AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://ab-forum.info/

1xLNB s dvoma výstupmi
http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=374&t=67753
Stránka 1 z 1

Autor:  msusek [ 22.Listopad 2016 - 18:29 ]
Předmět příspěvku:  1xLNB s dvoma výstupmi

Potrebujem poradiť či pri tomto type LNB sa nastavuje diseqc1.0. Je to jeden konvertor s dvoma výstupmi čiže na 2 TV. Ešte musím povedať,že mám starý satelit a stále to chytá len astru 19.2 a ja chcem astru 23.5. Možno som niečo zabudol nastaviť :)

Autor:  jhugo123 [ 22.Listopad 2016 - 18:42 ]
Předmět příspěvku:  Re: 1xLNB s dvoma výstupmi

1 LNB = 1 družice. Na 23,5°E musíš mít druhý LNB a nebo LNB jako 1 kus na 2 družice (monoblok TWIN). - postuduj.

Autor:  msusek [ 22.Listopad 2016 - 18:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: 1xLNB s dvoma výstupmi

ale ja mám 1xLNB s dvoma výstupmi a potrebujem len jednu družicu a to astra 23.5

Autor:  skjimmy [ 22.Listopad 2016 - 19:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: 1xLNB s dvoma výstupmi

Tak asi treba otocit parabolou.

Autor:  msusek [ 22.Listopad 2016 - 19:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: 1xLNB s dvoma výstupmi

však otáčam a furt nič,toto sa mi ešte nestalo a pri tom hľadám podľa frekvencie TA3 :(

Autor:  jopo33 [ 22.Listopad 2016 - 19:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: 1xLNB s dvoma výstupmi

Nastav si parabolu.

Autor:  msusek [ 22.Listopad 2016 - 19:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: 1xLNB s dvoma výstupmi

mam ju nastavenú,nerobím to prvýkrát :)

Autor:  jhugo123 [ 22.Listopad 2016 - 19:42 ]
Předmět příspěvku:  Re: 1xLNB s dvoma výstupmi

Pokud ti příjem funguje na 19,2°E, tak ti to musí fungovat i na 23,5 pouhým potočením do správné polohy, diseq necháš tak jak to máš.

Autor:  Steiner [ 22.Listopad 2016 - 22:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: 1xLNB s dvoma výstupmi

Jedna poznámka na prvý príspevok aby bolo jasno: diseqc je prepínač medzi viacerými LNB

Autor:  vamo6929 [ 22.Listopad 2016 - 22:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: 1xLNB s dvoma výstupmi

Ak to nerobíš prvýkrát,tak vieš že treba jemne dať tanier trochu doľava,až sa stratia Nemci,hore-dole nemeniť,LNB kolmo a skúsiť 23,5.Nastavenie prepínača nemá vplyv,skôr si pozri nastavenie LNB-9750/10600,polarita-auto,napájanie-on,a vsjo idet.
PS:A si naisto na 19,2E?Aké programy idú?
Skús druhý výstup LNB,možno odišlo horné pásmo.
iný prijímač

Přílohy:
monoblok.jpg
monoblok.jpg [ 4.25 KiB | Zobrazeno 2880 x ]
TWIN_konvertor_G_556307565b362_120x120.jpg
TWIN_konvertor_G_556307565b362_120x120.jpg [ 9.02 KiB | Zobrazeno 2880 x ]

Autor:  mmiriboy [ 23.Listopad 2016 - 5:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: 1xLNB s dvoma výstupmi

Tak, tak!
Sú iba tieto možnosti - "kamene úrazu" - kde robíš / kde máš chybu:
- LNB je typ Twin, ty máš pootočenú parabolu na sat pozíciu Astra 19,2E
- LNB je typ Duo - t.j. satelitné pásmo Ku je rozdelené na dve časti, tým pádom je rozdielny sat signál na oboch výstupoch LNB! Takýchto typov LNB na trhu a v obehu je ale strašne málo - neviem či sa ešte aj vyrábajú?! - nahrádzajú ich LNB Quatro!
- Diseqc povely v menu stb netreba nastavovať pri príjme signálu z jednej sat pozície!
- Pri hľadaní správnej sat pozície za pomoci stb je dobré mať tie programy na tom boxe už naladené! Samozrejme to, či sú tie parametre programov v stb aktuálne a správne je dobré si overiť napr. pomocou pripojenia na inú / funkčnú parabolu!

Upozornenie!
Dúfam že si nemýliš LNB Twin z monoblockom??? :D :D :D
:poklona:

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/