e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
flash 468x60
Právě je 20.Leden 2017 - 21:02

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 188 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 16 7 8 9 10 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2016 - 15:05 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Srpen 2016 - 13:49
Příspěvky: 28
O této možnosti vím, ale ani na tento způsob žádná reakce přijímač.e. Sakra...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2016 - 20:12 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Listopad 2014 - 11:02
Příspěvky: 43
Poděkováno: 3 krát
Je to android. Nouzový bootak to má. Taky se mi sekla když jsem nahrál nový FW. Vytáhnout napájecí šňůru že StB. Vem prupisku a stlač a drž a zástrč kabel po dobu asi 30 sec. Pak uvolní tlačítko restart. Najdeš ho na zadní straně vedle bílého usb. Pak dej wipe a přístroj opět najede.

_________________
Diskuze o vytápění http://www.polskykotel.cz

VU+solo 4k VTI11 oscam r11039, DVB-T volar HD pro usb, oscam + rpi klienti, sat Astra 19,2 23,5 Intelsat 10-02 Hotbird (bývalé stroje Priscmcube Ariva 4k, Ariva 202e a 103e)
Synology DS 3615xx run on PC, S7 edge


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2016 - 20:18 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Srpen 2016 - 13:49
Příspěvky: 28
POZOR! POZOR!

Snad tímto ušetřím někomu nervy a čas.

Dnes jsem stáhnul s ofiko stránek Ferg poslední soft pro 4K, datum 8.11.
Po instalaci nelze přijímač připojit k televizi LG 4K, k dalším dvěma TV v domácnosti bez problému. Důvod chování neznám.
Provedl jsem downgrade přijímače a vše normálně funguje.

Pokud někdo má vysvětlení, zajímá mě.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 18.Listopad 2016 - 15:39 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Srpen 2009 - 8:27
Příspěvky: 155
satelitni prijimac: ab IPbox prismcube ruby
Poděkováno: 5 krát
Logiku hlavně nemá to že si koupíš 4k tv a k tomu takovej shit za 2500 kč s tak hnusným obrazem,ojeb 4k by se to mělo jmenovat,nechápu

_________________
OPTICUM AX HD51 4K ,Xsolo mini,AB Ipbox 55HD,parabola-Toroidal 90


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 18.Listopad 2016 - 15:52 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Listopad 2014 - 11:02
Příspěvky: 43
Poděkováno: 3 krát
No tak jsem přesedlal. Protože ty levný přístroje jsou na nic. Myslel jsem že ušetřím a zmýlil jsem se. Nakonec jsem zakoupil vu+ solo 4k. Snad už nebudu opět muset měnit. Hlavní výhoda co mě z lákala je moznost 4 x dvb-s2 nebo 2 x bvb-s2 a 2 x dvb-t2
Dale virtuální tunery, 1 000 lan sata no hned jdu kopírovat přes lan na disk ať můžu porovnat zápis na disk s nás 3615xx

_________________
Diskuze o vytápění http://www.polskykotel.cz

VU+solo 4k VTI11 oscam r11039, DVB-T volar HD pro usb, oscam + rpi klienti, sat Astra 19,2 23,5 Intelsat 10-02 Hotbird (bývalé stroje Priscmcube Ariva 4k, Ariva 202e a 103e)
Synology DS 3615xx run on PC, S7 edge


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 18.Listopad 2016 - 16:17 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Srpen 2016 - 13:49
Příspěvky: 28
Liborku, vysmrkej se


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 18.Listopad 2016 - 16:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Srpen 2016 - 13:49
Příspěvky: 28
A jen pro upřesnění. Tohle fórum (sekce) je určena pro Arivu 4K. Majitelé ostatních skvělých strojů mohou jít onanovat do sekcí svých. To je jako bych si koupil Audi a chodil se vysírat do sekce Fabie, co je to za shit.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 18.Listopad 2016 - 17:14 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 25.Červen 2011 - 19:44
Příspěvky: 527
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 16 krát
Niektorý si potrebujú uľaviť a dať najavo, že aké majú úžasné a drahé stb, lebo v ich okolí to nikoho nezaujíma.

_________________
Formuler F1, Xpeed LX1, Xminisolo3, Amiko 8250+


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 18.Listopad 2016 - 18:04 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Srpen 2009 - 8:27
Příspěvky: 155
satelitni prijimac: ab IPbox prismcube ruby
Poděkováno: 5 krát
to není o tom že bych se chtěl chlubit svým strojem,ale tento shit jsem měl chvilku doma a šel,nedalo se nato dívat ,stabilita nulová,koupíš si 4k televizi a satelit který jen umí zobrazit 4k v 1080? to umí je ještě přehnané,protože na ten hd se nedá dívat,to nemůže být ani možný ,že ne?

_________________
OPTICUM AX HD51 4K ,Xsolo mini,AB Ipbox 55HD,parabola-Toroidal 90


Naposledy upravil(a) liborek3 dne 19.Listopad 2016 - 14:58, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 18.Listopad 2016 - 22:38 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Listopad 2014 - 11:02
Příspěvky: 43
Poděkováno: 3 krát
Jak tak koukám. Někdo tady mele @ a pořádně. Co je komu do toho že si koupí to a ono a nevyhovuje mu to dle jeho kritérií! Tak to vrátím v rámci 14 a je to. Tak tady nebreč. Psal jsem tady proto že jsem ariva 4k měl a nevyhovoval mi přístroj. Nesplnil to co splnit měl.

_________________
Diskuze o vytápění http://www.polskykotel.cz

VU+solo 4k VTI11 oscam r11039, DVB-T volar HD pro usb, oscam + rpi klienti, sat Astra 19,2 23,5 Intelsat 10-02 Hotbird (bývalé stroje Priscmcube Ariva 4k, Ariva 202e a 103e)
Synology DS 3615xx run on PC, S7 edge


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 20.Listopad 2016 - 0:07 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 28.Červenec 2016 - 21:37
Příspěvky: 13
Poděkoval: 1 krát
Se dívám, že se to tu mírně rozjelo :) Rád bych přiložil několik svých zkušeností.
Až do releasu bety 20161024 01.01.1551 + mcas 20161024-v2.0.9.29372 jsem měl problém se stabilitou dekódování skylinku, po určité době vypadl nějak sync s OSCAMem a pomohl již jen restart přístroje nebo OSCAMu. Výše uvedená kombinace se ukázala jako 100% stabilní. Aktuální 20161108-v01.01.1657 vyřešil navíc spoustu hloupých bugů v DTV aplikaci.

Ohledně vychvalování mcas buildu darksidedvb, že je lepší než standardní a že na ní něco funguje lépe co na standarním nikoliv. Schválně jsem si apk dekompiloval a porovnal zdrojáky a jediný rozdíl je v povoleném GUI menu pro cardShare.
http://fii.cz/jwrwzet
Pokud nevěříte stáhněte si korespondující verze a dekompilujte a porovnávejte, jak na to (http://www.google.com)

Ohledně timeshiftu. Já žádný problém nepozoruji, žádné cukání ať už SD či HD či UHD. zkoušel jsem demo programy na astře 3B (Astra UHD Demo) a timeshift zvdádal naprosto v klidu na dočasnou rychlou 32 GB USB 3.0 flashku Transcend, která zvládá 30MB/s+ zápis.

Ohledně kvality obrazu. Nechápu jak ze sebe může někdo veřejně ze sebe dělat magora a tvrdit, že HW dekodér od amlogic je nekvalitní. Amlogic patří v kvalitě dekódování k tomu lepšímu. Nehledě na to, že pochybuji, že někdo je v živém kvalitním FHD streamu schopen rozeznat rozdíly mezi jednotlivými dekodéry. Pokud někdo měl pocit, že má ariva špatný obraz, pravděpodobně měl špatně nastaven HDMI port (ne 1:1 pixel mapping atd...), špatně nastavené barvy, špatně nastaven video režim (game, PC, atd...).

Používá někdo Kodi 16.1 se zapnutým HDMI Self-Adaptation ? Funguje to skvěle, HDMI se přepne na framerate podle zdrojového videa a je krásně plynulé, nicméně v této kombinaci se mi HDMI resetuje i při každém posunu videa. Mám FHD Samsung šestková série r. 2013 tuším, připojen přes AV Receiver Yamaha. V MXPlayeru ani standardním androidím to nedělá, HDMI se přepne jen jednou a to při startu videa, což je správně. V Kodi ale ne.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2016 - 10:13 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 28.Červenec 2016 - 21:37
Příspěvky: 13
Poděkoval: 1 krát
Limakos napsal:
Disk jsem taky musel vytahnout a zformatvat v pc. Jinak oproti priscmube ma zapis na muj disk WD750 BLUE 750 GB kolem 30 mb/s v prismcube to bylo z bidou 8 mb/s. Jsem raz, ze jsem ho vratil. Bylo to docela o nicem i když tam byl linux.

Ptam se, jde nejak stremaovat dvb-s2 a dvb-t2 do jinych zarizeni. Napr do kodi přes tvheadnen client. Jenomze, jak mam dostat do arivy 4k dostat tvheadend jako server? Na Google paly je tvheadend, ale asi to je jen klient a psiou tam něco, ze v dlasi verzi by mel byt server?

Akortat skoda, ze nemá 2x dvb-s2


Ariva 4k ma integrován NesTV server. Stačí si na androidím smartphone/tabletu nainstalovat NesTV. Ariva pak streamuje do mobilního zařízení. Bohužel mi ale šly jen SD programy a chvíli trvalo, než naskočil obraz. U HD byl buď nějaký problém nebo jsem nečekal dost dlouho.

TVHeadend jsem používal když jsem testoval K1 Plus Combo na openelec. Nebyl jsem schopný se sžít s příšerně pomalým přepínáním kanálů (4-8sec). VDR se mi nepodařilo rozchodit.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2016 - 13:55 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 23.Říjen 2010 - 17:17
Příspěvky: 1
Zdravím,

mám taky ariva 4k combo, nevím proč se mi neukládá nastavení přes webif oscamu 8888, dycky se mi to změní na ty původní conf co byly v mcas buildu apk. Zkoušel jsem i ručně přepsat soubory při killnutém oscamu v /data/data/com...oscam dycky se to vrátí.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 22.Listopad 2016 - 10:38 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Prosinec 2012 - 20:33
Příspěvky: 70
Zdravím,

mam problem s F Ariva 4k combo, pristroj je napojen pres oscam na server pres dvbpi, problem je v tom, ze treba za minutu se 3x zastavi obraz a zvuk funguje normalce, tj. nedivatelne, zkousel jsem prehrat emulator, SW z 09/2016. Prosím o radu, config dvbpi nize. Dekuji.


[dvbapi]
enabled = 1
au = 1
pmt_mode = 0
delayer = 60
ecminfo_type = 3
user = dvbapiau


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 22.Listopad 2016 - 13:31 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 28.Červenec 2016 - 21:37
Příspěvky: 13
Poděkoval: 1 krát
Josefskopik92 napsal:
Zdravím,

mam problem s F Ariva 4k combo, pristroj je napojen pres oscam na server pres dvbpi, problem je v tom, ze treba za minutu se 3x zastavi obraz a zvuk funguje normalce, tj. nedivatelne, zkousel jsem prehrat emulator, SW z 09/2016. Prosím o radu, config dvbpi nize. Dekuji.


[dvbapi]
enabled = 1
au = 1
pmt_mode = 0
delayer = 60
ecminfo_type = 3
user = dvbapiau


Moc detailů jste zde neuvedl, předpokládám že ariva je share-client. Nekódované programy jsou OK ? Co říká oscam.log ? Uvedený výcuc pro dvbapi je výchozí a z mých zkušeností není nutné do tohoto hrabat. Informací je málo na rady. Já bych postupoval následovně.
Poslední FW z 8.11, mcas-20161024-v2.0.9.29372, jestli dark či ne je jedno, jediný rozdíl je GUI.
Stream relay vypnutý. Ladil bych stream_ecm_delay, snížil výchozí hodnotu 600ms na 500 a zkoušel. Hodil by se oscam.log, vařím z vody.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 27.Listopad 2016 - 16:27 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2009 - 11:07
Příspěvky: 28
Poděkováno: 4 krát
Mám Arivu 4K combo pár měsícu,poslední Firmware a poslední mcas od darksidedvb jelikož na obyč mcas nejde sdílení na tomto firmwáre .Je to hrozný přístroj někdy mám chuť ten dálkač rozšlapat.Těch restartů kolik jsem udělal to neudělal za 15 let co mám satelit.Mám motor a než se dostanu z jednoho satelitu na druhý to trvá i přes minutu a nebo restart.Když dám OK na dal ovládači a jedu do prava nebo do leva tak to zamrzne a když se náhodou dostanu na cílenou družici tak jsou v přehledu stanice z minulé družice takže musím zajet na program č.1 a po zpátku na ten poslední aby se ukázali programi té družice maras.Před tím mněl Cryptobox650HD ten prodal to byl stroj na úrovní a ted si koupil Amiko Alien2 aby překlenul ten čas než Ariva 4K vyřeší pořadně Firmware a podle toho že už tam mám 4 Firmware a stále hrůza tak to vydím na dlouho.Něco se zlepší co si všimnul lepší překlad do češtiny nejenom to jde točit motorem diseq 1,2 což nešlo jen Usals.Ale zamrzání nestabilita stále zůstává.Nechci ho prodávat jelikož se sním naučil pracovat a je to 4K za levný peníz.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 28.Listopad 2016 - 9:55 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Červenec 2008 - 17:44
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: Ariva 102E min,dm500s,ip200
Nechci se zastavat ,ale po poslednim updatu v pohode ..spis se mi nedari par veci!

1. Nastavit motor soucasne s disegc 1X16 a posledni pozice motor .Dreambox to umel a chapal ,ariva jak dam motor tak ho prida na vsechny satelity.

2.Po navratu z android menu prehazi oblibene podle sebe a musim manualne zadat ze abecedne.

3. nedari se poradne nahrat setting z E2 nahrajou se pouze vsechny kanaly ,ale oblibenky neeeee

Nema nekdo zalohu kanalu Freesat_Skylink_svet


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2016 - 15:51 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2009 - 11:07
Příspěvky: 28
Poděkováno: 4 krát
Já zkoušel nastavit na některé družice Usals a na jiné diseq1,2 a také to něšlo vždy jen jedno nastavení na vše družice.A setting z Enigmi 2 zkoušel a také to nedopadlo dobře nahrálo nesmysl.Nahrál na zkoušku jen roztříděný Skylink cca na 10 oblíbených skupin filmi,musika,dokument atd a byli prázdné bez programů.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 12.Prosinec 2016 - 15:30 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 28.Červenec 2016 - 21:37
Příspěvky: 13
Poděkoval: 1 krát
BluPix napsal:
Nevim jestli je k tomu nějaký návod, ale vzadu někde poblíž konektoru na microsd kartu si myslím že je bootovací tlačítko, bude nutné ho stisknout při startu kancelářskou sponkou, tím by se možná dalo nastartovat do recovery. Mám doma ještě jedno zařízení s s905 a vždy se to tím dá donutit minimálně ke startu z sd karty.

Jo jinak ten timeshift jsem asi trochu přechválil, zatím jsem doma nenašel dost rychlý disk aby zvládal HD kanály, ten jejich sata-usb převodník nebude takový zázrak.

Edit: v SD timeshift funguje, HD kanály zatím nezvládá spolehlivě. V náročnějších scénách se to cukne, objeví se artefakty. Zkusil jsem dat ten disk externě s jiným převodníkem a naměřil jsem SD Toolsem prakticky srovnatelné hodnoty, 30-32 MB/s zápis, 130-170 MB/s čtení u SSD i HDD to bylo prakticky srovnatelné.


Taktéž si sipu popel ohledně timeshiftu. Vyhodil jsem 32GB flashku a nainstaloval 1TB WD AV HDD. Timeshift funguje způsobem, že každých 30-90sec cca 500ms zacukání.

Jelikož jsem o víkendu vyhrabal ze skříně K1 plus combo, tak jsem zkusil nový libreelec 7.9 beta a nahodil VDR + Oscam. Oproti TVHeadEndu to jede brutálně rychle, přepínání kanálů je srovnatelné s Android + DTV. Jen to je stále alfa verze, musím zkusit build s jarvisem, pokud to pojede stabilně a opraví mapování kláves, tak jsem snad i ochoten arivu vyhodit a disk dát do USB externího převodníku :) Arivu jsem kupoval jen kvůli tomu, že má šachtu pro HDD. Ještě mě láká vyhodit arivu i K1 Plus Combo a koupit Weteka Play 2, jenže ten zase nemá Combo tuner.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2016 - 17:47 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 28.Červenec 2016 - 21:37
Příspěvky: 13
Poděkoval: 1 krát
Novy FW, zatim neni k downloadu ani OTA:

https://we.tl/inkzDmG8Yw
SH6B5C_EU001-20161213-ota-v05.01.1976.zip

Dle meho nazoru fixnuli video stuttering pri timeshiftu.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 188 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 16 7 8 9 10 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk