e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 12.Prosinec 2019 - 5:27

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 111 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 10:19 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4735
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 232 krát
Poděkováno: 312 krát
Rafi87 napsal:
noo, zas také drahé príjimače nepotrebujeme :D
v prvom rade skúsime ten konvertor vymeniť, a potom sa uvidí či bude lepší šum atd, a hlavne to zasekávnie,,
wdb setting má asi len openbox že? lebo otec dávnejšie dosť satelitov montoval, a každý má openboxy, a ked zmenia prekvenciu na nejaké stanice tak len príde vloží klúč, nahrá a hotovo,, len keby sme mali hoc jaký príjimač tak to by už nešlo tak lahko :D

Na enigma2, co je aj formuler f4 turbo je nahratie settingu este jednoduchsie - nahras ho po sieti. Cena - 100 eur za f4t nieje tak strasna a aj tak bude coskoro potrebne mat HEVC, preto o niecom co nema hevc by som uz ani neuvazoval. Ja som pred rokom kupil svoj prvy linux a ked som videl vyhody, tak som vymenil vsetko za linux. To sa neda porovnat.
Wdb nejaky proprietarny format openboxu, to nikto iny mat asi nebude. Linuxy maju vsetky rovnaky setting bez ohladu na znacku prijimaca.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 10:21 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
:D zo satelitu prejdeme na wifi? heh, no dobre, dám vám teda kresbu nášho domu a že ako mám wifi, kde je signál a kde už nie,,

peter54: tak my nepotrebujeme zatial drahé premakané príjmače, ja telku sledujem málo, a to len dokumentárne stanice ako discovery animal planet atd,, tu ide o to aby sa tie obrazy nezastavovali resp. neblbi,, a hlavne rodičom,


Přílohy:
Bez názvu – kópia.jpg
Bez názvu – kópia.jpg [ 24.42 KiB | Zobrazeno 1278 x ]
Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 10:44 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1890
Poděkoval: 115 krát
Poděkováno: 301 krát
Rafi87 napsal:
áno čt24 ide v pohode,, ALE ako som už písal v niektorom príspevku, že toto isté majú aj v rodine aj kamaráti od toho týpka čo ja, a im v pohode všetko ide, neseká neni čierny obraz atd, a dokonca bratranec má tuším len 60cm satelit, openboxy S3 mini HD,, takže nechápem, každému ide a u nás sú probl. a dokonca mám problémy aj s wifi, mám drahý troj anténový router, a silnál o tri izby je velmi slabý, tak už neviem či je u nás nejaká rádio aktivita alebo neviem :D
Podle toho co píšeš, je velmi pravděpodobné (téměř jisté), že výměnou LNB nic nezměníš a nepomůže to. Tvé problémy mohou být zapříčiněné zcela jinými skutečnostmi. Výpadky spojení na netu (nemusí se viditelně projevit na PC). Nebo také problémy s rozvodem 230V. Problémy při přepínání programů mohou být způsobené i zemní smyčkou přes rozvod 230V a při změně polarizace může mít přijímač problémy s laděním než se chytí.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 11:01 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6556
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
Rafi87 napsal:
...že toto isté majú aj v rodine aj kamaráti od toho týpka čo ja, a im v pohode všetko ide, neseká neni čierny obraz atd, a dokonca bratranec má tuším len 60cm satelit, openboxy S3 mini HD :D


Pak by neměl být problém vzít svůj box k rodině nebo kámošovi případně jejich box k sobě a vyzkoušet, jak se to bude chovat. :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 16:45 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
teraz som dostal typ od toho týpka od ktorého máme tv, že nech skúsim amiko 8150 názory?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 16:58 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4887
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
Rafi87 napsal:
teraz som dostal typ od toho týpka od ktorého máme tv, že nech skúsim amiko 8150 názory?

:) :) :)
Ešte horšia voľba, než tie dve predtým!!!

K tej Wi-Fi:
Ja bývam tiež v RD a tiež mám podobne rozmiestnené izby. Riešenie je prosté, používam dva routre! V prvej a v poslednej izbe! A signál mám všade, aj na dvore. Mobil, či tablet sa automaticky pripojí na silnejšiu wi-fi! No problém!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 17:01 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
:D chalan hovoril, že idú spolahlivo heh, tak preto som sa tu najprv spýtal,, nám ako boxy by ani netrebalo, len skor dojsť na príčinu tých vád,, :cry:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 17:11 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4887
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
Rafi87 napsal:
:D chalan hovoril, že idú spolahlivo heh, tak preto som sa tu najprv spýtal,, nám ako boxy by ani netrebalo, len skor dojsť na príčinu tých vád,, :cry:

Netvrdím, že sú Amiká "až tak zlé", ale nieje to nič moc, tak ako Openbox!
Apropo! Spomenul si otca, že montoval Openboxy, nuž ale to bola iná doba! Technika ide míľovými krokmi dopredu a treba sa učiť nové a nové vecí, veď človek sa učí celý život. Či?
A kto sa nechce niečomu priučiť, dobre mu tak!
Inak na takýchto ľuďoch sa najlepšie zarába! :D

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 17:20 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
heh, amiko sme raz mali, pred 7-8 rokmi, to boli tie prvé ešte, a to je pravda že katastrofa,,
a jasné, ja to viem velmi dobre, že sú nové veci nové technologie, možno aj káble od satelitu k boxu sú novšie už,,
inak napadla ma taká drobnosť, na povale máme switch už asi 5 ročný, že by ten nestíhal?
a na nás sa určite nezarába :D nekupujeme veci každý týžden, napr čo nám nesedí tak ideme kúpiť nové,
ja 100x overujem preverujem a raz kupujem a tak aj otec,

čo sa týka montovania, tak otec bol antenár v 86 rokoch, no sem tam ho zavolali, v našej dedine ale aj v iných dosť satelitov namontoval, ale to dozadu pár rokov, a vtedy vždy všetko šlo, no možno máme problém len v nejakom blbom kábli atd, len ako to zistiť


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 17:36 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4735
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 232 krát
Poděkováno: 312 krát
Rafi87 napsal:
heh, amiko sme raz mali, pred 7-8 rokmi, to boli tie prvé ešte, a to je pravda že katastrofa,,
a jasné, ja to viem velmi dobre, že sú nové veci nové technologie, možno aj káble od satelitu k boxu sú novšie už,,
inak napadla ma taká drobnosť, na povale máme switch už asi 5 ročný, že by ten nestíhal?
a na nás sa určite nezarába :D nekupujeme veci každý týžden, napr čo nám nesedí tak ideme kúpiť nové,
ja 100x overujem preverujem a raz kupujem a tak aj otec,

čo sa týka montovania, tak otec bol antenár v 86 rokoch, no sem tam ho zavolali, v našej dedine ale aj v iných dosť satelitov namontoval, ale to dozadu pár rokov, a vtedy vždy všetko šlo, no možno máme problém len v nejakom blbom kábli atd, len ako to zistiť

Switch na povale by som nahradil novým a ak máš strop z dreva a nie železobetónu, skus dat wifi tam a uvidis. Najlepsie dat 2 access pointy a malo by to pomôcť. Wifi ti cez 60 cm stenu neprejde ani cez železobetónovu deku. 23 metrov a toľko stien bez nároku.
Ak sa to rozumne dá, prijimace by som pripojil káblom. Wifi je fajn pre mobil alebo tablet, menej pre satelit.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 17:42 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
takže boxy najlepšie cez lan kábel spojiť? ja som už uvažoval nad wifi, u bratranca sú cez USB wifi a pohoda, klúče som objednával ja z ebay, https://www.ebay.com/itm/RT7601-USB2-0- ... 2749.l2649
a mám ešte aj takéto
https://www.ebay.com/itm/Ralink-RT5370- ... 0012.m1985


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 18:07 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6556
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
Kbel je kabel. Pokud je v dosahu více sítí, může dojít k rušení (typicky v panelácích) a výpadku signálu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 18:08 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
my sme z dediny 8) sú tu wifi, ale nerušia, hlavne v dome, na dvore zopár chytiť, ale len vonku


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 18:09 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4887
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
Rafi87 napsal:
takže boxy najlepšie cez lan kábel spojiť? ja som už uvažoval nad wifi, u bratranca sú cez USB wifi a pohoda, klúče som objednával ja z ebay, https://www.ebay.com/itm/RT7601-USB2-0- ... 2749.l2649
a mám ešte aj takéto
https://www.ebay.com/itm/Ralink-RT5370- ... 0012.m1985

Aj túto kúpu si si 100x overil? :)
Myslím si, že nie!
U mňa, všetko, čo sa dá pripojiť na net káblom, tak je pripojené káblom! Je to istota!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 18:11 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6556
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
Rovněž mikrovlnné trouby, dětské chůvičky, přenašeče AV signálu apod. jsou zdroji rušení wifi.
Tyto problémy u kabelového spojení odpadají.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 18:15 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
neoveril 100x, ale stojí to 2€, takže za nie je tu reč o stovkách eur,, a bratrancovi funguje od novembra bez problémov


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 18:24 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4887
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
Rafi87 napsal:
no možno máme problém len v nejakom blbom kábli atd, len ako to zistiť

A čo takto, premerať to? Hmm?

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 18:26 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4887
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
Rafi87 napsal:
neoveril 100x, ale stojí to 2€, takže za nie je tu reč o stovkách eur,, a bratrancovi funguje od novembra bez problémov

A aké má pokrytie wifi signálom ten tvoj bratranec a aké máš ty, hmm???

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 18:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
bratranec má router d'link 2641 z telekomu, signál akurát do domu, vonku už nechytiť, a ja mám Asus DSL-AC68U ten už pokryje viacej,, no ale ked bratrancovi to isté ide s openboxami s3 mini hd cez wifi, a nám cez switch kábel rapluje, tak neviem,,
bratranec má net 5/2mb/s adsl,, ja mám 30/3mb/s vdsl2


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 18:47 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9467
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 138 krát
A ktore pasmo pouzivas ?

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 111 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk