e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 23.Červen 2018 - 4:58

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 243 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 15 6 7 8 913 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 20.Leden 2018 - 18:44 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Květen 2012 - 9:37
Příspěvky: 100
satelitni prijimac: dream920triple
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 8 krát
Taky mám ted nový dream920, co se týče toho kouře, první dva dny receiver prostě trochu smrdí, počítám že se "zahořuje", není to tím, že by mu něco bylo. Předpokládám, že je to přirozený proces. Jelikož je to můj skoro první dream, po tom, co jsem dlouhé roky používal vu+ultimo, je to dost rozdíl. Používal jsem openATV, který mi plně vyhovoval a na kterém jsem si všechno nastavil. Skin matrix v základu je dobrý a webif, přes který dělám úplně vše /bouqet editor, oscam/, je přehledný. Když jsem nahodil dreamOS, abych plně využil enigmu2.5, docela jsem byl zklamaný. Základní skin hotová hrůza, menu jako kdybych skočil 10 let spátky v čase, webif taky nic moc, samozřejmě je to o zvyku. Přehrál jsem gemini, o moc lepší to nebylo. Nabízené skiny taky hrůza. Psychicky to nevydržel a nahrál openATV 6.2. K mému údivu nefungoval žádný FTP, telnet ovšem fungoval. Návrat k openATV 6.1, který fungoval dobře, pokus o flash online na 6.2 /známá hláška "není dostatek místa" se stejným podivem, jako Steiner / Receiver bootoval, ale v půlce se zasekl a dál ni krok. Nová instalace original a všechno odznova. Nemám s tím problém, člověk se aspon něco naučí. Současný stav je image dream-elite a hledám vhodný skin. Diky za toto vlákno a tip na skin, zde uvedený, budu zkoušet. Musím přiznat, že obraz je opravdu s dream-elite lepší oproti openu. Vyčetl jsem mimo řádky, že feed na softcamy se ukládá do panelu softcam v dream-elite, podobně jako u openATV, je to tak? Doted jsem instaloval oscam vždy manuálně, s tím problém nebyl. Děkuji všem za skvělé vlákno

_________________
Dreambox 920triple, Fuba 85 s multifocusem, 105 Gibertini na rotoru


Naposledy upravil(a) palov63 dne 21.Leden 2018 - 6:24, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Leden 2018 - 18:58 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 11.Leden 2011 - 16:57
Příspěvky: 1247
satelitni prijimac: Dreambox 7080,TBS 5925
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 66 krát
v gemini je 17 skinov s toho sa nedá vybrať

_________________
Dreambox 920 / 7080
Oscam EMU r11420
TBS 5925
Parabola:150cm 76,5E-34,5W,90cm Fe 28,2E+23,5E+19,2E+13,0E
Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Leden 2018 - 19:06 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Květen 2012 - 9:37
Příspěvky: 100
satelitni prijimac: dream920triple
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 8 krát
V takovém rozsahu, na jaký jsem byl zvyklý, tak ne. Chtěl jsem na liště, teplotu, info z oscamu, info o tunerech a síle signálu atd. Bud to, nebo to nešlo. Možná jo a chyba je ve mně, že nevím jak to nastavit, nemůžu u toho sedět týden, vždyt to všichni znáte. Musí to být srdcovka, nahodíte ho a hned Vás chytne za srdce.

_________________
Dreambox 920triple, Fuba 85 s multifocusem, 105 Gibertini na rotoru


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Leden 2018 - 19:11 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Květen 2012 - 9:37
Příspěvky: 100
satelitni prijimac: dream920triple
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 8 krát
A proč takové hovadinky, jako je teplota? Na ultimu mi odešel zdroj a od té doby jsem si tu teplotu zvyknul přes funcontrol2 hlídat. Jeden z důvodů, proč jsem volil bezventilátorový dream.

_________________
Dreambox 920triple, Fuba 85 s multifocusem, 105 Gibertini na rotoru


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Leden 2018 - 19:11 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 11.Leden 2011 - 16:57
Příspěvky: 1247
satelitni prijimac: Dreambox 7080,TBS 5925
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 66 krát
všetko to ide v GP3 nastavenia sú informačné polia a tam sa dá pridať čo tam chceš mať

_________________
Dreambox 920 / 7080
Oscam EMU r11420
TBS 5925
Parabola:150cm 76,5E-34,5W,90cm Fe 28,2E+23,5E+19,2E+13,0E
Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Leden 2018 - 19:35 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Leden 2014 - 11:17
Příspěvky: 729
satelitni prijimac: DR HD F16 TBS5925
Místo/Bydliště: Vsetín
Poděkoval: 332 krát
Poděkováno: 4 krát
To nevadí at smrdí potvora, už teda nesmrdí :) :) :) nevím jestli je to těma skinama HD Glass ale když chci stáhnout picony tak mě to napíše není dostatek místa.
picon adresář mám media/hdd
A přitom tam mám HDD 233GB :( :(
a vůbec nevím zas jak HDD mountnout? Buď to v tom skinu nejde mountnout a nebo to neumím :cry:

Jak to mám prosím mountnout?
nebo mám dát defalut Skin?


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+ , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Leden 2018 - 19:45 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Květen 2012 - 9:37
Příspěvky: 100
satelitni prijimac: dream920triple
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 8 krát
pele1 napsal:
všetko to ide v GP3 nastavenia sú informačné polia a tam sa dá pridať čo tam chceš mať

Diky pele, musím se v tom pohrabat, v pondělí přijde hdd, tak abych mohl dělat zálohy a vrátit se, kam potřebuji.

_________________
Dreambox 920triple, Fuba 85 s multifocusem, 105 Gibertini na rotoru


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Leden 2018 - 21:54 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Leden 2014 - 11:17
Příspěvky: 729
satelitni prijimac: DR HD F16 TBS5925
Místo/Bydliště: Vsetín
Poděkoval: 332 krát
Poděkováno: 4 krát
Ještě k tomu mountu HDD, USB, kdyby jste potřebovali: udělal jsem to přes telnet a už je to mountlé
Návod zde: :Yahoo!:

http://forum.czsk.tv/viewtopic.php?t=309


Tak jsem se zaradoval předčasně,
tak mountnu HDD přes telnet dev/sda1 mount /dev/sda1 /media/hdd no mountne to


ale proč tam mám prosím 2x ten HDD pořád
1 dev/sda1 media/ a nějaké čísla nehorázné?????????????????

a druhý taktéž
dev/sda1 media/hdd

a když restartuju box zase se media/hdd odmountne a zůstane tam pouze

dev/sda1 media/71f0 zase to nehorázné číslo??????

Nechápu- z toho jsem na nervy :cry: :cry: :cry:

Toto nechápu- myslíte je to tou imigí, nebo co mám špatně?

Toto mě dělalo u Amika a imige PKT Hyperion, tam taky to mountlo, vypl jsem box a HDD byl odmountlý tak nevím ](*,) ](*,) :cry:


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+ , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)


Naposledy upravil(a) Radovan111 dne 20.Leden 2018 - 23:12, celkem upraveno 2 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Leden 2018 - 23:03 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 09.Červen 2008 - 18:39
Příspěvky: 110
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 23 krát
Ak máš mountnuté HDD a tam si chceš umiestniť picony, no to nie je najrozumnejšie riešenie ,pretože HDD budeš musieť
nastaviť na stálu prevádzku a furt sa bude točiť. Pridaj si tam USB napr. 16Gb a moutni si to rovnakým spôsobom ako HDD.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Leden 2018 - 23:10 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Leden 2014 - 11:17
Příspěvky: 729
satelitni prijimac: DR HD F16 TBS5925
Místo/Bydliště: Vsetín
Poděkoval: 332 krát
Poděkováno: 4 krát
honolulu napsal:
Ak máš mountnuté HDD a tam si chceš umiestniť picony, no to nie je najrozumnejšie riešenie ,pretože HDD budeš musieť
nastaviť na stálu prevádzku a furt sa bude točiť. Pridaj si tam USB napr. 16Gb a moutni si to rovnakým spôsobom ako HDD.


Ano to je rozumné, děkuju :thankyou: :poklona:

_________________
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+ , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Leden 2018 - 6:30 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Květen 2012 - 9:37
Příspěvky: 100
satelitni prijimac: dream920triple
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 8 krát
Podle mého předpokladu, ty čísla, které Tě znervoznují, jsou pro sd kartu. Vypisuje to, i když tam strčené nic není, to jsem zjistil předběžně. Dej tam dákou sd kartu a budeš tam mít místo na zálohu, picony, popř. EPG, nemusíš dávat usb-čko, které je zepředu naprd /kvůli zavření dvířek, i když malá by tam vešla, ale kdo je má pořád kupovat/ a zezadu je tam kvůli lan kabelu natěsno. Ten Tvůj HDglass se mi líbí, i když spousta lidí je proti. Ale když máme ten mercedes, tak mu ten kufer naložíme :D , vyzkoušíme, co uveze.

_________________
Dreambox 920triple, Fuba 85 s multifocusem, 105 Gibertini na rotoru


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Leden 2018 - 10:27 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 24.Červenec 2010 - 12:20
Příspěvky: 275
Poděkováno: 17 krát
mám tam SD kartu , ale některé IMG ji nevidí některé se snaží , ale zatím mi to připadá,že
ovladače to nezvládaj a to muntnutí je vždy takové nejasné.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Leden 2018 - 12:53 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Květen 2012 - 9:37
Příspěvky: 100
satelitni prijimac: dream920triple
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 8 krát
Tak jsem zkoušel nahodit nové openATV 6.2 a při rebootu mi systém ani nenajel. Ukazatel zůstal zaseklý v první třetině, je tohle normální? Nemohla se poškodit nějak flash pamět? Přehrál jsem přes to dream-elite a to už je v pohodě. Dá se nějak zkontrolovat flash pamět? Vůbec se mi to nelíbilo.

_________________
Dreambox 920triple, Fuba 85 s multifocusem, 105 Gibertini na rotoru


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Leden 2018 - 13:42 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 24.Červenec 2010 - 12:20
Příspěvky: 275
Poděkováno: 17 krát
open ATV jsem nezkoušel,ale při zozbalení se mi nic neukáže , nemá to správnou koncovku
tak nevím


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Leden 2018 - 13:47 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Květen 2012 - 9:37
Příspěvky: 100
satelitni prijimac: dream920triple
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 8 krát
Po rozbalení je koncovka normálně .tar, tak jak má být, v tom bych problém neviděl

_________________
Dreambox 920triple, Fuba 85 s multifocusem, 105 Gibertini na rotoru


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Leden 2018 - 14:02 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Leden 2014 - 11:17
Příspěvky: 729
satelitni prijimac: DR HD F16 TBS5925
Místo/Bydliště: Vsetín
Poděkoval: 332 krát
Poděkováno: 4 krát
palov63 napsal:
Po rozbalení je koncovka normálně .tar, tak jak má být, v tom bych problém neviděl


Děkuju :) :) zkusím tam píchnout tu SD kartu- vidíš to mě nenapadlo, slot tam je vepředu, a s tím Open Atv to jsem zatím nezkoušel, chtěl jsem vyzkoušet to Open Pli, tam třeba ty mounty jsou dobré.

Já si myslím že když se to sviˇ na sekne, mě se to stalo asi dvakrát tak to vypneš, pak to zapneš,podržíš to modré tlačítko a objeví se vykřičník, adresa boxu, tu zadáš do PC 1....../ a můžeš tam nahrávat přes ten web co chceš. Horší ale kdyby se ten servisní mod neobjevil tak to nevím.


Musíme ty naše děla trochu vyzkůšať a zjistit co snesou než se zhroutí když to tolik stálo :) :)

Tak jsem ji tam dal a mohl bych poprosit se zeptat když ji chci sformátovat, jde to i přes telnet to vím,


ale tady v boxu co znamená tam to:

Device label? Tam se píše to media/......?
A to optimize for large files?- tam se dává zap- nebo vyp.?


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+ , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2018 - 6:02 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Květen 2012 - 9:37
Příspěvky: 100
satelitni prijimac: dream920triple
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 8 krát
Co se týče sd karty, tak zatím jsem měl jenom problémy. Nešla zformátovat /zkoušel jsem 2/ani přes menu, ani přes telnet, ani nic udělat přes e-parted /vadné sektory/. Našel jsem stránky, kde jsou image pro dm920, takové jako BH, PLI, Satlodge, openATV /ještě VTI a bylo by to kompletní :D /. Kvůli manželce a dětem nahodil openATV 6.1, kartu během chvilky sformátoval a připojil, vše bez jediného problému. A žeprý to nejde, obraz sice horší, ale jinej rozdíl teda nevidím. Asi mi bude na ježdění muset stačit i superb, s mercedesem /enigma2,5/ počkám na novou oledTV. Ještě si s tím budu hrát, jak napsal liguere, na koukání to moc ani není. :Yahoo!:

_________________
Dreambox 920triple, Fuba 85 s multifocusem, 105 Gibertini na rotoru


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2018 - 11:25 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 09.Červen 2008 - 18:39
Příspěvky: 110
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 23 krát
Daj si tam multi boot - Barry Allen, a môžes si popridávať rôzne image na vyskúšanie a boot na iné image ozaj len pár minút.
sd kartu si rozbehni podľa príspevku ->Tu, presnejšie č. prísp.#1822 03.01.2018, 15:54


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2018 - 16:57 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Leden 2014 - 11:17
Příspěvky: 729
satelitni prijimac: DR HD F16 TBS5925
Místo/Bydliště: Vsetín
Poděkoval: 332 krát
Poděkováno: 4 krát
Taky jsem zatím na nic nepřišel, takže asi v Gemini 3.3 ten partiton manager nefunguje

Misto dev/sda
a nebo dev/sdb
jsou tam jakési čísla-

to mě štve, to jsem zatím v žádné E2 neměl, tak nevím jestli vyzkoušet OpenPli? :( :(

Co znamená prosím Daj si tam multi boot - Barry Allen?
To jako že budu mít v boxu několik imigí E2 a můžu je prosím přepínat?
A to je někde ke stažení prosím?


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+ , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2018 - 17:29 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 24.Červenec 2010 - 12:20
Příspěvky: 275
Poděkováno: 17 krát
Co znamená prosím Daj si tam multi boot - Barry Allen?
-----------------------------------------------------------------------
mám tam img DreamElite a pokud zmáčknu modré a modré tak jde stáhnout,ale přezto že jsem tam
dal USB se to instalovalo do fleše , což popírá význam BA .Mám dojem,že jsme ve stádiu
jako když začínal DM800 neodladěno .

jinak BA by ti umožnil přepínat mezi IMG , ale občas taky nutno tomu něco odpustit a ulehčit fleši


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 243 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 15 6 7 8 913 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk