e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 11.Prosinec 2018 - 0:44

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 281 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 19 10 11 12 1315 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Octagon SF 4008 E2 4K UHD
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2018 - 23:45 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 744
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 55 krát
Chalani chcem sa spýtať v menu je záložný tuner vzdialeného primaca ako to funguje? Mám menší problém a to taký že parabolu neotocim ďalej ako 13E. Šlo by cez to nastavenie zdielať tuner cez net ktorý bude nastavený na 1W ? Boxy sú rovnaké.Má niekto s tým skusenot. Šlo by to alebo sa mýlim?.


Přílohy:
dreamDroid_1517091850210.jpg
dreamDroid_1517091850210.jpg [ 26.5 KiB | Zobrazeno 1008 x ]

_________________
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD ,LCD4Linux Samsung SPF-107H
Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon SF 4008 E2 4K UHD
PříspěvekOdeslal: 28.Leden 2018 - 16:10 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 25.Září 2006 - 8:33
Příspěvky: 138
Poděkováno: 4 krát
Vzdálený záložní přijímač funguje jako streamserver, takže by to mělo fungovat. Osobně, pokud v přijímači se správným seznamem programů vypnu tuner, bere přijímač stream ze vzdáleného zařízení po síti.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon SF 4008 E2 4K UHD
PříspěvekOdeslal: 28.Leden 2018 - 16:25 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 25.Září 2006 - 8:33
Příspěvky: 138
Poděkováno: 4 krát
Pozn.: samozřejmě, vzdálený přijímač musí mít "volný" tuner.
Funguje to spolehlivě.
Př.:
Přijímač A (SF4008) má 2 satelitní a jeden DVB-T tuner. Diseq 1: 19,2°E; 2: 23,5°E; 3: 0,8°W, 4: 28,2°E, pozemní anténa připojena.
Přijímač B (Zgemma HS) nemá DVB-T tuner. V seznamu programů mám i pozemní programy - ty poté "bere" z Octagona.
Vyzkoušel jsem i nastavení s tím, že byl nastaven pouze Diseq 1,2, poté u programů z 0,8°W přijímá stream z Octagona.
Ve všech přijímačích mám nastaven stejný seznam programů - editovaný v Dreameditu.
Stejně to funguje i v případě nahrávání z jednoho TP a sledování programu z 2. TP (Zgemma má pouze 1 satelitní tuner). Při obsazení jednoho tuneru, použije pro sledování dalšího programu stream.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon SF 4008 E2 4K UHD
PříspěvekOdeslal: 28.Leden 2018 - 19:02 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 25.Září 2008 - 16:05
Příspěvky: 1120
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 20 krát
Já se vracím ke Gboxu...jo... karta hned běží v Ir!etu, prima, jestli rozumím syntaxi, tak
Kód:
Z: { 01 12 } 192.168.178.17 8024
by měla něco zobrazit na ipboxu a udp portu 8024. Ale čím se na to kouká, FFox to asi nebude, nějaký udp viewer :?:

_________________
Mutant HD51 muliboot: OpenPLi 6.2, ATV 6.2, PurE2-6.2, HDF 6.3, A64 rom64/ram4 1gb lan, E-85 multifocus 23.5e,19.2e,13e,1w


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon SF 4008 E2 4K UHD
PříspěvekOdeslal: 28.Leden 2018 - 19:04 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 744
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 55 krát
Ja by som to chcel takto ja mám jeden tuner A obsadený na astru. Tuner B je voľný. Druhý primac bude tuner A tiež na astru a tuner B bude na 1W. Otázka znie bude možné stremovat z toho tunera ku mne keď sa bude normálne používať na prijem z 1W na druhom primaci? A ešte máš to v svojej lokálnej sieti? Ja to budem mať ak to pôjde z vonka. A ešte aké sú nastavenia stačí zadať iba ip adresu primaca alebo ako díki.

_________________
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD ,LCD4Linux Samsung SPF-107H


Naposledy upravil(a) 9000peter dne 28.Leden 2018 - 22:57, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon SF 4008 E2 4K UHD
PříspěvekOdeslal: 28.Leden 2018 - 19:10 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2146
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 106 krát
minestra napsal:
Já se vracím ke Gboxu...jo... karta hned běží v Ir!etu, prima, jestli rozumím syntaxi, tak
Kód:
Z: { 01 12 } 192.168.178.17 8024
by měla něco zobrazit na ipboxu a udp portu 8024. Ale čím se na to kouká, FFox to asi nebude, nějaký udp viewer :?:


ano
UDPLog,Cwshare,GboxSuite,GboxSC a ine aplikacie ci pluginy ktore vedia monitorovat prevadzku na UDP porte

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dr.HD F16 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD/7020S/500S , Nokia 9600S , dBox C , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon SF 4008 E2 4K UHD
PříspěvekOdeslal: 29.Leden 2018 - 17:30 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 25.Září 2006 - 8:33
Příspěvky: 138
Poděkováno: 4 krát
9000peter napsal:
Ja by som to chcel takto ja mám jeden tuner A obsadený na astru. Tuner B je voľný. Druhý primac bude tuner A tiež na astru a tuner B bude na 1W. Otázka znie bude možné stremovat z toho tunera ku mne keď sa bude normálne používať na prijem z 1W na druhom primaci? A ešte máš to v svojej lokálnej sieti? Ja to budem mať ak to pôjde z vonka. A ešte aké sú nastavenia stačí zadať iba ip adresu primaca alebo ako díki.


Mám to v lokální síti. Stream je neupraven, či-li co leze z transpondéru, vylézá v streamu (záleží, jaký bitrate provider používá). SF4008 neumí překódovat stream na nižší bitrate. To umí formuler F1 s patřičnou verzí OpenATV.
Zbytek jsem již odpověděl - v kanál listu musí být nastaveny programy se správnými hodnotami. Ideálně fyzicky naskenovat 0,8°W a poté si to v Dreameditu upravit (vytvořit novou skupinu, doplnit do vlastní společně se stávajícími programy...)

A nakonec: mám vyzkoušeno, že je jedno, jakou kompilaci používám. Na SF4008 běží Open8 (vypadá, že má jádro postavené na Openpli), na Zgemmě běži Openatv 6.2, na Formuleru F1 OpenATV 6.1, na Anacondě+ kompilace postavená tuším na HDF a na Alienu 2 OpenATV 6.0 a běží vše, jak má.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon SF 4008 E2 4K UHD
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2018 - 16:52 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 13.Březen 2008 - 17:51
Příspěvky: 298
Místo/Bydliště: Doma
Poděkováno: 3 krát
tento prijimac + OpenATV 6.1, v menu ladeni neni nikde volba DVB-S2X. Pod polozkou System je jen obligatni DVB-S / DVB-S2...

_________________
Skylink na 2TV, Full DigiTV u me, Octagon SD4008 UHD - 2x DVBS2 + OpenATV, AL 80cm na Astra 23,5°E + 19,2°E, LNB´s Inverto & 85cm AL Fuba 0,8W + Inverto quad 0,2db, uvazuji lehce o IPTV...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon SF 4008 E2 4K UHD
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2018 - 19:28 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Srpen 2017 - 20:32
Příspěvky: 3
Poděkoval: 1 krát
Pro ladění programů v DVB-S2X se zadávají údaje do řádků: Imput stream, PLS mode a PLS code.

_________________
Octagon SF4008 + LG 55UH600V + LG HT805 5.1 Home Cinema System


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon SF 4008 E2 4K UHD
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2018 - 19:58 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 13.Březen 2008 - 17:51
Příspěvky: 298
Místo/Bydliště: Doma
Poděkováno: 3 krát
no to si asi pletes s MultiStreamem... chcu naladit tenhle bazmek a proste nevim jak :D

https://www.parabola.cz/zpravicky/28726/astra-opet-testuje-vysilani-v-dvb-s2x/

_________________
Skylink na 2TV, Full DigiTV u me, Octagon SD4008 UHD - 2x DVBS2 + OpenATV, AL 80cm na Astra 23,5°E + 19,2°E, LNB´s Inverto & 85cm AL Fuba 0,8W + Inverto quad 0,2db, uvazuji lehce o IPTV...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon SF 4008 E2 4K UHD
PříspěvekOdeslal: 02.Únor 2018 - 0:29 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Květen 2008 - 18:12
Příspěvky: 42
Poděkoval: 2 krát
tiez sa mi to neda naladit ta frekvencia v dvbs2x mam image openatv 6.1 na youtube je video ze to podporuje v openeight image tak newem no


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon SF 4008 E2 4K UHD
PříspěvekOdeslal: 15.Únor 2018 - 11:23 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Květen 2015 - 12:46
Příspěvky: 60
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 9 krát
panove, potreboval bych poradit... po online instalaci image openATV 6.2 nejsem schopen nahrat zadny plugin, ani obnovit nastaveni boxu ze zalohy. Instalace image samotne je uspesna, obnoveni "probehne" ale nic se nestane, to same s jakymkoliv pluginem, je jedno jestli je online, nebo z usb, takze nejde udelat cistou instalaci. Zkousel jsem jit i na starsi image openATV, tovarni nastaveni, ale situace je stale stejna.

edit: instalace pluginu pres telnet konci na segmentation fault

_________________
et9500, et10000, Octagon SF4008


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon SF 4008 E2 4K UHD
PříspěvekOdeslal: 15.Únor 2018 - 12:21 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 744
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 55 krát
Nemáš k nemu pripojený HDD? Vyzerá to nejaká chyba pamäte.

_________________
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD ,LCD4Linux Samsung SPF-107H


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon SF 4008 E2 4K UHD
PříspěvekOdeslal: 15.Únor 2018 - 14:11 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Květen 2015 - 12:46
Příspěvky: 60
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 9 krát
Diky...V boxu je jen interni hdd, nejsem ted doma, tak mam pristup pouze pres VPN. Vecer ho zkusim odpojit, pripadne jeste nahrat nejakou jinou image treba Open Eight

_________________
et9500, et10000, Octagon SF4008


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon SF 4008 E2 4K UHD
PříspěvekOdeslal: 15.Únor 2018 - 20:54 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 25.Září 2006 - 8:33
Příspěvky: 138
Poděkováno: 4 krát
Pozor na zálohy na HDD-přesunout někam jinam, kam box nevidí, nebo opravdu ten disk odpojit.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon SF 4008 E2 4K UHD
PříspěvekOdeslal: 16.Únor 2018 - 13:49 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Květen 2015 - 12:46
Příspěvky: 60
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 9 krát
rozhodne to bylo neco v souvislosti se zalohou meho nastaveni v openATV, z te to obnovit neslo, kdyz jsem adresar na HDD prejmenoval, tak cista instalace prosla, jen jsem musel nastavit vse znova... pokud box adresar videl, vse koncilo chybou.

Zalohy image fullbackupem, co prubezne delam, jsem mohl obnovit z jine image, konkretne open8 (jine umisteni zalohy nastaveni), ale pak uz na nich neslo nic delat, nesel doinstalovat zadny plugin, nesel ani tovarni reset atd... moc jsem s tim neexperimentoval, abych prisel na pricinu, byl jsem rad, ze to bezi...
Zalohy delam na interni HDD, pak si nektere presouvam do pc, ale ani z nich nebyla funkci obnova mozna... Mozna to muze byt i tim, ze jen prubezne aktualizuju a jednou za cas nahraju celou image online s obnovenim nastaveni??

_________________
et9500, et10000, Octagon SF4008


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon SF 4008 E2 4K UHD
PříspěvekOdeslal: 16.Únor 2018 - 14:03 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5272
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 103 krát
borci a prečo vlastne zálohujete nastavenia #-o prefleshujete bazmek na novo , použiete obnovenia a potom sa škarabete za ušami prečo vám to a to nefunguje .... #-o frčím už nejaký piatok na E2 a pred každým fleshom si urobím komplet zálohu image ...... pre istotu ,lebo nie všetko nové je aj dobré .... [-X stiahnem cez ftp oscam a cez dreamboxedit seting zálohujem , fleshnem bazmek , pošlem oscam a setting do boxu , všetko potrebné si nastavím a nainštalujem na novo a pokial nie je problém v konkrétnom image ,alebo neleží problém na gauči :D tak mi všetko čo používam funguje .... :smoke: :Yahoo!: :good: ved taká kompletka trvá tak 20 až 30-min. :ROFL: a ked nájdem nejaký bug v novom image tak fleshnem späť zálohu . ... :good: počkám pár dní na opravu a môžem skúsiť znovu nové image ... \:D/

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon SF 4008 E2 4K UHD
PříspěvekOdeslal: 18.Únor 2018 - 14:38 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 25.Září 2008 - 16:05
Příspěvky: 1120
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 20 krát
Jestli jde jen o to, tak stačí zálohu přejmenovat - enigma2settingsbackup..... jakkoli a pro box už neexistuje ;-) Ty tam nemáš multiboot, abys nemusel mudrovat a zatím měl v záloze jinou funkční verzi?

_________________
Mutant HD51 muliboot: OpenPLi 6.2, ATV 6.2, PurE2-6.2, HDF 6.3, A64 rom64/ram4 1gb lan, E-85 multifocus 23.5e,19.2e,13e,1w


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon SF 4008 E2 4K UHD
PříspěvekOdeslal: 13.Březen 2018 - 19:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Květen 2008 - 18:12
Příspěvky: 42
Poděkoval: 2 krát
funguje niekomu z vas archiv czsk na open atv 6.2 mne sa ho nedari nainstalovat


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Octagon SF 4008 E2 4K UHD
PříspěvekOdeslal: 13.Březen 2018 - 19:56 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 744
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 55 krát
Áno funguje ale treba manuál install .Neviem z akého dôvodu nefunguje instal z ipk. a telnetu....
https://github.com/mx3L/archivczsk/releases

_________________
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD ,LCD4Linux Samsung SPF-107H


Naposledy upravil(a) 9000peter dne 13.Březen 2018 - 20:05, celkem upraveno 2 x.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 281 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 19 10 11 12 1315 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk