e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 17.Listopad 2018 - 1:47

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 7 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 09.Listopad 2018 - 8:39 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 28.Listopad 2011 - 15:34
Příspěvky: 3
Zdravim vsetkych,
niekolko rokov pouzivam 450HD a teraz som kupil 750HD, ktora nedokazala naladit niektore programy ani pri pouziti "Blind scan".
Pouzivam Skylink.
Z povodnej 450HD som zistil, ze chybajuce kanaly su na transponderi inej frekvencie nez uvadza Skylink.

Skylink uvadza kmitocet 11876 ale ja tento konkretny transponder naladim na 11871.
Po manualnom naladeni na tuto frekvenciu 750HD dokazala najst chybajuce kanaly.
Zaujimave vsak je, ze dalsi transponder na 11934Mhz naladi spravne.


Mam teda 2 otazky:
1- ako je mozne, ze je transponder na inej frekvencii? Je to rovnake na 450HD aj 750HD. Moze to byt chyba prijimacov, alebo chyba LNB?
2- preco 750HD nieje schopna naladit aj "nezname" transpondery s pomocou "Blind scan"? Mal som zato, ze pri blind scan hlada vsetky frekvencie a hlada signal.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Listopad 2018 - 9:08 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4033
satelitni prijimac: f4turbo, pi zero
Místo/Bydliště: EU
Poděkoval: 210 krát
Poděkováno: 260 krát
Je tam nejaky rozsah. Ja dany transponder (joj Plus HD) naladim od 11870 az po 11880. Skus ci aj na ostatnych transponderoch mas "stred" mimo stredu. Kedysi este za analogu som mal vsetky stanice o 3 vedla.
Bez meracieho pristroja nepoznas, ci je problem v tuneri alebo v lnb. Kedze ti to robia 2 pristroje, skus vymenit lnb.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102
Budúcnosť EU je federácia.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Listopad 2018 - 11:26 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3836
Poděkoval: 81 krát
Poděkováno: 316 krát
odchylka kmitočtů není problém , jde o dvojí konverzi a když se odchylky kmitočtů oscilátorů v LNB
a v přijímači sečtou tak je větší , když se odečtou tak to může i sedět , případně sedí oba dva .

Samotný transpondér (na družici) je ale určitě na daném kmitočtu).

Z Tvého příspěvku však není jasné

zda naladiš ručně všechny frekvence na tom novém receiveru ???

Pokud ano tak je chyba v sw pro blind scan ! zkus jiný ...

:unknown:

taky co na to SÍŤOVÉ vyhledávání , případně FASTSCAN ??? JE LI tam ???


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Listopad 2018 - 12:12 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 28.Listopad 2011 - 15:34
Příspěvky: 3
Dakujem za odpovede. LNB vymenit skusim.

Ano, ked rucne nastavim frekvenciu na 11871, tak aj na 750HD chytim vsetky kanaly ktore su na tom transpondery.

Blind scan urcite nefunguje dobre, lebo 450HD dokazal najst spravne tuto frekvenciu 11871, pricom 750HD ju nenajde a tym padom nenajde ani transponder.

Neviem ako funguje sietovy scan - ale ked sa ma satelit spyta, ze ci chcem dat "Network scan" alebo nieco take, tak som vzdy dal ano.

Podla mojich zisteni to teda vyzera, ze 750HD dokaze naladit to co treba, akurat "blind scan" nefunguje spravne.
Momentalne mam na 750HD ten posledny PatchSW... takze neviem aky iny skusit :(

No a FastScan som skusal, ale jaksi nefungoval vobec :(


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Listopad 2018 - 13:22 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3836
Poděkoval: 81 krát
Poděkováno: 316 krát
síťové vyhledávání zkus spustit na frekvencích

12070 H 27500

12363 V 29500

12344 H 29900


pokud na nich máš signál ???


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Listopad 2018 - 15:30 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 28.Listopad 2011 - 15:34
Příspěvky: 3
Network scan neviem ako spustit manualne na konkretnej frekvencii - ono sa ma to len opyta ked dam hladat "Blind scan", ze ci "Network Scan? Yes/No"

Spustil som FastScan a tentokrat mi fungoval - teda nasiel vsetky kanaly na Skylink, ale samozrejme tie ktore boli na 11876 nefungovali lebo som na nich nemal signal... skusal som naladit 11875 a tam uz ten transponder odpovedal....

Momentalne mi teda vsetko funguje - akurat kanaly z transponderu 11876 som ladil cez 11871.

Neskor skusim este vymenit LNB len aby som vyskusal, ze ci ten frekvencny posun je kvoli tomu.

Dakujem vsetkym za info :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Listopad 2018 - 15:30 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Září 2010 - 16:41
Příspěvky: 1532
Místo/Bydliště: Slovensko
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 47 krát
alfi666 napsal:
Network scan neviem ako spustit manualne na konkretnej frekvencii - ono sa ma to len opyta ked dam hladat "Blind scan", ze ci "Network Scan? Yes/No"

Spustil som FastScan a tentokrat mi fungoval - teda nasiel vsetky kanaly na Skylink, ale samozrejme tie ktore boli na 11876 nefungovali lebo som na nich nemal signal... skusal som naladit 11875 a tam uz ten transponder odpovedal....

Momentalne mi teda vsetko funguje - akurat kanaly z transponderu 11876 som ladil cez 11871.

Neskor skusim este vymenit LNB len aby som vyskusal, ze ci ten frekvencny posun je kvoli tomu.

Dakujem vsetkym za info :)


Len tak na zopakovanie už sa tu o tom písalo teda do budúcna ... je vysoká pravdepodobnosť že v LNB to nie je.
Ono je dobré ak daný transpondér má problém zmazať celý transpondér v nastaveniach
zmazať všetko čo sa podoba napríklad ak ma niekto v satelitnom prijímači natlačené vedľa seba
11871/11872/11873/11874/11875/11876/... atď. to je celé zle
ukončiť editáciu aby sa všetko uložilo ... ručne znovu doplniť transpondér a následne zvoliť ladenie TP. :)
Podobný postup odporúčam aj pri ladení cez FastScan vymazať vo výrobných nastaveniach stačí zvoliť len kanáli
a až následne použiť FastScan :)

2- preco 750HD nieje schopna naladit aj "nezname" transpondery s pomocou "Blind scan"? Mal som zato, ze pri blind scan hlada vsetky frekvencie a hlada signal.

Ak Ti tak veľmi záleží na tom vyhľadávaní na slepo odporúčam podobný postup,
vymazať a následne naladiť no potom už s FastScan_om môže byť problém ten Ti to tam natlačí vždy po svojom. :)

_________________
OTF SR95 Analógový prijímač z Oravy stále funguje už len milá nostalgia
a z toho novšieho v každom rožku je toho trošku ...
Parabola ofsetka 120 s motorom, Maximum E85 Multifocus
Antik karta, karta a tiež CAM PlusTelka, Skylink ICE_irdeto-irdetoM7_Viaccess, Hello HD,


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 7 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk