AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://ab-forum.info/

LNB Twin monoblok a zapojenie cez diseq
http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=374&t=72312
Stránka 1 z 1

Autor:  motofun [ 03.Červenec 2018 - 8:18 ]
Předmět příspěvku:  LNB Twin monoblok a zapojenie cez diseq

Dobrý deň,
Je možné zapojiť do diseq prepínača duo LNB Twin ku single LNB nakoľko pri maximálnom e85 nemôžem dať dve LNB single pre veľkosť hlavíc?
Ak áno môžete mi vysvetliť postup a aký typ prepínača je na toto potrebný.

Dakujem za informácie.

Autor:  mmiriboy [ 03.Červenec 2018 - 9:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: LNB Twin monoblok a zapojenie cez diseq

Pri kombinácii monoblock a klasické LNB treba použiť DiSEqC prepínač 2/1 typ: Option! Ďalšia možnosť je použiť DiSEqC prepínač pracujúci v protokole 1.1.
Poznámka: Síce nepíšeš, že aké pozície prijímaš s tým monoblockom, ale ja na svojej E-85 parabole mám iba klasické LNB. Samozrejme nie je LNB, ako LNB, existujú aj tzv. "úzký krk". A tiež napr. na pozícii 19,2e a 23,5e mám takúto kombináciu (klasické + "úzky krk"), dokonca na 23,5e mám octo LNB!
:)

Autor:  motofun [ 03.Červenec 2018 - 12:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: LNB Twin monoblok a zapojenie cez diseq

Na parabolu mám v súčasnosti 1w,13e,19e28e ku 19e by som chcel dať 23e, ale LNB sa mi vedľa seba nezmestia na prijem.

Jeden diseq prepínač 1.1 mám aké by bolo zapojenie a nastavenie v DM?

Autor:  mmiriboy [ 03.Červenec 2018 - 15:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: LNB Twin monoblok a zapojenie cez diseq

Pre pozície 19,2 + 23,5 + 28,2 mám na E-85 momentálne takúto kombináciu:
- 19,2 + 28,2e = 2ks LNB Quad - typ "úzky krk"
- 23,5e = 1ks LNB štandart Octo

Ak tam naozaj chceš dať monoblock, tak tam v menu nastaveniach tunera treba v rozšírených nastaveniach dať rovnaký povel v protokole 1.1 pre obidve pozície (t,j. napr. zapojil si ten monoblock do 4.vstupu toho DiSEqC prepínača 1.1 - tak nastavíš 4) a zároveň v protokole 1.0 priradiť pre 19,2 povel LNB1 a pre 23,5 LNB2, resp.A a B, alebo AA a AB atď...

Autor:  motofun [ 03.Červenec 2018 - 15:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: LNB Twin monoblok a zapojenie cez diseq

Zatiaľ ďakujem. Vyskúšam.

Autor:  peter54 [ 03.Červenec 2018 - 22:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: LNB Twin monoblok a zapojenie cez diseq

@mmiriboy: tu by som rad videl ako to mas zmontovane. Fotka by potesila. Ja mam obycajnu 80 parabolu, 19 a 23 v standardnych okuliaroch a 28 pribastleny. Problem je, ze potom mam 19 asi o pol centimetra mimo idealnu polohu. Prijem je slusny aj tak, chcem ale rozsirit este o 16 a tam neviem ci uzky krk postaci alebo radsej dat dalsiu parabolu. Medzi 19 a 23 to vychadza na 54 mm - som teda skoro pol stupna mimo. Medzi 16 a 19 by malo byt asi 42 mm.

Autor:  mmiriboy [ 04.Červenec 2018 - 4:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: LNB Twin monoblok a zapojenie cez diseq

"peter54", niekedy v budúcnosti to nafotím (pri poslednej mojej úprave bolo skoro šero, keď som končil - fotiť nemalo význam), keď budem mať na to príležitosť. Inak moje staršie foto tu na fóre sú! Stačí prelistovať toto vlákno:
viewtopic.php?f=27&t=40399
Tie foto sú z čias, keď som mal na E-85 až 8ks LNB, teraz ich tam mám iba 7ks, pretože na pozícii 0,8W mám tiež octo LNB - toto octo je trošku robustnejšie a tým pádom sa nedá obsadiť pozícia 4W.

A čo sa týka 16e, tak toto by som riešil samostatnou parabolou. Inak na túto pozíciu sa ja momentálne dostanem iba motorom a zo 120kou parabolou.
:)

Autor:  hlustvisihak [ 05.Červenec 2018 - 10:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: LNB Twin monoblok a zapojenie cez diseq

peter54 napsal:
@mmiriboy: tu by som rad videl ako to mas zmontovane. Fotka by potesila. Ja mam obycajnu 80 parabolu, 19 a 23 v standardnych okuliaroch a 28 pribastleny. Problem je, ze potom mam 19 asi o pol centimetra mimo idealnu polohu. Prijem je slusny aj tak, chcem ale rozsirit este o 16 a tam neviem ci uzky krk postaci alebo radsej dat dalsiu parabolu. Medzi 19 a 23 to vychadza na 54 mm - som teda skoro pol stupna mimo. Medzi 16 a 19 by malo byt asi 42 mm.


mrkni na LNB Megasat dělají aj QUAD :
https://lnb-konvertory.heureka.cz/lnb-m ... KFx_D_BwE#


Megasat umožňují přijímat družice vzdálené od sebe 2 stupně!


v případě více přijímačů můžeš dát MSW .

Autor:  motofun [ 23.Červenec 2018 - 14:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: LNB Twin monoblok a zapojenie cez diseq

@mmiriboy: ďakujem za návod, po návrate z dovolenky som ale nakoniec vyriešil problém výmenou za menšie lnb nakoľko som moju predchádzajúcu parabolu s duo lnb postúpil ďalej.

Autor:  mmiriboy [ 23.Červenec 2018 - 20:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: LNB Twin monoblok a zapojenie cez diseq

motofun napsal:
@mmiriboy: ďakujem za návod, po návrate z dovolenky som ale nakoniec vyriešil problém výmenou za menšie lnb nakoľko som moju predchádzajúcu parabolu s duo lnb postúpil ďalej.

Aj takto sa to dá riešiť.
Poznámka:
Snáď toto vlákno pomôže aj niekomu inému, menej znalému danej problematiky?!
:)

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/