e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 20.Červenec 2018 - 1:09

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 37 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: OPENBOX AS4K CI UHD
PříspěvekOdeslal: 04.Říjen 2017 - 9:13 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 02.Duben 2006 - 19:15
Příspěvky: 3233
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 169 krát
Novinka:OPENBOX AS4K CI UHDAndroid 7.0 CPU Flash QuadCore Hi3798Mv200 64-bit
RAM: Cortex A53 ARM
Ma to CI slot cize mozne vyuzitie po pripadnych avizovanych zmenach v Irdete.

https://www.youtube.com/watch?v=9JjINRvR3mI

Ma stym uz niekto nejake prevadzkove skusenosti?

_________________
Legendou som sa stal hlavne vdaka teme Mimo forum /do "Opravdu mimo mísu" asi nepatrí/
Satelitnou legendou sa necitim no Ja som tie pravidla nevymyslel :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX AS4K CI UHD
PříspěvekOdeslal: 04.Říjen 2017 - 11:01 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 11.Listopad 2008 - 8:34
Příspěvky: 60
Místo/Bydliště: Plzeň
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 2 krát
Osobně Android přijímače nemusím, ale prodává se také pod označení Formuler 4K S Turbo!

_________________
VU+ Solo 4K (2xDVB-S2 + DVB-T2/C), EDISON OS NINO+ Combo (DVB-S2+ DVB-T2/C HEVC), Toroidal T90 1W-16E-19E-23E, TV plasma Panasonic.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX AS4K CI UHD
PříspěvekOdeslal: 07.Říjen 2017 - 10:33 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 02.Duben 2006 - 19:15
Příspěvky: 3233
Poděkoval: 79 krát
Poděkováno: 169 krát
Sice to bude vyzerat ze robim reklamu no vyslo to az dnes :)
https://www.parabola.cz/clanky/6230/ope ... androidem/

_________________
Legendou som sa stal hlavne vdaka teme Mimo forum /do "Opravdu mimo mísu" asi nepatrí/
Satelitnou legendou sa necitim no Ja som tie pravidla nevymyslel :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX AS4K CI UHD
PříspěvekOdeslal: 08.Říjen 2017 - 21:50 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 9:15
Příspěvky: 67
Otestoval jsem editor pro AS4K - chybí v něm jakýkoli nástroj pro editaci databáze satelitů.Vzhledem k nevhodnému pořadí satelitů - A1,HB,poté 4,8E až 96,5E a ihned poté 45W!!! až 0,8W plus několik nových sat,DVB-T a IPTV a tudíž i nemožnosti vložení nového sat na správnou pozici,natož jakoukoli editaci původních satelitů - za mne hodnotím satelitní část receiveru jako absolutně nevhodnou pro motoráře(alespoň v porovnání s S3 CI).A to se ještě můžu jen dohadovat,jak funkční bude blinscan(pokud vůbec) a jaké typy modulace,popř.SR přijímač zvládne.Už,už jsem měl prst na myšce,že objednám,ale nyní jsem opravdu na vážkách.Jinak postřehy a zkušenosti majitelů také rád uvítám.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX AS4K CI UHD
PříspěvekOdeslal: 08.Říjen 2017 - 22:41 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Červen 2008 - 19:02
Příspěvky: 225
Poděkováno: 3 krát
Na Formuler.TV https://www.formuler.tv/s-turbo je originální verze tohoto přístroje propagována několik měsíců .
Tak co tam "ladili" tak dlouho ti ukrajinští mužíci ?
Kdysi bylo na to takové lidové pořekadlo ... Ladič pián (víc piján než ladič ) :-)

Tak o5 recenze na parabola.cz nezklamala a musela být tučně pomazána (asi přijeli na pašíkovi) ,
když ani fastcan tam ještě není a opatrně tam píšou : Přístroj je novinkou na trhu, software se postupně odlaďuje, stabilita není úplně na 100%, ale i tak jsem byl s přijímačem velice spokojen ..

_________________
Informace mám z první ruky a vždy čerstvé od agentury Jedna Paní Povídala
www.JPP.com


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX AS4K CI UHD
PříspěvekOdeslal: 08.Říjen 2017 - 22:42 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 737
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
tahlovej napsal:
Otestoval jsem editor pro AS4K - chybí v něm jakýkoli nástroj pro editaci databáze satelitů.Vzhledem k nevhodnému pořadí satelitů - A1,HB,poté 4,8E až 96,5E a ihned poté 45W!!! až 0,8W plus několik nových sat,DVB-T a IPTV a tudíž i nemožnosti vložení nového sat na správnou pozici,natož jakoukoli editaci původních satelitů - za mne hodnotím satelitní část receiveru jako absolutně nevhodnou pro motoráře(alespoň v porovnání s S3 CI).A to se ještě můžu jen dohadovat,jak funkční bude blinscan(pokud vůbec) a jaké typy modulace,popř.SR přijímač zvládne.Už,už jsem měl prst na myšce,že objednám,ale nyní jsem opravdu na vážkách.Jinak postřehy a zkušenosti majitelů také rád uvítám.


myslím že aj u tohto prijímača pretrvávajú problémy ako mali aj predošlé OEM prijmače na báze SH4 vyrobené Fortisom, tiež bolo v origo FW nelogické poradie u satelitov a neopravili to to ani po 5 rokoch, až keď sa do nich naflashovala E2 sa to zmenilo, osobne tento prijímač nezavrhujem, ale s jeho kúpou by som určite nejaký čas počkal, ak by som chcel silou mocou 4k prijímač tak by som išiel radšej do osvedčenejších prijímačov ako je DM900, Octagon, VU+a.p. na báze BCM alebo ARM, i keď o kvalite aj týchto prijímačov (hlavne o kvalite HW) sa dá veľmi polemizovať, osobne nemám dobré skúsenosti s DM, veľa ich išlo na reklamáciu


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX AS4K CI UHD
PříspěvekOdeslal: 08.Říjen 2017 - 23:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 9:15
Příspěvky: 67
Je to bohužel tak,že s postupnou implementaci multimediálních funkcí do satelitních receiverů tyto přestávají být jako satelitní receiver použitelné - už starej Murphy říkával:"Čím méně má přístroj funkcí,tím lépe funguje!".Jenže co pořídit,když žádný linux s enigmou neumí pořádně blindscan atd.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX AS4K CI UHD
PříspěvekOdeslal: 08.Říjen 2017 - 23:58 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 673
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 48 krát
tahlovej napsal:
Je to bohužel tak,že s postupnou implementaci multimediálních funkcí do satelitních receiverů tyto přestávají být jako satelitní receiver použitelné - už starej Murphy říkával:"Čím méně má přístroj funkcí,tím lépe funguje!".Jenže co pořídit,když žádný linux s enigmou neumí pořádně blindscan atd.

Tak tak sat primac už prestáva byť sat prímačom....

_________________
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD ,LCD4Linux Samsung SPF-107H


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX AS4K CI UHD
PříspěvekOdeslal: 09.Říjen 2017 - 15:47 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Červen 2013 - 13:46
Příspěvky: 171
Poděkováno: 44 krát
Konkretne tento prijimac jsem nemel moznost zkouset, ale co se tyce hw vybaveni - cpu Hisilicon 3798xx200 muzu rict ze lepsi cpu pro sat aplikace jsem zatim nenasel. Mam tady ocesanou verzi Formuler S Mini coz je to same ale bez Ci slotu a pak jeste dalsi 3 typy prijimacu od ruznych vyrobcu ale s cip sadou 3798cv200 (rozdil oproti 3798mv200 je poctu TS vstupu) Samozrejme na tom funguje i enigma, takze je mozne pri startu primace volit bud boot do E2 nebo Androidu.
Co je pravda je to ze dvb cast v androidu je znacne zjednodusena a pro ty co pouzivaji enigmu je dost nelogicka. Asi to plyne z toho ze android delaji cinani-korejci a ty se s tim moc nemazli a nejake prani uzivatele moc nerespektuji.
Par screenu z enigmy:
Příloha:
info.png

Příloha:
channels.png

Příloha:
playback.png


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX AS4K CI UHD
PříspěvekOdeslal: 09.Říjen 2017 - 16:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 9:15
Příspěvky: 67
pro sida - a má nějaké řešení ten problém s needitovatelnou databází satelitů a transpondérů,když nechci použít enigmu vzhledem k absenci nebo nefukčnosti blindscanu?A je vůbec v androidu blindscan alespoň trochu funkční ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX AS4K CI UHD
PříspěvekOdeslal: 09.Říjen 2017 - 16:42 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Červen 2013 - 13:46
Příspěvky: 171
Poděkováno: 44 krát
NA prijimaci ktery ted pouzivam -U5PVR blindscan funguje a co se tyce editoru kanalu ten je taky k dispozici a dokonce umi prevest setting z enigmy do tvaru pro dvb android. Ale jak je to v tomto boxu nevim.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX AS4K CI UHD
PříspěvekOdeslal: 09.Říjen 2017 - 17:42 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 9:15
Příspěvky: 67
To je něco podobného jako MECOOL KIII pro a máš to z aliexpresu? formát settingu je "dtv_user_data" ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX AS4K CI UHD
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2017 - 17:23 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 25.Září 2008 - 16:05
Příspěvky: 1065
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 15 krát
sida napsal:
Konkretne tento prijimac jsem nemel moznost zkouset, ale co se tyce hw vybaveni - cpu Hisilicon 3798xx200 muzu rict ze lepsi cpu pro sat aplikace jsem zatim nenasel. Mam tady ocesanou verzi Formuler S Mini...

Prosím Tě - je k sehnání i Formuler S Turbo 4K UHD? A kde má ten přijímač podporu (i tu Enigmu myslím)?

_________________
Mutant HD51 muliboot: OpenPLi 6.2, ATV 6.2, ET4000 OpenPLi 4.0, E-85 multifocus 23.5e,19.2e,13e,1w


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX AS4K CI UHD
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2017 - 17:39 
Online
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 7271
Poděkoval: 34 krát
Poděkováno: 145 krát
Je třeba tady: https://eshop.sapro.cz/formuler-s-turbo ... d3289.html


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX AS4K CI UHD
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2017 - 18:19 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 25.Září 2008 - 16:05
Příspěvky: 1065
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 15 krát
Díky!
(Jinde jsem ho nenašel alespoň v ČR a je nedostupný :( )
Mě ten box docela zaujal (po testu toho ukrajinského bratra), protože jen silný chipset zvládne tak velké datové porce např. u Jellyfish. Jestli zvládne skutečně i 200MB datový tok, tak to stojí za úvahu.

_________________
Mutant HD51 muliboot: OpenPLi 6.2, ATV 6.2, ET4000 OpenPLi 4.0, E-85 multifocus 23.5e,19.2e,13e,1w


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX AS4K CI UHD
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2017 - 18:23 
Online
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 7271
Poděkoval: 34 krát
Poděkováno: 145 krát
Je to novinka, tak se nechejme překvapit. Já moc android nemusím, ale poměr výkon/cena vypadá solidně. :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX AS4K CI UHD
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2017 - 19:52 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 25.Září 2008 - 16:05
Příspěvky: 1065
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 15 krát
Sida píše, že má tu osekanou verzi s E2: to by byl opravdu levný box E2 4k box s výborným obrazem. Kde má nějakou podporu?

_________________
Mutant HD51 muliboot: OpenPLi 6.2, ATV 6.2, ET4000 OpenPLi 4.0, E-85 multifocus 23.5e,19.2e,13e,1w


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX AS4K CI UHD
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2017 - 20:08 
Online
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 7271
Poděkoval: 34 krát
Poděkováno: 145 krát
Je to novinka a první android box od formuleru tak je třeba počkat případně zatím vycházet z jiných android boxů. :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX AS4K CI UHD
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2017 - 20:17 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 25.Září 2008 - 16:05
Příspěvky: 1065
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 15 krát
Tak dobře :poklona:

_________________
Mutant HD51 muliboot: OpenPLi 6.2, ATV 6.2, ET4000 OpenPLi 4.0, E-85 multifocus 23.5e,19.2e,13e,1w


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: OPENBOX AS4K CI UHD
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2017 - 20:40 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1682
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 95 krát
Opět něco pro odvážné a nepoučitelné. Kdo má rád kompromisy tak směle do toho.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 37 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk