e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 12.Prosinec 2019 - 21:10

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 111 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2018 - 19:38 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
ahoj,, máme 80cm parabolu a viac než 10 ročný LNB konvertor, obraz sa nám sem tam zastaví, alebo ked prepneme na daný program tak je čierna obrazovka a bud sa program spustí po 10-15sek alebo vôbec,, máme UPC + DigiTV v jednom cez internet, príjmače máme dva Openboxy S2 mini HD a jeden S3 CI HD, internet mám dostatočne rýchly, 30/3 mb/s
každému programy idú bez problémov, len my máme vždy problémy,, v rodine majú ešte dvaja cez internet a im ide, ako aj kamarátom,, tak neviem či je chyba s parabolou, konvertorom alebo niekde v kábloch?

ja som našiel tieto LNB, ale ked sú lepšie do 30.-€ tak kludne si dám poradiť
https://lnb-konvertory.heureka.sk/optic ... nb-0_1-db/
https://www.tvsatnitra.sk/obchod/action ... 01db.xhtml

pripájam obrázok, že aký máme signál,,


Přílohy:
26692344_1963086170610024_187534653_o.jpg
26692344_1963086170610024_187534653_o.jpg [ 16.55 KiB | Zobrazeno 1909 x ]
Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2018 - 20:13 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6556
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
Ten Smart Quad Titanium je solidní.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2018 - 20:19 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
dizajnovo sa mi viac páči opticum, ale samozrejme ked to druhé je lepšie, tak kúpim ten,,

a čo sa týka toho problému čo som opísal, niekto niečo?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2018 - 20:22 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4737
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 232 krát
Poděkováno: 312 krát
Ak ti idú programy ako ct24 bez problémov, hladaj chybu inde. Ja idem na quad najlacnejšie opticum asi 8 ročný a ide ako hodinky. Bud mas blby soft v boxe alebo nedostáva včas kódy cez internet.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2018 - 20:26 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
ten LNB čo máme teraz stál 12.-€ nejaký obyčajný neznačkový,,
a áno, na tie kódy som myslel aj ja, ale kamarátom a rodine to ide a nám nie?
aké boxy sú také naj?
ja si už dávno brúsim zuby na AB Crytobox 650HD, hlavne preto lebo vie zdielač na mobil,, názory na ten box? je lepší ako nejaké openboxy?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2018 - 20:33 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6556
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
AB Crytoboxy 650HD šlapou v pohodě.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2018 - 20:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
len škoda že setting z openboxu nepasuje, a asi sa to ani nijak prekonvertovať že?

inak sledovanie programov v mobile ide v pohode? lebo čítal som že s aplikáciou sú momentálne nejaké problémy (android)
obraz je na tom box aký? ja mám dvojmesačný S3 CI HD a na ňom je obraz krásny, oproti S2 mini HD, nebo a zem,,


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2018 - 20:46 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6556
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
ABC jsou u švagra, protože chtěl něco jednoduchého (E2 nechtěl). Vytvoření vlastního settingu je otázkou několika málo chvil přímo přes přehledné menu boxu. Streamovat jsem přes ABC nezkoušel, na to používám gigablue.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2018 - 20:50 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
chápem,, možno ho skúsim, jeden S2 vyradíme, tam dáme moju S3 CI a ja si kúpim ABC, možno fakt to bude parádne,, niekedy sa bojíme prejsť z dobrého na čo sme zvyknutý a pritom čoho sa bojíme je ešte lepšie :)
dakujem za info,, ten LNB má byť teda ten SMART QUAD TITANIUM 0,1DB? alebo v tej cene nájdem aj lepší?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2018 - 20:57 
Online
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 1127
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 94 krát
LNB máš za jedno hlavne treba veriť tomu sumovemu číslu 0.1dB to joooooo....

_________________
--------------------------------------------------------
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H
---------------------------------------------------------


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2018 - 21:08 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6556
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
Dnes jsou parametry konvertorů podobné a fungovat budou všechny.
Smart Quad Titanium je kvalitní konvertor s pětiletou zárukou, čemu odpovídá i
mírně vyšší cena.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2018 - 21:20 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 19.Září 2013 - 1:39
Příspěvky: 407
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 113 krát
decik napsal:
Dnes jsou parametry konvertorů podobné a fungovat budou všechny.
Smart Quad Titanium je kvalitní konvertor s pětiletou zárukou, čemu odpovídá i
mírně vyšší cena.


Kupoval som 2 sucasne. Jeden odisiel presne po 4 rokoch, druhy zatial bezi.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2018 - 21:56 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6556
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
ctiforum napsal:
Kupoval som 2 sucasne. Jeden odisiel presne po 4 rokoch, druhy zatial bezi.

A uplatňoval jsi záruku?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2018 - 23:03 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 19.Září 2013 - 1:39
Příspěvky: 407
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 113 krát
decik napsal:
ctiforum napsal:
Kupoval som 2 sucasne. Jeden odisiel presne po 4 rokoch, druhy zatial bezi.

A uplatňoval jsi záruku?

Nie, nenasiel som fakturu. Kupil som novy.

A kupujem uz iba QUADy. Zoparkrat ludia vraveli, ze im staci SINGLE alebo TWIN konvertor a o 2-3-4 tyzdne zrazu, ze este by si dokupili dalsi prijimac/prijimace do dalsej izby alebo si zaobstarali viactunerak . Takto ma clovek pokoj a rozdiel v cene nie je strasny. A s LowCostakmi/kolenovrtmi sa nebavim. Tym odporucam vyhodit kus kolajnice na okno a pozerat zadarmo DVB-T. :D

A odporucat nejaky konvertor? Je to individualne. Kazdy ma nejake svoje "oblubene" znacky a skusenosti. Niekedy aj draha znacka zlyha a lacna bezi bez problemov. Stane sa , ze si "nesadne" konvertor s prijimacom, alebo s DISEqC alebo multiswitchom. Ak ma clovek multifocus, tak je lepsie kupovat "slim" prevedenia, aby vosli vedla seba, atd...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 5:25 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4887
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
Rafi87 napsal:
chápem,, možno ho skúsim, jeden S2 vyradíme, tam dáme moju S3 CI a ja si kúpim ABC, možno fakt to bude parádne,, niekedy sa bojíme prejsť z dobrého na čo sme zvyknutý a pritom čoho sa bojíme je ešte lepšie :)
dakujem za info,, ten LNB má byť teda ten SMART QUAD TITANIUM 0,1DB? alebo v tej cene nájdem aj lepší?

Z môjho pohľadu "Openbox" nič moc, ukrajinci ničím neprekvapili na týchto nových modeloch!
Cryptobox 650 HD - mám 652HD - ako domáci klient stb zatiaľ postačuje, aj keď vývojári pri nových verziách fw nás ničím neprekvapili!
Ja osobne na tvojom mieste by som šiel do linux stb! V tomto ohľade platí to tvoje "niekedy sa bojíme prejsť z dobrého na čo sme zvyknutý a pritom čoho sa bojíme je ešte lepšie..." minimálne dvojnásobne!!!
:)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 6:57 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6556
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
S tím se nedá než souhlasit. Pak bych už volil Formuler F4 turbo a hotovo. Návodů je tady dost. :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 7:15 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
noo, zas také drahé príjimače nepotrebujeme :D
v prvom rade skúsime ten konvertor vymeniť, a potom sa uvidí či bude lepší šum atd, a hlavne to zasekávnie,,
wdb setting má asi len openbox že? lebo otec dávnejšie dosť satelitov montoval, a každý má openboxy, a ked zmenia prekvenciu na nejaké stanice tak len príde vloží klúč, nahrá a hotovo,, len keby sme mali hoc jaký príjimač tak to by už nešlo tak lahko :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 7:29 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6556
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
Nevím co očekáváš od výměny konvertoru, ale v žádném případě "neuvidíš menší šum". Výměnou za nový konvertor po jeho pečlivém nastavení by měla být větší síla a kvalita signálu.
Už to tu psal peter54 - pokud čt24 a ostatní nekódované programy jedou v pohodě, hledal bych chybu v připojení k internetu případně použitém sw v boxu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 7:51 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Leden 2010 - 13:55
Příspěvky: 97
Poděkováno: 1 krát
áno čt24 ide v pohode,, ALE ako som už písal v niektorom príspevku, že toto isté majú aj v rodine aj kamaráti od toho týpka čo ja, a im v pohode všetko ide, neseká neni čierny obraz atd, a dokonca bratranec má tuším len 60cm satelit, openboxy S3 mini HD,, takže nechápem, každému ide a u nás sú probl. a dokonca mám problémy aj s wifi, mám drahý troj anténový router, a silnál o tri izby je velmi slabý, tak už neviem či je u nás nejaká rádio aktivita alebo neviem :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: aký LNB radíte?
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2018 - 9:51 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9467
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 138 krát
Jo ale pocet anten neznamena cez kolko izieb bude silny signal .............. :idea:

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 111 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk