e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 12.Prosinec 2019 - 20:52

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 111 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 18:48 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4887
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
Aj ftp kábel sa dá premerať!!!
Klasika, napr. môžeš mať špatne nakrimpované koncovky
T.j. Nemusí byť dobrý kontakt medzi drôtom a koncovkou?!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 18:49 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6556
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
Když už máš celkem solidní router a na něm dále nějaký starší switch, tak ten vyměň za nový. Stojí to pár euro a vyloučíš možný zdroj problémů.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 19:00 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
2.4Ghz, 5Ghz mám vypnutý celkom, a kanál 6 mám, ostatný auto alebo 1


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 19:09 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4887
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
Rafi87 napsal:
2.4Ghz, 5Ghz mám vypnutý celkom, a kanál 6 mám, ostatný auto alebo 1

Ja na tvojom mieste by som si v prvom rade skontroloval, premeral ten utp kábel - káble! A tie wifi dongle skúšal len "pre radosť"! Aj tak nemáš riadne pokrytý barák wifi signálom!
:poklona:

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 19:25 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
telka je hned vo vedlajšej izbe od routra :D čiže tam signál je aj keby nechcem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 19:32 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4887
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
Rafi87 napsal:
telka je hned vo vedlajšej izbe od routra :D čiže tam signál je aj keby nechcem

No dobre, ale ty tu "splietaš niečo" o dvoch stb a ich prepojení?!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 20:22 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
prepoj? myslíš switch načo máme? lebo v routry nemám už miesto, a z routra ide do switchu kábel a odtial do dvoch TV, switch je na povale,,

a aby som nezabudol, markíza HD zamrza každému každých 10-15 sekúnd, aj skor, dá sa pozerať len SD markízu


Přílohy:
tv.jpg
tv.jpg [ 114.82 KiB | Zobrazeno 1355 x ]
Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 21:34 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Září 2007 - 23:44
Příspěvky: 16
Poděkoval: 2 krát
Tie krajne izby je uplne normalne ze tam je slaby signal. Ale slaby signal na wifine nemoze spravit 15s predlzenie na nacitani programu. Switch 5rocny nie je stare zariadenie. Ale pripojit telky kablom asi neuskodi veru.
Poslednym prispevkom si povedal vsetko. Vymenit share kedze nejde pozerat markizu poriadne.
A ked chces otestovat ci je prijimac zly tak presne ako poradili zober prijimac ku kamosovi a uvidis ako rychlo prepne. Pripadne este od kamosa k tebe.
Novy prijimac by som tiez bez h265 uz nekupoval. Skylink na neho bude asi onedlho prechadzat ako ich poznam. Antik uz len natom fici. (a prijimac bez stream cinema by som tiez nekupoval uz)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2018 - 4:46 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4887
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
Rafi87 napsal:
prepoj? myslíš switch načo máme? lebo v routry nemám už miesto, a z routra ide do switchu kábel a odtial do dvoch TV, switch je na povale,,

a aby som nezabudol, markíza HD zamrza každému každých 10-15 sekúnd, aj skor, dá sa pozerať len SD markízu

To je normálne, že keď nie sú v routri voľné LAN, treba použiť switch. Ja doma využívam v net sieti dva routre a jeden switch a no problem!
Ako som už predtým napísal, káble a koncovky MUSIA BYŤ V 100% PORIADKU!!! To je základ úspechu! Keď si budeš istý, že toto máš OK, tak potom rieš zmenu share provraidera!
A ešte by ma zaujímalo?! Kto ešte vysiela Markízu v SD? Telecom, FreeSAT? Skylink už určite nie!!!
:poklona:

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2018 - 7:27 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
asi freesat vysiela aj SD aj HD :D kedže mám spojené UPC aj Digi tak neviem ktoré,, ten switch skúsim vymeniť, pozriem aj koncovky,, a aké sú tie boxy s h265 ??


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2018 - 10:04 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6556
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
Koukni sem:
https://www.parabola.cz/clanky/6175/for ... em-a-hevc/


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2018 - 10:21 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
aby som nezabudol, moj openbox s3 ci hd ktorý mám pripojený k tv tuneru do pc, mám spojený káblom priamo z routra, kedže router mám na stole a openbox meter od neho, a mne tiež to isté sem tam spraví, sekne obraz,, alebo sa ani nenačíta a je čierna obrazovka bez hlášky,, a markíza HD nejde ani mne cez kábel priamo z routra,, preto som si celkom na začiatku myslel, že či netreba nový LNB aby to čítalo HD, možno LNB nestíha dodávať obraz a preto seká, markíza SD ide v pohode, sem tam seknutie, ale to je v norme,, no HD sekne každých 10 sekúnd a to neverím že kvoli kodom že nestihnú prísť na čas,,
animal planet a pod tiež máme HD ale to je tam možno len capnuté to logo HD lebo to nám ide v "HD", no markíza to viem že naozaj vysiela tak,,


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2018 - 10:23 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4737
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 232 krát
Poděkováno: 312 krát
decik napsal:

On take drahe nechce - radsej usetri 50 penazi a bude tu dalej vypisovat do temy aký LNB radíte? gebuziny o mizernej domacej sieti a blbych prijimacoch.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2018 - 10:25 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4737
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 232 krát
Poděkováno: 312 krát
Rafi87 napsal:
aby som nezabudol, moj openbox s3 ci hd ktorý mám pripojený k tv tuneru do pc, mám spojený káblom priamo z routra, kedže router mám na stole a openbox meter od neho, a mne tiež to isté sem tam spraví, sekne obraz,, alebo sa ani nenačíta a je čierna obrazovka bez hlášky,, a markíza HD nejde ani mne cez kábel priamo z routra,, preto som si celkom na začiatku myslel, že či netreba nový LNB aby to čítalo HD, možno LNB nestíha dodávať obraz a preto seká, markíza SD ide v pohode, sem tam seknutie, ale to je v norme,, no HD sekne každých 10 sekúnd a to neverím že kvoli kodom že nestihnú prísť na čas,,
animal planet a pod tiež máme HD ale to je tam možno len capnuté to logo HD lebo to nám ide v "HD", no markíza to viem že naozaj vysiela tak,,

Signal bud mas alebo nemas. LNB nestiha skoncilo prechodom na digital. To nieje nahoda, ze ti seka po 10 sekundach a ecm potrebujes kazdych 10 sekund? Keby si mal linux tak by si v logoch presne videl vynechane a omeskane ecm.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2018 - 12:07 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1890
Poděkoval: 115 krát
Poděkováno: 301 krát
Rafi87 napsal:
...možno LNB nestíha dodávať obraz a preto seká, markíza SD ide v pohode, sem tam seknutie, ale to je v norme...
To je blbost, co píšeš. LNB nijak neřeší, zda je v multiplexu signál HD nebo jiný. S tím nemá LNB nic společného.
Pokud je problém s dodávkou signálu do boxu z jakýchkoliv příčin (porucha LNB, rušení cizím zdrojem, zemní smyčka rozvodu 203V), musíš to zaznamenat současně s výpadkem obrazu jako dočasný výpadek kvality signálu (významný nárůst bitové chyby) a také jako změnu síly a odstupu od šumu (C/N). Ale ta kvalita je pro tebe zásadní pro úspěšný a nerušený příjem. Pokud bys měl skutečný měřák, rychle bys to poznal a našel.
Pokud tedy máš výpadky a nezaznamenáváš žádné změny v dodávaném signálu z LNB je chyba v LAN.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2018 - 16:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4887
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
decik napsal:

Formuler F4 je dobrý stb, sám ho mám doma a no problém! Síce jednu "výhradu" mám na tento stb - jas displeja aj pri minimálnych nastaveniach je ešte aj tak príliš silný, ale už som to poriešil... :) Ale po technickej stránke, šlape jak hodinky aj v rámci domáceho share na iné stb!
:)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2018 - 16:27 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Září 2007 - 23:44
Příspěvky: 16
Poděkoval: 2 krát
Ked to robia aj ostatne prijimace tak to mas naozaj problem na den vyskusat nejaky schopny iny share?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2018 - 18:33 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6556
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
mmiriboy napsal:
....jas displeja aj pri minimálnych nastaveniach je ešte aj tak príliš silný.
:)


To je pravda. Z toho důvodu jsem jej zavěsil do přiloženého držáku za TV a ovládání je přes externí čidlo IR.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2018 - 18:49 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4887
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
decik napsal:
To je pravda. Z toho důvodu jsem jej zavěsil do přiloženého držáku za TV a ovládání je přes externí čidlo IR.

Ja som to pre zmenu zase prelepil striebornou fóliou! :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2018 - 18:54 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6556
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
@ mmiriboy :D Fakt je, že i taková ptákovina dokáže znepříjemnit život. :D
:D Je to námět na zlepšení pro vývojáře.
Je jen otázka, jestli bude stačit sw úprava nebo i hw. :D
Můžeš přiložit foto jak to vypadá? :-)


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 111 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk