e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 29.Červen 2017 - 0:42

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 16 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 26.Říjen 2016 - 10:54 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Srpen 2008 - 20:01
Příspěvky: 239
Místo/Bydliště: poblíž Zlína
Zdravím
Náhodou jsem si všiml že ORF asi taky přechází na nový systém :cry:


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Koscom SDF 3510 + 3X LNB (23.5E+19.2E+13E) + karta DiGitalLink + CS Link--nováček prosím o trpělivost!!!.
Ariva 202 E HD karta-skylink výměna


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 26.Říjen 2016 - 16:11 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Březen 2013 - 13:58
Příspěvky: 2409
Poděkoval: 609 krát
Poděkováno: 55 krát
náhodou už viac ako rok

vtip je v tom,že niektorý vysielač šíri signál kodovaný a iný voľne /DVB-T2/

_________________
VŠETCI SME SI PRED BOHOM ROVNÍ,IBAŽE NEPLATÍ TO PRED BANKOMATOM


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 26.Říjen 2016 - 16:48 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Srpen 2008 - 20:01
Příspěvky: 239
Místo/Bydliště: poblíž Zlína
Tady se taky chystá jsem slyšel až tak za 2 nebo 3 roky že "kdo jede na anténu"tak si musí buď koupit nový TV nebo settobox, co to má za účel tahat z nás peníze nebo jaký to má kvalitativní krok do předu T2 ? jestli jenom uhýbají mobilním operátorům pásma LTE nebo co? z jedné strany skylink přitahuje pořád šrouby vis servisní poplatek a z druhé toto :clapping:
Citovat:
vtip je v tom,že niektorý vysielač šíri signál kodovaný a iný voľne /DVB-T2/

Plustelka kterou chytám taky je kódovaná a vysílá DVB-T.Já jsem měl koupený Zircon T3000 HD kdy byla akce měsíc mohl dívat free bohužel nebo bohudík se na něm objevila neopravitelná závada tak mě vrátili peníze.

_________________
Koscom SDF 3510 + 3X LNB (23.5E+19.2E+13E) + karta DiGitalLink + CS Link--nováček prosím o trpělivost!!!.
Ariva 202 E HD karta-skylink výměna


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2016 - 14:40 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Březen 2013 - 13:58
Příspěvky: 2409
Poděkoval: 609 krát
Poděkováno: 55 krát
rakušáci šíria programy orf 1-2...na niektorých vysielačoch voľne a na niektorých vysielačoch platene,tak tomu nechápem

_________________
VŠETCI SME SI PRED BOHOM ROVNÍ,IBAŽE NEPLATÍ TO PRED BANKOMATOM


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2016 - 9:38 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 27.Listopad 2006 - 15:13
Příspěvky: 55
Místo/Bydliště: Myjava
Čo sa týka Viedne, tak voľne ostali len ORF1(K24), ORF2(K24), ATV1(K53) a ATV2(K34) v SD. Kvalitu zhoršili na rozlíšenie 704x576 - akože len pre mobilné zariadenia s malými obrazovkami. Tým donútia ľudí sa naozaj registrovať a pozerať verzie v HD.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2016 - 11:51 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Srpen 2008 - 20:01
Příspěvky: 239
Místo/Bydliště: poblíž Zlína
Četl jsem na wikipedii nebo lépe jsem byl poučen že rozdíl mezi DVB -T a DVB-T2 že v tom novém zavádějícím standartu je že v jenom v paketu nebo kanálu je více programů a že kanál jako takový se nemění tak jsem s toho usoudil že by mě mělo ukazovat kvalitu a sílu signálu bych měl vidět i na stávajícím settoboxu bohužel mě to neukazuje nic kvalita a síla je 0% možná je to shoda náhod ale na kanálu 24 ORF nemám nic (kvalita a síla je 0% ) tak jak je to ? díky

_________________
Koscom SDF 3510 + 3X LNB (23.5E+19.2E+13E) + karta DiGitalLink + CS Link--nováček prosím o trpělivost!!!.
Ariva 202 E HD karta-skylink výměna


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2016 - 12:00 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 1878
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 74 krát
trango napsal:
Četl jsem na wikipedii nebo lépe jsem byl poučen že rozdíl mezi DVB -T a DVB-T2 že v tom novém zavádějícím standartu je že v jenom v paketu nebo kanálu je více programů a že kanál jako takový se nemění tak jsem s toho usoudil že by mě mělo ukazovat kvalitu a sílu signálu bych měl vidět i na stávajícím settoboxu bohužel mě to neukazuje nic kvalita a síla je 0% možná je to shoda náhod ale na kanálu 24 ORF nemám nic (kvalita a síla je 0% ) tak jak je to ? díky


je to ako keby si chcel pozerat DVB-T na analogovom TV :D
musis mat na to vhodny (novy) HW

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-1W-4W/
Coolstream Zee2 , Dr.HD F16 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD/7020S/500S , Nokia 9600S , dBox C , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2016 - 12:27 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2273
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 33 krát
jde ještě o něco jiného,
tazatel se mylně domnívá, že Plustelka vysílá v dvb-t. Ono je to ale už pár týdnů jinak, že. Vysílání bylo překlopeno do t-2 h.264.
U ORF je to na základě internetových diskusí složitejší.
Uživatelé popisují (ti s kompatibilním zařízením), že kvalita obrazu je horší a v t2 se dají zachytit pouze 4 sd vereze programů. Viz:
http://www.parabola.cz/forum/topic-90583/
Dále parametry pro dálkový příjem jsou "horší" klesla úroveň signálu a odstup už. signálu od šumu. Samozřejmě záleží na místních podmínkách.
Takže ten, kdo Rakušáky chytal "nahraně" si i při pořízení nového "železa" nemusí přijít na své.
Jedinou útěchou je to, že případná koupě settopboxu s h.265 nebude marnou investicí. Při neúspěchu jej odloží do skříně a vyndá po spuštění t-2 v ČR.

_________________
GigaBlue HD X1, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2016 - 16:30 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Únor 2010 - 11:41
Příspěvky: 7
Treba sa zaregistrovať a kupiť ich CAM modul.Bližšie viď :www.simplitv.at ,vie niekto odpovedať či je možna registracia aj pre cudzinca byvajuceho mimo Rakuska.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2016 - 16:32 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Březen 2013 - 13:58
Příspěvky: 2409
Poděkoval: 609 krát
Poděkováno: 55 krát
DVB-T2 signál má tú výhodu,že na jeho šírenie postačuje nižší výkon vysielača než u DVB-T,je odolnejší na ECHO
Tam kde bol DVB-T s vysielacím výkonom napr.50 kw postačuje u DVB-T2 výkon 25 kW
Nastáva však často situácia,že silný vysielač DVB-T zahltí /tuner/slabší DVB-T2 a potom naskočí na teplomeroch kvalita 0
Skúškou som otestoval príjem rakúského DVB-T2 v Bratislave /areál VUKI/
použitá anténa ISKRA P-3235 MINI F zisk 5 dBd,polarizácia V
anténa umiestnená v miestnosti
príjem rakúskeho DVB-T2 bol bezproblémový

_________________
VŠETCI SME SI PRED BOHOM ROVNÍ,IBAŽE NEPLATÍ TO PRED BANKOMATOM


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2016 - 21:49 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 1912
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 198 krát
ivan333ivan napsal:
DVB-T2 signál má tú výhodu,že na jeho šírenie postačuje nižší výkon vysielača než u DVB-T,je odolnejší na ECHO
Tam kde bol DVB-T s vysielacím výkonom napr.50 kw postačuje u DVB-T2 výkon 25 kW
Nastáva však často situácia,že silný vysielač DVB-T zahltí /tuner/slabší DVB-T2 a potom naskočí na teplomeroch kvalita 0
Skúškou som otestoval príjem rakúského DVB-T2 v Bratislave /areál VUKI/
použitá anténa ISKRA P-3235 MINI F zisk 5 dBd,polarizácia V
anténa umiestnená v miestnosti
príjem rakúskeho DVB-T2 bol bezproblémový


mnohonásobný ivane , už jsem myslel že budeš plkat nesmysly enem v politike !
ty si ale nedáš pokoj ! tak mi prosím objasni tvé tvrzení cit:
DVB-T2 signál má tú výhodu,že na jeho šírenie postačuje nižší výkon vysielača než u DVB-T

já tvrdím že slovenská pošta chce za dopis psaný těsnopisem poloviční cenu známky než za
dopis psaný běžným písmem !

#-o


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 31.Říjen 2016 - 10:03 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 1912
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 198 krát
býval to nočný fták , že by uletěl na jih ??? nebo zalezl do nory ???

no však on do jara zakuká !!!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2017 - 12:29 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Březen 2013 - 13:58
Příspěvky: 2409
Poděkoval: 609 krát
Poděkováno: 55 krát
Nemci prešli na DVB-T2 HEVC 265 a to celopošne po 27.marci 1917-viac než 300 vysielačov
V Nemecku je cez DVB-T2 v kodeku HEVC 265 šírených viac než 40 programov

Z rakúských vysielačov je možné v Bratislave Ružinov naladiť kanál 23,43,53 na ktorých ide 6 nekodovaných TV programov+2xrádio
Maria+OE24 nekodovane a kronehit kodovane

k 23 a 53 je v norme DVB-T2

_________________
VŠETCI SME SI PRED BOHOM ROVNÍ,IBAŽE NEPLATÍ TO PRED BANKOMATOM


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2017 - 14:24 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 2816
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 7 krát
ivan333ivan napsal:
Nemci prešli na DVB-T2 HEVC 265 a to celopošne po 27.marci 1917-viac než 300 vysielačov



tak kukam ze nemcuri fičúsi mali skorsie dvb-t2 jako rakety Vergeltungswaffe 2, (V2) . Zrejme generál Čepička zaspal na vavrínoch :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2017 - 15:11 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Březen 2013 - 13:58
Příspěvky: 2409
Poděkoval: 609 krát
Poděkováno: 55 krát
kurnik tí nemci sa poponáhlali

samozrejme rok má byť iný

dlhe-pole omylom mi prišiel miesto conax modul irdeto,vložil som don kartu conax a
nejde ani karta ani modul

teda modul irdeto synaps už irdeto karty nenačíta
karta conax je nefunkčná

čo zničilo čo

modul kartu alebo karta modul alebo stb oboje ?

síce mi to žily netrhá ale zaujimala by ma príčina

_________________
VŠETCI SME SI PRED BOHOM ROVNÍ,IBAŽE NEPLATÍ TO PRED BANKOMATOM


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2017 - 15:26 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 2816
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 7 krát
ivan333ivan napsal:
dlhe-pole omylom mi prišiel miesto conax modul irdeto,vložil som don kartu conax a
nejde ani karta ani modul

teda modul irdeto synaps už irdeto karty nenačíta
karta conax je nefunkčná

čo zničilo čo

modul kartu alebo karta modul alebo stb oboje ?

síce mi to žily netrhá ale zaujimala by ma príčina


nic nemohlo znicit nic.. aj karta aj modul sa riadia tym istym protokolom ISO 7816, cize aj ked ich priam vymenis alebo tam bars aj prasknes bankomatovu kartu nestane sa nic..
stat sa vsak moze vtedy ked sa to tam picha nasilu, krivo a pod.. myslim ze vtedy sa na clock moze dostat 5 volt, ale odide len maly chip tda.. hodne casta porucha u skylink smitov


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 16 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk