e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 18.Leden 2019 - 0:57

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 299 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 111 12 13 14 15 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vu+ Duo 4K
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2019 - 21:25 
Online
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2017 - 23:52
Příspěvky: 88
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 9 krát
Takze DVB-T2 neni zakladni vec? Ale pak proc prodavaji stroje jen s pozemnim tunerem?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vu+ Duo 4K
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2019 - 21:45 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 06.Květen 2007 - 21:32
Příspěvky: 247
satelitni prijimac: VU+ DUO2, VU+DUO
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 3 krát
EnoSat napsal:
vado napsal:
EnoSat napsal:
nie som si isty ale mal by tam byt pouzity prvy 64b ARM procesor


Ja uz som to tu raz napisal:
vypis z duo2 4k:

root@vuduo4k:~# cat /proc/cpuinfo
processor : 0
model name : ARMv7 Processor rev 0 (v7l)


Podla info najdene na internete:

"armv7l is 32 bit processor"

Alebo je tato informacia nekorektna ?


skus porovnat datasheet BCM7278/Duo/ s BCM7444S/Ultimo/


Ale BH (ostatne FW som neskusal) su zatial iba pre 32 bit. Aj posledna BH (3.0.8A) z 7.1.2018 s kernelom 4.1.45 hlasi:
root@vuduo4k:~# uname -a
Linux vuduo4k 4.1.45-1.17 #1 SMP Wed Dec 12 02:18:22 UTC 2018 armv7l GNU/Linux
root@vuduo4k:~#

a teda je to stale 32 bitova verzia FW. Aj ked mozno na 64 bitovom ARM.

V.D.

_________________
VU+ DUO 4k s najnovsou BH (vaecsinou) + OSCAM
VU+ DUO 2 s najnovsou BH (vaecsinou) + CCCam + Oscam
VU+ DUO - Nema o prijimac niekto zaujem za symbolicku cenu a odvoz ?
KSC570CX 12.C1.A5 BM-8400CI_STA2 - fyzicky uz neexistuje.
Parabola 90 cm
SG2100
68E az 30W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vu+ Duo 4K
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2019 - 21:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Duben 2008 - 16:44
Příspěvky: 5
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
DVB-T2 je zakladni vec. Problem je pouze v CZ regionu, z globalniho pohledu tovarny zanedbatelne (VU+ se prodava po celem svete), rozumim,ze to nekdo nechce chapat a mysli si ze kvuli nasemu regionu se hned vsichni postavi na zadni, nepostavi.

Ale jak jsem psal, je to jen softwarova drobnost, zadny fatalni problem a jiz se resi tovarnou, ale necekejte ze to bude zitra, proste chvili je treba vyckat. Navic AAC a AAC-HE se pouziva nekolik verzi a to i v T2 podle operatora (CRA versus Digital Broadcasting).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vu+ Duo 4K
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2019 - 21:58 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2007 - 16:24
Příspěvky: 353
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 11 krát
Dodám len toľko že tieto prijímače kupuje len tá osoba ktorá si to môže dovoliť, ale máme aj takú možnosť že keď to nefunguje podľa našich predstav tak VRÁTIME PREDÁVAJÚCEMU a nelámeme hlavu nad tým že daktoré sprosté funkcie nepracujú správne. :smoke:

_________________
2xVu+Solo4K - OpenATV 6.2 + 28,5E - 23,5E - 19,2E - 13E - 9E - 0,8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vu+ Duo 4K
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2019 - 22:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Září 2011 - 12:34
Příspěvky: 11
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 1 krát
Uz ho mam tiez doma, zatial nelutujem. Mne ide hlavne o funkcie SAT prijimaca a tam sa veci dufam coskoro doladia, hlavne treba opravit AAC. [-o<
Avi/Xvid uz par rokov nezbieram, ale zhladom k vykonu CPU by to mozno slo poriesit aj softwareovym dekoderom, ak bude velky tlak zakaznikov. DUO 4K zase podporuje Vp9 Profile 1 aj 2 pre Youtube, co starsie modely nepodporuju.

Po kratkom testovani roznych images som zatial skoncil u BlackHole, u mna bol oproti VTi o dost sviznejsi, obrazova kvalita prekvapivo dobra a vcelku stabilny. Som z OpenATV navyknuty na sirsie moznosti nastaveni a v BH mi zatial nic nechyba, dobry kompromis medzi podporou firemnych funkcii (4-PIP, Youtube, Kodi,...) a flexibilitou open images.
Po dnesnom update sa mi uz neseka nahravanie, ani pri nahravani viacerych programov sucasne =D>


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vu+ Duo 4K
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2019 - 22:06 
Online
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2017 - 23:52
Příspěvky: 88
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 9 krát
usingen napsal:
DVB-T2 je zakladni vec. Problem je pouze v CZ regionu, z globalniho pohledu tovarny zanedbatelne (VU+ se prodava po celem svete), rozumim,ze to nekdo nechce chapat a mysli si ze kvuli nasemu regionu se hned vsichni postavi na zadni, nepostavi.

Ale jak jsem psal, je to jen softwarova drobnost, zadny fatalni problem a jiz se resi tovarnou, ale necekejte ze to bude zitra, proste chvili je treba vyckat. Navic AAC a AAC-HE se pouziva nekolik verzi a to i v T2 podle operatora (CRA versus Digital Broadcasting).


hmm ale na DUO nejde poradne ani obyc dvb-t, vypadava obraz a kunka zvuk, nejses nekdo s AB co to potrebuje prodat?

piki napsal:
Dodám len toľko že tieto prijímače kupuje len tá osoba ktorá si to môže dovoliť, ale máme aj takú možnosť že keď to nefunguje podľa našich predstav tak VRÁTIME PREDÁVAJÚCEMU a nelámeme hlavu nad tým že daktoré sprosté funkcie nepracujú správne.


Ano protoze si nechal dovozce udelat na parabole recenzi, kde pan recenzent takticky uplne zapomel ze pristroj ma problemu jako much, zcela lzive pochavil neco co nefunguje!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vu+ Duo 4K
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2019 - 22:23 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Duben 2008 - 16:44
Příspěvky: 5
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Na parabole zadne recenze s neoficialnim softwarem zatim nevysla, nebo ze bych ji prehlednul. Je tam jen uvodni seznameni s prijimacem a o T/T2 tam neni rec. Je tam jen slibene pokracovani az bude odladene VTI, coz zatim neni.

No ja myslim, ze rozumny clovek si vybere prijimac podle sveho vkusu a neni treba mu nic vnucovat :-) Treba takovy Drembox 9XX s poruchovosti kolem 20%. Ale zase kdyz natrefis na ten spravny kus, tak jede jako drak. Proc si nevzit odladeny prijimac, ktery je jiz na trhu nejakou dobu, novinka je vzdy novinka ...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vu+ Duo 4K
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2019 - 22:50 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 29.Prosinec 2016 - 16:38
Příspěvky: 21
satelitni prijimac: VU+ Duo 4K
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 3 krát
Dnes vyšly nějaké menší aktualizace v rámci VTI (nikoli nové číslo verze VTI) a T1 vysílání jede naprosto bez sebemenšních výpadků. Ty záseky trvají na T2 vysílání. Tam si nejsem jistý, jestli je to jen přístrojem nebo i slabším příjmem na mou anténu, obecně T2 tady mám slabší než T1. I když použiju prutovou anténu, tak na T1 stanice tu stačí, byť na hranici, ale jede to. A T2 ani ťuk, prostě Brno Řečkovice slabší. Já bych zrovna tyto dny ocenil dobrou funkčnost pozemáku, protože mi vypršel serpo na Skylink kartě a budu si ho platit na dva roky, ale až po výplatě:))

_________________
VU+ Duo 4K (S2+T2)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vu+ Duo 4K
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2019 - 23:08 
Online
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2017 - 23:52
Příspěvky: 88
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 9 krát
usingen napsal:
Na parabole zadne recenze s neoficialnim softwarem zatim nevysla
A kde tvrdim opak? Vraz si do DUO original image, a pak mi povez jak jede pozemni prijem!

usingen napsal:
o T/T2 tam neni rec.
No prave vzdyt rikam ze na to pan zapomel, proc asi?

usingen napsal:
No ja myslim, ze rozumny clovek si vybere prijimac podle sveho vkusu a neni treba mu nic vnucovat
To rekni prodejcum co vidi moznost prodat a tak totok nedodelek doporucuji klidne i pro T2 prijem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vu+ Duo 4K
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2019 - 0:15 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 29.Prosinec 2016 - 16:38
Příspěvky: 21
satelitni prijimac: VU+ Duo 4K
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 3 krát
Když pustíte Kodi, píše vám to hlášku o staré verzi Pythonu?? A přehraje vám Kodi nějaký soubor? Mně ani jediný.

_________________
VU+ Duo 4K (S2+T2)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vu+ Duo 4K
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2019 - 8:38 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 02.Prosinec 2009 - 22:13
Příspěvky: 25
satelitni prijimac: VU+ Ultimo 4k
Místo/Bydliště: Opava
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 3 krát
Panove, myslite si, ze ten novy DVBT2 tuner bude v Ultimu 4k fungovat bezchybne?

_________________
VU+Ultimo 4K

kdysi VU+duo 4K, DM8000HD, DM800HD, IPBOX 250s, DM600 PVR, Opticum 9600HD


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vu+ Duo 4K
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2019 - 11:36 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 04.Březen 2011 - 0:02
Příspěvky: 400
Poděkoval: 13 krát
Poděkováno: 48 krát
kup si do ultima 4k klasický tuner dvb T2 do slotu, který tam pro tento tuner dvb T2/C je, maká bez problému a co je hlavní nadále ti zůstává volný slot pro dvb S2/S2X
- tím že si zaplníš druhý slot pro DVB S2/S2X prakticky máš třetí slot k ničemu, jen kdyby jsi chtěl dát ještě jeden dvb t2 tuner a chtěl mít dva tunery DVB T2, ale to bys mohl udělat i opačně
- ještě jsem četl, (nemohu však sám osobně potvrdit),že v Vu+ duo 4k prozatím tento nový tuner nefunguje korektně, pravděpodobně nejsou ještě dostatečně vyladěné ovladače

_________________
Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2-VTI 14.0.1,DVB_T2/T_dual); VU+ solo4k (VTI 14.0.1, VU+ solo2, (VTI 14.0.1),Full HD Glass17, hdd 1750Gb,1x 1000Gb, 2x 650GB, 1.par.- LBN na 23,5E,19E,13E, 2.par.0.8E + 3.par. motor 53°E-30°W,


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vu+ Duo 4K
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 21:23 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 02.Prosinec 2009 - 22:13
Příspěvky: 25
satelitni prijimac: VU+ Ultimo 4k
Místo/Bydliště: Opava
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 3 krát
No, a tak se stalo. Dneska jsem Duo4k vymenil za Ultimo. A jsem spokojen. Jak radil "Akva", koupil jsem DVBT tuner do sbernice, k tomu BT ovladac a jel dom. A doma jsem zjistil, ze nedali tuner do sbernice https://shop.atoselektro.cz/tuner-pro-vu-dvb-t-t2-c-twin-dual_d129555.html, ale ten novy do slotu https://shop.atoselektro.cz/tuner-pro-vu-mtsif-dvb-t2-dual_d256730.html, kvuli kteremu se vracel Duo4k. No, a tak jsem nelenil a vrazil ho tam. A ejhle, on v Ultimu funguje bez zavad. Coz se hodi, bo zrovna chumeli jak prase a na parabole tma...

_________________
VU+Ultimo 4K

kdysi VU+duo 4K, DM8000HD, DM800HD, IPBOX 250s, DM600 PVR, Opticum 9600HD


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vu+ Duo 4K
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 21:27 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 780
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 58 krát
... a na parobole tma však ju máš na takom dobre prístupnom mieste kde ju ide očistiť...

_________________
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD ,LCD4Linux Samsung SPF-107H


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vu+ Duo 4K
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 22:00 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 06.Květen 2007 - 21:32
Příspěvky: 247
satelitni prijimac: VU+ DUO2, VU+DUO
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 3 krát
Tak som si dal robotu, prekonvertoval som .avi do .mp4. Teda nechyba mi kodek pre .avi
Terestrial nemam, nemozem hodnotit.

Zopakujem svoje skusenosti, mam BH:
- obraz je ovela lepsi, ako bol z VU+ duo2
- rychle bootovanie
- rychly shutdown
- dobry obraz 4k
- FCC
- 8 tunerov

_________________
VU+ DUO 4k s najnovsou BH (vaecsinou) + OSCAM
VU+ DUO 2 s najnovsou BH (vaecsinou) + CCCam + Oscam
VU+ DUO - Nema o prijimac niekto zaujem za symbolicku cenu a odvoz ?
KSC570CX 12.C1.A5 BM-8400CI_STA2 - fyzicky uz neexistuje.
Parabola 90 cm
SG2100
68E az 30W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vu+ Duo 4K
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2019 - 13:06 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Leden 2010 - 19:31
Příspěvky: 82
satelitni prijimac: AB Cryptobox 752 HD Combo
Poděkoval: 1 krát
Funguje někomu remote channel stream, mě to nejde z dua na zero, vše se tváří,že je ok,programy načne, ale ani obraz ani zvuk, na obou mám openatv 6.3
Počasí ve skynu taky nefunguje.

_________________
VU+ DUO 4K
VU+ ZERO
Formuler S Turbo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vu+ Duo 4K
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2019 - 13:17 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 29.Září 2010 - 20:55
Příspěvky: 20
Poděkoval: 3 krát
Nemáš náhodou zapnuté ověřování HTTP streamů? U mě byl problém v tomto.

_________________
Email 31


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vu+ Duo 4K
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2019 - 13:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Leden 2010 - 19:31
Příspěvky: 82
satelitni prijimac: AB Cryptobox 752 HD Combo
Poděkoval: 1 krát
Kde to prosímtě najdu?

_________________
VU+ DUO 4K
VU+ ZERO
Formuler S Turbo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vu+ Duo 4K
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2019 - 14:00 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 29.Září 2010 - 20:55
Příspěvky: 20
Poděkoval: 3 krát
Menu - Nastavení - Přizpůsobení a Vzled - Přizpůsobení

_________________
Email 31


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Vu+ Duo 4K
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2019 - 14:07 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Červen 2009 - 8:48
Příspěvky: 129
Poděkoval: 28 krát
Poděkováno: 5 krát
barinek007 napsal:
Takze DVB-T2 neni zakladni vec? Ale pak proc prodavaji stroje jen s pozemnim tunerem?

Problém s AUDIO PID se jistě brzy (resp. pozdě, ale lepší než vůbec) vyřeší. Ona ale i ta zpětná kompatibilita je docela zásadní věc. Krabičku na přehrávání kdečeho sice mít můžu, ale když už si kupuju multifunkční věc za 10 a víc litrů, očekávám, že multifunkční bude ne jen na reklamním letáčku, ale i v praxi. Aby to pak nedopadlo, že abych přehrál všechna domácí videa, budu na to muset mít 10 krabiček ;-).

_________________
Dreambox DM8000 2T+2S
Dreambox DM900 DUAL DVB-T2
Dreambox DM920 SAT + TRIPLE DVB-T2
Octagon SF4008 TRIPLE DVB-T2
Mutant HD51 DUAL DVB-T2
Amiko Viper DVB-T2


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 299 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 111 12 13 14 15 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk