e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 22.Leden 2018 - 9:19

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2017 - 12:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Únor 2008 - 23:03
Příspěvky: 5
satelitni prijimac: VU+ Ultimo 4K VTI,VU+ Uno4K
Místo/Bydliště: SK
Poděkoval: 1 krát
1.obrazok kopirovanie cez x64 Total Commander z boxu do pc
VU+Ultimo 1Gb/s sietovkou prepojeny CAT6E do 1Gb/s routra Asus DSL-AC68U kt. ma 4 Lan porty 1Gb/s,z neho CAT6E do PC s 1Gb/s sietovkou


Obrázek

2.obrazok kopirovanie cez x64 Total Commander z pc do boxu
Z PC (platnovy Sata II HDD) na box VU+Ultimo4K kopirovanie na SataIII WD Black v boxe(Ext4)jedna particia 4TB


Obrázek

Sietovka v PC ponastavovana na full duplex 1GBps,Jumbo frame na max.,jumbo frame v routri zap.,kable origo zaliate koncovky,ziadne zalomenie
tak sa pytam:
Je to normalne?
Lebo ak ratam 1GB/s=125MB/120 000 kilobytes/s tak som stale iba na max.75% rychlosti prenosu s 80000-83000kB/s

IMG VTI 13

_________________
VU+Ultimo 4K image VTI+WD Black 4TB WD4004FZWX,VU+Uno4K Oscam server


Naposledy upravil(a) chcaldorini dne 10.Prosinec 2017 - 13:23, celkem upraveno 2 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2017 - 13:02 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Listopad 2007 - 19:15
Příspěvky: 1142
Poděkováno: 7 krát
a?

kdyz pouzijes filezilla, pojede to uplne jinak....

_________________
...:::IP box 200S_AB Enigma 15.12.2008+TT ...28 + Gital, Optibox cx pvr ready extra+hdmi, Icecrypt s4000hd pvr, SatElita 2000HD, P 6010:::...IPBox55HD+AB_Enigma2 18.10.2011


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2017 - 13:14 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Únor 2008 - 23:03
Příspěvky: 5
satelitni prijimac: VU+ Ultimo 4K VTI,VU+ Uno4K
Místo/Bydliště: SK
Poděkoval: 1 krát
@davidas
tie iste rychlosti v Filezilla..prave som skusal

_________________
VU+Ultimo 4K image VTI+WD Black 4TB WD4004FZWX,VU+Uno4K Oscam server


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2017 - 15:49 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červenec 2009 - 14:48
Příspěvky: 2934
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 86 krát
Vytizeni procesoru v boxu ?

_________________
ObrázekObrázekObrázekObrázek




Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2017 - 16:14 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Listopad 2007 - 19:15
Příspěvky: 1142
Poděkováno: 7 krát
do et8000 s ssd 60gb kingstone

kopiruju pres filezilla z ubuntu s vsftpd, hdd wd red 2tb


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
...:::IP box 200S_AB Enigma 15.12.2008+TT ...28 + Gital, Optibox cx pvr ready extra+hdmi, Icecrypt s4000hd pvr, SatElita 2000HD, P 6010:::...IPBox55HD+AB_Enigma2 18.10.2011


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2017 - 16:45 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 19.Leden 2007 - 13:45
Příspěvky: 300
Poděkováno: 10 krát
Hm...

U mě

Kopírování VUSlo4k - HDD v PC přes síť průměr asi 80 mega/s
Kopírování SSD v PC ne ten předchozí HDD průměr asi 78 mega/s


Z toho nějak vyplývá, že síť je rychlejší ? :D


Asi ne a hlavu si s tím moc nelámu, oproti rychlosti downloadu na VDSL je to pohádka. 8)

_________________
VU+ Solo4K a VTI 13, parabola Nokia Sathunter 146x120, rotátor ze Sovětského Svazu na 36 V z roku 1992, pozicioner Nokia, Dune BDPrime, Yamaha media receiver, Evolveo H8+LibreElec, plasma Panasonic 165 cm a spousta dalšího bordelu 8)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2017 - 17:13 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Listopad 2007 - 19:15
Příspěvky: 1142
Poděkováno: 7 krát
tocim to pres rb951g

zkuste to primo, mimo sit prvek, treba je problem tam.....

_________________
...:::IP box 200S_AB Enigma 15.12.2008+TT ...28 + Gital, Optibox cx pvr ready extra+hdmi, Icecrypt s4000hd pvr, SatElita 2000HD, P 6010:::...IPBox55HD+AB_Enigma2 18.10.2011


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2017 - 18:59 
Online
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1058
Poděkováno: 22 krát
No to su dnes problemy. Mne prenesie na GB sieti 100MB za 1 sekundu a nerobim z toho ziadnu vedu (niekedy boli na DM a starych dobrych ip boxoch sietovky 10 baseT a boli sme vdacny aj za to (a to si este nezazil asi RS232).
Uspokoj sa s tym, GigaBit nedosiahnes.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2017 - 20:27 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Únor 2008 - 23:03
Příspěvky: 5
satelitni prijimac: VU+ Ultimo 4K VTI,VU+ Uno4K
Místo/Bydliště: SK
Poděkoval: 1 krát
marecek29 napsal:
Vytizeni procesoru v boxu ?

Ultimo4K procesor wsftpd 37.5%,memory 0,1%
arm dvojjadro v routri bezi pocas kopirovania na 12%

gusto1 napsal:
na DM a starych dobrych ip boxoch sietovky 10 baseT a boli sme vdacny aj za to

mal som aj origo dm8000 a mam aj rs232 na dreamUP,CAS3+ programator

gusto1 napsal:
Uspokoj sa s tym, GigaBit nedosiahnes.

mas pravdu..nekupoval som vlastne zariadenie Asus DSL-AC68U,kable a Ultimo4K
zo stvorjadrom aby to z principu slo S Gbit zariadeniami na 70%
takze sa s tym nezmierim kym nepridem na to kde je najpomalsi clanok alebo ake je spravne nastavenie

_________________
VU+Ultimo 4K image VTI+WD Black 4TB WD4004FZWX,VU+Uno4K Oscam server


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2017 - 20:34 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 19.Září 2013 - 1:39
Příspěvky: 113
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 36 krát
Precitaj a porozmyslaj: https://en.wikipedia.org/wiki/Ethernet_frame


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2017 - 20:46 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2012 - 18:44
Příspěvky: 53
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 1 krát
Tak daj potom vedieť, či je to router, alebo ten SATA II disk. Fakt je, že niečo žerie aj réžia prenosu. 80MB/s aj tak je dobrá rýchlosť, ale niektorí sú puntičkári. :wink:

_________________
VU+Duo², Black Hole 2.1.7
Dreambox 800HD, Sim 2.01, Teraz Black Hole 2.1.7 by Marwen, predtým Dream Elite Black Hole v1.0, UNOFFICIAL DREAM ELITE V.133DV3 PHOENIX EDITION PRZ ITALY


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Prosinec 2017 - 18:53 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Září 2007 - 23:44
Příspěvky: 16
Poděkoval: 1 krát
Kolko daju disky? pri GBit sietovkach to byva najcastejsie uzke hrdlo.
Definoval si kable vsetko ale disky len tak letmo ze SATAII.
Plus moze byt uzke hrdlo aj v sietovke. To, ze deklaruje 1GBit este neznamena, ze to aj da.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2017 - 12:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Únor 2008 - 23:03
Příspěvky: 5
satelitni prijimac: VU+ Ultimo 4K VTI,VU+ Uno4K
Místo/Bydliště: SK
Poděkoval: 1 krát
Sugyi napsal:
Kolko daju disky? pri GBit sietovkach to byva najcastejsie uzke hrdlo.

Tak aspon disk SSD alebo disk vytvoreny v Ram-ke isto nie je s nameranymi hodnotami najpomalsi clanok
a vyuzitie siete je max.94%
Obrázek



Takto mi to ide stabilne(2.screen z SSD v PC na VU+Ultimo4K SataIII 4TBdisk EXT4 jedna particia)
spokojnost,uz to neriesim po troch tyzdnoch testov,
ale pravdu povediac netusim co som zmenil..v nastaveni sietovky PC
som dal vsetko na max. hodnoty(buffer,duplex,kontrola toku)
Obrázek

ked som prikazom
Kód:
root@vuultimo4k:~# ifconfig

pozrel ze ma sietovka Ultima4K nastavene MTU:1500
a zmenil
Kód:
root@vuultimo4k:~# ifconfig eth0 mtu 9000 up

na rovnaku hodnotu ako ma sietovka v PC teda Jumbo Frame 9000..aspon do restartu boxu na test,
tak som sa nevedel dostat do urcitych zloziek../etc/,atd
chovalo sa to divne az tak ze som sa cez LAN nemohol dostat do adresarov Ultima4K,
musel som zmenit pripojenie z LAN na Wlan(este ze ho ma),prepisat cez telnet MTU s5 na hodnotu MTU:1500

_________________
VU+Ultimo 4K image VTI+WD Black 4TB WD4004FZWX,VU+Uno4K Oscam server


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2017 - 17:36 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Listopad 2007 - 19:15
Příspěvky: 1142
Poděkováno: 7 krát
mas to spravne slinkovane?

_________________
...:::IP box 200S_AB Enigma 15.12.2008+TT ...28 + Gital, Optibox cx pvr ready extra+hdmi, Icecrypt s4000hd pvr, SatElita 2000HD, P 6010:::...IPBox55HD+AB_Enigma2 18.10.2011


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2017 - 11:17 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Září 2007 - 23:44
Příspěvky: 16
Poděkoval: 1 krát
Tak podla rychlosti HDD to rychlejsie asi ani nepojde.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk