-T2
Dreambox DM920 SAT + TRIPLE DVB-T2
Octagon SF4008 TRIPLE DVB-T2
Mutant HD51 DUAL DVB-T2
Amiko Viper DVB-T2


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2019 - 10:04 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Srpen 2012 - 15:05
Příspěvky: 9
Poděkováno: 2 krát
Image je VTI a verze poslední, pravidelně aktualizuji.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Únor 2019 - 18:15 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Červen 2011 - 22:57
Příspěvky: 58
Pani ako je to s tou opravou zvuku na ATV 6.3. Som z Trencina a chytam CZ programy update online ale zvuk mi stale zasekava. Aby sme sa rozumeli 0.5-2hod. Ide ok a potom sek, sek, sek. Prepnem program a po case znova.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Únor 2019 - 20:16 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Červenec 2009 - 16:19
Příspěvky: 579
Místo/Bydliště: Pod strechou
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 23 krát
Skus manualne zmazat vsetky tie cz programy a naladit nanovo,nic ine ma nenapada,nemam sice t2 tuner v boxe,ale za pokus to stoji :poklona:

_________________
BOX1 : VU+Duo 4K...Twin FBC DVBS2X Tuner...VTI 14...2TB HDD...Oscam r114XX
BOX2 : AB6XX HD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Únor 2019 - 8:27 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Červen 2009 - 8:48
Příspěvky: 146
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 5 krát
flubertn napsal:
Pani ako je to s tou opravou zvuku na ATV 6.3. Som z Trencina a chytam CZ programy update online ale zvuk mi stale zasekava. Aby sme sa rozumeli 0.5-2hod. Ide ok a potom sek, sek, sek. Prepnem program a po case znova.

To bude jiné issue. Ta nefunkčnost na českém DVB-T2 muxu 13 (např. Nova Gold) byla kompletní. Žádné občasné výpadky, prostě vůbec nešel zvuk. To ale snad už je opravené. Já teď aktuálně DUO 4K nemám, takže nemůžu ověřit, ale třeba @Pinacle to tady píše.

_________________
Dreambox DM8000 2T+2S
Dreambox DM900 DUAL DVB-T2
Dreambox DM920 SAT + TRIPLE DVB-T2
Octagon SF4008 TRIPLE DVB-T2
Mutant HD51 DUAL DVB-T2
Amiko Viper DVB-T2


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Únor 2019 - 8:57 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 23.Leden 2017 - 23:52
Příspěvky: 116
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 14 krát
on urcite mysli ono slavne "kunkani" to stacilo prepnou a naz5 a jelo to dal, ale to myslim ze uz taky odstranili ne?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Únor 2019 - 9:26 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Červen 2011 - 22:57
Příspěvky: 58
Jj myslim to "kunkani" Kompletnu nafunkcnost zvuku som akosi na SK nepostrehol. Vsetky programy ktore tu v Trencine chytam a pouzivam mi zvuk isiel len takto blbne. Na niektorych teda zvuk nesiel ale stacilo prepnut zvukovu stopu a uz isiel tak som to nepovazoval ani za nejaku chybu. Chytam napr. Nova, Nova cinema, Prima, Prima Max, Prima Krimi, Barandov, Kino Barandov, Barandov plus, Barandov News. Zrovna tebou uvedeny program Nova Gold alebo napr Nova 2 nechytim. A cast programov ako je ct1 ct2 ... ma na T2 vysielani nezaujima a ani nepozeram tie berem z freesat. T2 signal mi sluzi na doplnenie sk satelitnej ponuky o cz programy. Nastastie nie vsetky programy cechom a slovakom navzajom vypli aspon niektore nam nechali oficialne.

Takze u mna atv6.3 pravidelne online aktualizacie a "kunkanie" alebo "cukanie" zvuku po urcitej dobe sa deje stale.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Únor 2019 - 9:28 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Srpen 2012 - 15:05
Příspěvky: 9
Poděkováno: 2 krát
Já to dnes odpoledne vyzkouším a napíšu jestli to blbne.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Únor 2019 - 9:54 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 04.Listopad 2007 - 17:58
Příspěvky: 496
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 277 krát
Obavam se ze "kunkani" je problem sw a nikoliv driveru, kdyz jsem mel stroj doma na testy tak napriklad v originalnim sw jsem kunkani NIKDY nezpozoroval, ostatni probmemy originaliho sw vsak nevyvazili tuhle drobnou vyhodu a nakonec jsem dal kunkajici VTI.

_________________
Vrchní velitel pro boj ve vysoké trávě


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Únor 2019 - 6:51 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Srpen 2012 - 15:05
Příspěvky: 9
Poděkováno: 2 krát
Tak jsem vše naladil znovu a pořád kuňká. I když předtím mi to kuňkalo i na ČT HD tam to teď šlo 4 hodiny v pohodě ale Prima Zoom se seká dál. Jiné jsem ani nezkoušel.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Únor 2019 - 8:54 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Červenec 2011 - 20:11
Příspěvky: 13
Poděkováno: 1 krát
....mě v systému VTI 14.01, vše funguje jak má, nic se neseká ani nekunká. To ale nemůžu říct o systémech Open ATV 6.2 ; 6.3 a Black hole 3.07 ; 3,08 kde se obraz seká u všech HD/T2 programů. Obraz kostičkuje, nebo se zastaví, zvuk funguje normálně než se vše sekne. Tuner T/T2 jsem namontoval včera. Při srovnání kvality obrazu tuneru s novou televizí LG 65UK6950, tedy nic moc. Čekal jsem lepší obraz, ale jako záložní zdroj signálu poslouží.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Únor 2019 - 8:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 02.Prosinec 2007 - 14:05
Příspěvky: 74
Poděkoval: 1 krát
Můžu potvrdit, ve VTI je to už OK.

_________________
VU Duo 4K (OpenVix 5,3), Formuler S Turbo,motor Opticum (75E - 45W P105) + P 75 (28-19-23E).


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 35 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk