AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://ab-forum.info/

Formuler s turbo-EPG
http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=357&t=73935
Stránka 1 z 1

Autor:  haga [ 20.Duben 2019 - 19:40 ]
Předmět příspěvku:  Formuler s turbo-EPG

Prosím čo spraviť aby mi EPG na tomto prímači šlapalo tak ako má. Niekedy ide inokedy bohužiaľ nejde. Je tam ponuka stiahnuť dáta z družice no neviem to rozchodiť.

Autor:  Pajosk [ 04.Červenec 2019 - 12:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: Formuler s turbo-EPG

Ahoj sprav nanom restart.

Autor:  haga [ 04.Červenec 2019 - 17:15 ]
Předmět příspěvku:  Re: Formuler s turbo-EPG

Áno na určitý čas to pomôže no nie na stálo.

Autor:  AwayFromKeyboard [ 29.Srpen 2019 - 17:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Formuler s turbo-EPG

Ak sa jedna o Skylink providera, tak ten ma udajne obcasne problemy s EPG uz asi niekolko mesiacov (sami to potvrdili v Skylinku), ze niekedy je nutne aj 2 hodiny cakat na prepnutom transponderi (resp. na satelitnom kanaly), nez sa podari stiahnut vsetky data pre konkretne stanice na prave naladenej frekvencii (na prave naladenom transponderi na ktorom mas viac streamov cize viac vysielanych televiznych kanalov).

Skus lepsie opisat tvoj problem, pretoze ja som mu tak celkom neporozumel. V com vlastne spociva tvoj problem ? Ked prepnes set top box do standby a za hodinu napriklad sa vratis a chces sledovat satelitne kanaly, tak uz tam nevidis EPG info ? Musis to lepsie vysvetlit, pretoze ja neviem co sa chape pod pojmami "ide to" alebo "nejde to". Nepouzivas aj nejake pluginy tretich stran akym je napriklad EPG-Import ? Ten by teoreticky tiez mohol poskodzovat EPG data, pokial obsahuje nejaky kratkodoby BUG napriklad. Ktoru distribuciu Enigmy resp. firmwaru v tvojom Formuleri pouzivas (nazov a verziu) ?

EPG sa logicky stahnuju a zobrazuju automaticky po prepnuti na niektory transponder (stiahnu sa vsetky EPG data pre vsetky kanaly dostupne na prave naladenom transponderi).

Jedine co ma napada je problem s rezimom standby, kedy by sa neprepol set-top box do rezimu standby, ale celkom by sa vypol (do takzvaneho "deep-standby" rezimu). Vtedy sa moze stratit "/etc/enigma2/epg.dat" subor do ktoreho sa uklada EPG cache pri vypinani alebo restartovani tvojho set-top-boxu. Tiez je dobre preverit vsetky nastavenia EPG a povolit obnovovanie dat ako aj ukladanie do cache (t.j. do suboru epg.dat).

Autor:  haga [ 01.Září 2019 - 20:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: Formuler s turbo-EPG

Ďakujem za ochotu. Problém sále trvá a aj u kamaráta na rovnakom prímaci. Práve keď reštartnem prímač tak EPG po chvíľke nabehne. Po určito čase neviem teraz povedať(budem to sledovať) sa straťí a nabehne až po reštarte. Prímač má najnovší soft. ale robilo to aj pri staršom .

Autor:  EnoSat [ 01.Září 2019 - 20:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Formuler s turbo-EPG

tak si odinstaluj tie pluginy pre EPG a nechaj si len aby box priamo nacitaval EPG data z transponderu (nie zo suboru EPG ktory vytvaraju pluginy)

Autor:  AwayFromKeyboard [ 09.Září 2019 - 13:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: Formuler s turbo-EPG

No a aky vobec pouzivas firmware (nazov distribucie Enigmy a jej verzia) ?

Podla toho co opisujes to nebude chyba Skylinku (resp. ineho satelitneho providera). Ked ti to zmizne hockedy aj samo a potom sa zase samo objavi, tak pricinou moze byt aj zla konfiguracia Enigmy. Skus sa pozriet do nastaveni EPG v tvojej Enigme. Menil si nieco v konfiguracii EPG ?

Pouzivas aj nejake dodatocne pluginy pre EPG spravovanie ako spomenul EnoSat ? Napriklad mas tam plugin EPG-Refresh ? Ten napriklad pri nespravnom nakonfigurovani moze /etc/enigma2/epg.dat subor aj vymazavat. Pripadne ine niektore EPG pluginy... ak obsahuju v sebe nejake chyby a podobne, tak mozu poskodzovat cache epg (subor /etc/enigma2/epg.dat).

Neviem ci ti to pomoze, no pri problemoch s EPG sa odporuca vymazat epg.dat subor pri zastavenej Enigme, aby sa vytvoril nasledne novy subor epg.dat. Moze mat napriklad poskodeny format (stava sa to napriklad pri aktualizovani firmwaru). Dokonca pre tento ucel sluzi v nastavenia EGP-Refresh pluginu aj zmazanie suboru vzdy pred nastevenym automatickym oskenovanim vsetkych kanalov. Skus sa pripojit k set top boxu (cez Putty) a napis toto do command-line:
Kód:
init 4 && rm -f /etc/enigma2/epg.dat && init 3

...to by malo zastavit Enigmu, zmazat epg cache subor a znova nastartovat Enigmu (vytvori sa zbrusu novy epg cache subor)

Autor:  haga [ 09.Září 2019 - 19:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Formuler s turbo-EPG

chcem podotknúť že ide o prímač s operačným systémom android

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/