e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 13.Listopad 2018 - 5:23

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 113 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: AB Cryptobox 700HD prvé skúsenesti
PříspěvekOdeslal: 07.Prosinec 2016 - 12:25 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 740
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
Tak dnes dorazil box aj mne, vzhľadovo je box totožný zo svojimi predchodcami z rady 6xx, po rozbalení som box zapojil k prijímaču nakoľko som bol zvedavý čo všetko ide na oficiálnom fw., box hladko nabootoval, po nastavení jazyka som zvolil jednoduchú inštaláciu, fastscan naladil skylink, po vložení karty M7 ICE box ihneď dekóduje, následne som odskúšal ostatné karty 0624,0668,0D97 a všetky idú, to je zaujímavá informácia pre obchodníkov nakoľko box sa môže rovno predávať zákazníkovi s tým že je schopný okamžitého použitia, zatiaľ som na prijímači nezbadal badateľné nedostatky nakoľko za 10 minút sa toho nedá ani veľa nájsť dnes odksúšam aj patch fw. a následne napíšem svoje poznatky tam sa asi nedostatky nejaké nájdu, nakoľko je to nový box s novým fw. a vždy doteraz tomu tak bolo u každého nového boxu.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Prosinec 2016 - 15:12 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3180
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkováno: 1 krát
Duce napsal:
Tak dnes dorazil box aj mne, vzhľadovo je box totožný zo svojimi predchodcami z rady 6xx, po rozbalení som box zapojil k prijímaču nakoľko som bol zvedavý čo všetko ide na oficiálnom fw., box hladko nabootoval, po nastavení jazyka som zvolil jednoduchú inštaláciu, fastscan naladil skylink, po vložení karty M7 ICE box ihneď dekóduje, následne som odskúšal ostatné karty 0624,0668,0D97 a všetky idú, to je zaujímavá informácia pre obchodníkov nakoľko box sa môže rovno predávať zákazníkovi s tým že je schopný okamžitého použitia, zatiaľ som na prijímači nezbadal badateľné nedostatky nakoľko za 10 minút sa toho nedá ani veľa nájsť dnes odksúšam aj patch fw. a následne napíšem svoje poznatky tam sa asi nedostatky nejaké nájdu, nakoľko je to nový box s novým fw. a vždy doteraz tomu tak bolo u každého nového boxu.


noo hlavny nedostatok boxov zacinajucich pismenami AB bol ten ze kradli ecm a posielali dalej čínankovi, takze oplati sa ho odskusat na nejakom routerboarde aby si videl aj co ti odchadza von, dam krk na to ze je tam o5 nejaka kuliha


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Prosinec 2016 - 18:37 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Srpen 2010 - 22:08
Příspěvky: 6
Patch verzia - Extras chyba klient aj server
všetko ide, ba je tam aj webrozhranie na nastavenie share, síce radšej by som privítal keby tam bol klasický MCAS tam je totiž pravý newcamd, a tuna je len ten pseudo-newcamd - newcamd (vdr-sc) ten teraz testujem ako klienta ale iba u seba vo vnútri, vieme prečo :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Prosinec 2016 - 18:45 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Březen 2006 - 18:57
Příspěvky: 1271
Místo/Bydliště: Strážovské vrchy a okolie
Poděkoval: 22 krát
Poděkováno: 123 krát
lukas107 napsal:
Patch verzia - Extras chyba klient aj server

Všetko tam je len to treba zapnúť. Funguje ako klient aj ako server zatiaľ bez problémov.

_________________
Lovu a lesu zdar!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Prosinec 2016 - 20:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Únor 2016 - 9:35
Příspěvky: 37
Poděkoval: 5 krát
Duce napsal:
Tak dnes dorazil box aj mne, vzhľadovo je box totožný zo svojimi predchodcami z rady 6xx, po rozbalení som box zapojil k prijímaču nakoľko som bol zvedavý čo všetko ide na oficiálnom fw., box hladko nabootoval, po nastavení jazyka som zvolil jednoduchú inštaláciu, fastscan naladil skylink, po vložení karty M7 ICE box ihneď dekóduje, následne som odskúšal ostatné karty 0624,0668,0D97 a všetky idú, to je zaujímavá informácia pre obchodníkov nakoľko box sa môže rovno predávať zákazníkovi s tým že je schopný okamžitého použitia, zatiaľ som na prijímači nezbadal badateľné nedostatky nakoľko za 10 minút sa toho nedá ani veľa nájsť dnes odksúšam aj patch fw. a následne napíšem svoje poznatky tam sa asi nedostatky nejaké nájdu, nakoľko je to nový box s novým fw. a vždy doteraz tomu tak bolo u každého nového boxu.

Zdravím ťa Duce. Píšeš ,že po vložení karty M7,box ihneď dekoduje. No pochybujem o tom. Žiadni univerzálny prijímač nespustí kartu M7. Pokiaľ v príjímači nieje CI slot a modul Skylink, tak karta M7 sa nedá spustiť. Nenačíta kódované programy.Mám to odskúšané. Ako vidím ,táto 700 CI slot nemá.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Prosinec 2016 - 20:48 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 740
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
To Palinko950
Zdravím ťa Duce. Píšeš ,že po vložení karty M7,box ihneď dekoduje. No pochybujem o tom. Žiadni univerzálny prijímač nespustí kartu M7. Pokiaľ v príjímači nieje CI slot a modul Skylink, tak karta M7 sa nedá spustiť. Nenačíta kódované programy.Mám to odskúšané. Ako vidím ,táto 700 CI slot nemá.[/quote]

Máš tento prijímač keď s takou istotou píšeš? dobre si prečítaj čo sm tam napísal, napísal som že" po vložení karty M7 ICE box ihneď dekóduje" nenapísal som že M7 UNIBLOCK, na tú je treba CI slot, ale ICEkarty= CAID 0D96 a pokial viem a mám to na x prijímačoch odskúšané tam nie je nutný CIslot alebo ty máš inú skúsenosť? Najprv :book: čo sa píše až potom reaguj, alebo si to vyskúšaj a nepíš Tvoje dohady.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Prosinec 2016 - 21:25 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 25.Únor 2007 - 16:58
Příspěvky: 758
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 31 krát
BOX nesklamal ani neohúril nezbadal som rozdiel medzi 600 a 700 jedine čo sa zmenilo je len číslo 7 v nazve. Očakával som HbbTV alebo pripojenie na sieťový disk , procesor je silný postate takíto jednoduchý box ho nemá šajnu vyťažiť .

dlhe_pole napsal:
takze oplati sa ho odskusat na nejakom routerboarde aby si videl aj co ti odchadza von, dam krk na to ze je tam o5 nejaka kuliha


Zatiaľ sa nič podobného nedeje nechal som ho zapnutý 24hod a teraz som kontroloval Transfer Rates nič neodchádza von. :book: FW 700HD_V1.09.17210_24-11-2016_A

_________________
Obrázek Obrázek ObrázekObrázek

Vitamin HD5000 e2
Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Prosinec 2016 - 22:19 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3260
Poděkoval: 37 krát
Poděkováno: 125 krát
Stačí ho pripojiť na lokálny Oscam a pozerať či číta a je aktívny aj v standby - keď sa na vonok tvári ako mrtvolka, u mňa to tak nový FW na 650 robil, len to tak fičalo aj v standby, netreba na to nič iné špeciálne aby toto bolo hneď jasné. :D

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB XXX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Prosinec 2016 - 22:43 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 25.Únor 2007 - 16:58
Příspěvky: 758
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 31 krát
@Steiner Ano v tom máš pravdu standby ťahá stále ecm tak ako bi si pozeral ale von nejde nič.

_________________
Obrázek Obrázek ObrázekObrázek

Vitamin HD5000 e2
Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Prosinec 2016 - 22:55 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3260
Poděkoval: 37 krát
Poděkováno: 125 krát
Ale aj to je zle, to či nejde niečo von asi neovplyvníš a ani nevieš kedy sa to začne alebo nie. A čo má čo ti nejaký klientský box čítať a zaťažovať server keď je vypnutý, celé zle, nechcem také. :D
Platí to čo mám v podpise, len aby taká možnosť bola aj pre radu 7xx.
Ešte doplním, u 650 je FW z 02/2016 ako má byť , v standby zostane connect ale nečíta, novšie FW čítajú jak divé aj v standby, nech ma niekto presvedčí o tom že to je v poriadku. NIE , je to vecou iba FW, ničoho iného a je to zámer. Punktum.

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB XXX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Prosinec 2016 - 23:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 12.Leden 2010 - 10:19
Příspěvky: 77
satelitni prijimac: AZBox HD Premium
Místo/Bydliště: Banská Bystrica
Poděkováno: 1 krát
Určite to v poriadnku nie je. Otázkou je, či ostáva zapnutý tuner a prijímač funguje v pohotovostnom režime akoby bol zapnutý, alebo tieto ECM pri uspornom sú posiekané ďalej - toto by mi bolo v podstate jedno nijak ma to neobmedzuje.

_________________
DreamBox 800se klon, Nemesis Release SVN (110r0), 23-07-2012; AZBox HD Premium, HDD Seagate barracuda 500GB 7200 rpm, CCcam 2.1.3, [GIT] Enigma 2 RTi Core 24.08.2011


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Prosinec 2016 - 0:08 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3260
Poděkoval: 37 krát
Poděkováno: 125 krát
No jo, "nijak ma to neobmedzuje".
Ale aby sa každý user kúpou tohto boxu stal automaticky odrb.vačom je trošku divné. :shock:

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB XXX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Prosinec 2016 - 0:13 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 12.Leden 2010 - 10:19
Příspěvky: 77
satelitni prijimac: AZBox HD Premium
Místo/Bydliště: Banská Bystrica
Poděkováno: 1 krát
Asi tak

_________________
DreamBox 800se klon, Nemesis Release SVN (110r0), 23-07-2012; AZBox HD Premium, HDD Seagate barracuda 500GB 7200 rpm, CCcam 2.1.3, [GIT] Enigma 2 RTi Core 24.08.2011


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Prosinec 2016 - 0:23 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 740
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
potvrdzujem aj u mňa je problém s patch FW, tento fw berie ecm aj vo vypnutom stave, stále je conect a berie ECM, to je podozrivé, podľa mňa telefónuje číňanom, je to zámer, prečo to staré fw na cryptoboxoch nerobili? po prepnutí do režimu hlbokého spánku sa box odpojí, ale to nie je riešenie, dlhe_pole má zasa pravdu a v plnej miere súhlasím zo Steinerom


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Prosinec 2016 - 5:52 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Březen 2006 - 18:57
Příspěvky: 1271
Místo/Bydliště: Strážovské vrchy a okolie
Poděkoval: 22 krát
Poděkováno: 123 krát
Dovozca bol upozornený na ten "bug" a už len čakať či nový soft prinesie nápravu alebo nie.
Teraz ide v podstate o to kto má aký dosah na výrobu softu, dovozca či výrobca?

_________________
Lovu a lesu zdar!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Prosinec 2016 - 6:50 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 27.Červenec 2011 - 16:35
Příspěvky: 125
Poděkováno: 6 krát
Dovozca by mohol upozornit aj na chybajuce HbbTV. :-)
V dnesnej dobe by to uz mali mat vsetky STB...

_________________
3x DM525 HD Combo, 1x DM900, openATV 6.2


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Prosinec 2016 - 8:11 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 740
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
daľšiu chybu čo som na boxe zistil, ale to bude chyba skôr iba toho môjho je brumenie a pískanie po vypnutí aj do tvrdého spánku, chyba bude s najväčšou pravdepodobnosťou na strane zdroja. dám ho do servisu lebo mne to dosť vadí nakoľko v tej izbe kde mám box aj spávam.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Prosinec 2016 - 8:17 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 740
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
furko napsal:
Dovozca bol upozornený na ten "bug" a už len čakať či nový soft prinesie nápravu alebo nie.
Teraz ide v podstate o to kto má aký dosah na výrobu softu, dovozca či výrobca?


Ja si myslím že za softom je výrobca, a možno ani výrobca riadne o tom nemusí vedieť, dovozca akurát upozorňuje a požaduje zmeny na softoch u výrobcu, samozrejme ten programátor čo robí tie binárky tak ten musí dobre vedieť čo do toho softu dáva prečo to robí, za nejaký čas príde na svet zázračný soft no name s gshare a čínania ako je vidieť sú veľmi učenlivý a vynaliezavý. Som presvedčený že dovozca sa bude snažiť zjednať nápravu na softe lebo inak sa im boxy nebudú predávať a dovozca si môže nakoniec také boxy objednať aj u iného výrobcu. Čínania si myslia že aký sú oni šikovný a my že sme tu asi na táčkach z p..e vyvezený, šak na čele nemáme napísané som ko..t.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Prosinec 2016 - 16:03 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 22.Srpen 2014 - 18:10
Příspěvky: 229
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 23 krát
Pamatam sa že cryptoboxy bežali na gshare,v období ked bol vytvorený FWz10,8,16 a naozaj vtedy nikto nechapal ako je možné že im bežia programi odkodovane.Presne sa pametam na to obdobie až do cca 1,9,16 vtedy nastali aj zmeny v gshare serveri a cryptoboxi boly odpojene,vtedy na fw si neuvidel žiadnu info v nastaveniach siete že si pripojeny na neznámi server.Vo fw 17,8,2016 už bol nastaveniach 40servera ponuka na gshare,a tiež to bežalo a odosielalo ecm. prestalo to cca9,2016 ako som už písal.teraz je najnoší fw pre radu cr6XX,a tam už nevidíš v menu boxu že si pripojeny a takisto že odosielaš ecm,,ale podla merani by to mal byť stav ako cr7XX,,čiže nastáva automatický upload ale nevynáša.chcem tým len povedať že zámer programatora urobiť z cryptoboxov vynašača určite je.zaujimave je že u inych boxoch z týmto Ali 3511-16 som sa ani na zahraničných forach z týmto problemom nestretol.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2016 - 12:32 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 14.Květen 2009 - 15:15
Příspěvky: 4
Poděkováno: 1 krát
Kupil som dve 700HD a v obidvoch piskaju zdroje..takze nahoda to asi nebude../pouzite este lacnejsie suciastky ako v 600HD/ :o


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 113 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk