e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 27.Listopad 2020 - 3:16

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 11 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VU zero+ 4K orientace v nahrávce
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2020 - 18:59 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Říjen 2014 - 18:05
Příspěvky: 13
Poděkoval: 5 krát
Zdravím,
Můj problém : V předchozím přístroji (AB xxx), jsem se mohl orientovat v nahrávce pomocí lišty, která ukazovala kde jsem a mohl jsem přeskakovat po zadaných intervalech.
Na VU mohu sice přetáčet zpět i dopředu (128 je dobrá rychlost) , ale nikde nevidím v které časové části nahrávky jsem. Uvítal bych již zmíněnou lištu, nebo jiné lepší řešení,

Mám ještě dva dotazy:
1) Jaký doporučujete konkrétní CI modul na Skylink (kartu mám)
2) a jaký převodník zvuku z optického výstupu VU na analogový vstup starého zesilovače.
Nabídek je všude dost, ale rád bych odzkoušené a fungující varianty.
Díky předem.

Předem děkuji.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU zero+ 4K orientace v nahrávce
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2020 - 19:50 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 13.Červen 2008 - 22:30
Příspěvky: 430
Místo/Bydliště: okr.Poprad
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 12 krát
neviem co mas za image ale mne listu ukazuje pekne .
dopredu mozes posuvat pomocou cisel 3(15 sekund),6(1 minuta),9(5 minut)a vzad zase 1,4,7
v menu boxu sa da mastavit co chces.
sipkami zase prepinas nahravku na zaciatok alebo koniec.

1. preco chces ci modul na kartu? nejde ti v emulatore ? (oscam, doscam)
2. nie je lepsie vymenit stary zosilovac za novy receiver ?
ja som vymenil zero za zero 4k hlavne koli optickemu vystupu. film ide 5.1 ak to stanica podporuje

_________________
Vu+ zero
@Maximum E85 Multibeam
@diseq prepinac-23,5°E-19,2°E-13°E-0,8°W
@140,motor Optibox 3800


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU zero+ 4K orientace v nahrávce
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2020 - 21:45 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Říjen 2014 - 18:05
Příspěvky: 13
Poděkoval: 5 krát
Díky za reakci, vysvětlím:
Přeskakovat čísly a šipkami funguje, ale lištu tam nemám.
1) přes uni čtečku nejdou nově zakódované pořady a Skylink vyhrožuje , že se tak postupně stane i s dalšími.
2) obyčejný zvuk z TV (Panasonic plazma) nemá basy, tak ho někdy poslouchám přes stereo s dobrými basy (5+1 nepotřebuju, na filmy nekoukám). Audio do zesilovače beru z TV, ale přímo z VU by byl možný poslech třeba radií, i při vypnuté TV.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU zero+ 4K orientace v nahrávce
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2020 - 21:53 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 2140
Poděkoval: 126 krát
Poděkováno: 326 krát
Pokud tam nemáš lištu je to věc image, použitého přehrávače a nastavení skinu. U mne se normálně lišta zobrazuje tak jak ty požaduješ. Mám tam OpenATV v normální konfiguraci se skinem Metrix (default pro OATV) nebo hdglass. Přehrávač EMC. Nemám sice přímo Zero, ale jiné dva VU a na obou to funguje stejně, tak předpokládám, že to bude i na Zeru obdobné.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU zero+ 4K orientace v nahrávce
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2020 - 22:11 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 13.Červen 2008 - 22:30
Příspěvky: 430
Místo/Bydliště: okr.Poprad
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 12 krát
tak ako pise VTronik lista sa zobrazuje. ja mam momentalne OpenPLi a
v obycajnom zere mam vti.
ale rozmyslam , ze pred OpenPLi som mal ine image tam to neslo no nepamatam co som to mal

1. skus
2.
prevodnik sa riesil este niekde ale musis si to pohladat.

_________________
Vu+ zero
@Maximum E85 Multibeam
@diseq prepinac-23,5°E-19,2°E-13°E-0,8°W
@140,motor Optibox 3800


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU zero+ 4K orientace v nahrávce
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2020 - 22:23 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Říjen 2014 - 18:05
Příspěvky: 13
Poděkoval: 5 krát
1) boj se Skylinkem vzdávám, chci odkaz na některý fungující CI modul :x
Díky :roll:

2) Převodník jsem hledal (asi blbě) žádný výsledek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU zero+ 4K orientace v nahrávce
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2020 - 22:33 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Říjen 2014 - 18:05
Příspěvky: 13
Poděkoval: 5 krát
VTronik napsal:
Pokud tam nemáš lištu je to věc image, použitého přehrávače a nastavení skinu. U mne se normálně lišta zobrazuje tak jak ty požaduješ. Mám tam OpenATV v normální konfiguraci se skinem Metrix (default pro OATV) nebo hdglass. Přehrávač EMC. Nemám sice přímo Zero, ale jiné dva VU a na obou to funguje stejně, tak předpokládám, že to bude i na Zeru obdobné.


Díky , to budu muset požádat svého poradce (nechtěl jsem ho , v této době navštěvovat a otravovat) změnit image jsem nikdy nezkoušel (asi to není nic složitého, ale jsem jen uživatel a Linux už se nenaučím - je mě 68 let) :o .
Nebo ano ? :wink: , v tom případě potřebuji trochu nakopnout.Bojím se, abych něco ne....podělal. \:D/


Naposledy upravil(a) jag42 dne 21.Listopad 2020 - 22:55, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU zero+ 4K orientace v nahrávce
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2020 - 22:53 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 13.Červen 2008 - 22:30
Příspěvky: 430
Místo/Bydliště: okr.Poprad
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 12 krát
ono to nie je az take zlozite, ale urcite zaklady musis ovladat.
image do stroja dostanes velmi lahko podla navodu na nete.
ale treba ti este setting a emulator na citanie karty.
no a doplnky podla tvojho priania.
pred zaciatkom hrania si ale treba urobit zalohu, aby ked nieco nedotiahnes do konca a box skolabuje,
pouzijes tvoju zalohu a ked budes mat silu aby si mohol pokracovat tam kde si posledne skoncil.
inak sa budes potit ,ale tvoj poradca to isti :D

_________________
Vu+ zero
@Maximum E85 Multibeam
@diseq prepinac-23,5°E-19,2°E-13°E-0,8°W
@140,motor Optibox 3800


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU zero+ 4K orientace v nahrávce
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2020 - 23:03 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 2140
Poděkoval: 126 krát
Poděkováno: 326 krát
jag42 napsal:
VTronik napsal:
Pokud tam nemáš lištu je to věc image, použitého přehrávače a nastavení skinu. U mne se normálně lišta zobrazuje tak jak ty požaduješ. Mám tam OpenATV v normální konfiguraci se skinem Metrix (default pro OATV) nebo hdglass. Přehrávač EMC. Nemám sice přímo Zero, ale jiné dva VU a na obou to funguje stejně, tak předpokládám, že to bude i na Zeru obdobné.


Díky , to budu muset požádat svého poradce (nechtěl jsem ho , v této době navštěvovat a otravovat) změnit image jsem nikdy nezkoušel (asi to není nic složitého, ale jsem jen uživatel a Linux už se nenaučím - je mě 68 let) :o .
Nebo ano ? :wink: , v tom případě potřebuji trochu nakopnout.Bojím se, abych něco ne....podělal. \:D/
Já to jako složité nevidím, ale to je můj pohled a tvůj může být úplně jiný. Já to mám jako doplňkovou zábavu, což je někdy lepší než ty pořady co se vysílají :-). Pokud se chceš pustit do instalace nové image, tak je podle mne naprosto nezbytné udělat si úplnou zálohu staré image. Běžně to je součástí nainstalovaného softwaru a pokud se ti cokoliv při nové instalaci nepodaří, umožní ti to návrat do původního stavu. Takže to ber jako dost důležitý krok, to je má zkušenost.
Ještě předtím, než se pustíš do instalace nové, bych já ověřil jaká image je aktuálně ve stroji a pokusil se případně jen upravit nastavení tak, aby to tu lištu zobrazovalo. Ale opět platí, že než se v tom začneš "vrtat", udělej si komplet zálohu. Je to neocenitelné, když uděláš nechtěnou chybu, která nejde snadno vrátit zpět, například když se po úpravě nastavení přijímač nechce rozběhnout.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU zero+ 4K orientace v nahrávce
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2020 - 23:11 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 5175
satelitni prijimac: Honda CBF600S
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 246 krát
Poděkováno: 387 krát
Klucove slovo toslink. Cena pod 4 eura. Funguje vyborne, mam ho doma.
Image

_________________
formuler f4 turbo combo, Antik Nano 3S - , skylink, antiksat
orange pi zero, orange pi zero+, orange pi pc, rpi4b, TBS3102


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU zero+ 4K orientace v nahrávce
PříspěvekOdeslal: 23.Listopad 2020 - 13:16 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Říjen 2014 - 18:05
Příspěvky: 13
Poděkoval: 5 krát
Díky všem za rady. Lištu nuž mám, stačilo zvolit jiný skin z již nainstalované nabídky.
Převodník audio jsem objednal.
CA modul (y) budu řešit s mým poradcem, současně s koupí druhého VU+4k. Už mě nebaví přemýšlet, který knoflík mám pro stejnou funkci mačkat v obýváku (VU) a který v ložnici (AB 650HD).
Sdílení mezi ložnicí a obývákem zruším (stejně to brzy nebude fungovat) a použiju next kartu. V obou přístrojích bude karta a ready CA modul, tak snad pak bude na nějaký čas pokoj. 8)


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 11 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk