e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 24.Duben 2017 - 13:18

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 191 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 15 6 7 8 9 10 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 30.Září 2016 - 22:16 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 28.Říjen 2011 - 23:20
Příspěvky: 3
satelitni prijimac: Ariva 202E
Místo/Bydliště: Rovinka
Dnes Novy software 20160927-v01.01.1438 aktualizovany cez menu prijmaca. Po nainstalovani som musel naistalovany oscam odinstalovat a dat tam verziu oscam 20160901-v2.0.9.29180 stiahnutu zo stranky vyrobcu. Verzia ktora bola sucastou aktualizacie nevedela protokol cccam co bollo zvlastne. Nastavenie prijmaca a satelitu sa zachovali. Nastavenie oscamu som musel urobit nanovo. Novy software ma odstranenu chybu ktora pri pouzivani motora pri prepinani vyhadzovala Dish Moving. Prepinanie programov ale nieje tak svizne ako pri arive 202 a 203 ale da sa to akceptovat. Nahlad programu pri triedeni v Channel manageri stale chyba. Ostatne veci budem testovat priebezne.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 01.Říjen 2016 - 7:14 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Srpen 2016 - 13:49
Příspěvky: 37
Poděkováno: 1 krát
Za mě absolutní respekt for Dreambox. Ale ty sis zcela očividně popletl rubriky.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 01.Říjen 2016 - 7:50 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 18.Prosinec 2008 - 11:09
Příspěvky: 46
Když si vzpomenu jak fungovala Ariva 200 když jsem ji kdysi koupil, půl roku byla stěží použitelná a dneska ti následníci fungují skvěle, jak to někomu z rodiny naladím tak to funguje krásně svižně, bez problémů. Zatímco linuxové stroje musím udržovat a třeba ani ten timeshift v nich není tak spolehlivý jako v arivách ;-(.

Dejme jim čas. Mimochodem mám doma i Xtreamer mxV což má prakticky stejná střeva jak Ariva 4k a ten software je otřesný, opravdu DTV co má Ariva 4k je mnohem lepší. Doufal jsem že na tom Xtreameru bude fungovat timeshift aspoň v libre/openelec a ono ne, tvheadend se nějak nedomluví. Když jsem v tvheadend foru řešil proč to pomalu přepíná tak tam všichni machrovali že to je PVR, přeci neni potřeba rychle přepínat. No a pak timeshift nefunguje bez EPG, takže ono to ani PVR není. Tolik k opensource komunitním projektům.

Mimochodem rusáci mají enigmu 2 pro ten Xtreamer, jelikož to má přibližně stejná střeva, možná by to šlo naportovat na Arivu 4k.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Steve7
PříspěvekOdeslal: 01.Říjen 2016 - 9:58 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2009 - 11:07
Příspěvky: 32
Poděkováno: 4 krát
MCAS2.0.9 mám naistalovaný kde stáhnu ty keys na emu kde je mám v kopírovat.Dík.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 01.Říjen 2016 - 22:38 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 28.Červenec 2016 - 21:37
Příspěvky: 17
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Zdravím, mám v domácnosti několik přijímačů navzájem přes newcamd + skylink. Arive 200HD odešel tuner, naskočil jen když jsem vypojil a zapojil anténní konektor.
Pár dní zpět jsem pořídil Arivu 4K combo. Aktuálně poslední 20160927-v01.01.1438 + oscam 20160901-v2.0.9.29180. První dojem, vše šlape, ale pak to šlo do kytek.
1. Při přepínání kanálů DTV najednou zahlásí scrambled channnel a konečná. Oscam log se tváří že vše je OK, posílá found by MyNewCamd, ale kanál nikde. Pomůže restart oscamu nebo přístroje, pak lze asi 30x přepnout kanál a zase konec. Pokud se nechá funkční kanál být, jede bez problémů třeba 12h. Pokud se ale přepíná jsem schopný jej zaseknout během několika minut.

2.Nevím zdali to bylo už při minulé verzi, ale ve výběru primárního jazyka audio kanálu vidím text: "Description" a při pokusu o změnu DTV spadne.

3.Přístroj nelze vypnout, pouze stand-by pomocí tlačítka power. Dle manuálu má mít ve stand-by spotřebu <0,5W. Toto je také max. přípustný limit dle nařízení EU pro přístroje uvedené po r. 2013. Dle Voltraft Energy monitoru 3000 ale Ariva 4k žere cca 8,7W při přehrávání DVB-S a 8W v idle. Nevím jestli to je chyba FW, nebo obecný problém.

Aktuálně řeším jestli ten krám omlátit prodejci o hlavu a vrátit se ke K1 Plus Combo za krásných 1400Kč, kde vše fungovalo relativně stabilně anebo to risknout a čekat že se poláci naučí programovat.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 02.Říjen 2016 - 14:18 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2009 - 11:07
Příspěvky: 32
Poděkováno: 4 krát
Jak více přepínáš programi z HD na UHD tak už na UHD nenaskočí obraz jen zvuk takže restart,jak natáčíš na jiné družice tak Ariva 4k kolabuje,to je od začátku.A ten výběr audio jazyka je nepoužítelné až v tomle novém firmware minulé firmware to nedělalo.Tohle 3 firmware je nejlepší na Arivě 4K ale do dokonalosti to má daleko.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 03.Říjen 2016 - 11:00 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 28.Červenec 2016 - 21:37
Příspěvky: 17
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
rosta69 napsal:
Jak více přepínáš programi z HD na UHD tak už na UHD nenaskočí obraz jen zvuk takže restart,jak natáčíš na jiné družice tak Ariva 4k kolabuje,to je od začátku.A ten výběr audio jazyka je nepoužítelné až v tomle novém firmware minulé firmware to nedělalo.Tohle 3 firmware je nejlepší na Arivě 4K ale do dokonalosti to má daleko.

UHD kanál nemám ani jeden.
FYI stand-by power
Ve FW je bug, je třeba vypnout v nastavení času displej na přístroji. Pak má ve stand-by cca 0,5W místo 8W. V aktuálním FW je při zapnuté češtině volba španelsky :D
Ohledně vypadávání scramblu, ještě zkusím starší oscam.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2016 - 8:18 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Listopad 2009 - 21:23
Příspěvky: 10
satelitni prijimac: GM 9080 Dálka2
Poděkováno: 1 krát
Za mně - od začátku , co jsem Arivu 4K combo koupil, jsem se potýkal s vypadáváním scramblu, resp. po zapnutí jsem musel ručně spustit CAM, nebo vysunout a zasunout kartu (Irdeto ICE). A to jsem zkoušel různé oscamy a nastavení.
Teprve po updatu na nejnovější FW, který se mi spustil automaticky a kupodivu se nainstalovala správná verze , a nahrání oscamu 20160901-v2.0.9.29180 dark edition (ten z toho updatu byl nepoužitelný) se najednou vše uklidnilo. Po zapnutí naskočí poměrně svižně DTV už dekodovaná, přepínání programů je rychlé a zatím jsem nezaznamenal sekání obrazu v HD. Nyní spokojenost a bojím se na něco šáhnout, abych nerozhodil tenhle stav.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2016 - 13:27 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Leden 2010 - 10:27
Příspěvky: 3
Poděkoval: 2 krát
Zdravím ariváky. Prosím o radu. Jak se dostanu na K4 combo na Biss kody? Děkuji za odpověd. Josef.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2016 - 15:38 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Říjen 2009 - 11:07
Příspěvky: 32
Poděkováno: 4 krát
No mně by zajímalo jak tam dostanu jakékoli keys kde je stáhnu v jakém formátě a kde je mám
vepsat. Na pštrosa použitý MCAS2.0.9 key ručne, ešte treba dať v oscame config "stream relay=0"(use dvbapi). To je hodně stručně popsaný.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 07.Říjen 2016 - 15:18 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Leden 2010 - 10:27
Příspěvky: 3
Poděkoval: 2 krát
Dobrý den. Zdravím. Najde se někdo kdo je schopen rozumně vysvětlit funkce v oscamu a zadávání keys? /trochu podrobneji/ Děkuji předem. Josef.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2016 - 20:31 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Listopad 2014 - 11:02
Příspěvky: 45
Poděkováno: 3 krát
Ahoj tak jsme přesedlal z priscmcube na ariva 4k combo. Jak tam zprovoznit cccam? Ví někdo?

_________________
Diskuze o vytápění http://www.polskykotel.cz

VU+solo 4k VTI11 oscam 11355, DVB-T volar HD pro usb, oscam + rpi klienti, sat Astra 19,2 23,5 Intelsat 10-02 Hotbird (bývalé stroje Priscmcube Ariva 4k, Ariva 202e a 103e)
Synology DS 3615xx run on PC, S7 edge


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2016 - 20:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 18.Prosinec 2008 - 11:09
Příspěvky: 46
Ten jejich mcas je oscam, stačí si tu ve vláknu najít správné číslo portu na kterém tomu běží webové rozhraní.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2016 - 21:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 18.Prosinec 2008 - 11:09
Příspěvky: 46
Tak z mého pohledu došlo ke značnému pokroku v firmware. Dnes jsem objevil Ariva-4K-20161108-v01.01.1660.zip, společně s mcas-20161024-v2.1.1.29372_darksidedvb.apk (normální verze z webu fergusonu nepomohla) mi funguje timeshift.
Ještě to bude chtít ověřit jak moc je to stabilní.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2016 - 8:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Listopad 2014 - 11:02
Příspěvky: 45
Poděkováno: 3 krát
Zdar hoši, přesedlal jsem z priscmcube ruby na ariva 4k combo. Doslova mě děsili recenze, že to stojí za @. Ihned jsem aktualizoval FW a ono mě to opravdu milé překvapilo. Vše je svižně, nic nemrzne, rychlý start. Oproti priscmcube se to fakt nedá srovnat včetně stability. Jinak původní oscam se musí odinstalovat a nainstalovat jako apk. Až pak jde cccam. Jak psal někdo výše.

_________________
Diskuze o vytápění http://www.polskykotel.cz

VU+solo 4k VTI11 oscam 11355, DVB-T volar HD pro usb, oscam + rpi klienti, sat Astra 19,2 23,5 Intelsat 10-02 Hotbird (bývalé stroje Priscmcube Ariva 4k, Ariva 202e a 103e)
Synology DS 3615xx run on PC, S7 edge


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2016 - 8:59 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Listopad 2014 - 11:02
Příspěvky: 45
Poděkováno: 3 krát
Zdar hoši, přesedlal jsem z priscmcube ruby na ariva 4k combo. Doslova mě děsili recenze, že to stojí za @. Ihned jsem aktualizoval FW a ono mě to opravdu milé překvapilo. Vše je svižně, nic nemrzne, rychlý start. Oproti priscmcube se to fakt nedá srovnat včetně stability. Jinak původní oscam se musí odinstalovat a nainstalovat jako apk. Až pak jde cccam. Jak psal někdo výše.

_________________
Diskuze o vytápění http://www.polskykotel.cz

VU+solo 4k VTI11 oscam 11355, DVB-T volar HD pro usb, oscam + rpi klienti, sat Astra 19,2 23,5 Intelsat 10-02 Hotbird (bývalé stroje Priscmcube Ariva 4k, Ariva 202e a 103e)
Synology DS 3615xx run on PC, S7 edge


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2016 - 9:14 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 18.Prosinec 2008 - 11:09
Příspěvky: 46
V návodu na upgrade je i zmínka o tom jak nainstalovat ten správný mcas v dialogu volby jazyka. Nevím v čem je rozdíl kromě uživatelského rozhraní, ale doporučuji kvůli timeshiftu mcas od darksidedvb, na chomikuj to jde stáhnout po registraci zdarma. Potěšující zpráva že ariva 4k asi jako první ariva konečně posílá i zápisy na kartu, to je občas problém i u některých enigma boxů.

Do arivy jsem nyní dal pevný disk, musel jsem to zformátovat v počítači na ntfs (android to formátoval jako fat32) a nyní funguje timeshift i u na bitrate náročnějších kanálů jako HBO HD. Ale uvidím po pár dnech běhu, obvykle se dá zařízení považovat za stabilní pokud přežije týden nepřetržitého běhu.

Jo musím pochválit i android stránku, měl jsem tu několik android přehrávačů a konečně tu mám něco kde google play funguje a nemusím přetahovat apk z telefonu protože protože by google play neumožnilo instalovat aplikaci na tomto zařízení. Jako jo ten jejich launcher jsem hned nahradil, ale vlastně mi tam vadily jen ty napevno umístěné aplikace co nám tu jsou k ničemu.

Jako machrujte si tu enigmou a tím jaké jsou arivy šmejdy, ale zatím pokud se polákům dal čas, tak ten software časem doladili. Na druhou stranu mi na domácích enigmách spíše s každou novou verzí něco přestane fungovat. A dejte takové zařízení rodině k používání.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2016 - 10:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Listopad 2014 - 11:02
Příspěvky: 45
Poděkováno: 3 krát
Disk jsem taky musel vytahnout a zformatvat v pc. Jinak oproti priscmube ma zapis na muj disk WD750 BLUE 750 GB kolem 30 mb/s v prismcube to bylo z bidou 8 mb/s. Jsem raz, ze jsem ho vratil. Bylo to docela o nicem i když tam byl linux.

Ptam se, jde nejak stremaovat dvb-s2 a dvb-t2 do jinych zarizeni. Napr do kodi přes tvheadnen client. Jenomze, jak mam dostat do arivy 4k dostat tvheadend jako server? Na Google paly je tvheadend, ale asi to je jen klient a psiou tam něco, ze v dlasi verzi by mel byt server?

Akortat skoda, ze nemá 2x dvb-s2

_________________
Diskuze o vytápění http://www.polskykotel.cz

VU+solo 4k VTI11 oscam 11355, DVB-T volar HD pro usb, oscam + rpi klienti, sat Astra 19,2 23,5 Intelsat 10-02 Hotbird (bývalé stroje Priscmcube Ariva 4k, Ariva 202e a 103e)
Synology DS 3615xx run on PC, S7 edge


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2016 - 14:46 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Srpen 2016 - 13:49
Příspěvky: 37
Poděkováno: 1 krát
Tak jsem taky zkusil nový soft, ale probehl upgrade a přijímač mi vůbec nenabootuje, skončí na logu Ariva. Existuje nějaká možnost bootu v nouzovém režimu a nahrání starého softu? Případně jiná rada...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Ferguson Ariva 4K Combo HEVC
PříspěvekOdeslal: 17.Listopad 2016 - 14:57 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 18.Prosinec 2008 - 11:09
Příspěvky: 46
Nevim jestli je k tomu nějaký návod, ale vzadu někde poblíž konektoru na microsd kartu si myslím že je bootovací tlačítko, bude nutné ho stisknout při startu kancelářskou sponkou, tím by se možná dalo nastartovat do recovery. Mám doma ještě jedno zařízení s s905 a vždy se to tím dá donutit minimálně ke startu z sd karty.

Jo jinak ten timeshift jsem asi trochu přechválil, zatím jsem doma nenašel dost rychlý disk aby zvládal HD kanály, ten jejich sata-usb převodník nebude takový zázrak.

Edit: v SD timeshift funguje, HD kanály zatím nezvládá spolehlivě. V náročnějších scénách se to cukne, objeví se artefakty. Zkusil jsem dat ten disk externě s jiným převodníkem a naměřil jsem SD Toolsem prakticky srovnatelné hodnoty, 30-32 MB/s zápis, 130-170 MB/s čtení u SSD i HDD to bylo prakticky srovnatelné.


Naposledy upravil(a) BluPix dne 17.Listopad 2016 - 16:07, celkem upraveno 4 x.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 191 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 15 6 7 8 9 10 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk