e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Srpen 2017 - 21:40

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 20 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: úprava LNB
PříspěvekOdeslal: 09.Červenec 2017 - 19:08 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Leden 2008 - 11:31
Příspěvky: 188
Místo/Bydliště: Prešov
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 4 krát
Potrebujem zosilovač na rádiofrekvencie cca 100-1200 Mhz ,na Ali sa dá niečo zohnať,ale dostal som nápad či by sa nedal použiť prerobený LNB satelitný,rád by som mal čo najmenšie šumové číslo a 0,2-0,3 by bolo výborné.Chcel by som sa spýtať,ak sa niekto zaoberal úpravou LNB na podobný účel či by nemohol poradiť,google mi veľmi nepomohol.
Chcel by som ho použiť na SDR-príjem družíc,air traffic a pod.,anténu mám pasívnu-discone ,5m stožiar.

_________________
Kovosat140+Invacom twin s motorom 53E-43W(strom zrezali),60 noname na 23,5E,115 offset na 36E cirkular,Octagon SF 4008 4K UHD, pozicioner PowerTech Gbox V2000,Panasonic TX-P50G20E,SCAN KING HF discone


Naposledy upravil(a) vamo6929 dne 10.Červenec 2017 - 0:59, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: úprava LNB
PříspěvekOdeslal: 09.Červenec 2017 - 19:35 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 522
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 111 krát
To co popisuješ jsem nikdy nezkoušel. Vidím tam už několik "ale".
1) Mezifrekvence u LNB je mezi 950 a 2150MHz, tedy v jiném rozsahu. Navíc nebude mít tento zesilovač požadované šumové číslo.
2) Použití vstupní části LNB se mi jeví jako naprosto nereálné (přizpůsobení na jiný rozsah). Možná tak vyjmout některé součástky a přesadit jinam.
3) Do rozsahu 100 - 1200MHz spadá mnoho další služeb. Pokud budeš něco přijímat, můžeš mít docela velký problém s rušením silnými signály například od LTE mobilních operátorů.
Já bych do toho nešel. Ale umím si představit, že pokud od toho očekáváš zábavu a pokus, tak lze asi všechno.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: úprava LNB
PříspěvekOdeslal: 09.Červenec 2017 - 21:16 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 2107
Poděkoval: 27 krát
Poděkováno: 256 krát
pokud ti nechybí v prvním čísle jedna nula tak si dělej prdel třeba z plastelíny

:x


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: úprava LNB
PříspěvekOdeslal: 09.Červenec 2017 - 23:07 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Leden 2008 - 11:31
Příspěvky: 188
Místo/Bydliště: Prešov
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 4 krát
Nulu som nezabudol,tu je príklad frekvencií a popis príjmu družíc NOAA.
Polar orbiting satellites

NOAA-17 137.50 MHz
NOAA-15 137.62 MHz
NOAA-12 137.50 MHz
http://www.rtl-sdr.com/rtl-sdr-tutorial ... te-images/
tu je zopár frekv. len na ukážku http://www.svengahn.pp.se/trackind/Antique/Downlink.htm
http://satellitenwelt.de/satfreq_vhf.htm
Ide tu len o hobby a radosť z príjmu,druh DX , ulapic družicu čo nad vami letí 10 minút ,samozrejme manželky to asi nepochopia :D
PS:je pravda že sú tam aj vyššie frekv.,ak dám prívod z antény na vstup,poriešim napájanie,mohlo by mi ísť cca 950-2500 Mhz.Na FM zádrž mám,na LTE asi tiež existuje,zaťiaľ nepotrebujem.Len chcem či sa s tým ešte niekto nehrá,ako poriešil zosilnenie a pod.

_________________
Kovosat140+Invacom twin s motorom 53E-43W(strom zrezali),60 noname na 23,5E,115 offset na 36E cirkular,Octagon SF 4008 4K UHD, pozicioner PowerTech Gbox V2000,Panasonic TX-P50G20E,SCAN KING HF discone


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: úprava LNB
PříspěvekOdeslal: 10.Červenec 2017 - 8:24 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 522
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 111 krát
pokud chceš přijímat družice NOAA, tak si pamatuji, že před nějakou dobou vyšel přijímač v Amatérském radiu. Minimálně by to byla dobrá inspirace jak na to.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: úprava LNB
PříspěvekOdeslal: 10.Červenec 2017 - 9:23 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 2107
Poděkoval: 27 krát
Poděkováno: 256 krát
promiň opravdu jsem myslel že si děláš prdel , ono ty kmitočty jsou mršky a zesilovač pro cm vlny
NEMUŽEŠ použít na metrové či kilometrové vlny , neboli pro GHz kontra MHz či kHz !!!

Jinak ti fandím a návodů máš dost jak píše V.Troník nebo jeden ze stovek zde :

http://www.astronom.cz/procyon/meteorology/noaa.html

:good:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: úprava LNB
PříspěvekOdeslal: 10.Červenec 2017 - 18:14 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Leden 2008 - 11:31
Příspěvky: 188
Místo/Bydliště: Prešov
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 4 krát
Tie NOAA a Meteor sat. už chytám aj bez zosilnenia,ale meteorologické sat. sú len zlomok z toho čo všetko tam hore lieta. Objednal som z Aliexpres nejaký zosík za 10,uvidím,druhý cieľ je ISS a náš prvý skCUBE nanosat.Bohužiaľ mi pri búrke odišiel comp kde som mal všetko ,mením MB aj procák,ak odišiel aj SSD disk,tak musím nanovo inštalovať.Inak tá disconka na 5 m stožiari trochu dráždi niektorých susedov-bývam v bytovke na poslednom poschodí,anténa je dosť vysoko nad strechou,družice zachytím už pri elevácii 2-3 stupne nad obzorom.

_________________
Kovosat140+Invacom twin s motorom 53E-43W(strom zrezali),60 noname na 23,5E,115 offset na 36E cirkular,Octagon SF 4008 4K UHD, pozicioner PowerTech Gbox V2000,Panasonic TX-P50G20E,SCAN KING HF discone


Naposledy upravil(a) vamo6929 dne 10.Červenec 2017 - 23:03, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: úprava LNB
PříspěvekOdeslal: 10.Červenec 2017 - 20:05 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 14.Leden 2010 - 16:16
Příspěvky: 103
Poděkováno: 2 krát
tak dej sem fotku toho tvyho 5 metroveho hromosvodu ...
jinak ISS je Live na USTREAM
ale to urcite vis


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: úprava LNB
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2017 - 13:17 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 27.Květen 2008 - 12:00
Příspěvky: 459
Poděkováno: 1 krát
.... na príjem NOAA sa bezkonkurenčne používa anténa QFH :poklona: ( a nielen na tie NOAA ale aj na ISS a iné.... :poklona: ) nad 1000 Mhz výlučne používam krížové Yagi antény ( pre kruhovú polarizáciu ) :poklona:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: úprava LNB
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2017 - 13:24 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 27.Květen 2008 - 12:00
Příspěvky: 459
Poděkováno: 1 krát
... jo a tú QFH anténu máš TU:
:poklona:


Přílohy:
QFH anténa.JPG
QFH anténa.JPG [ 25.13 KiB | Zobrazeno 1220 x ]
Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: úprava LNB
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2017 - 13:40 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 14.Leden 2010 - 16:16
Příspěvky: 103
Poděkováno: 2 krát
to znam, ale mne zajima ten JEHO hromosvod.ktery si zapojil do PC
taky jsem bydlel v bytovce a mel MMDS nebo SAT antenu 15 let nahore na strojovne vytahu

a tady je antena made in NDR:
http://www.rtl-sdr.com/building-a-simpl ... -umbrella/


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: úprava LNB
PříspěvekOdeslal: 12.Červenec 2017 - 0:00 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Leden 2008 - 11:31
Příspěvky: 188
Místo/Bydliště: Prešov
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 4 krát
QFH aj iné som pozeral dano01 :thankyou: ,možno ju skúsim zrobiť,sú aj videonávody na zhotovenie,s tou disconkou testujem čo ide,nemal som čas robiť DIY,moju som kúpil hotovú.(Málo času pre seba,druhým treba)
Fotku zrobím jak stihnem prísť za vidna,dnes som 5:30 vypadol a doma som bol 22:00.Ešte som ani neobjednal tie veci na pc.Ozaj páni nejaký tip na dobrú dosku a procesor,na hry mi to netreba,ale výkon potrebujem slušný,SDR s pluginmy dosť papká.

_________________
Kovosat140+Invacom twin s motorom 53E-43W(strom zrezali),60 noname na 23,5E,115 offset na 36E cirkular,Octagon SF 4008 4K UHD, pozicioner PowerTech Gbox V2000,Panasonic TX-P50G20E,SCAN KING HF discone


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: úprava LNB
PříspěvekOdeslal: 12.Červenec 2017 - 14:17 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 14.Leden 2010 - 16:16
Příspěvky: 103
Poděkováno: 2 krát
CPU:
nejlepsi pomer cena/vykon je Pentium G4560, je to v podstate Core i3 7100, ale za polovicni cenu

MB:
zalezi, co ti zbylo za pameti, jestli DDR3 nebo DDR4
jinak cokoliv s LGA1151, USB 3.1 GEN2, SATA 6 Gb/s a DDR4
Chipset:
pokud chces taktovat, tak Z170 nebo novejsi Z270
jinak B250
takze nejaka mATX od ASUS,GIGABYTE nebo MSI

ale co clovek, to jiny nazor


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: úprava LNB
PříspěvekOdeslal: 12.Červenec 2017 - 23:51 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Leden 2008 - 11:31
Příspěvky: 188
Místo/Bydliště: Prešov
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 4 krát
Zabudol som že to je klasický podstolný comp.Pridávam foto,sorry za kvalitu,narýchlo mobilom večer po práci.Tú tyč na kv som dal preč, šla by už cez dráty.
Uchytenie ešte prerobím,vymením asi hornú konzolu ,ale až po montáži striešky na balkón,som zvedavý ako to tam napasujem :?: .Nepáčia sa mi tie dráty rovno nad anténou,mám obavu že mi rušia signál-zabrumené,hlavne air pásmo,som zvedavý či pomôže premiestnenie na opačnú stranu balkóna.Veľa možností tu nemám,na komín sa nedostanem,až taký fanatik nie som :D ,aj keď mám dve poistky.
Som zvedavý čo urobí ten zosilovač,už teraz je silný LTE signál,aj naši policajti okolo 150 Mhz majú vysokú úroveň,samozrejme ešte FM stanice(na tie už filter mám-od ddamtek)


Přílohy:
dischfb.jpg
dischfb.jpg [ 9.97 KiB | Zobrazeno 971 x ]
unnamed (2).jpg
unnamed (2).jpg [ 48.57 KiB | Zobrazeno 1022 x ]
unnamed.jpg
unnamed.jpg [ 11 KiB | Zobrazeno 1022 x ]
unnamed (5).jpg
unnamed (5).jpg [ 21.83 KiB | Zobrazeno 1022 x ]
unnamed (4).jpg
unnamed (4).jpg [ 10.83 KiB | Zobrazeno 1022 x ]

_________________
Kovosat140+Invacom twin s motorom 53E-43W(strom zrezali),60 noname na 23,5E,115 offset na 36E cirkular,Octagon SF 4008 4K UHD, pozicioner PowerTech Gbox V2000,Panasonic TX-P50G20E,SCAN KING HF discone


Naposledy upravil(a) vamo6929 dne 13.Červenec 2017 - 18:40, celkem upraveno 5 x.
Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: úprava LNB
PříspěvekOdeslal: 13.Červenec 2017 - 17:48 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 14.Leden 2010 - 16:16
Příspěvky: 103
Poděkováno: 2 krát
PC:
sak jo, to jsou komponenty na klasicky desktop

Foto:
to, co ti vede kolem balkonu ze strechy je hromosvod ?
z tech fotek to neni poznat, ale jeslti jo, tak bych ten balkon na nej ihned pripojil, zvlast kdy ti vedou nad barakem ty draty, to se pak nedivim, ze ti odeslo PC pri bource ...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: úprava LNB
PříspěvekOdeslal: 13.Červenec 2017 - 18:24 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Leden 2008 - 11:31
Příspěvky: 188
Místo/Bydliště: Prešov
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 4 krát
Jo,na ten hromozvod som to mal pripojiť ešte pred zateplovaním,je vedený vedľa balkóna ](*,) ,aký hrubý drát by som dať?
Ešte k téme:hlavne som hľadal zdatnejšieho experimentátora,ktorý by vedel poradiť ako LNB upraviť,vyradiť zádrž,oscilátor a pod.Ale aj to pásmo 915-2150 by bolo zaujímavé,je to zosilovač s dobrými parametrami-zisk(50-60),šum 0,2-0,6.
Dnes som tu mal obhliadku z poisťovne,mám aj úder blesku v poistke.Tak spisoval a fotil,dal som tam aj nebohého Invacoma twina,cca 10 položiek-okolo 1600 EUR,teším sa ako to orežú :D .

_________________
Kovosat140+Invacom twin s motorom 53E-43W(strom zrezali),60 noname na 23,5E,115 offset na 36E cirkular,Octagon SF 4008 4K UHD, pozicioner PowerTech Gbox V2000,Panasonic TX-P50G20E,SCAN KING HF discone


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: úprava LNB
PříspěvekOdeslal: 13.Červenec 2017 - 18:44 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 14.Leden 2010 - 16:16
Příspěvky: 103
Poděkováno: 2 krát
ja jsem parabolu na vytahove sachte uzemnil normalne hromosvodovym dratem
daj se koupit i medeny,ale ty jsou 10x drazsi

to si mnel uzemnit, nez si to pojistovak vyfotil
1600 Euro ???
co si tam proboha dal ?
to jako nebudou chtit vyjadreni servisnich stredisek,ze je to zniceny bleskem ?

ja pri bourkach a odjezdech na dovolenou odpojoval antenu a vytahoval prodluzovacky ze zasuvek a to presto,ze jsem tam mel prepetove ochrany a v ypinani MASTER/SLAVE
ono totiz to uzemneni na hromosvod a prepetove ochrasny vsechnu elektroniku pri primem uderu do domu nebo nebo nekde pobliz nezachrani, ale aspon nevyhoris :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: úprava LNB
PříspěvekOdeslal: 13.Červenec 2017 - 19:10 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 08.Leden 2008 - 11:31
Příspěvky: 188
Místo/Bydliště: Prešov
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 4 krát
Dal som tam aj jedno BVaudio A300SE,cenu si radšej vygugluj :D

_________________
Kovosat140+Invacom twin s motorom 53E-43W(strom zrezali),60 noname na 23,5E,115 offset na 36E cirkular,Octagon SF 4008 4K UHD, pozicioner PowerTech Gbox V2000,Panasonic TX-P50G20E,SCAN KING HF discone


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: úprava LNB
PříspěvekOdeslal: 13.Červenec 2017 - 20:24 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 14.Leden 2010 - 16:16
Příspěvky: 103
Poděkováno: 2 krát
BV audio znam
mel jsem od neho pred 25 lety zesilovac
byl jsem i u neho kvuli oprave


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: úprava LNB
PříspěvekOdeslal: 16.Srpen 2017 - 21:00 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 14.Leden 2010 - 16:16
Příspěvky: 103
Poděkováno: 2 krát
Tak jak si dopadl u pojistovny ?


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 20 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk