e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 16.Září 2019 - 10:26

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 20 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nahrávanie Skylink
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2018 - 11:26 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 06.Březen 2014 - 19:15
Příspěvky: 6
Poděkoval: 2 krát
Zdravím,

Chcem sa vás opýtať, či existuje prijímač, s ktorým by som mohol nahrávať programy zo Skylinku bez toho, aby boli šifrované, resp. že by sa nahrávka dala priamo po nahraní prehrať v PC

Ďakujem za odpovede


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nahrávanie Skylink
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2018 - 11:32 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 1008
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 85 krát
Áno. Každý primac z E2 čiže linuxovy.

_________________
----------------------------------------------------
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nahrávanie Skylink
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2018 - 11:50 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4622
satelitni prijimac: Formuler F4 Turbo
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 231 krát
Poděkováno: 307 krát
Este to ma vyhodu, ze na disk pripojeny k linuxu mozes priamo pristupovat z pc a naopak - na zdielany pc disk mozes priamo nahravat z linuxu. Ak mas doma viac linuxovych prijimacov, nahravku spravenu na jednom mozes pozerat na druhom.
Nastavenia stanic mozes editovat na pc a prenasat medzi linux prijimacmi aj od roznych vyrobcov.
Linux prijimac sa da ovladat a nastavovat z PC.
Linux sa oplati, pre zaciatok sa trocha potrapis, ale odmena stoji zato.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, 0624, citacky TBS3102


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nahrávanie Skylink
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2018 - 12:29 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 06.Březen 2014 - 19:15
Příspěvky: 6
Poděkoval: 2 krát
Aha tak to by bolo super, myslel som že také niečo ani nebude možné :) Lebo mám starší prijímač AB so skylinkom cez cardshare a niekedy nahrávam, ale to dešifrovanie je veľká strata času ... Takže nahrávky by som takto v PC priamo prehral? Nemajú tieto linuxové prijímače problém s cardsharingom? Ďakujem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nahrávanie Skylink
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2018 - 12:31 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 1008
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 85 krát
Máš tu toho na fóre podpísaného až až tak šup šup hľadať a študovať....

_________________
----------------------------------------------------
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nahrávanie Skylink
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2018 - 12:50 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Prosinec 2016 - 12:16
Příspěvky: 268
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 8 krát
miko55555 napsal:
Aha tak to by bolo super, myslel som že také niečo ani nebude možné :) Lebo mám starší prijímač AB so skylinkom cez cardshare a niekedy nahrávam, ale to dešifrovanie je veľká strata času ... Takže nahrávky by som takto v PC priamo prehral? Nemajú tieto linuxové prijímače problém s cardsharingom? Ďakujem


Skor budes mat problem s cenou a s nastavenim.o :ROFL:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nahrávanie Skylink
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2018 - 14:25 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4622
satelitni prijimac: Formuler F4 Turbo
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 231 krát
Poděkováno: 307 krát
Kupis f4 turbo. Stiahnes si image opepli alebo openhdf, ak si masochista tak openatv. Nahrajes image https://openpli.org/download/ a z menu pluginov nahodis oscam. Ked budes mat oscam, vsetko nastavis cez webinterface podla vynikajucej prirucky, ktoru tu postol vlado222 http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=76&t=71265

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, 0624, citacky TBS3102


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nahrávanie Skylink
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2018 - 16:21 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2016 - 6:32
Příspěvky: 150
Poděkoval: 73 krát
Poděkováno: 28 krát
obdivujem ťa Peťo, za tvoj čas a neutíchajúcu službu tým, ktorí to na začiatok potrebujú !
a ďakujem aj za smerovanie na náš manuál, bol pripravený v spolupráci s ochotnými odborníkmi, ako si aj ty, práve pre to, aby pomohol tým, ktorí to na začiatok potrebujú
V.

_________________
VU+ SOLO 4K, VTI 13.0.9, FHD Glass 17, (alternatívne aj BH 3.0.5 K, Open ATV 6.1), OScam r11233,
Formuler 4 Turbo, 2x AB Cryptobox 650HD,

Maximum E85 multifocus, 28,2°E _ 23,5°E _ 19,2°E _ 13°E _ 4,9°E _ 0,8°W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nahrávanie Skylink
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2018 - 17:21 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 06.Březen 2014 - 19:15
Příspěvky: 6
Poděkoval: 2 krát
peter54 napsal:
Kupis f4 turbo. Stiahnes si image opepli alebo openhdf, ak si masochista tak openatv. Nahrajes image https://openpli.org/download/ a z menu pluginov nahodis oscam. Ked budes mat oscam, vsetko nastavis cez webinterface podla vynikajucej prirucky, ktoru tu postol vlado222 http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=76&t=71265

Ďakujem pekne Peter, veľmi ústretový prístup od teba :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nahrávanie Skylink
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2018 - 19:11 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4843
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 105 krát
Ešte to doplním o takú "v dnešnej mobilnej dobe" podstatnú vec, t.j. prístup na linux stb je samozrejme možný aj cez android smartfón, či tablet. Čiže v podstate ani to PCčko netreba zapínať, pretože tie bežné funkcie, ako je prehrávanie, nastavenie nahrávania, videostrem, ale aj úpravy oscamu atď, atď... Spravíš aj cez telefón! :)
Napr. Teraz momentálne sťahujem môj obľúbený seriál z webu na mobil a hneď ho posielam na jeden z mojich hdd v linux stb.
:)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nahrávanie Skylink
PříspěvekOdeslal: 10.Červen 2019 - 12:14 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Duben 2017 - 11:35
Příspěvky: 49
Poděkováno: 4 krát
existuje sposob na E2 aby bola nahravka v avi s xvid kodekom?, ak sa nahrava tak nahravka je je ako jeden subor alebo ak ma vacsi cas tak system ju rozdeluje na viac suborov?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nahrávanie Skylink
PříspěvekOdeslal: 10.Červen 2019 - 13:28 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4622
satelitni prijimac: Formuler F4 Turbo
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 231 krát
Poděkováno: 307 krát
Nahrávka vyhotovená na e2 prijímači je vzdy jeden ts súbor. K tomu este niekoľko malých súborov s metadátami. Nahrávať je možné na ntfs, ext3, ext4, fat32 a tak dalej. Tiez sa da nahrávať na sieťové disky, ci uz samba, alebo nfs. Subor sa automaticky nedeli. Preto fat32 a podobné su uplne nevhodné.
Nahravky sa dajú editovať priamo v e2 boxe, pripadne preniesť do pc a upraviť tam. Nahravka je v mpeg-2, h264 alebo h265, ako ktorá stanica vysiela.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, 0624, citacky TBS3102


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nahrávanie Skylink
PříspěvekOdeslal: 10.Červen 2019 - 15:01 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Duben 2017 - 11:35
Příspěvky: 49
Poděkováno: 4 krát
dik za info, este jedna vec - ak chcem nahravat na siet.hdd je nutne mat prijimac s 1gbps lan alebo staci 100mbps


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nahrávanie Skylink
PříspěvekOdeslal: 10.Červen 2019 - 18:21 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2012 - 18:44
Příspěvky: 108
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 4 krát
U nás v akom dátovom toku poskytujú vysielanie jednotliví operátori (cca. 6mbps, a to je už kvalita), tak tých 100mbps bude ešte dlho stačiť. ;-)

_________________
VU+Duo², Black Hole 3.0.9, skin Red Sea
Dreambox 800HD, Sim 2.01, Teraz Black Hole 2.1.7 by Marwen, predtým Dream Elite Black Hole v1.0, UNOFFICIAL DREAM ELITE V.133DV3 PHOENIX EDITION PRZ ITALY


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nahrávanie Skylink
PříspěvekOdeslal: 12.Červen 2019 - 9:12 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Duben 2017 - 11:35
Příspěvky: 49
Poděkováno: 4 krát
obcas sa stane ze treba nahravat z dvoch TP, ak mam linux prijimac kde je osadeny 2x dvbs2 tuner tak aby bolo mozne nahravat z dvoch TP musi ist od lnb 2xkoax alebo sa to da aj inak?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nahrávanie Skylink
PříspěvekOdeslal: 12.Červen 2019 - 9:34 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4622
satelitni prijimac: Formuler F4 Turbo
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 231 krát
Poděkováno: 307 krát
Jednoducha odpoveď je, ze každý tuner musí mať svoje lnb.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, 0624, citacky TBS3102


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nahrávanie Skylink
PříspěvekOdeslal: 12.Červen 2019 - 10:25 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1787
Poděkoval: 115 krát
Poděkováno: 294 krát
vauvauvau napsal:
obcas sa stane ze treba nahravat z dvoch TP, ak mam linux prijimac kde je osadeny 2x dvbs2 tuner tak aby bolo mozne nahravat z dvoch TP musi ist od lnb 2xkoax alebo sa to da aj inak?
Pokud nemáš zásadní problém natáhnout samostatně koaxiál od LNB ke každému tuneru receiveru, tak jdi touto cestou. Je to nejlevnější a spolehlivé řešení, zejména pro amatéry. Jako LNB pro dva tunery vyhoví v podstatě jakýkoliv Twin LNB. Pro více tunerů se vyrábí Quad (4 nezávislé výstupy) nebo ještě Octo (8 nezávislých výstupů). Potom je potřeba samozřejmě natáhnout příslušný počet koaxů od LNB.
V případě, že již kabel máš a ze zásadních důvodů nemůžeš přidat další a musíš to vést jedním koaxem, potom buď :
1. Oželíš nezávislý příjem. Tunery lze propojit smyčkou a potom druhý tuner může naladit pouze TP, který má stejnou polarizaci a pásmo jako je naladěno na tuneru prvním.
2. Nebo pro nezávislý příjem po jednom koaxu lze ještě použít řešení za použití komponentů Unicable. Nebo konverzí celého pásma, pro kterou jsou určené speciální jednotky za LNB na vstupu do koaxu a na konci na výstupu z koaxu (vyrábí to například Johansson). Toto řešení ale klade vyšší nároky na koax (musí zvládat frekvence až do cca 4GHz).

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nahrávanie Skylink
PříspěvekOdeslal: 12.Červen 2019 - 11:45 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Duben 2017 - 11:35
Příspěvky: 49
Poděkováno: 4 krát
VTronik napsal:
vauvauvau napsal:
obcas sa stane ze treba nahravat z dvoch TP, ak mam linux prijimac kde je osadeny 2x dvbs2 tuner tak aby bolo mozne nahravat z dvoch TP musi ist od lnb 2xkoax alebo sa to da aj inak?
Pokud nemáš zásadní problém natáhnout samostatně koaxiál od LNB ke každému tuneru receiveru, tak jdi touto cestou. Je to nejlevnější a spolehlivé řešení, zejména pro amatéry. Jako LNB pro dva tunery vyhoví v podstatě jakýkoliv Twin LNB. Pro více tunerů se vyrábí Quad (4 nezávislé výstupy) nebo ještě Octo (8 nezávislých výstupů). Potom je potřeba samozřejmě natáhnout příslušný počet koaxů od LNB.
V případě, že již kabel máš a ze zásadních důvodů nemůžeš přidat další a musíš to vést jedním koaxem, potom buď :
1. Oželíš nezávislý příjem. Tunery lze propojit smyčkou a potom druhý tuner může naladit pouze TP, který má stejnou polarizaci a pásmo jako je naladěno na tuneru prvním.
2. Nebo pro nezávislý příjem po jednom koaxu lze ještě použít řešení za použití komponentů Unicable. Nebo konverzí celého pásma, pro kterou jsou určené speciální jednotky za LNB na vstupu do koaxu a na konci na výstupu z koaxu (vyrábí to například Johansson). Toto řešení ale klade vyšší nároky na koax (musí zvládat frekvence až do cca 4GHz).
prosim ta a verzia unicable - zatial som zistil ze unicable musi podporovat prijimac, potrebujem teda toto?
https://satelity.ellano.sk/lnb-inverto- ... 32030.html

ako potom dostanem signal do dvoch tunerov?, pouziva sa nejaka rozdvojka?, na unicable prenos treba lepsi kabel?, je mi jasne ze to bude treba nastavit, s tym by mi uz niekto pomohol, hlavne potrebujem poradit ci bude stacit klasika kabel, aky lnb na unicable a ako sa zapaja na druhom konci


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nahrávanie Skylink
PříspěvekOdeslal: 12.Červen 2019 - 14:01 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1787
Poděkoval: 115 krát
Poděkováno: 294 krát
Ano, pokud chceš použít Unicable, potom to musí podporovat celý řetězec, tedy i přijímač. Pro připojení druhého tuneru stačí buď jen smyčka z tuneru prvního nebo rozbočovač pro sat signál. Koaxiál co se týká frekvenčního rozsahu stačí pro běžný rozvod sat signálu. U toho já nikdy nepřemýšlím a používám pouze kvalitní (Belden, Nordix, Cavel).
Nicméně pokud můžeš natáhnout druhý koax, potom bych já osobně toto řešení preferoval. Jednak je jednoduché, levné, spolehlivé a do budoucna i snadněji rozšiřitelné pouhým přidáváním komponentů. Třeba budeš chtít přijímat i jiné pozice. Potom stačí jen přidat LNB a DiSEqC relé a funguje vše dál.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nahrávanie Skylink
PříspěvekOdeslal: 12.Červen 2019 - 14:33 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Duben 2017 - 11:35
Příspěvky: 49
Poděkováno: 4 krát
vdaka za vysvetlenie, mas pravdu, lepsie bude tahat kabel, teraz mam lnb pre 4x prijimac, je to aj najlacnejsie riesenie, fajn dam sa do toho, dik, zdravim


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 20 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk