e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 03.Červenec 2020 - 16:40

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 5 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 30.Červen 2020 - 15:04 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Duben 2015 - 0:44
Příspěvky: 3
Poděkoval: 3 krát
Dobrý den,
potýkám se s problémem, který se patrně týká "správy" tunerů. Projevy pozoruji v následujících situacích:
- Časově se překrývají časovače na stejném transpondéru. První událost se nahraje normálně, další vytvoří na disku pouze soubor s nulovou délkou.
- Při nahrávání nelze přepnout na kanály stejného tp.
- Nezobrazuje se PIP pro kanály na stejném transpondéru.
Popsané neduhy se projevují pouze někdy. Po zapnutí většinou vše funguje. Zapnu PIP, na hlavním obraze i v PIP je to samé, prolistuji několik kanálů ze stejného tp, pak z jiného tp a když se vrátím na tp původního kanálu, už to nejde. Někdy pomůže restart, někdy ne. Prostě to zase za čas (nebo po nějaké situaci, kterou jsem zatím neodhalil) zase začne fungovat.
Pokud je další nahrávaný program, nebo kanál v okně PIP na jiném transpondéru, vše funguje vždy správně.
Pokud je požadavek na dva kanály z různých tp, ukazuje vždy infobar využití dvou různých tunerů (např. AC nebo AD). Mělo by se ve výše uvedených situacích zobrazit v infobaru využití dalšího virtuálního tuneru? Svítí totiž vždy jen jeden, většinou A.
Přístroj je VU+ UNO 4K SE, připojeny jsou dva kabely z LNB Quad. Image OpenATV 6.4, stejně se chovaly i předchozí verze 6.2 a 6.3.
Předem děkuji za případné rady.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Červen 2020 - 15:19 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2007 - 17:58
Příspěvky: 715
Poděkoval: 34 krát
Poděkováno: 371 krát
Obavam se ze stejny problem se popisuje a resi i tu.

_________________
Vrchní velitel pro boj ve vysoké trávě nebo zde


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Červenec 2020 - 17:27 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 3053
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 403 krát
Poděkováno: 623 krát
:( Bohužel se to zdá být neřešitelné... Pokud nenahráváte opravdu hodně, tak si tohoto problému vůbec nemusíte všimnout - většinou se totiž tunery chovají korektně, tak jak mají, dokonce i když nahráváte několikanásobně, několik pořadu za sebou. Ale stává se ( u Open ATV to bylo tak časté, že jsem se vrátil k Vti - i zde to je, ale v menší míře) že pokud nahrávám třeba několik programů za sebou, tak druhá (navazující) nahrávka zůstane nenahrána . Já nahrávám téměř vše, vše sleduju ze záznamu (kdy chci, přeskakuju reklamy atd.), a tak včera se mi např. nahrávaly dva díly "Kriminálka anděl" - pro zajištění celé nahrávky mám přesah 30 minut (zahájení nahrávání 10 minut dříve) _ 1 díl se nahrává, všechno funkční, po přepnutí na daný program (tv NOVA) se program zobrazí. Provedl jsem kontrolu při zapnutí nahrávání 2 dílu - a hle - při přepnutí na program nova tmavá obrazovka!!! Ale nejen to - i programy z téhož TP (např. PRIMA) už FBC tuner neobsluhuje a nelze ho sledovat. Při kontrole nahrávání oného dalšího dílu zjišťuju, že nahrávám tmu!!! (Někdy je to poznat i jen při naběhnutí kurzoru na nahrávku - souboru chybí udaj o velikosti a nezvětšuje se, ale někdy vše OK , ale i tak tma)....
Pomohl jsem si - nahrávání prvního dílu (díky 30 minut přesahu) ještě probíhalo, tak jsem časovač prodloužil, aby pokryl i celý následující díl. Potom jsem zrušil samostatné nahrávání dalšího dílu (respektive tmy) - a tuner už opět pracoval - tv nova i tv prima šel v pohodě přepnout....
Pokud nahráváte jako já třeba i 25 nahrávek denně (celkem běžně) , tak se s problematickým fungovaním tunerů setkáte! A to nenahrávám z mnoha programů současně - většinou ze 4 a také mé tunery (pro Skylink) jsou dost kvalitně krmeny ze 4 LNB (2x FBC DVB-S2 tuner + twin DVB-S2 tuner = 10 demodulátorů!!!)....
Prostě někde soudruzi z koreje, nebo spíše tvůrci alternativních image, dělají chybu....
:poklona: :thankyou:

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Červenec 2020 - 14:27 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Duben 2015 - 0:44
Příspěvky: 3
Poděkoval: 3 krát
Děkuji chocholousek a havana za odpověď a za ujištění, že se se stejným problémem nepotýkám sám.
Není to nic, co by mě nějak zvlášť omezovalo. Spíš mě to štve z principu - ten settopbox je mazaná mašinka, ten software umí spoustu zajímavých věcí, tak proč se to himbajs nedaří ani po letech rozcvičit pořádně? Možná jsem také naštvaný na sebe, neb můj osobní rozvoj v oblasti hw a sw bohužel skončil kdysi rozmontovaným a lehce přetvořeným ZX Spectrum a poté mi jaksi ujel vlak.
Zřejmě bych také nalezl další relevantní informace, kdybych se byl býval lépe učil jazyk německý. Nevíte, jestli se to na stránkách OpenATV nebo VTi neřeší také? Pokud ne, nemůže to mít také nějakou souvislost s kódováním Skylink potažmo s oscam?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Červenec 2020 - 17:23 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 06.Květen 2007 - 17:27
Příspěvky: 172
Místo/Bydliště: Vysočina
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 8 krát
Možná by pomohl jiný konvertor.
Používám "Unicable II GT-S3dCSS24" tento konvertor na VTI 14.0.6, a podobné problémy nemám.

_________________
VU+ ULTIMO4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery FBC 2 x 4 SAT + 2 x DVB-T2/C
Dříve také a VU+ SOLO4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200, Showbox 300/700, Openbox 820/810,...
P.S.: Šíleně se nudím, a tak tady prudím!!!


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 5 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk