e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
flash 468x60
Právě je 19.Únor 2017 - 15:15

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 26.Říjen 2016 - 10:54 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Srpen 2008 - 20:01
Příspěvky: 230
Místo/Bydliště: poblíž Zlína
Zdravím
Náhodou jsem si všiml že ORF asi taky přechází na nový systém :cry:


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Koscom SDF 3510 + 3X LNB (23.5E+19.2E+13E) + karta DiGitalLink + CS Link--nováček prosím o trpělivost!!!.
Ariva 202 E HD karta-skylink výměna


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 26.Říjen 2016 - 16:11 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Březen 2013 - 13:58
Příspěvky: 1781
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 45 krát
náhodou už viac ako rok

vtip je v tom,že niektorý vysielač šíri signál kodovaný a iný voľne /DVB-T2/

_________________
Demokrat dosiahol 1000 % nárast spotreby kalerábov,tie totiž tlačí každému do hlavy !!!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 26.Říjen 2016 - 16:48 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Srpen 2008 - 20:01
Příspěvky: 230
Místo/Bydliště: poblíž Zlína
Tady se taky chystá jsem slyšel až tak za 2 nebo 3 roky že "kdo jede na anténu"tak si musí buď koupit nový TV nebo settobox, co to má za účel tahat z nás peníze nebo jaký to má kvalitativní krok do předu T2 ? jestli jenom uhýbají mobilním operátorům pásma LTE nebo co? z jedné strany skylink přitahuje pořád šrouby vis servisní poplatek a z druhé toto :clapping:
Citovat:
vtip je v tom,že niektorý vysielač šíri signál kodovaný a iný voľne /DVB-T2/

Plustelka kterou chytám taky je kódovaná a vysílá DVB-T.Já jsem měl koupený Zircon T3000 HD kdy byla akce měsíc mohl dívat free bohužel nebo bohudík se na něm objevila neopravitelná závada tak mě vrátili peníze.

_________________
Koscom SDF 3510 + 3X LNB (23.5E+19.2E+13E) + karta DiGitalLink + CS Link--nováček prosím o trpělivost!!!.
Ariva 202 E HD karta-skylink výměna


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2016 - 14:40 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Březen 2013 - 13:58
Příspěvky: 1781
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 45 krát
rakušáci šíria programy orf 1-2...na niektorých vysielačoch voľne a na niektorých vysielačoch platene,tak tomu nechápem

_________________
Demokrat dosiahol 1000 % nárast spotreby kalerábov,tie totiž tlačí každému do hlavy !!!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2016 - 9:38 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 27.Listopad 2006 - 15:13
Příspěvky: 55
Místo/Bydliště: Myjava
Čo sa týka Viedne, tak voľne ostali len ORF1(K24), ORF2(K24), ATV1(K53) a ATV2(K34) v SD. Kvalitu zhoršili na rozlíšenie 704x576 - akože len pre mobilné zariadenia s malými obrazovkami. Tým donútia ľudí sa naozaj registrovať a pozerať verzie v HD.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2016 - 11:51 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Srpen 2008 - 20:01
Příspěvky: 230
Místo/Bydliště: poblíž Zlína
Četl jsem na wikipedii nebo lépe jsem byl poučen že rozdíl mezi DVB -T a DVB-T2 že v tom novém zavádějícím standartu je že v jenom v paketu nebo kanálu je více programů a že kanál jako takový se nemění tak jsem s toho usoudil že by mě mělo ukazovat kvalitu a sílu signálu bych měl vidět i na stávajícím settoboxu bohužel mě to neukazuje nic kvalita a síla je 0% možná je to shoda náhod ale na kanálu 24 ORF nemám nic (kvalita a síla je 0% ) tak jak je to ? díky

_________________
Koscom SDF 3510 + 3X LNB (23.5E+19.2E+13E) + karta DiGitalLink + CS Link--nováček prosím o trpělivost!!!.
Ariva 202 E HD karta-skylink výměna


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2016 - 12:00 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 1792
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 70 krát
trango napsal:
Četl jsem na wikipedii nebo lépe jsem byl poučen že rozdíl mezi DVB -T a DVB-T2 že v tom novém zavádějícím standartu je že v jenom v paketu nebo kanálu je více programů a že kanál jako takový se nemění tak jsem s toho usoudil že by mě mělo ukazovat kvalitu a sílu signálu bych měl vidět i na stávajícím settoboxu bohužel mě to neukazuje nic kvalita a síla je 0% možná je to shoda náhod ale na kanálu 24 ORF nemám nic (kvalita a síla je 0% ) tak jak je to ? díky


je to ako keby si chcel pozerat DVB-T na analogovom TV :D
musis mat na to vhodny (novy) HW

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-1W-4W/
Coolstream Zee2 , Dr.HD F16 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD/7020S/500S , Nokia 9600S , dBox C , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2016 - 12:27 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2260
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 33 krát
jde ještě o něco jiného,
tazatel se mylně domnívá, že Plustelka vysílá v dvb-t. Ono je to ale už pár týdnů jinak, že. Vysílání bylo překlopeno do t-2 h.264.
U ORF je to na základě internetových diskusí složitejší.
Uživatelé popisují (ti s kompatibilním zařízením), že kvalita obrazu je horší a v t2 se dají zachytit pouze 4 sd vereze programů. Viz:
http://www.parabola.cz/forum/topic-90583/
Dále parametry pro dálkový příjem jsou "horší" klesla úroveň signálu a odstup už. signálu od šumu. Samozřejmě záleží na místních podmínkách.
Takže ten, kdo Rakušáky chytal "nahraně" si i při pořízení nového "železa" nemusí přijít na své.
Jedinou útěchou je to, že případná koupě settopboxu s h.265 nebude marnou investicí. Při neúspěchu jej odloží do skříně a vyndá po spuštění t-2 v ČR.

_________________
GigaBlue HD X1, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2016 - 16:30 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Únor 2010 - 11:41
Příspěvky: 7
Treba sa zaregistrovať a kupiť ich CAM modul.Bližšie viď :www.simplitv.at ,vie niekto odpovedať či je možna registracia aj pre cudzinca byvajuceho mimo Rakuska.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2016 - 16:32 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Březen 2013 - 13:58
Příspěvky: 1781
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 45 krát
DVB-T2 signál má tú výhodu,že na jeho šírenie postačuje nižší výkon vysielača než u DVB-T,je odolnejší na ECHO
Tam kde bol DVB-T s vysielacím výkonom napr.50 kw postačuje u DVB-T2 výkon 25 kW
Nastáva však často situácia,že silný vysielač DVB-T zahltí /tuner/slabší DVB-T2 a potom naskočí na teplomeroch kvalita 0
Skúškou som otestoval príjem rakúského DVB-T2 v Bratislave /areál VUKI/
použitá anténa ISKRA P-3235 MINI F zisk 5 dBd,polarizácia V
anténa umiestnená v miestnosti
príjem rakúskeho DVB-T2 bol bezproblémový

_________________
Demokrat dosiahol 1000 % nárast spotreby kalerábov,tie totiž tlačí každému do hlavy !!!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2016 - 21:49 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 1573
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 76 krát
ivan333ivan napsal:
DVB-T2 signál má tú výhodu,že na jeho šírenie postačuje nižší výkon vysielača než u DVB-T,je odolnejší na ECHO
Tam kde bol DVB-T s vysielacím výkonom napr.50 kw postačuje u DVB-T2 výkon 25 kW
Nastáva však často situácia,že silný vysielač DVB-T zahltí /tuner/slabší DVB-T2 a potom naskočí na teplomeroch kvalita 0
Skúškou som otestoval príjem rakúského DVB-T2 v Bratislave /areál VUKI/
použitá anténa ISKRA P-3235 MINI F zisk 5 dBd,polarizácia V
anténa umiestnená v miestnosti
príjem rakúskeho DVB-T2 bol bezproblémový


mnohonásobný ivane , už jsem myslel že budeš plkat nesmysly enem v politike !
ty si ale nedáš pokoj ! tak mi prosím objasni tvé tvrzení cit:
DVB-T2 signál má tú výhodu,že na jeho šírenie postačuje nižší výkon vysielača než u DVB-T

já tvrdím že slovenská pošta chce za dopis psaný těsnopisem poloviční cenu známky než za
dopis psaný běžným písmem !

#-o


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Rakousko vs DVB-T2 ?
PříspěvekOdeslal: 31.Říjen 2016 - 10:03 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 1573
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 76 krát
býval to nočný fták , že by uletěl na jih ??? nebo zalezl do nory ???

no však on do jara zakuká !!!


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 12 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk