e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Březen 2019 - 14:29

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 146 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 14 5 6 7 8 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2019 - 12:17 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 26.Srpen 2009 - 10:25
Příspěvky: 298
satelitni prijimac: Zgemma H7S
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 6 krát
mido222 napsal:
Já nahraju čistou image a hned tam mám jen 130 MB a po nastavení a nainstalování pluginu hbbtv to klesne na 30 MB a pak ještě czsk archív a youtube a jsem na 10 MB.

Ešte dnes večer pozriem, ale ešte raz - myslíš pamäť vo Flash partícii 1GB, kde je image a nie voľnú RAM? (tiež je 1GB)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2019 - 13:53 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2014 - 13:38
Příspěvky: 26
Ano Flash ne ram a to tam nemám ani picony.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2019 - 15:38 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Říjen 2009 - 12:34
Příspěvky: 586
satelitni prijimac: VU-MUTANT
Místo/Bydliště: Nová Baňa * Brehy
Poděkoval: 13 krát
Poděkováno: 42 krát
ved to ma 4GB flash hod sem screenshot ja mam zgemu H9 2S a ma len 256MB fash a aj z nainstalovanim kodi mi ostalo 10mb tak som cely system supol na sd kartu a teraz mam 13GB volnej falash
Příloha:
flash.png

RAM maš 1GB a tu system moze zatazit cca 40%


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
ON /Zgemma H9.2S / Vu+Uno SE 4K
OFF /VU DUO/DM 500 HD/VU Solo2/VU DUO2/Mutant HD2400/Mutant HD 4K/Mutant HD1500/VU Solo 4K/VU Ultimo 4K/VU UNO 4K/Dinobot U5 mini /Octagon SF8008


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2019 - 17:03 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2014 - 13:38
Příspěvky: 26
tak to mám já.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2019 - 18:14 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Říjen 2009 - 12:34
Příspěvky: 586
satelitni prijimac: VU-MUTANT
Místo/Bydliště: Nová Baňa * Brehy
Poděkoval: 13 krát
Poděkováno: 42 krát
a aku mas presne masinu prjimac

_________________
ON /Zgemma H9.2S / Vu+Uno SE 4K
OFF /VU DUO/DM 500 HD/VU Solo2/VU DUO2/Mutant HD2400/Mutant HD 4K/Mutant HD1500/VU Solo 4K/VU Ultimo 4K/VU UNO 4K/Dinobot U5 mini /Octagon SF8008


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2019 - 19:27 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2014 - 13:38
Příspěvky: 26
Zgemma h7s


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 7:29 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 26.Srpen 2009 - 10:25
Příspěvky: 298
satelitni prijimac: Zgemma H7S
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 6 krát
Mido - máš tam nejako málo celkovej Flash. Mne ukazuje nie cez 500MB ale skoro 800MB !!
Aj tak sa mi zdá, že tie info o pamäti v rôznych STB sú nepresné a niekedy zavádzajúce.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 9:37 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2014 - 13:38
Příspěvky: 26
Já si myslím, že to je tím swap, ten asi ukrojil tu Flash paměť, nevím jak ty starší img, ale openatv 6.3 má swap kolem 500 MB.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 12:11 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 26.Srpen 2009 - 10:25
Příspěvky: 298
satelitni prijimac: Zgemma H7S
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 6 krát
Swap využíva RAM alebo ho môžeš presmerovať na externý kľúč.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 14:29 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2014 - 13:38
Příspěvky: 26
Ale jak přesměrovat, umím na HDD vytvořit další swap, ale ten první ve Flash paměti zůstane a zabírá místo.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 20:07 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 22.Srpen 2006 - 10:10
Příspěvky: 29
Re: mido222
chybí ti základy práce v prostředí unix.
přihlaš se k přijímačí přes telnet nebo ssh a postupně zadej příkazy:
free -h
cat /proc/swaps
cat /etc/fstab

výsledky příkazů sem vystav a pak budeme pokračovat
Petr


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 22:07 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2014 - 13:38
Příspěvky: 26
Ok, rád se učím.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2019 - 21:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 22.Srpen 2006 - 10:10
Příspěvky: 29
reaguji až teď, protože (nevím z jakého dúvodu) jsem neviděl přílohu (téměř 2 dny ?!)
Takže pokud sem napíšu nějaký příkaz, tak je v takovém tvaru v jakém má být a stačí jej skopírovat a vložit,
mj. v příkazu cat je MEZERA =>
příkaz
cat/proc/swaps NEEXISTUJE, ale
cat /proc/swaps už je ok a podobně i
cat /etc/fstab
Takže provést znovu.
Petr


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2019 - 7:06 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2014 - 13:38
Příspěvky: 26
Ok, jinak budu zkoušet ještě jiné img a uvidím který mi sedne.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2019 - 7:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2014 - 13:38
Příspěvky: 26
tak tady to konečně je.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2019 - 14:43 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 22.Srpen 2006 - 10:10
Příspěvky: 29
Tak toto je v pořádku
pro swap se používá 500MB partition /dev/mmcblk0p10 a tak to má být.
Důležtý je rootovský filesystém (/dev/root mounted on /) - mívá velikost cca. 751MB a volného místa by na něm mohlo být tak 200MB
- takže ještě spust příkaz:
df -k

mohlo by to vypadat nějak takto:
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 751096 488264 205496 70% /
devtmpfs 190260 4 190256 0% /dev
tmpfs 64 0 64 0% /media
/dev/mmcblk0p1 3050 10 3040 0% /boot
tmpfs 514012 7036 506976 1% /var/volatile

pokud bys měl na rootovském filesystému opravdu pouze 30MB volného místa, tak jsi naistaloval/provedl něco co to způsobilo,
ale swap za to nemůže.
Pokud chceš být v obraze je dobré postupně sledovat zaplnění (např. df -k) rootovském filesystému - po čisté instalaci image, po instalaci pluginů, skinů, pikonů.

Petr


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2019 - 16:31 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2014 - 13:38
Příspěvky: 26
Díky za pomoc, ale už jsem tam nahodil openatv 6.2 a po čisté instalaci tam bylo 200 MB volného místa, ale na 6.3 bylo po čisté instalaci jen 130 MB. Teď je to už OK mám tam vše co potřebují a je tam ještě 70 MB volného místa.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Leden 2019 - 9:23 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Leden 2008 - 9:24
Příspěvky: 21
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 2 krát
Mám tento prijímač asi týždeň a cez víkend som ho konečne čiastočne otestoval. Kupoval som ho ho ako náhradu za extrend 6500 ktorý mi pekných pár rokov dobre slúžil, ale teraz mu odišiel čiastočne tuner - problém z prepínaním polarizácie. Ak ich porovnám tak obraz u H7S u HD sa mi zdá lepší, prepínanie programou rýchlejšie a celkovo je svižnejší a bootovanie sa ani nedá porovnať je skutočne rýchle. KODI aj archív CZSK bez problémov. Spolupráca s ICE kartou cez OSCAM aj CCCAM 2.3.2 bez problémou. C link na shara bez problémov ako aj IPTV stream. DVBT ma celkom prekvapilo nakoľko je to môj prvý linux s takýmto tunerom- prepínanie staníc okamžite aj citlivosť výborná. Na chvílu som mal problém s pip kým som prišiel na to, že ho treba nastaviť v menu cez multiboot na experimentálny skin(ATV 6.2) potom už všetko OK. Po doinštalácii pluginov nejde blindscan - vypisuje, že tuner ho nepodporuje, ale to sa dá prežiť. Tak ako sa tu píše prekvapilo ma obsadenie RAM aj FLASH. FLASH má sice 4GB, ale je rozdelená na partície pre multiboot po 1GB a obe pamäte sú už na hrane. Zatiaľ to neriešim prijímač beží a nezamrza, uvidím keď mu pridám ďalšie pluginy.
Zatiaľ som neprišil na to ako prepnúť zobrazovanie čísla kanálu namiesto hodín na displeji - nevie niekto poradiť?
Kedže je to môj prvý 4K prijímač (mám TV oled LG UHD) a nastavím video výstup na prijímači na 2160p obraz stmavne a rozostrí sa, t.j musím použiť nastavenie 1080 tam je to OK - neviem čo to spôsobuje, pretože ak použije vstavaný sat v tv tam je to OK aj obraz na UHD stanice (Astra uhd demo je lepší ako z H7S). Že by to robilo HDMI ? alebo skin (mám tam HD glass 17) tiež si stým neviem poradiť. Pôvodne som chcel kúpiť vu 4K duo, ale to čo tu bolo popísané ma odradilo a tak som sa rozhodol pre tento a hoci ho mám ešte len pár dni zatiaľ neľutujem pomer cena a kvalita za trojtuner je velmi dobrá - to vsjo.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Leden 2019 - 13:31 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2423
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 50 krát
acidko007
nejsem teď u boxu ale v menu je to GUI a nastavení VFD nebo tak nějak
takže já mám sice skin hd glass, ale podle mě to najdeš
u mě tedy
menu-nastavení-přizp. a vzhled-nastavení VFD displaye-led display setup-show on led clock allways = hodiny trvale potvrdit zeleným a restart gui raději

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Leden 2019 - 20:13 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Leden 2008 - 9:24
Příspěvky: 21
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 2 krát
vďaka wolf, v nastavení displeja je len vypnúť hodiny, ale zmeniť aby na displeji bolo číslo kanála tam nie je.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 146 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 14 5 6 7 8 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk