e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 08.Srpen 2020 - 10:46

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: astra 23,5 a eutelsat16A
PříspěvekOdeslal: 26.Prosinec 2019 - 16:04 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Prosinec 2019 - 11:56
Příspěvky: 4
Poděkoval: 1 krát
Ahojte,prosim Vas mohol bi mi niekto poradit ci sa da nejako nastavit parabola bez toho aby som ju musel stale otacat a mohol pozerat programy z astry 23,5 a eutelsat 16A.Je tam rozdiel 10stupnov,mam 80parabolu a lnb konvektor na dve druzice 23,5 a 19.2.Skusal som to posuvat ale vzdy ked som mal signal na jednej tak na druhej mi zmizol,hybal mi tak milimeter pri otacani..Moze mi niekto poradit ci sa to da nejako urobit bez toho aby som musel kupovat motor na parabolu,dakujem..


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: astra 23,5 a eutelsat16A
PříspěvekOdeslal: 26.Prosinec 2019 - 16:36 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 16.Březen 2009 - 22:58
Příspěvky: 273
Poděkoval: 45 krát
Poděkováno: 2 krát
musi sa dat - ja som nastavil svokrovi to iste ako mas ty, len namieso 16 som dal 13 hortbird.
Pravda Hortbird je silnejsia druzica,nenarocna na signal ako 16 ..na druhej strane je bizsie od 19..
Musis najst stred okolo20 stupnov a potom najst pozicie konvertorov pre 16 a 19,23
Tak by som to hladal... :shock:

P.S Treba ti aj DiseqC prepínač 2/1 EMP-Centauri


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: astra 23,5 a eutelsat16A
PříspěvekOdeslal: 26.Prosinec 2019 - 16:53 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Prosinec 2019 - 11:56
Příspěvky: 4
Poděkoval: 1 krát
dakujem viem ako to myslis,ale neviem si predstavit ako bi som posunul ten konvektor teda ako bi som ho tam uchytil..skoda,ze nemas nejaku fotku...ale mozno nieco zozeniem v obchode :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: astra 23,5 a eutelsat16A
PříspěvekOdeslal: 26.Prosinec 2019 - 17:07 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 5075
satelitni prijimac: Formuler F4 Turbo
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 243 krát
Poděkováno: 366 krát
Najlepšie riesenie je dokúpiť 90 cm parabolu na 16 a bude aj dobry signal.

_________________
formuler f4 turbo combo, openpli, openhdf, orange pi, TBS3102, gemalto pc twin, tanix tx6, x403p, skylink, antiksat


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: astra 23,5 a eutelsat16A
PříspěvekOdeslal: 26.Prosinec 2019 - 17:18 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 16.Březen 2009 - 22:58
Příspěvky: 273
Poděkoval: 45 krát
Poděkováno: 2 krát
multifeed je na taketo veci - zalezi aku mas parabolu aby si to prichytil ....


Přílohy:
obrazok.php.png
obrazok.php.png [ 87.48 KiB | Zobrazeno 1186 x ]
Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: astra 23,5 a eutelsat16A
PříspěvekOdeslal: 26.Prosinec 2019 - 19:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Červen 2011 - 17:25
Příspěvky: 43
satelitni prijimac: VU+ Zero 4K, Octagon SF8008
Místo/Bydliště: Skalica SK
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
80 parabola je málo pre kvalitný signál...na 95 parabole stred 16 ( dva LBN + multifeed) je signál dostačujúci na obi dve družice


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: astra 23,5 a eutelsat16A
PříspěvekOdeslal: 26.Prosinec 2019 - 20:25 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Březen 2011 - 12:46
Příspěvky: 230
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 14 krát
Souhlas s kolegou deman, jestli je místo pro další parabolu - peterova varianta, mikosuprova varianta je hodně na hraně pro stabilní signál, 13E je svářečka 16E je na tom podstatně hůř...

_________________
VU+SOLO 4K, VU+UNO 4K - VTI a FHDG 17, SF8008 s ATV6.4, motor SG2100, 85cm AL, Lnb Tesla TL200.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: astra 23,5 a eutelsat16A
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2019 - 11:08 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Prosinec 2019 - 11:56
Příspěvky: 4
Poděkoval: 1 krát
no pobehal som obchody a ziadne drziaky na lnb nemali tak skusim nejaki vyrobit doma a po novom roku skusim niekde zohnat na nete a ak to nepomoze tak to budem riesit tou vacsiou parabolou :thankyou:


Přílohy:
Popis souboru: teraz to mam takto
sat1.jpg
sat1.jpg [ 41.89 KiB | Zobrazeno 1092 x ]
Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: astra 23,5 a eutelsat16A
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2019 - 11:52 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 12.Duben 2011 - 21:19
Příspěvky: 57
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Musíš mať 2 samostatné LNB, nie jeden určený na 23,5 a 19. :idea:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: astra 23,5 a eutelsat16A
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2019 - 12:52 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 5075
satelitni prijimac: Formuler F4 Turbo
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 243 krát
Poděkováno: 366 krát
Pozor na vec, do jednej paraboly narvat 16, 19 a 23 je problem. Odstup lnb je na 80 parabole asi 13 mm/stupen. Normalne lnb mava 60 mm priemer, takze?

_________________
formuler f4 turbo combo, openpli, openhdf, orange pi, TBS3102, gemalto pc twin, tanix tx6, x403p, skylink, antiksat


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: astra 23,5 a eutelsat16A
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2019 - 15:48 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2907
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 36 krát
Poděkováno: 176 krát
Inveto vyraba zaujimave mono-feed LNB , bohuzial kombinaciu 23/16 neponuka

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , QVIART Lunix , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: astra 23,5 a eutelsat16A
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2019 - 21:39 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Leden 2008 - 11:31
Příspěvky: 249
Místo/Bydliště: Prešov
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 14 krát
K monobloku radšej LNB typu slim,diseqC prepínač position.
napr.
DiSEqC prepínač S2/1PCN-W1


Přílohy:
S2_1PCN-W1_2.png
S2_1PCN-W1_2.png [ 4.84 KiB | Zobrazeno 1003 x ]

_________________
Kovosat140+Invacom twin s motorom 53E-43W(strom zrezali),60 noname na 23,5E,80 na 0,8W,115 offset na 36E cirkular,Octagon SF 4008 4K UHD, pozicioner PowerTech Gbox V2000,Panasonic TX-P50G20E,SCAN KING HF discone,RTL-SDR+Airspy R2
Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: astra 23,5 a eutelsat16A
PříspěvekOdeslal: 02.Únor 2020 - 11:26 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Prosinec 2019 - 11:56
Příspěvky: 4
Poděkoval: 1 krát
Dakujem vsetkim za rady zatial som to vymyslel najjednoduchsie ako ma napadlo,dal som trubku do trubky,navrtal dierky a ked chcem prehodit druzicu tak pootocim a zaistim kolikom..ale teraz som nasiel jeden monoblock a je posuvny,co myslite mohol by pasovat na 23,5 a 16A? :D


Přílohy:
mm.jpg
mm.jpg [ 28.17 KiB | Zobrazeno 789 x ]
HTB13Q7qKXXXXXa6XFXXq6xXFXXXs.jpg
HTB13Q7qKXXXXXa6XFXXq6xXFXXXs.jpg [ 21.74 KiB | Zobrazeno 789 x ]
HTB1WQZKKXXXXXa.XXXXq6xXFXXXd.jpg
HTB1WQZKKXXXXXa.XXXXq6xXFXXXd.jpg [ 22.5 KiB | Zobrazeno 789 x ]
HTB1MrUEKXXXXXc1XXXXq6xXFXXXq.jpg
HTB1MrUEKXXXXXc1XXXXq6xXFXXXq.jpg [ 28.17 KiB | Zobrazeno 789 x ]
IMG_20200202_110911.jpg
IMG_20200202_110911.jpg [ 24.53 KiB | Zobrazeno 789 x ]
Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: astra 23,5 a eutelsat16A
PříspěvekOdeslal: 02.Únor 2020 - 12:14 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 5075
satelitni prijimac: Formuler F4 Turbo
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 243 krát
Poděkováno: 366 krát
To nevyzera dobre. Potrebujes 13,5 mm na kazdy stupen na orbite. V tom pripade 105 mm medzi stredmi.
Tvoj problem by najlepsie cenovo aj kvalitou prijmu vyriesil motor.

_________________
formuler f4 turbo combo, openpli, openhdf, orange pi, TBS3102, gemalto pc twin, tanix tx6, x403p, skylink, antiksat


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: astra 23,5 a eutelsat16A
PříspěvekOdeslal: 02.Únor 2020 - 13:04 
Online
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 2078
Poděkoval: 121 krát
Poděkováno: 319 krát
4 mino17
Já osobně bych do takového řešení nešel. V případě takového rozestupu už bude hrát roli i nastavení skew a dobré zaměření ohniska, což dává dobrý předpoklad rezervy signálu. Osobně bych tam dal samostatné LNB, každý individuálně seřídil a propojil to přes DiSEqC relé. Jedině tak získáš maximum možného v dané situaci.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk