AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://ab-forum.info/

AKY MULTIPREPINAC ???
http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=397&t=74722
Stránka 1 z 1

Autor:  ferino12 [ 20.Říjen 2019 - 12:47 ]
Předmět příspěvku:  AKY MULTIPREPINAC ???

Ahojte...

Doteraz mam riesenie na 4 pozicie a 4 prijmace multifocus parabola a DISEQ prepinace (4x quad lnb)... Potrebujem pridat 1 poziciu a 1 prijmac a rozmyslam o pouziti MULTIPREPINACA...

Prosim o radu, ktory v tomto pripade pouzit a PRECO... kludne mi sem dajte linku z tejto stranky:
https://aerial.obchodmrp.sk/category/40 ... r=4&page=1

Dakujem, Fero

Autor:  petersk [ 20.Říjen 2019 - 13:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: AKY MULTIPREPINAC ???

A prečo si myslíš, že Ti treba multiprepínač. Aké máš LNB? Podľa mňa potrebuješ octo LNB a Diseqc 8/1. Predpokladám, že máš LNB quad a nie quatro.

Autor:  ferino12 [ 20.Říjen 2019 - 13:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: AKY MULTIPREPINAC ???

petersk napsal:
A prečo si myslíš, že Ti treba multiprepínač. Aké máš LNB? Podľa mňa potrebuješ octo LNB a Diseqc 8/1. Predpokladám, že máš LNB quad a nie quatro.


Mozno mi multiprepinac netreba ale CHCEM. Mozno prave preto, aby som mohol vyuzit tie QUAD LNB, ktore uz mam teraz a nechcem to robit cez OCTO LNB a ine DISEQy...

Autor:  petersk [ 20.Říjen 2019 - 13:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: AKY MULTIPREPINAC ???

No ja som amatér, ale ja tak viem, že k multiprepínaču treba quatro LNB. Takže LNB budeš musieť vymeniť aj tak. Ale nejakí odborníci isto to potvrdia /alebo vyvrátia/.

Autor:  ferino12 [ 20.Říjen 2019 - 13:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: AKY MULTIPREPINAC ???

petersk napsal:
No ja som amatér, ale ja tak viem, že k multiprepínaču treba quatro LNB. Takže LNB budeš musieť vymeniť aj tak. Ale nejakí odborníci isto to potvrdia /alebo vyvrátia/.


no ved uvidime. mozno bude treba quatro... ale co je ISTE : NECHCEM OCTO LNB A DISEQy... OK?

Autor:  kratke_pole [ 20.Říjen 2019 - 13:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: AKY MULTIPREPINAC ???

Citovat:
ale ja tak viem, že k multiprepínaču treba quatro LNB

nemas pravdu, treba dostudovat, vid citacia jedneho z vyrobcov.

Kompatibilita s Quad LNB
Quad LNB je satelitní konvertor s 4 univerzálními výstupy. Na každém z výstupů poskytuje takovou polarizaci/pásmo, jakou si vyžádá řídicí jednotka, kterou je zpravidla satelitní přijímač. Připojí-li se takový konvertor k multipřepínači, stává se řídicí jednotkou právě multipřepínač. Kompatibilita s Quad LNB znamená, že multipřepínač je schopen nastavit připojený konvertor pomocí povelů analogového řízení tak, aby pracoval jako Quattro LNB (každý kabel přenáší trvale jinou polarizaci / pásmo). Pozn.: při kompatibilitě s Quad je možné využít i Octo LNB. Některé multipřepínače mají možnost tuto funkci ovlivnit pomocí páček miniaturního DIP-přepínače umístěného zpravidla v okénku kovového rámečku. Je možné vypnout modulaci 22 kHz pro určité vstupy, což může být ve zvláštních případech výhodné (ve spojení s Dual/Twin LNB).

Vsetko je otazka vhodneho vyberu komponentov.

Autor:  marecek29 [ 20.Říjen 2019 - 13:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: AKY MULTIPREPINAC ???

petersk napsal:
No ja som amatér, ale ja tak viem, že k multiprepínaču treba quatro LNB. Takže LNB budeš musieť vymeniť aj tak. Ale nejakí odborníci isto to potvrdia /alebo vyvrátia/.


Uz se to tu probiralo.

Autor:  ferino12 [ 20.Říjen 2019 - 14:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: AKY MULTIPREPINAC ???

tak sme vyriesili, ze mozu byt tie QUADy, ktore mam... Teraz este ten MULTISWITCH o ktory mi hlavne ide mi poradte prosim....

Autor:  efendy55 [ 20.Říjen 2019 - 14:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: AKY MULTIPREPINAC ???

tiež frčím na multiprepínači, tiež som nechal klasické LNB ale asi po 1/2 roku všetky boxy doma signál 0%na všetkých družiciach ,ten preprínačik čo je na tom multiprepínači som skúšal ale nepomohlo ,podozrieval som som LNB ale že by na všetkých parabolách naraz to zbllo to sa mi veru nezdalo.tak som skúsil na priamo a všetko išlo prepol som to opäť cez multiprepínač o opäť žiadny signál .informoval som sa u montérov a tiež mi to potvrdili že najlepšie riešenie je Quatro LNB tak som všetky doma vymenil a už žiadny problém nemám . :ROFL: čo poznám montérov čo montujú rozvody TV po domoch a panelákoch tak mi vraveli že tiež nechávali klasické LNB ,ale po čase to vraj totálne zblblo, tak pomenili všade za Quatro LNB a všetko všade funguje bez problémov. aj ked všade píšu že multiprpínač funguje aj na klasické LNB ,ale len do času.tolko moja osobná skúsenosť . :poklona:

Autor:  petersk [ 20.Říjen 2019 - 14:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: AKY MULTIPREPINAC ???

Ok ďakujem. Riešil som to niekedy dávno, ale veľa sa už odvtedy zmenilo. Zas som sa niečo naučil \:D/

Autor:  gchevalier [ 20.Říjen 2019 - 15:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: AKY MULTIPREPINAC ???

LNB quad Golden + EMP Centauri MS9/10PIU-5 V10 cca 4 roky v pohode, zlucuje/napaja aj DVB-T + DVB-C cez terestrial vstup, pre domace pouzitie OK, metoda pokus/omyl, pre Profi urcite Quattro

Autor:  ferino12 [ 20.Říjen 2019 - 17:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: AKY MULTIPREPINAC ???

CHALANI ALE AKY KONKRETNE MULTIPREPINAC pre 5 pozicii a 5 (casom mozno 6) prijmacov ???

Autor:  mmiriboy [ 20.Říjen 2019 - 19:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: AKY MULTIPREPINAC ???

Žeby toto?
Multipřepínač MS21/12PIU-6
PROFI CLASS - Multipřepínače pro 5-8 družic

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/