e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 25.Leden 2020 - 20:24

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 22 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2019 - 19:31 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Duben 2019 - 9:19
Příspěvky: 12
Stáhl jsem si picontransparent-220x132-dvbtCZSK_by_chocholousek_(191106).7z

Všechny picony fungují s výjimkou těchto DVB-T2 providerů:

* Digital Broadcasting , Přechodová síť MUX 13 (např. Nova 2, Nova Action atd..)
* Prague Digital TV (např. Retro Music TV )

Mám Duo 4K + Blackhole 3.0.9.C.
Nevíte někdo, jak to opravit?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Proč se nezobrazuje picon Retro TV
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2019 - 20:14 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1939
Poděkoval: 116 krát
Poděkováno: 306 krát
Podle mne tam picony máš, ale s jinými názvy souborů (referenčními čísly). To znamená, že postačí pojmenovat příslušné picony správným referenčním číslem (název souboru). Ke zjištění toho, co přesně máš naladěno se dá použít například DreamboxEdit. Po stáhnutí tvého settingu si můžeš zkopírovat u příslušného kanálu referenční číslo rovnou do schránky Windows a potom pojmenovat (přejmenovat) například kopie těch původních souborů těmito názvy. Po doplnění nově pojmenovaných k původním piconám se ti již zobrazí.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Proč se nezobrazuje picon Retro TV
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2019 - 21:52 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 04.Listopad 2007 - 17:58
Příspěvky: 583
Poděkoval: 30 krát
Poděkováno: 333 krát
Tak to Ti muzu rici naprosto presne, my tady na "dalnem vychode" totiz netusime jake mate refence u regionalnich muxu v Praze. Regionalni reference maji i muxy ktere jsou sice celostatni ale umoznuji regionalni odpojovani. Ja kdyz vytvarim update tak se pravidelne ptam sve kristalove koule jake jsou refence v Praze a i jinde, ale zatim jsem nepochodil a nikdy jsem se odpovedi nedockal. :(
Takze ty mas dve moznosti, bud poslechnes Trondu a nebo mi poskytnes svuj setting a ja chybejici reference doplnim.

_________________
Vrchní velitel pro boj ve vysoké trávě


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Proč se nezobrazuje picon Retro TV
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2019 - 22:12 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Duben 2019 - 9:19
Příspěvky: 12
chocholousek napsal:
Tak to Ti muzu rici naprosto presne, my tady na "dalnem vychode" totiz netusime jake mate refence u regionalnich muxu v Praze. Regionalni reference maji i muxy ktere jsou sice celostatni ale umoznuji regionalni odpojovani. Ja kdyz vytvarim update tak se pravidelne ptam sve kristalove koule jake jsou refence v Praze a i jinde, ale zatim jsem nepochodil a nikdy jsem se odpovedi nedockal. :(
Takze ty mas dve moznosti, bud poslechnes Trondu a nebo mi poskytnes svuj setting a ja chybejici reference doplnim.


Je nutný ten sarkasmus? Je to toto?
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Proč se nezobrazuje picon Retro TV
PříspěvekOdeslal: 15.Listopad 2019 - 8:27 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Březen 2011 - 12:46
Příspěvky: 191
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 13 krát
Není, chocholoušek potřebuje znát ten dlouhý ohavný údaj viz. foto-šipka. V jeho pikonách jistě tu svou najdeš, jen musíš ten údaj upravit, páč ten je u každého regionálního muxu jiný.Tronik ti to popsal.


Přílohy:
picon.jpg
picon.jpg [ 27.13 KiB | Zobrazeno 318 x ]

_________________
VU+SOLO 4K, VU+UNO 4K , VTI a FHDG 17, SF8008 s ATV6.3, motor SG2100, 85cm AL, Lnb Tesla TL200.
Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Proč se nezobrazuje picon Retro TV
PříspěvekOdeslal: 15.Listopad 2019 - 9:17 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Duben 2019 - 9:19
Příspěvky: 12
OK, tak dalsi pokus:

Kód:
*** Digital Broadcasting multiplex  MUX 13 ***

ABC TV | T2
1:0:1F:1B0B:2311:20CB:EEEE0000:0:0:0

JOJ Family | T2
1:0:1F:A04:2311:20CB:EEEE0000:0:0:0

KINOSVET | T2
1:0:1F:1802:2311:20CB:EEEE0000:0:0:0

Nova | T2
1:0:1F:207:2311:20CB:EEEE0000:0:0:0

Nova 2 | T2
1:0:1F:20B:2311:20CB:EEEE0000:0:0:0

Nova Action | T2
1:0:1F:209:2311:20CB:EEEE0000:0:0:0

Nova Cinema | T2
1:0:1F:208:2311:20CB:EEEE0000:0:0:0

Nova Gold | T2
1:0:1F:20A:2311:20CB:EEEE0000:0:0:0

Prima Comedy Central | T2
1:0:1F:322:2311:20CB:EEEE0000:0:0:0

regionalnitelevize.cz | T2
1:0:1F:1902:2311:20CB:EEEE0000:0:0:0

TV REBEL | T2
1:0:1F:B03:2311:20CB:EEEE0000:0:0:0

TV RELAX | T2
1:0:1F:B04:2311:20CB:EEEE0000:0:0:0

V1 | T2
1:0:1F:E03:2311:20CB:EEEE0000:0:0:0


*** Prague Digital TV multiplex ***

kinoSvet
1:0:1:1801:901:20CB:EEEE0000:0:0:0

Praha TV (u tohoto se picon zobrazuje)
1:0:1:200A:901:20CB:EEEE0000:0:0:0

Retro Music TV
1:0:1:1701:901:20CB:EEEE0000:0:0:0



Jinak ten DreamBoxEdit je strasnej program, pod wine se prakticky neda pouzivat.


Naposledy upravil(a) diverman dne 15.Listopad 2019 - 9:53, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Proč se nezobrazuje picon Retro TV
PříspěvekOdeslal: 15.Listopad 2019 - 9:19 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 15.Leden 2013 - 16:38
Příspěvky: 217
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 32 krát
v celku jednoduchý spôsob je priradiť piconu k programu cez Dreamedit, ktorý ten "ohavný údaj" :D priradí sám... následne je nutné picony umiestniť tam kam patria... robím to tak so SAT aj káblovými stanicami, snáď to pôjde aj na terestriál... pod windows bez problemov

_________________
GIGABLUE HD Quad Plus - WDred 1TB - ATV6.3
GIGABLUE HD ultra UE - ATV6.2
9E, 13E, 19E, 23.5E, 28E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Proč se nezobrazuje picon Retro TV
PříspěvekOdeslal: 15.Listopad 2019 - 12:04 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Březen 2011 - 12:46
Příspěvky: 191
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 13 krát
ano, podstata spočívá v přiřazení "ohavného údaje" :D k příslušnému obr. picony a jeho následného umístění do příslušné složky picon, a to jde udělat jakýmkoliv ftp připojením třeba běžným TC za malou chvilku :)

_________________
VU+SOLO 4K, VU+UNO 4K , VTI a FHDG 17, SF8008 s ATV6.3, motor SG2100, 85cm AL, Lnb Tesla TL200.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Proč se nezobrazuje picon Retro TV
PříspěvekOdeslal: 15.Listopad 2019 - 13:50 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Duben 2019 - 9:19
Příspěvky: 12
Diky vsem za rady. Na pozadani Chocholouska jsem vyse poskytnul reference IDs, tak jiste vyda update piconu, kde to jiz bude v poradku. Predem diky za jeho skvelou praci.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Proč se nezobrazuje picon Retro TV
PříspěvekOdeslal: 15.Listopad 2019 - 14:01 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 04.Listopad 2007 - 17:58
Příspěvky: 583
Poděkoval: 30 krát
Poděkováno: 333 krát
Tak tobe se nepozdavaji me sarkasmi? \:D/

diverman napsal:
OK, tak dalsi pokus:
...

Jinak ten DreamBoxEdit je strasnej program, pod wine se prakticky neda pouzivat.

Tak lepsi nez dratem do oka, ale setting to neni.

p.s.
wine...
Pozor 2/3 nevi co to je, a mysli si ze si rano nasvtivil mistni Kauflad a koupil paletu krabicoveho. Jo vic jak tri krabice denne nedavej bo jsem slysel ze pak priserne boli hlava.. :lol:

p.p.s.
Aktualizace je kazdy tyden, posledni byla vcera a ta dalsi bude asi pristi tyden? Kdyz mi povis jake pozadi dam ti sem spec balik aby si nemusel cekat, mimoradne altualizace jen pri fatalnich problemech a v mimoradnych situacich. 8)

_________________
Vrchní velitel pro boj ve vysoké trávě


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Proč se nezobrazuje picon Retro TV
PříspěvekOdeslal: 15.Listopad 2019 - 14:58 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Duben 2019 - 9:19
Příspěvky: 12
chocholousek napsal:
Tak tobe se nepozdavaji me sarkasmi? \:D/

p.p.s.
Aktualizace je kazdy tyden, posledni byla vcera a ta dalsi bude asi pristi tyden? Kdyz mi povis jake pozadi dam ti sem spec balik aby si nemusel cekat, mimoradne altualizace jen pri fatalnich problemech a v mimoradnych situacich. 8)


picontransparent-220x132-dvbtCZSK. Aspon to otestuju :Yahoo!:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Proč se nezobrazuje picon Retro TV
PříspěvekOdeslal: 15.Listopad 2019 - 20:10 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1939
Poděkoval: 116 krát
Poděkováno: 306 krát
diverman napsal:
Jinak ten DreamBoxEdit je strasnej program, pod wine se prakticky neda pouzivat.
Proč??? Používám ho delší dobu a žádný problém nemám. Ale v Linuxu ho spouštím ve VirtualBoxu.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Proč se nezobrazuje picon Retro TV
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2019 - 9:36 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 04.Listopad 2007 - 17:58
Příspěvky: 583
Poděkoval: 30 krát
Poděkováno: 333 krát
Transparent 220x132 dvbtCZSK - pridany aktualine schazehjici reference, soubor bude do tydne smazan. :!:


Přílohy:
aby retro.png
aby retro.png [ 51.59 KiB | Zobrazeno 224 x ]

_________________
Vrchní velitel pro boj ve vysoké trávě


Naposledy upravil(a) chocholousek dne 20.Listopad 2019 - 19:05, celkem upraveno 2 x.
soubory s piconama smazany...
Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Proč se nezobrazuje picon Retro TV
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2019 - 10:31 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2010 - 14:58
Příspěvky: 465
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 29 krát
diverman
Ty si nejako mimo, DreamboxEdit je super program a keď s ním nevieš pracovať tak ho nekritizuj...

_________________
VU+ Solo 4K VTI 15.0.x+ Hitachi 1TB, VU+ Zero
Dreambox DM900+ WD Blue 1TB
PC Tuner TBS 6928 DVB-S2
ULED TV Hisense H55U7A
Receiver Pioneer VSX-S510k,
Blu-ray 3D Pioneer BSP-170
parabola Maximum Mutifokus E85
motor BigSAT SG2100+parabola 105cm


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Proč se nezobrazuje picon Retro TV
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2019 - 10:37 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 04.Listopad 2007 - 17:58
Příspěvky: 583
Poděkoval: 30 krát
Poděkováno: 333 krát
Panove, zkuste si nastudovat co je to "wine" jak kde a proc se to pouziva, to ze spousta programu se pod wine chova tak trochu opile neni vinnou uzivatele.

_________________
Vrchní velitel pro boj ve vysoké trávě


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Proč se nezobrazuje picon Retro TV
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2019 - 11:23 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2010 - 14:58
Příspěvky: 465
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 29 krát
Osobne viem čo je to wine, DreamboxEdit používam aj v Linuxe pod wine a nemám najmänší problém, mne funguje OK. Používam Linux Mint :good:
Treba skúsiť viac možností a nie hneď tento skvelý program kritizovať.

_________________
VU+ Solo 4K VTI 15.0.x+ Hitachi 1TB, VU+ Zero
Dreambox DM900+ WD Blue 1TB
PC Tuner TBS 6928 DVB-S2
ULED TV Hisense H55U7A
Receiver Pioneer VSX-S510k,
Blu-ray 3D Pioneer BSP-170
parabola Maximum Mutifokus E85
motor BigSAT SG2100+parabola 105cm


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Proč se nezobrazuje picon Retro TV
PříspěvekOdeslal: 22.Listopad 2019 - 22:29 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Duben 2019 - 9:19
Příspěvky: 12
kostik123456 napsal:
diverman
Ty si nejako mimo, DreamboxEdit je super program a keď s ním nevieš pracovať tak ho nekritizuj...


Narazil jsem mimo jiné na tyto problémy:
* File > FTP... dialog nefunguje - IP je předvyplněna na 192.168.0.5, ale textbox je disabled-nelze vyplnit jinou IP. Ani tu nemám takový subnet, tak kde to sebral?
Soubor lamedb jsem si musel zkopírovat přes scp.
* FTP dialog způsobil vytuhnutí aplikace, takže byl nutný kill. Dál jsem to vzdal, pro používání mého VU+ to nepotřebuji. :P

Super by byl, kdyby:
* byl open source, pod svobodnou licencí
* multiplatformní, např. v Pythonu

chocholousek napsal:
Transparent 220x132 dvbtCZSK - pridany aktualine schazehjici reference, soubor bude do tydne smazan. :!:

Super, díky, picony jsou již zobrazeny. :Yahoo!:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Proč se nezobrazuje picon Retro TV
PříspěvekOdeslal: 23.Listopad 2019 - 9:05 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1939
Poděkoval: 116 krát
Poděkováno: 306 krát
Popisovaný problém jsem ve spojení s DreamboxEdit nikdy nezaznamenal. Jako "problém" lze snad chápat pouze to, že běhá pod Windows. Proto jsem psal, že v Linuxu to řeším VirtualBoxem, kde běží Widle (konkrétné já tam mám 8.1). Na druhou stranu je ke stažení a použití zcela volně. Pokud máš problém s DreamboxEditem, můžeš vyzkoušet obdobný SW na úpravu settingů. K dispozici je i zde na fóru, například Dreamset, stačí trochu hledat.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Proč se nezobrazuje picon Retro TV
PříspěvekOdeslal: 23.Listopad 2019 - 9:55 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 04.Listopad 2007 - 17:58
Příspěvky: 583
Poděkoval: 30 krát
Poděkováno: 333 krát
Uplne nej je vestaveny setting editor ve webif, zaloha obnova editace. Box muze byt klidne na druhe strane zemekoule, a o multiplatformnosti snad hovorit ani nemusime. Vse pres obyc http a problem neni ani https.

_________________
Vrchní velitel pro boj ve vysoké trávě


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Leden 2020 - 19:11 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 24.Duben 2013 - 2:00
Příspěvky: 17
Poděkoval: 1 krát
Tak jsem to teď zkusil zaktualizovat pomocí pluginu a narazil jsem na jednu chybku, resp. dvě ‒ picony stanic Relax a Rebel (MUX24) jsou prohozený. Nejdřív jsem si myslel, že jsem to sem napsal blbě já, ale koukám, že chyba bude nejspíš na tvojí straně.
Konec hlášení.


Přílohy:
IMG_20200118_184655.jpg
IMG_20200118_184655.jpg [ 34.44 KiB | Zobrazeno 108 x ]
IMG_20200118_190140.jpg
IMG_20200118_190140.jpg [ 31.18 KiB | Zobrazeno 108 x ]
Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 22 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk