e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 24.Červen 2017 - 16:11

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Upgrade monobloku, nejde Astra 19.2E
PříspěvekOdeslal: 17.Květen 2017 - 17:21 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Červen 2010 - 20:57
Příspěvky: 45
Zdravim,

dnes mi technik upgradol single monoblok na twin. Na tom singli som mal Astra 19.2E na Diseqc A, a
23.5E na Diseqc B a vsetko fungovalo.

Na novom to mam opacne (vraj tak je to spravne), a neviem uz naladit nic na 19.2E - pouzivam na ladenie DVBViewer. Technik tvrdi ze to pri montazi meral a chytal aj 19.2E a ze nevie teda pomoct.

Nenapada vas niekoho nieco? Diky!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Květen 2017 - 18:43 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 721
satelitni prijimac: Formuler f3, opticum x403p...
Místo/Bydliště: KE
Poděkoval: 61 krát
Poděkováno: 42 krát
Nastavenie a a b je dane vyrobcom.
Skusil si aj druhy vyvod. Prezraď znacku. Hybal monter s antenou? Nic nevyzradis a chc3s poradit. Ze si tomu monterovi zaplatil ked ti to neid.

_________________
zbierka boxov, orange pi
Dotazy piste do fóra a nie do mojej schranky.
Ak myslíš, ze ti moj príspevok pomohol, pouzi tlacitko poďakovať.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Květen 2017 - 18:52 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Červen 2010 - 20:57
Příspěvky: 45
peter54 napsal:
Nastavenie a a b je dane vyrobcom.
Skusil si aj druhy vyvod. Prezraď znacku. Hybal monter s antenou? Nic nevyzradis a chc3s poradit. Ze si tomu monterovi zaplatil ked ti to neid.


Predtym som mal Mascom MC M4 - S03. Cize na tych to vyrobca nastavuje opacne?

Teraz tam mam "LNB inverto Monoblock 4,3 Twin".

Druhy vyvod som skusil, teda prehodil som kable co idu do DBV-S karty, ak mas to na mysli. A nepomohlo. S antenou neviem ci hybal, nebol som pri tom. :(

Este som zatial neskusal ladit v inom softe, mozno je len nejak zblbnuty ten DVBViewer?

A k tomu plateniu, no pozri nejde tam teraz zopar Skylink programov. Na tej 19.2E nemam nic co by som pozeral, vsetko podstatne je na 23.5E. Len mi ide o princip, ze nechapem preco by to zrazu nemalo ladit... Som perfekcionista. :)

Diky za pochopenie. :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Květen 2017 - 21:47 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 1912
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 198 krát
a nebyl ten technik jelito ???

pamatuješ si aspoň jak byl uchycen původní MB ??? Možná ho dal opačně ? ( když má opačně DiSEqC)
a chytneš proto Astru 28,2 ???? Nebo i otočil anténu a dojebal to definitivně ???

:roll:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Květen 2017 - 22:00 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 1574
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 58 krát
:D Přesně tak... :D Pokud půjde naladit Astra 28,2, je monoblok uchycen za opačné hrdlo.
:D :ROFL: :good: Jinak platí tvrzení od hlustvisihak, že to "dojebal definitivně". :good: :ROFL: :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Květen 2017 - 22:04 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2008 - 12:29
Příspěvky: 250
satelitni prijimac: HD-BOX AND-II XBMC , Vu+Solo2
Místo/Bydliště: Praha
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 24 krát
Som perfekcionista
Hmm tak to asi nejsi jinak by si stál tomu ťuntovy za prdeli a koukal co s tím tropí nebo by sis to aspoň přebral ve stavu funkčnosti .......

_________________
Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC a staroušek Humax CRCI 5500
Obrázek
Chyba není v PC ale někde mezi židlí a PC a přesně tam kolikrát sedím :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Květen 2017 - 22:07 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Červen 2010 - 20:57
Příspěvky: 45
Timeshock napsal:
Som perfekcionista
Hmm tak to asi nejsi jinak by si stál tomu ťuntovy za prdeli a koukal co s tím tropí nebo by sis to aspoň přebral ve stavu funkčnosti .......


Hmm, to je akoze norma na tomto fore, za kazdu cenu sa snazit dojebat cloveka co potrebuje s niecim pomoct? Vsimol som si ze zakazdym ked sa na nieco pytam, najde sa minimalne jeden clovek ako ty co len prudi namiesto toho aby nieco konstruktivne navrhol.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Květen 2017 - 22:30 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2008 - 12:29
Příspěvky: 250
satelitni prijimac: HD-BOX AND-II XBMC , Vu+Solo2
Místo/Bydliště: Praha
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 24 krát
To bude asi tím že na blbou otázku blbá odpověď .Píšeš o sobě že si perfekcionista a přitom si ani nepřebereš odvedenou práci za kterou si zaplatil.Pak je tu druhá možnost a to si myslím je ta správná že sis to roz... sám nebo ten technik je nějaký kamarád od piva co někde dojí krávy nedovedu si představit že bych si pozval domů autorizovaného technika který by zvládl takovou banální věc takhle sprasit odešel domů a já po večerech sháněl na foru odpověď .Mimo to tě nikdo nejebe pár odpovědí už tu máš .Já jako prudíč bych hned zítra měl toho kdo to dělal doma zpět a ať to dá pořádku a vůbec bych si s tím nelámal hlavu .....
Ps. Jak se upgraduje monoblok LNB ??? :D

_________________
Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC a staroušek Humax CRCI 5500
Obrázek
Chyba není v PC ale někde mezi židlí a PC a přesně tam kolikrát sedím :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Květen 2017 - 23:20 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 721
satelitni prijimac: Formuler f3, opticum x403p...
Místo/Bydliště: KE
Poděkoval: 61 krát
Poděkováno: 42 krát
Mascomy maju b na vychod a a na zapad. Irdeto by to malo mat na 99% rovnako tak a ti teraz pozera priblizne na 28. Ten chlap to namontoval za nespravne hrdlo. Zato som sa pytal ci hybal antenou. A volat si na vymenu lnb za rovnake majstra s pristrojom, ktory necha roz...ý satelit. Povolit prehodit a dotiahnut srubky.
Viem pripad ze po vymene single lnb za monoblok technik vyhlasil amiko za pokazene. Pokazene amiko malo v settingu nastavene 1/4 coz so singlom funguje. Po vymene, nuz sa kupil novy shitstink prijimac a pokazene amiko maka na monobloku u mojho syna a netusi ze je pokazene.

_________________
zbierka boxov, orange pi
Dotazy piste do fóra a nie do mojej schranky.
Ak myslíš, ze ti moj príspevok pomohol, pouzi tlacitko poďakovať.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Květen 2017 - 0:04 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Červen 2010 - 20:57
Příspěvky: 45
peter54 napsal:
Mascomy maju b na vychod a a na zapad. Irdeto by to malo mat na 99% rovnako tak a ti teraz pozera priblizne na 28. Ten chlap to namontoval za nespravne hrdlo. Zato som sa pytal ci hybal antenou. A volat si na vymenu lnb za rovnake majstra s pristrojom, ktory necha roz...ý satelit. Povolit prehodit a dotiahnut srubky.
Viem pripad ze po vymene single lnb za monoblok technik vyhlasil amiko za pokazene. Pokazene amiko malo v settingu nastavene 1/4 coz so singlom funguje. Po vymene, nuz sa kupil novy shitstink prijimac a pokazene amiko maka na monobloku u mojho syna a netusi ze je pokazene.


No asi to nebude take jednoduche. Skusal som nascanovat 28.2, diky za rady. Scan nasiel kanaly iba pri nastaveni Diseqc B/A, inak nie.

Podla tohto by mi to vsak malo najst kopec BBC kanalov:

http://en.kingofsat.net/freqs.php?&pos= ... ltre=Clear

Ale nenaslo mi to ziadne BBC. Vsetky kanaly co naslo su od providera BskyB (co ak spravne rozumiem je Sky Digital). Ak by bol ten druhy Diseqc skutocne nasmerovany na 28.2, nemalo by mi to najst aj tie BBC?

... inak dodatocne som si uvedomil ze asi by bolo lepsie keby to skutocne smerovalo na 28.2, kedze oproti 19.2 sa tam zda byt bohata ponuka FTA kanalov hlavne anglickych. Ale ani to mi zatial nejde ... :(


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Květen 2017 - 0:28 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 1574
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 58 krát
Tak na příjem BBC kanálů bych zrovna z pozice 28,2 nespoléhal, pokud nevlastníš parabolu 180cm ...:D
http://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/28e2/
"Uvedené průměry paraboly jsou pouze orientační pro příjem ve středních Čechách. V jiných částech ČR a na Slovensku mohou být u některých satelitů či transpondérů výrazně odlišné podmínky pro příjem." :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Květen 2017 - 0:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Červen 2010 - 20:57
Příspěvky: 45
decik napsal:
Tak na příjem BBC kanálů bych zrovna z pozice 28,2 nespoléhal, pokud nevlastníš parabolu 180cm ...:D
http://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/28e2/
"Uvedené průměry paraboly jsou pouze orientační pro příjem ve středních Čechách. V jiných částech ČR a na Slovensku mohou být u některých satelitů či transpondérů výrazně odlišné podmínky pro příjem." :D


Tak toto to vysvetluje a vec je tym uzavreta (parabolu mam klasicku malu (90cm?). Diky moc. :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Květen 2017 - 14:06 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 721
satelitni prijimac: Formuler f3, opticum x403p...
Místo/Bydliště: KE
Poděkoval: 61 krát
Poděkováno: 42 krát
Možno by nas potešilo keby si prezradil co to bolo za odbornika. Profi merak ukáže aj nazov druzice. Naopak, aj troska ako tak pokrocily laik takýto upgrade zvládne bez kiksov. A naozaj to dal naopak? A este ta ukecal ze jeho dilo je perfektne.

_________________
zbierka boxov, orange pi
Dotazy piste do fóra a nie do mojej schranky.
Ak myslíš, ze ti moj príspevok pomohol, pouzi tlacitko poďakovať.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk