e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 15.Prosinec 2019 - 2:55

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 11 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 1xLNB s dvoma výstupmi
PříspěvekOdeslal: 22.Listopad 2016 - 18:29 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Prosinec 2008 - 15:53
Příspěvky: 42
Poděkoval: 1 krát
Potrebujem poradiť či pri tomto type LNB sa nastavuje diseqc1.0. Je to jeden konvertor s dvoma výstupmi čiže na 2 TV. Ešte musím povedať,že mám starý satelit a stále to chytá len astru 19.2 a ja chcem astru 23.5. Možno som niečo zabudol nastaviť :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 1xLNB s dvoma výstupmi
PříspěvekOdeslal: 22.Listopad 2016 - 18:42 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Leden 2010 - 22:25
Příspěvky: 260
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 8 krát
1 LNB = 1 družice. Na 23,5°E musíš mít druhý LNB a nebo LNB jako 1 kus na 2 družice (monoblok TWIN). - postuduj.

_________________
OCTAGON sf4008-OpenHDF6.3-Oscam, XPEEDLX2-OpenHDF6.2-Oscam, ARIVA 200HD + 202E, parabola T90 16xLNB, MAXIMUM E85 7xLNB, 3xDiSEqC, SAMSUNG UE50H6200


Naposledy upravil(a) jhugo123 dne 23.Listopad 2016 - 7:46, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 1xLNB s dvoma výstupmi
PříspěvekOdeslal: 22.Listopad 2016 - 18:50 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Prosinec 2008 - 15:53
Příspěvky: 42
Poděkoval: 1 krát
ale ja mám 1xLNB s dvoma výstupmi a potrebujem len jednu družicu a to astra 23.5


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 1xLNB s dvoma výstupmi
PříspěvekOdeslal: 22.Listopad 2016 - 19:14 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Březen 2014 - 14:37
Příspěvky: 28
Poděkováno: 1 krát
Tak asi treba otocit parabolou.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 1xLNB s dvoma výstupmi
PříspěvekOdeslal: 22.Listopad 2016 - 19:17 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Prosinec 2008 - 15:53
Příspěvky: 42
Poděkoval: 1 krát
však otáčam a furt nič,toto sa mi ešte nestalo a pri tom hľadám podľa frekvencie TA3 :(


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 1xLNB s dvoma výstupmi
PříspěvekOdeslal: 22.Listopad 2016 - 19:17 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1896
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 12 krát
Nastav si parabolu.

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 1xLNB s dvoma výstupmi
PříspěvekOdeslal: 22.Listopad 2016 - 19:20 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Prosinec 2008 - 15:53
Příspěvky: 42
Poděkoval: 1 krát
mam ju nastavenú,nerobím to prvýkrát :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 1xLNB s dvoma výstupmi
PříspěvekOdeslal: 22.Listopad 2016 - 19:42 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Leden 2010 - 22:25
Příspěvky: 260
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 8 krát
Pokud ti příjem funguje na 19,2°E, tak ti to musí fungovat i na 23,5 pouhým potočením do správné polohy, diseq necháš tak jak to máš.

_________________
OCTAGON sf4008-OpenHDF6.3-Oscam, XPEEDLX2-OpenHDF6.2-Oscam, ARIVA 200HD + 202E, parabola T90 16xLNB, MAXIMUM E85 7xLNB, 3xDiSEqC, SAMSUNG UE50H6200


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 1xLNB s dvoma výstupmi
PříspěvekOdeslal: 22.Listopad 2016 - 22:19 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3389
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 142 krát
Jedna poznámka na prvý príspevok aby bolo jasno: diseqc je prepínač medzi viacerými LNB

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 1xLNB s dvoma výstupmi
PříspěvekOdeslal: 22.Listopad 2016 - 22:58 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Leden 2008 - 11:31
Příspěvky: 238
Místo/Bydliště: Prešov
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 13 krát
Ak to nerobíš prvýkrát,tak vieš že treba jemne dať tanier trochu doľava,až sa stratia Nemci,hore-dole nemeniť,LNB kolmo a skúsiť 23,5.Nastavenie prepínača nemá vplyv,skôr si pozri nastavenie LNB-9750/10600,polarita-auto,napájanie-on,a vsjo idet.
PS:A si naisto na 19,2E?Aké programy idú?
Skús druhý výstup LNB,možno odišlo horné pásmo.
iný prijímač


Přílohy:
monoblok.jpg
monoblok.jpg [ 4.25 KiB | Zobrazeno 2857 x ]
TWIN_konvertor_G_556307565b362_120x120.jpg
TWIN_konvertor_G_556307565b362_120x120.jpg [ 9.02 KiB | Zobrazeno 2857 x ]

_________________
Kovosat140+Invacom twin s motorom 53E-43W(strom zrezali),60 noname na 23,5E,80 na 0,8W,115 offset na 36E cirkular,Octagon SF 4008 4K UHD, pozicioner PowerTech Gbox V2000,Panasonic TX-P50G20E,SCAN KING HF discone,RTL-SDR+Airspy R2


Naposledy upravil(a) vamo6929 dne 23.Listopad 2016 - 7:18, celkem upraveno 1 x.
Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: 1xLNB s dvoma výstupmi
PříspěvekOdeslal: 23.Listopad 2016 - 5:43 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4887
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
Tak, tak!
Sú iba tieto možnosti - "kamene úrazu" - kde robíš / kde máš chybu:
- LNB je typ Twin, ty máš pootočenú parabolu na sat pozíciu Astra 19,2E
- LNB je typ Duo - t.j. satelitné pásmo Ku je rozdelené na dve časti, tým pádom je rozdielny sat signál na oboch výstupoch LNB! Takýchto typov LNB na trhu a v obehu je ale strašne málo - neviem či sa ešte aj vyrábajú?! - nahrádzajú ich LNB Quatro!
- Diseqc povely v menu stb netreba nastavovať pri príjme signálu z jednej sat pozície!
- Pri hľadaní správnej sat pozície za pomoci stb je dobré mať tie programy na tom boxe už naladené! Samozrejme to, či sú tie parametre programov v stb aktuálne a správne je dobré si overiť napr. pomocou pripojenia na inú / funkčnú parabolu!

Upozornenie!
Dúfam že si nemýliš LNB Twin z monoblockom??? :D :D :D
:poklona:

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 11 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk