e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 17.Leden 2019 - 23:54

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 117 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2019 - 12:17 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 26.Srpen 2009 - 10:25
Příspěvky: 298
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 6 krát
mido222 napsal:
Já nahraju čistou image a hned tam mám jen 130 MB a po nastavení a nainstalování pluginu hbbtv to klesne na 30 MB a pak ještě czsk archív a youtube a jsem na 10 MB.

Ešte dnes večer pozriem, ale ešte raz - myslíš pamäť vo Flash partícii 1GB, kde je image a nie voľnú RAM? (tiež je 1GB)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2019 - 13:53 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2014 - 13:38
Příspěvky: 25
Ano Flash ne ram a to tam nemám ani picony.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2019 - 15:38 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Říjen 2009 - 12:34
Příspěvky: 573
satelitni prijimac: VU-MUTANT
Místo/Bydliště: Nová Baňa * Brehy
Poděkoval: 13 krát
Poděkováno: 35 krát
ved to ma 4GB flash hod sem screenshot ja mam zgemu H9 2S a ma len 256MB fash a aj z nainstalovanim kodi mi ostalo 10mb tak som cely system supol na sd kartu a teraz mam 13GB volnej falash
Příloha:
flash.png

RAM maš 1GB a tu system moze zatazit cca 40%


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
ON /Zgemma H9.2S / Vu+Uno SE 4K
OFF /VU DUO/DM 500 HD/VU Solo2/VU DUO2/Mutant HD2400/Mutant HD 4K/Mutant HD1500/VU Solo 4K/VU Ultimo 4K/VU UNO 4K/Dinobot U5 mini /Octagon SF8008


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2019 - 17:03 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2014 - 13:38
Příspěvky: 25
tak to mám já.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2019 - 18:14 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Říjen 2009 - 12:34
Příspěvky: 573
satelitni prijimac: VU-MUTANT
Místo/Bydliště: Nová Baňa * Brehy
Poděkoval: 13 krát
Poděkováno: 35 krát
a aku mas presne masinu prjimac

_________________
ON /Zgemma H9.2S / Vu+Uno SE 4K
OFF /VU DUO/DM 500 HD/VU Solo2/VU DUO2/Mutant HD2400/Mutant HD 4K/Mutant HD1500/VU Solo 4K/VU Ultimo 4K/VU UNO 4K/Dinobot U5 mini /Octagon SF8008


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2019 - 19:27 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2014 - 13:38
Příspěvky: 25
Zgemma h7s


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 7:29 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 26.Srpen 2009 - 10:25
Příspěvky: 298
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 6 krát
Mido - máš tam nejako málo celkovej Flash. Mne ukazuje nie cez 500MB ale skoro 800MB !!
Aj tak sa mi zdá, že tie info o pamäti v rôznych STB sú nepresné a niekedy zavádzajúce.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 9:37 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2014 - 13:38
Příspěvky: 25
Já si myslím, že to je tím swap, ten asi ukrojil tu Flash paměť, nevím jak ty starší img, ale openatv 6.3 má swap kolem 500 MB.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 12:11 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 26.Srpen 2009 - 10:25
Příspěvky: 298
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 6 krát
Swap využíva RAM alebo ho môžeš presmerovať na externý kľúč.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 14:29 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2014 - 13:38
Příspěvky: 25
Ale jak přesměrovat, umím na HDD vytvořit další swap, ale ten první ve Flash paměti zůstane a zabírá místo.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 20:07 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 22.Srpen 2006 - 10:10
Příspěvky: 29
Re: mido222
chybí ti základy práce v prostředí unix.
přihlaš se k přijímačí přes telnet nebo ssh a postupně zadej příkazy:
free -h
cat /proc/swaps
cat /etc/fstab

výsledky příkazů sem vystav a pak budeme pokračovat
Petr


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 22:07 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2014 - 13:38
Příspěvky: 25
Ok, rád se učím.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2019 - 21:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 22.Srpen 2006 - 10:10
Příspěvky: 29
reaguji až teď, protože (nevím z jakého dúvodu) jsem neviděl přílohu (téměř 2 dny ?!)
Takže pokud sem napíšu nějaký příkaz, tak je v takovém tvaru v jakém má být a stačí jej skopírovat a vložit,
mj. v příkazu cat je MEZERA =>
příkaz
cat/proc/swaps NEEXISTUJE, ale
cat /proc/swaps už je ok a podobně i
cat /etc/fstab
Takže provést znovu.
Petr


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2019 - 7:06 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2014 - 13:38
Příspěvky: 25
Ok, jinak budu zkoušet ještě jiné img a uvidím který mi sedne.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2019 - 7:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2014 - 13:38
Příspěvky: 25
tak tady to konečně je.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2019 - 14:43 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 22.Srpen 2006 - 10:10
Příspěvky: 29
Tak toto je v pořádku
pro swap se používá 500MB partition /dev/mmcblk0p10 a tak to má být.
Důležtý je rootovský filesystém (/dev/root mounted on /) - mívá velikost cca. 751MB a volného místa by na něm mohlo být tak 200MB
- takže ještě spust příkaz:
df -k

mohlo by to vypadat nějak takto:
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 751096 488264 205496 70% /
devtmpfs 190260 4 190256 0% /dev
tmpfs 64 0 64 0% /media
/dev/mmcblk0p1 3050 10 3040 0% /boot
tmpfs 514012 7036 506976 1% /var/volatile

pokud bys měl na rootovském filesystému opravdu pouze 30MB volného místa, tak jsi naistaloval/provedl něco co to způsobilo,
ale swap za to nemůže.
Pokud chceš být v obraze je dobré postupně sledovat zaplnění (např. df -k) rootovském filesystému - po čisté instalaci image, po instalaci pluginů, skinů, pikonů.

Petr


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2019 - 16:31 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2014 - 13:38
Příspěvky: 25
Díky za pomoc, ale už jsem tam nahodil openatv 6.2 a po čisté instalaci tam bylo 200 MB volného místa, ale na 6.3 bylo po čisté instalaci jen 130 MB. Teď je to už OK mám tam vše co potřebují a je tam ještě 70 MB volného místa.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 117 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk