AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://ab-forum.info/

Quad LNB ovplyvnuje iny tuner
http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=374&t=72866
Stránka 1 z 1

Autor:  gusto1 [ 22.Říjen 2018 - 21:23 ]
Předmět příspěvku:  Quad LNB ovplyvnuje iny tuner

Obrazok napovie viac
Příloha:
diseqc.png
diseqc.png [ 33.5 KiB | Zobrazeno 1007 x ]

LNB -GOLDEN MEDIA GI204+ 0,1DB QUAD (uplne novy)
Ak idu boxy aj PC, tak je vsetko OK. Ak sa jeden box vypne, tak vypadne signal na PC (xbmc zatuhne (niekedy je potrebny aj restart PC)).
Nie som si teraz na 100% isty, ale ked bezi tuner v PC a zapne sa niektori z boxov, tak tuner na PC tak isto strati signal (xbmc zamrzne).
Zatial si to neviem vysvetlit.

Dalsi problem (nesuvisi s prvou otazkou). Formuler je zapojeny podla obrazka. V openatv som nastavil Tuner A na motor a tuner B na eutelsat 16E.
Malo byto fungovat tak (aspon podla mna), ze ked prepnem na hocijaku inu druzicu okrem 13, tak zacne tocit motor a pretoci na pozadovanu druzicu. Ono to aj tak funguje (otestovane (28.2E, 16E, 19.2E, 0.8W), ale nefunguje nic z 23.5E a ked prepinam kanaly na 23.5E, tak vidim, ze to chce ladit na tunery B (ktory je vyhradeny pre 13E).
Ak prepnema na kanal z 13E, tak sa pouzije tuner B (toto je v poriadku).

Nevie niekto ako to treba nastavit ?? (prip. mozem poslat nastavenia tunerov).

Autor:  peter54 [ 22.Říjen 2018 - 21:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: Quad LNB ovplyvnuje iny tuner

Preco nedas 23,5 na svoju vlastnu parabolu? Ked otocis motorom, tak to lnb na 23 sa tiez otoci a bude pozerat asi tak do neba. A je potom uplne jedno, co chce ariva a headend.

Autor:  gusto1 [ 22.Říjen 2018 - 22:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: Quad LNB ovplyvnuje iny tuner

Teraz uz pleties prvu otazku z druhou.
Mam to preto tak preto, lebo len na formulery sa vyuziva 13E a 23.5E. Na ostatnych sa vyuziva len 23.5E. Ak som formulerom otocil na 13E, tak ariva a pc mohli ist do p***. Ak mam teraz dalsi LNB na 13E, tak mozem vyuzit na formulery 13E a Ariva + PC maju stale 23.5E (len mi to trocha nefunguje (myslim to nastavenie v boxe (LNB a motor su nastavene OK)).
Ak mi niekto bude chciet poradit aby som zhodil motor, tak neurobim to, lebo obcas (ale minimalne) potrebujem aj 28.2E, 19.2E a 0.8W

Autor:  mmiriboy [ 23.Říjen 2018 - 4:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: Quad LNB ovplyvnuje iny tuner

K prvému problému:
Môj predpoklad je, že máš problém z elektroinštaláciou v dome - skús všetky tri zariadenia zapojiť na jednu spoločnú zásuvku, vrátane tv a monitora PC - proste všetko, čo súvisí z pripojením na tvoju parabolu! Ak bude problém pretrvávať, tak skús iné Quad LNB.
K druhému problému:
Pošli foto tvojich tuner nastavení z toho Formulera, pravdepodobne nás to navedie na správnu odpoveď?!
:)

Autor:  gusto1 [ 23.Říjen 2018 - 10:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: Quad LNB ovplyvnuje iny tuner

tunery su nastavene nasledovne
Příloha:
tunery.jpg
tunery.jpg [ 13.2 KiB | Zobrazeno 948 x ]

Příloha:
tuner_a.jpg
tuner_a.jpg [ 53.61 KiB | Zobrazeno 948 x ]

Příloha:
tuner_b.jpg
tuner_b.jpg [ 17.17 KiB | Zobrazeno 947 x ]

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/