e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 14.Prosinec 2019 - 21:30

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: AKY MULTIPREPINAC ???
PříspěvekOdeslal: 20.Říjen 2019 - 12:47 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 13.Únor 2010 - 15:45
Příspěvky: 359
Poděkoval: 3 krát
Ahojte...

Doteraz mam riesenie na 4 pozicie a 4 prijmace multifocus parabola a DISEQ prepinace (4x quad lnb)... Potrebujem pridat 1 poziciu a 1 prijmac a rozmyslam o pouziti MULTIPREPINACA...

Prosim o radu, ktory v tomto pripade pouzit a PRECO... kludne mi sem dajte linku z tejto stranky:
https://aerial.obchodmrp.sk/category/40 ... r=4&page=1

Dakujem, Fero


Naposledy upravil(a) ferino12 dne 20.Říjen 2019 - 13:42, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKY MULTIPREPINAC ???
PříspěvekOdeslal: 20.Říjen 2019 - 13:08 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Červen 2011 - 19:44
Příspěvky: 1124
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 49 krát
A prečo si myslíš, že Ti treba multiprepínač. Aké máš LNB? Podľa mňa potrebuješ octo LNB a Diseqc 8/1. Predpokladám, že máš LNB quad a nie quatro.

_________________
VU+ Zero 4K,Formuler F1,Xminisolo3,EVO Nova IP


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKY MULTIPREPINAC ???
PříspěvekOdeslal: 20.Říjen 2019 - 13:25 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 13.Únor 2010 - 15:45
Příspěvky: 359
Poděkoval: 3 krát
petersk napsal:
A prečo si myslíš, že Ti treba multiprepínač. Aké máš LNB? Podľa mňa potrebuješ octo LNB a Diseqc 8/1. Predpokladám, že máš LNB quad a nie quatro.


Mozno mi multiprepinac netreba ale CHCEM. Mozno prave preto, aby som mohol vyuzit tie QUAD LNB, ktore uz mam teraz a nechcem to robit cez OCTO LNB a ine DISEQy...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKY MULTIPREPINAC ???
PříspěvekOdeslal: 20.Říjen 2019 - 13:31 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Červen 2011 - 19:44
Příspěvky: 1124
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 49 krát
No ja som amatér, ale ja tak viem, že k multiprepínaču treba quatro LNB. Takže LNB budeš musieť vymeniť aj tak. Ale nejakí odborníci isto to potvrdia /alebo vyvrátia/.

_________________
VU+ Zero 4K,Formuler F1,Xminisolo3,EVO Nova IP


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKY MULTIPREPINAC ???
PříspěvekOdeslal: 20.Říjen 2019 - 13:44 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 13.Únor 2010 - 15:45
Příspěvky: 359
Poděkoval: 3 krát
petersk napsal:
No ja som amatér, ale ja tak viem, že k multiprepínaču treba quatro LNB. Takže LNB budeš musieť vymeniť aj tak. Ale nejakí odborníci isto to potvrdia /alebo vyvrátia/.


no ved uvidime. mozno bude treba quatro... ale co je ISTE : NECHCEM OCTO LNB A DISEQy... OK?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKY MULTIPREPINAC ???
PříspěvekOdeslal: 20.Říjen 2019 - 13:50 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 03.Prosinec 2015 - 16:34
Příspěvky: 113
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 36 krát
Citovat:
ale ja tak viem, že k multiprepínaču treba quatro LNB

nemas pravdu, treba dostudovat, vid citacia jedneho z vyrobcov.

Kompatibilita s Quad LNB
Quad LNB je satelitní konvertor s 4 univerzálními výstupy. Na každém z výstupů poskytuje takovou polarizaci/pásmo, jakou si vyžádá řídicí jednotka, kterou je zpravidla satelitní přijímač. Připojí-li se takový konvertor k multipřepínači, stává se řídicí jednotkou právě multipřepínač. Kompatibilita s Quad LNB znamená, že multipřepínač je schopen nastavit připojený konvertor pomocí povelů analogového řízení tak, aby pracoval jako Quattro LNB (každý kabel přenáší trvale jinou polarizaci / pásmo). Pozn.: při kompatibilitě s Quad je možné využít i Octo LNB. Některé multipřepínače mají možnost tuto funkci ovlivnit pomocí páček miniaturního DIP-přepínače umístěného zpravidla v okénku kovového rámečku. Je možné vypnout modulaci 22 kHz pro určité vstupy, což může být ve zvláštních případech výhodné (ve spojení s Dual/Twin LNB).

Vsetko je otazka vhodneho vyberu komponentov.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKY MULTIPREPINAC ???
PříspěvekOdeslal: 20.Říjen 2019 - 13:55 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červenec 2009 - 14:48
Příspěvky: 3200
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 105 krát
petersk napsal:
No ja som amatér, ale ja tak viem, že k multiprepínaču treba quatro LNB. Takže LNB budeš musieť vymeniť aj tak. Ale nejakí odborníci isto to potvrdia /alebo vyvrátia/.


Uz se to tu probiralo.

_________________
ObrázekObrázekObrázekObrázek




Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKY MULTIPREPINAC ???
PříspěvekOdeslal: 20.Říjen 2019 - 14:06 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 13.Únor 2010 - 15:45
Příspěvky: 359
Poděkoval: 3 krát
tak sme vyriesili, ze mozu byt tie QUADy, ktore mam... Teraz este ten MULTISWITCH o ktory mi hlavne ide mi poradte prosim....


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKY MULTIPREPINAC ???
PříspěvekOdeslal: 20.Říjen 2019 - 14:07 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5579
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 61 krát
Poděkováno: 132 krát
tiež frčím na multiprepínači, tiež som nechal klasické LNB ale asi po 1/2 roku všetky boxy doma signál 0%na všetkých družiciach ,ten preprínačik čo je na tom multiprepínači som skúšal ale nepomohlo ,podozrieval som som LNB ale že by na všetkých parabolách naraz to zbllo to sa mi veru nezdalo.tak som skúsil na priamo a všetko išlo prepol som to opäť cez multiprepínač o opäť žiadny signál .informoval som sa u montérov a tiež mi to potvrdili že najlepšie riešenie je Quatro LNB tak som všetky doma vymenil a už žiadny problém nemám . :ROFL: čo poznám montérov čo montujú rozvody TV po domoch a panelákoch tak mi vraveli že tiež nechávali klasické LNB ,ale po čase to vraj totálne zblblo, tak pomenili všade za Quatro LNB a všetko všade funguje bez problémov. aj ked všade píšu že multiprpínač funguje aj na klasické LNB ,ale len do času.tolko moja osobná skúsenosť . :poklona:

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKY MULTIPREPINAC ???
PříspěvekOdeslal: 20.Říjen 2019 - 14:08 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Červen 2011 - 19:44
Příspěvky: 1124
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 49 krát
Ok ďakujem. Riešil som to niekedy dávno, ale veľa sa už odvtedy zmenilo. Zas som sa niečo naučil \:D/

_________________
VU+ Zero 4K,Formuler F1,Xminisolo3,EVO Nova IP


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKY MULTIPREPINAC ???
PříspěvekOdeslal: 20.Říjen 2019 - 15:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Prosinec 2018 - 10:56
Příspěvky: 78
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 4 krát
LNB quad Golden + EMP Centauri MS9/10PIU-5 V10 cca 4 roky v pohode, zlucuje/napaja aj DVB-T + DVB-C cez terestrial vstup, pre domace pouzitie OK, metoda pokus/omyl, pre Profi urcite Quattro


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKY MULTIPREPINAC ???
PříspěvekOdeslal: 20.Říjen 2019 - 17:23 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 13.Únor 2010 - 15:45
Příspěvky: 359
Poděkoval: 3 krát
CHALANI ALE AKY KONKRETNE MULTIPREPINAC pre 5 pozicii a 5 (casom mozno 6) prijmacov ???


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AKY MULTIPREPINAC ???
PříspěvekOdeslal: 20.Říjen 2019 - 19:32 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4887
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
Žeby toto?
Multipřepínač MS21/12PIU-6
PROFI CLASS - Multipřepínače pro 5-8 družic

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: SPARNIK a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk