e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 15.Září 2019 - 11:40

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 340 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 113 14 15 16 17 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: DM-920
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2019 - 11:26 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 10.Leden 2008 - 15:34
Příspěvky: 4014
Poděkoval: 213 krát
Poděkováno: 439 krát
pele1 napsal:
V OE 2.0 je problém len s FBC a to taký že je rozpoznaný len 1 tuner viac družíc cez DiSEqC ide OK.

Ano, víc družic mi z tuneru A přes DiSEqC jede, ale pokud např. nahrávám z 19E tak už mi 23 nechodí i když mám na tuner B přiveden samostatný koax ze 23. (mimo DiSEqC) U OE 2.5 bez problémů

_________________
Dreambox 920 UHD, OE2.5 + GP4, dual FBC DVB-S2X-MS + dual DVB-T2/C - E85 multi-feed ( 1W, 4,8E, 13E, 19E, 23,5E, 28E )
Zgemma H7.S image openATV


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: DM-920
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2019 - 11:29 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Říjen 2009 - 20:30
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: DM-920
Poděkoval: 4 krát
Vyzkoušel jsem už snad tisíc kombinací včetně rozšířeného nastavení, ale nedaří se.
Proto jsem měl můj původní dotaz, zda je nějaké doporučené nastavení, které by mohlo chodit.
Jinak mám už satelit asi 10 let a za tu dobu jsem už naladil asi 7 zařízení + 3 TV a nikdy jsem neměl problém.
Až teď. V DM-920 mám jeden tuner twin FBC DVB-S2X MIS.

Asi zkusím vyměnit ten konvertor a uvidíme. Diky všem za rady.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: DM-920
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2019 - 11:49 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 11.Leden 2011 - 16:57
Příspěvky: 1501
satelitni prijimac: Dreambox 7080,TBS 5925
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 113 krát
georg11 napsal:
pele1 napsal:
V OE 2.0 je problém len s FBC a to taký že je rozpoznaný len 1 tuner viac družíc cez DiSEqC ide OK.

Ano, víc družic mi z tuneru A přes DiSEqC jede, ale pokud např. nahrávám z 19E tak už mi 23 nechodí i když mám na tuner B přiveden samostatný koax ze 23. (mimo DiSEqC) U OE 2.5 bez problémů

to je to o čom som písal v týchto image FBC tuner BCM 45208 a 45308 nevidí ako twin u tunerov Si2166D je všetko v poriadku

_________________
Dreambox 920 / 7080
Oscam EMU r11503
TBS 5925
Parabola:150cm 76,5E-34,5W,90cm Fe 28,2E+23,5E+19,2E+13,0E
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: DM-920
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2019 - 11:55 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1787
Poděkoval: 115 krát
Poděkováno: 294 krát
4 MikeSlight
Podle toho, co píšeš, je problém s přepínáním pomocí DiSEqC. Jde ti pouze družice na prvním portu, která přepínání nepotřebuje (je první na řadě po zapnutí napájení). Je nutné zjistit, zda z tvého DM jsou povely DiSEqC pro přepínač posílané. Chyba tedy nemusí být nutně v LNB, zvláště, když uvádíš, že stejný svod s jiným přístrojem funguje bez problému. Předpokládám, že nastavení portů pro DiSEqC je v takovém případě stejné (musí být stejné).
Další věc, abys naladil, je správné nastavení ostatních parametrů LNB. Nejlepší by bylo, když sem pastneš snímek toho nastavení z obrazovky.
Nechci tvrdit, že to neumíš nebo máš blbě, ale zatím to co se tu řeší jsou jen neurčité dohady s domněnkami. HW porucha tuneru, který by způsobila nefunkčnost povelů DiSEqC není příliš častá, ale možné to je.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: DM-920
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2019 - 13:16 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Říjen 2009 - 20:30
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: DM-920
Poděkoval: 4 krát
Nastavení tuneru jsem vypsal v prvním příspěvku, foto přikládám.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: DM-920
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2019 - 13:25 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 26.Duben 2015 - 9:45
Příspěvky: 239
Poděkováno: 11 krát
A skúšal si dať A 23,5 a B 19,2 ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: DM-920
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2019 - 14:47 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Říjen 2009 - 20:30
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: DM-920
Poděkoval: 4 krát
Samozřejmě zkoušel jsem to prohodit, zkoušel jsem i rozšířené nastavení, různé kombinace.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: DM-920
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2019 - 15:13 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 10.Leden 2008 - 15:34
Příspěvky: 4014
Poděkoval: 213 krát
Poděkováno: 439 krát
Na tom obrázku nemáš zapnuté ovládací napětí ale to jsi asi zkoušel

_________________
Dreambox 920 UHD, OE2.5 + GP4, dual FBC DVB-S2X-MS + dual DVB-T2/C - E85 multi-feed ( 1W, 4,8E, 13E, 19E, 23,5E, 28E )
Zgemma H7.S image openATV


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: DM-920
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2019 - 16:20 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Duben 2010 - 22:29
Příspěvky: 22
satelitni prijimac: ET9500,DM920
Poděkoval: 16 krát
Mal som podobný problém s ATV 6.2. Proste naladili len desatinu staníc(mám triplte tuner bez multistream). Musel som dať image oe2.5. ešte dať čerstvý sattelites xml. Potom už všetko išlo.

_________________
DM920 triple,Dream Elite 6.0
DigiSK,Skylink,T90-0,8°W+13°E+16°E+19,2°E+23,5°E+28,2°E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: DM-920
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2019 - 20:54 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2464
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 133 krát
MikeSlight napsal:
Samozřejmě zkoušel jsem to prohodit, zkoušel jsem i rozšířené nastavení, různé kombinace.

este ak sa da skusit box u niekoho kto pouziva A/B
potom mas dve moznosti
1, stiahnut plugin pre nastavenie parametrov ovladacich signalov (kopec nic nehovoriacich cisel)
2, reklamacia

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: DM-920
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2019 - 22:09 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Prosinec 2018 - 10:56
Příspěvky: 72
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 4 krát
co ma napada ...,
ak tam mas image od predajcu - preinstaluj ho,
skus oe 2.0 aj oe 2.5, (napr. OpenATV, NewNigma)
skus obidva porty FBC tunera A aj B s rovnakym nastavenim,
mozes uviest aky monoblok tam mas,
niekedy moze pomoct pouzit diseqc 1.1 miesto diseqc 1.0,
niekedy moze pomoct zvysit napatie a opakovat diseqc sekvenci..
ako je vyssie uvedene - skusit nainstalovat plugin ...enigma2-plugin-systemplugins-diseqctester
Příloha:
tuner.jpg


edit:
no, a este skusit prehodit tuner do druheho slotu,
a nakoniec, pohnut s antenou a monoblockom tak aby si tu najdolezitejsiu poziciu mal funkcnu aj bez diseqc - co je asi zakladne pravidlo monteerov :-)


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: DM-920
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2019 - 13:43 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Říjen 2009 - 20:30
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: DM-920
Poděkoval: 4 krát
Tak už je to vyřešeno, půjčil jsem si od kamaráda jednoduchý konvertor a satelity přesto nešly naladit.
Při vyhledání konkrétní frekvence už něco našel.
Stáhnul jsem tedy nový satelites.xml a najednou šla Astra 23.5 naladit.
Vůbec mne nenapadlo, že by v nejnovějším firmwaru měli špatný satelites.xml.
Díky všem za návrhy a ochotu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: DM-920
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2019 - 16:19 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Prosinec 2018 - 10:56
Příspěvky: 72
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 4 krát
tak si na to prisiel .. ,
vyzera ze vsetky OE2.5 image ktore vychadzaju z tovarenskeho image pouzivaju zastaralu verziu satellites.xml kde na 23.5e su uz pomenene vsetky frekvencie a automaticky scan nenajde nic.
na OE2.0 by sa to nemalo stat - tam su zase ine problemy...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: DM-920
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2019 - 17:21 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Říjen 2009 - 20:30
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: DM-920
Poděkoval: 4 krát
Vždycky když vyřeším jeden problém objeví se další.
Mám Skylink kartu a program Nova+1 HD z frekvence 11973 MHz normálně hraje,
ale program Nova HD z frekvence 11876 nehraje.
Jen černá obrazovka a nápis Chybí data od transpondéru ! (čas čtení PAT vypršel)
Vlastně nehraje žádný program z této frekvence.
(Mám SMIT modul)
Nevíte, kde hledat chybu ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: DM-920
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2019 - 17:31 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2464
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 133 krát
a ked das vyhladat programy na tomto transpondery tak co ti vypisuje ?

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: DM-920
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2019 - 17:44 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Říjen 2009 - 20:30
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: DM-920
Poděkoval: 4 krát
Myslíš tuhle tabulku, viz příloha
nebo při prohledání daného transpondéru, řekne, že našel 15 stanic, např. PRIMA COOL HD,
ale ani ta nehraje


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: DM-920
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2019 - 18:44 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1787
Poděkoval: 115 krát
Poděkováno: 294 krát
Dej před ručním skenováním vymazat transpondér (mělo by to být níže v nabídce, co není vidět). Stará data to vymaže a zůstanou jen nové údaje ze skenu.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: DM-920
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2019 - 18:47 
Online
Odborník
Odborník

Registrován: 24.Červenec 2010 - 12:20
Příspěvky: 389
Poděkováno: 19 krát
hledal bych v kartě nebo modulu,ale IMG taky může zlobit


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: DM-920
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2019 - 23:11 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Říjen 2009 - 20:30
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: DM-920
Poděkoval: 4 krát
Mám k dispozici dvě Skylink karty IRDETO ICE a dva CI moduly, každý jinak starý, ale oba SMIT CI+,
Tyto karty i CI moduly v TV Samsung fungují a v DM-920 nejde frekvence 11876 a 12363.
Ostatní frekvence fungují.
Zkusil jsem několik různých image OE2.5 (Stable i Unstable) vždy se stejným výsledkem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: DM-920
PříspěvekOdeslal: 10.Duben 2019 - 21:37 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2464
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 133 krát
MikeSlight napsal:
Myslíš tuhle tabulku, viz příloha
nebo při prohledání daného transpondéru, řekne, že našel 15 stanic, např. PRIMA COOL HD,
ale ani ta nehraje

toto
Příloha:
SCREEN.png

a potom co ti vypisuje na obrazovke ked prepnes na nejaky kanal z nich


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 340 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 113 14 15 16 17 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: jonek, knawi a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk