e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 12.Prosinec 2019 - 3:40

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 40 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Ako zapojit 80 TV na jednu parabolu ??
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2018 - 19:27 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Červen 2008 - 17:01
Příspěvky: 78
Poděkováno: 2 krát
Cawte aka je moznost zapojit 80 TV na jednu parabolu dakujem za info


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2018 - 20:36 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 1124
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 94 krát
https://www.google.sk/search?client=ms- ... 60&bih=512

_________________
--------------------------------------------------------
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H
---------------------------------------------------------


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2018 - 22:55 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 320 krát
Qdi950 napsal:
Cawte aka je moznost zapojit 80 TV na jednu parabolu dakujem za info


jestli si děláš prdel nevím ? ale pokud to chceš dělat tak když se ptáš tak ti řeknu že nééé!!!

Jinak kdo ví tak aji 800 TV na jednu parabolu NENÍ problém !!!

(klíčová slova : kaskádadový rozvod a multiswitch )


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2018 - 23:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6556
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
Pro hvězdicové zapojení a příjem jedné družice včetně pozemního signálu je nejjednodušší použít:
2 x parabola + 2 x octo lnb konvertor
např.: https://www.klelektronik.cz/octo-8-ucas ... k0QAvD_BwE
4 x multiswitch
např: http://www.emp-centauri.cz/index.php?la ... g=11&id=24


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2018 - 23:24 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 320 krát
ono záleží i na topografii přípojek

jinak není žádný problém rozbočit vstupy např do dvou nebo i tří či čtyř MSWs z jednoho LNB !!!

(MSW na 32 zásuvek jsou zcela běžné )

a nejjednodušší je 10 paraobol s 10 OCTO , nebo 80 parabol s 80 LNB single


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2018 - 23:30 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6556
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
To je sice pravda, ovšem i pro případné řešení závad a odstraňování případných poruch je nejlevnější a nejjednodušší zapojení 4 x mutliswitch 5/20. :-)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2018 - 23:32 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 320 krát
decik napsal:
To je sice pravda, ovšem i pro případné řešení závad a odstraňování případných poruch je nejlevnější a nejjednodušší zapojení 4 x mutliswitch 5/20. :-)


jasně , zkus si přečíst zadání !

a kde bereš tu jistotu 5/x ???


Naposledy upravil(a) hlustvisihak dne 14.Srpen 2018 - 23:38, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2018 - 23:38 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6556
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
:D Zadání je jedna věc, návrh na nejjednodušší a nejlevnější řešení věc druhá... :D :poklona:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2018 - 23:39 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 320 krát
decik napsal:
:D Zadání je jedna věc, návrh na nejjednodušší a nejlevnější řešení věc druhá... :D :poklona:



tak proč jsi nesplnil ani jednu z těch tvých NEJ ???


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Srpen 2018 - 23:52 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6556
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
:D To je otázka úhlu pohledu... :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Srpen 2018 - 18:04 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Červen 2008 - 17:01
Příspěvky: 78
Poděkováno: 2 krát
hlustvisihak napsal:
Qdi950 napsal:
Cawte aka je moznost zapojit 80 TV na jednu parabolu dakujem za info


jestli si děláš prdel nevím ? ale pokud to chceš dělat tak když se ptáš tak ti řeknu že nééé!!!

Jinak kdo ví tak aji 800 TV na jednu parabolu NENÍ problém !!!

(klíčová slova : kaskádadový rozvod a multiswitch )

Tak podla teba je najlepsie ako dajme tomu nech su tam aj 3 alebo 4 paraboly dik


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Srpen 2018 - 18:08 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Červen 2008 - 17:01
Příspěvky: 78
Poděkováno: 2 krát
decik napsal:
Pro hvězdicové zapojení a příjem jedné družice včetně pozemního signálu je nejjednodušší použít:
2 x parabola + 2 x octo lnb konvertor
např.: https://www.klelektronik.cz/octo-8-ucas ... k0QAvD_BwE
4 x multiswitch
např: http://www.emp-centauri.cz/index.php?la ... g=11&id=24

ok toto vypada super len keby som chcel na 2 druzice ? a dik


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Srpen 2018 - 18:15 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Červen 2008 - 17:01
Příspěvky: 78
Poděkováno: 2 krát
hlustvisihak napsal:
ono záleží i na topografii přípojek

jinak není žádný problém rozbočit vstupy např do dvou nebo i tří či čtyř MSWs z jednoho LNB !!!

(MSW na 32 zásuvek jsou zcela běžné )

a nejjednodušší je 10 paraobol s 10 OCTO , nebo 80 parabol s 80 LNB single

ano toto je jednoduche aj co si tyka poruchy nejde tak moc o cenu len aby bolo co najmenej parabol


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Srpen 2018 - 18:17 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Červen 2008 - 17:01
Příspěvky: 78
Poděkováno: 2 krát
proste ide o to aby tam bola astar 19.2,23,5 a dajme tomu 13 este


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Srpen 2018 - 18:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Červen 2008 - 17:01
Příspěvky: 78
Poděkováno: 2 krát
nasiel som taketo nieco to by slo 4x
Multiprepínač pre 3 družice EMP-Centauri MS13/20PIU-6 V10
a 4 x parabola a na kazu parabolu 3x
LNB Quattro Triax TQT 006
bolo by to dobre riesenie ??


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Srpen 2018 - 19:58 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1890
Poděkoval: 115 krát
Poděkováno: 301 krát
Qdi950 napsal:
proste ide o to aby tam bola astar 19.2,23,5 a dajme tomu 13 este
Nevím pro koho je to určené, ale zvážil bych ještě příjem z 0.8W, protože je tam UPC a DigiTV. To lidi také určitě chtějí. Potom je to spíš na instalaci toroidky T90. Dal bych jen jednu a ne 4 (4 paraboly stejným směrem je podle mne hrozná "opičárna"). Ale to je můj názor.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Srpen 2018 - 20:12 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Červen 2011 - 19:44
Příspěvky: 1124
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 49 krát
A na Toroidku ako dáš na jednu družicu viac LNB?

_________________
VU+ Zero 4K,Formuler F1,Xminisolo3,EVO Nova IP


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Srpen 2018 - 20:19 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 320 krát
vidím že to myslíš asi vážně !!!


já by jsem dal na jednu parabolu (80-90) všechny tři Astry(19,23,28)

nebo místo 28 HotBirda 13

a jak píše Tronďa ,na druhou bych dal Thořa/Intelsat !


Pokud napíšeš počet budov, počet podlaží , počet bytů na jednotlivých podlažích tak ti udělám
návrh zde na fóru a pokud budeš mít zájem i cenovou nabídku na materiál (cez P.M).

ale počítej do každého bytu minimálně dvě nezávislé přípojky !!!

a taky počítej s tím že když to pět minut nebude hrát tak tě sežerou !!!

:good:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Srpen 2018 - 20:45 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 320 krát
petersk napsal:
A na Toroidku ako dáš na jednu družicu viac LNB?


kecík to asi neschválí ale já bych to dal do vlákna k pobavení !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Srpen 2018 - 21:10 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Červen 2011 - 19:44
Příspěvky: 1124
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 49 krát
Tak mi to prepáč, ak nie som odborne tak zdatný ako Ty. :D :D Hádam mi prepáčiš, že som nepozorne prečítal príspevky, no.

_________________
VU+ Zero 4K,Formuler F1,Xminisolo3,EVO Nova IP


Naposledy upravil(a) petersk dne 15.Srpen 2018 - 21:20, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 40 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk