AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://ab-forum.info/

positioner
http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=387&t=71532
Stránka 1 z 1

Autor:  jjiirka [ 19.Únor 2018 - 19:55 ]
Předmět příspěvku:  positioner

Nevíte někdo jak si udělat zálohu nastavení positioneru. Jde mi o to,aby jsem po instalaci image nemusel nastavovat všechny posice positioneru ručně .

Autor:  peter54 [ 19.Únor 2018 - 20:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: positioner

jjiirka napsal:
Nevíte někdo jak si udělat zálohu nastavení positioneru. Jde mi o to,aby jsem po instalaci image nemusel nastavovat všechny posice positioneru ručně .

Ked si das usals, nemusis nastavovat ziadne pozicie. Staci zadat polohu.

Autor:  jjiirka [ 19.Únor 2018 - 23:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: positioner

peter54 napsal:
jjiirka napsal:
Nevíte někdo jak si udělat zálohu nastavení positioneru. Jde mi o to,aby jsem po instalaci image nemusel nastavovat všechny posice positioneru ručně .

Ked si das usals, nemusis nastavovat ziadne pozicie. Staci zadat polohu.


Pro táhlové motory usals není.

Autor:  marval [ 20.Únor 2018 - 17:41 ]
Předmět příspěvku:  Re: positioner

pozicioner žiadnu zálohu nepotrebuje, ten si pamatá polohy dokiaľ ho neresetuješ,alebo kým sa nepokazí.

ked meníš image tak si treba dať svoj setting , kde už su pridelené dis. 1.2 povely pre jednotlive satelity..

Autor:  jjiirka [ 21.Únor 2018 - 18:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: positioner

marval napsal:
pozicioner žiadnu zálohu nepotrebuje, ten si pamatá polohy dokiaľ ho neresetuješ,alebo kým sa nepokazí.

ked meníš image tak si treba dať svoj setting , kde už su pridelené dis. 1.2 povely pre jednotlive satelity..


Bohužel tak jednoduché to není. Čísla jednotlivých satelitů pro positioner se v setingu nezadávají a tudíž je nelze do dreamu nahrát se zálohou setingu. Nastavení čísel satelitů se dělá v konfiguraci tuneru.

Autor:  csfero [ 08.Červenec 2018 - 17:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: positioner

Zdravim!
Ma niekto skusenosti so samovolnym otacanim sat.anteny v mode stand-by?
Nemam to este presne zistene,kam sa otoci lebo po zapnuti boxu sa vrati na povodnu polohu,myslim,ze to bude na 0.
Zistim s druhym boxom

Tak som to zistil,antena bola otocena na 13°E Hotbird :unknown:

Autor:  rom2005 [ 09.Červenec 2018 - 21:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: positioner

jjiirka napsal:
marval napsal:
pozicioner žiadnu zálohu nepotrebuje, ten si pamatá polohy dokiaľ ho neresetuješ,alebo kým sa nepokazí.

ked meníš image tak si treba dať svoj setting , kde už su pridelené dis. 1.2 povely pre jednotlive satelity..


Bohužel tak jednoduché to není. Čísla jednotlivých satelitů pro positioner se v setingu nezadávají a tudíž je nelze do dreamu nahrát se zálohou setingu. Nastavení čísel satelitů se dělá v konfiguraci tuneru.

Nastavení čísel satelitních pozic motoru najdeš v souboru etc/enigma2/settings, tak příště zkus příslušné řádky ze starého image nakopírovat do stejného souboru v novém image. Já to zkoušel, přepsal jsem soubor etc/enigma2/settings, ale po restartu GUI tam byl zase ten původní soubor před úpravou. Tak jsem to vzdal, ale možná, kdybych před úpravou zastavil enigmu, tak by se mi to podařilo.

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/