e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 10.Prosinec 2018 - 21:13

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 75 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2018 - 6:49 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 02.Březen 2011 - 12:46
Příspěvky: 68
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
efendy, už teť se těšíme na tvé dojmy s toho testování \:D/

_________________
VU+SOLO 4K, VU+UNO 4K , VTI a FHDG 17, nový SF8008 s ATV6.2, motor SG2100, 85cm AL, Inverto BLACK Ultra Quattro.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2018 - 8:22 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5272
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 103 krát
hm.... no prvý dojem ....... #-o za boha som neprišiel na to ako zapnúť PIP.... :cry:

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2018 - 8:34 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9272
Poděkoval: 39 krát
Poděkováno: 134 krát
efendy mrkni na forum DE myslim, ze to tam niekedy v lete rozoberali ......

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2018 - 9:06 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5272
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 103 krát
jj. mrknem tam .... #-o na to že to má tak velké image super rýchlo bootuje ten bazmek .... :Yahoo!: o tom potom ..... a je naozaj celkom rýchle za tie peniaze ... :good: len aby mal dosť velkú tú 1-ggb fleshku ked všetky nové image sú väčšie :D táto....len aby sa tam tie králiky potom zmestili ..... :cry: či vôbec podporuje PIP ten chip..... #-o no nič idem skúšať..... :smoke:

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2018 - 9:25 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2339
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 39 krát
taky mi dorazil přijímač mám ho od čtvrtka, jeví se mi celkem dobře, subjektivní obraz proti VU+ solo2 se stjným image open atv 6.2 mi přijde srovnatelný s "mírnou převahou" pro solo2, ale tam mám obraz více doladěný. Takže asi je brzo hodnotit.
Co mě zaujalo:
ikdyž je to 3 tuner tváří se v openweb info jako 1 tuner, já mám zapojeny všechny 3 tunery, přičemž na satelitních tunerech mám na obou 1°W,13°E,19°E a 23°E a na tuneru A ještě navíc 6lnb, při vstupu do openwebinfo - seznamu kanálů vidím jen 1ks tuneru. Nevím jestli to je nějaká anomálie toho boxu nebo open ATV. Potřebuju info jak to máte vy ostatní.
Zajímavé ale je to, že když mám na stb zapnutý nějaký kanál na nějaké družici, pak normálně otevřu přes VLC player jiný program ze stejnégo satelitu ale na úplně jiné frekvenci a polarizaci :shock: tedy chová se klasicky jako 2tuner.
Pozemní dvb-t2 tuner je docela citlivý myšleno je schopen detekovat slabý signál, který skoro ani nezachytil můj měřák rover atom. Tady ale je podstatné uvést jednu důležitou věc. Je třeba, aby byl dvb-t2 tuner "zásoben" kvalitním signálem co do chybovosti a odrazů (echo).
V současné době mám možnost zachytit u mě doma 3 přechodové sítě 11 (česká televize), 12 (české radiokomunikace) a 13 (digital broadcasting). První dvě mají ale jiné parametry z pohledu FEC u sítě 13 to jsou 3/4 (11 a 12 má 2/3). Zjednodušeně řečeno - divák musí mít zajištěnu dostatečnou úroveň signálu z pohledy jeho vstupní kvality. S podrobnými hodnotami Vás nebudu zatěžovat, ale u mě jsou hodnoty a parametry u přechodové sítě 13 nepatrně horší než u sítí 11 a 12.
Výsledek je zamrzání a rozpad obrazu i přesto, že síla (úroveň signálu) je dostatečná, ale co do jiných hodnot hraniční.
Takže zjednodušeně. Může se Vám stát to co mi, horší parametry signállu u přechodové sítě lépe přechroustá a hraje bez problémů box jako např. amiko neocombo nebo televize s dvb-t2 tunerem Finlux a nebo externím dvb-t2 settopbox strong srt 8211.
To aby se někdo nedivil, že mu na jedné televize programy zmíněné sítě hrají a u zgemmy se sekají...

Multistreamy:
na 39°E u Bulharů naladěno podle manuálního ladění (uživatelem def. transpoder) se zadáním čísla multistreamu dole v tabulce bez potíží. Kvalita obrazu BNT1,2,3 ale hnus. Ve čtvrtek jsem se díval na evropskou ligu dávali tam hodně přenosů ale jak jsem psal obraz alá digi.tv z počátků jejího vysílání.
Francouzi na 5°W šli naladit podobně jako Bulhaři, problém jsem ale měl s některýma Italama se SR 32500 a SR35000, box signál neviděl a tak při manuálním scanu nevyhledal nic, už jsem to chtěl skoro vzdát,pak jsem ale ještě dal automatické ladění programů a světe div se, programy byly nalezeny. U některých těch italských s vysokou SR ale při přepínání kanálů dojde ke krátkému zámrzu a pixelaci obrazu.
HDMI-CEC ve spojení s mým panasonicem Viera funguje u Open ATV jak potřebuju, což je milé překvapení, protož na solo2 mi to šlo dle mých představ jen u vti.
Toť asi pro dnes vše...

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2018 - 9:32 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2146
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 106 krát
efendy55 napsal:
či vôbec podporuje PIP ten chip..... #-o no nič idem skúšať..... :smoke:


https://zgemma.com/Thread-H7S-MultiBoot ... rnal-flash
-v multibote zmenit polozku standart na experimental a pripravit sa na problemy s PIPom

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dr.HD F16 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD/7020S/500S , Nokia 9600S , dBox C , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2018 - 9:36 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2146
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 106 krát
w.o.l.f. napsal:
Výsledek je zamrzání a rozpad obrazu i přesto, že síla (úroveň signálu) je dostatečná, ale co do jiných hodnot hraniční.
Takže zjednodušeně. Může se Vám stát to co mi, horší parametry signállu u přechodové sítě lépe přechroustá a hraje bez problémů box jako např. amiko neocombo nebo televize s dvb-t2 tunerem Finlux a nebo externím dvb-t2 settopbox strong srt 8211.
To aby se někdo nedivil, že mu na jedné televize programy zmíněné sítě hrají a u zgemmy se sekají...


tento bug je znamy uz rok
https://www.youtube.com/watch?v=we4iXcAdmYM

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dr.HD F16 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD/7020S/500S , Nokia 9600S , dBox C , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2018 - 10:18 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1419
Poděkoval: 97 krát
Poděkováno: 248 krát
w.o.l.f. napsal:
V současné době mám možnost zachytit u mě doma 3 přechodové sítě 11 (česká televize), 12 (české radiokomunikace) a 13 (digital broadcasting). První dvě mají ale jiné parametry z pohledu FEC u sítě 13 to jsou 3/4 (11 a 12 má 2/3). Zjednodušeně řečeno - divák musí mít zajištěnu dostatečnou úroveň signálu z pohledy jeho vstupní kvality. S podrobnými hodnotami Vás nebudu zatěžovat, ale u mě jsou hodnoty a parametry u přechodové sítě 13 nepatrně horší než u sítí 11 a 12.
Výsledek je zamrzání a rozpad obrazu i přesto, že síla (úroveň signálu) je dostatečná, ale co do jiných hodnot hraniční.
Ty podrobnější hodnoty by mne zajímaly. Protože to jediné je objektivní informace, která je užitečná pro porovnání. Můžeš je sem napsat (alespoň ten mux13)? Díky.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2018 - 13:31 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5272
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 103 krát
a sakra ....... prvý bazmek s ARM procesorom kde funguje aj USB-DVBT2-TUNER s chipom HMP a 9015 ... :good: :Yahoo!:

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2018 - 13:47 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2339
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 39 krát
VTronik napsal:
w.o.l.f. napsal:
V současné době mám možnost zachytit u mě doma 3 přechodové sítě 11 (česká televize), 12 (české radiokomunikace) a 13 (digital broadcasting). První dvě mají ale jiné parametry z pohledu FEC u sítě 13 to jsou 3/4 (11 a 12 má 2/3). Zjednodušeně řečeno - divák musí mít zajištěnu dostatečnou úroveň signálu z pohledy jeho vstupní kvality. S podrobnými hodnotami Vás nebudu zatěžovat, ale u mě jsou hodnoty a parametry u přechodové sítě 13 nepatrně horší než u sítí 11 a 12.
Výsledek je zamrzání a rozpad obrazu i přesto, že síla (úroveň signálu) je dostatečná, ale co do jiných hodnot hraniční.
Ty podrobnější hodnoty by mne zajímaly. Protože to jediné je objektivní informace, která je užitečná pro porovnání. Můžeš je sem napsat (alespoň ten mux13)? Díky.


u mě bylo bBer 3x10-3 a lber 3x10-6 ostatní hodnoty (MER,C/N a Noise Marg.) se pohybovaly na spodní hranici z pohledu ideálních hodnot. Nečekal jsem, že tuner bude "méně odolný" vůči méně korektnímu signálu než u toho amika.

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Říjen 2018 - 13:01 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5272
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 103 krát
hm.... aký to má vlastne procesor ??? ARM alebo MIPS ???? všade sa uvádza ináč .... #-o podla toho že tam bezvadne funguje USB-DVBT tak tipujem že je tam v skutočnosti MIPS ....
https://www.eshop.sapro.cz/default.asp? ... stiid=3572
https://satelity.ellano.sk/zgemma-h7s_37868.html tu sa píše o MIPS...
https://www.parabola.cz/clanky/6466/zge ... streamu/tu sa píše o ARM ... #-o

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Říjen 2018 - 13:16 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 05.Duben 2007 - 9:32
Příspěvky: 2068
satelitni prijimac: Samé VU+ a DM
Poděkoval: 23 krát
Poděkováno: 95 krát
Ved sa pozri na specifikaciu procesoru BCM7251 a hned vies na com si. :wink:
https://www.broadcom.com/products/broad ... ox/bcm7251

_________________
Nosce te ipsum.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Říjen 2018 - 13:25 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5272
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 103 krát
https://www.broadcom.com/products/broad ... ox/bcm7251
jo to som čítal .... že je to ARM ..... #-o ale tu je ešte písmenko S ...... ale nie som na toto expert ... ](*,)
len ma prekvapilo že majú v tom predajcovia tiež trochu chaos ..... [-o< samozrejme že napr. binárka pre oscam tam ide pre ARM procesor .... :smoke: takže vsjo jásno ... :Yahoo!:
takže som ho rozšíril na 4 až 6 tuner ... samozrejme cez USB-DVBT2 .... a nemá probléma .... :smoke: :good:
zatial ho musím naozaj pochváliť ... mám tam momentálne openatv-6.2 a ide bezvadne .... :Yahoo!:

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Říjen 2018 - 20:41 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2146
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 106 krát
staci F3 na nejakej binarke v TC s pluginom anyelf a hned vies aku architekturu pouziva box

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dr.HD F16 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD/7020S/500S , Nokia 9600S , dBox C , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Říjen 2018 - 10:15 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Prosinec 2011 - 16:37
Příspěvky: 615
Ahojte, neviete náhodou ako vypnúť to blbé logo na displeji?

Dík


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Říjen 2018 - 12:03 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2339
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 39 krát
@jaoco,
v ATV jsem zkoušel všecko možné v tom menu vfd displaye a nic co by potlačilo to ostré svícení jsem nenašel

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Říjen 2018 - 13:49 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 30.Prosinec 2011 - 16:37
Příspěvky: 615
wolf - vybavené, prelepené izolačkou, je to obyčajná ledka s vyrezaným logom.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Říjen 2018 - 14:19 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 19.Duben 2008 - 11:49
Příspěvky: 373
satelitni prijimac: VU+SOLO4k,ZgemmaH7S,ET-4000
Místo/Bydliště: Banská Bystrica
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 34 krát
mne napríklad to nevadí,aspoň niečo tam svieti,keď to nemá plnohodnotný displej :)

_________________
konečne mám čas na koníčky :book:
et-4000 Image Openpli 4.0 :)
VU+solo 4k image Open Black Hole 0.6 a Openmultiboot :)
Zgemma H7 S image Opendroid 6.7 a OPD Multiboot


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Říjen 2018 - 16:16 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4698
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 91 krát
baranček napsal:
mne napríklad to nevadí,aspoň niečo tam svieti,keď to nemá plnohodnotný displej :)

:) :) :)
No, u mňa pre zmenu, je to presný opak! Na mňa takýto silne svietiaci display pôsobí skôr rušivo. Preto mám napr. na jednom zo stb nastavenú svietivosť displaya skoro na minimum a na ďalšom je tiež na minime a ešte prelepená tmavou/do čierna zafarbenou fóliou.
A spokojnosť!
:)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+1TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Říjen 2018 - 18:37 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 25.Září 2006 - 8:33
Příspěvky: 138
Poděkováno: 4 krát
Kodi nepoužívám (tedy na těchto přístrojích, v PC a na Android ano - hlavně kvůli sledování TV na mobilu). Pro přehrávání videí používám CZSK archiv - tam mám vše, co potřebuji.

tras napsal:
papapl napsal:
Loni v březnu jsem kupoval ze zvědavosti Zgemmu HS tady http://mixeshop.com/ a dodnes pracuje (OpenATV 6.2) tak, jak má. Čínskou záruku přežila.
Asi bych se toho nebál. Obzvláště v době, kdy se téměř všechno vyrábí tak, aby to přežilo záruku.

Ako v Tom funguje KODI ak si to skúšal?


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 75 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk