e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 13.Listopad 2018 - 6:38

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 111 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Formuler S Turbo
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2017 - 8:01 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Prosinec 2014 - 16:15
Příspěvky: 38
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
Ahojte,

po prečitani recenzii som sa rozhodol , ze si objednam tento sat. prijimac. Vcera som ho obdrzal a s velkym ocakavanim som ho rozbalil. Zapojil som ho na starsi CRT TV cez A/V výstup a kabel jack - 3x chinch. Prislo velke sklamanie Zvuk bol , ale obraz nie. Tak som ho zapojil na SMART TV a tam som mal obraz , ale bez zvuku. No sklamanie nie take. Treba niečo specialne nastavovat , alebo som len jednoducho dostal chybný préstroj ?

Momentalne mam sat. prijimac Amiko Micro HD SE a pekne mi funguje na nom A/V vystup na CRT TV aj s domacim kinom a takisto aj na SMART TV s HDMI.

Dakujem pekne za kazdu radu


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler S Turbo
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2017 - 8:32 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1095
Poděkováno: 24 krát
Cudujem sa, ze do 4K boxu este davaju AV vystup a ze niekto to este aj skusa pripajat na CRT.
Poriadne zasun HDMI a zapni box .... Ak bude problem, tak pozri v boxe na nastavenie zvuku.
Nemam tento box, neviem aky img pouziva, ale pochybujem aby bol v novom stroji problem so zvukom.
Ak by som intuitivne neprisiel na to, preco nejde zvuk, tak by som kontaktoval predajcu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler S Turbo
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2017 - 10:08 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Prosinec 2014 - 16:15
Příspěvky: 38
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
Dakujem pekne za radu.
Skusim sa s tým "pohrat" :) Ked sa mi nieco podari , dam vediet.

Co sa tyka toho CRT TV , tak to skusam preto , lebo napriek tomu , ze je to 10 rocny Panasonic stale má vynikajuci obraz aj v porovnani so SMART TV a pomocou Turba som chcel z neho urobit multimedialne zariadenie. Nad novým TV zatial vsakneperemýslam. Lebo za 300 - 400 € nechcem kupovat TV a na 1.700 € OLED TV teraz nemám. Ked mi este vydrzi Panasonic 5 rokov dovtedy aj OLED bude lacnejsi :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler S Turbo
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2017 - 12:05 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1095
Poděkováno: 24 krát
Teoreticky by to malo fungovat aj s AV kablom, ale zavisi od toho akyj je to kabel. Mam skusenosti aj s AV cinchami (kablami) ktore mali spatne tienenie a presluchy boli neskutocne, nepozeratelny obraz a zvuk. Dokonca niektore mali aj poprahadzovane farby (zlty bol audio a biely video). Proste zavisi od toho kto ten kabel vyrobil a ako ho vyrobil.
S formulerom by si mal mat dodany zrejme dobry kabel.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler S Turbo
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2017 - 15:23 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Leden 2012 - 15:10
Příspěvky: 24
Poděkováno: 1 krát
vyskúšal som dnes dva takéto AV káble na tomto prijímači(nedodáva sa k nemu):
1. značka Nokia - červený cinch je video
2. NoName - červený cinch je video

_________________
Amiko MiniHD Combo


Naposledy upravil(a) rob3rto dne 23.Prosinec 2017 - 9:28, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler S Turbo
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2017 - 16:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Prosinec 2014 - 16:15
Příspěvky: 38
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
Na SMART TV mi uz ide aj zvuk. Problem bol v nastaveniach. Na A/V vystup som pouzil ten isty kabel s ktorym mi to na Amiku funguje bez problemov. Chcel som dnes kupit novy kabel , ale bola to mensia predajna a nemali. Takze novy zatial neviem odskusat. V minulosti som mal skusenost s LAN kablom , ktorý som ho zapojil do Prismcube Ruby a nefungoval a ked som ho zapojil do ineho pristroja tak fungoval v poriadku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler S Turbo
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2017 - 16:42 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1095
Poděkováno: 24 krát
Som si nevsimol, ze AV kabel je optional, cize neni v baliku. Ale ako som spomenul, nie je kabel ako kabel (kazdy vyrobca si ho robi ako chce .... zlty by mal byt video a vela krat to tak nie je).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler S Turbo
PříspěvekOdeslal: 21.Prosinec 2017 - 18:52 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 4865
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 18 krát
Jestli to nebude podobné s Formuler F3, F4 - u nich je AV zapojeno takto:


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler S Turbo
PříspěvekOdeslal: 22.Prosinec 2017 - 12:12 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Prosinec 2014 - 16:15
Příspěvky: 38
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
Chyba sa našla :Yahoo!: !!!

v pristroji su zamenene póly!!!

Pri AMIKU ide video signal cez žltý chinch a vo FORMULERI S TURBO cez ČERVENÝ!!! Dúfam , že iné prekvapenie už ma nečaka :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler S Turbo
PříspěvekOdeslal: 22.Prosinec 2017 - 22:56 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 25.Březen 2009 - 21:50
Příspěvky: 378
satelitni prijimac: VU+ Uno 4K SE
Místo/Bydliště: Košice - Malá Ida
Poděkoval: 22 krát
Poděkováno: 5 krát
Neviete aký je PIN kód na reset nastavení, resp. pri mazaní kanálov? (nemám ten box, len potrebujem poradiť)

_________________
VU+ Uno 4K SE
Formuler F1 - OpenPLI 4
Ineos ZX4
Maximum E-85 multifocus - 0,8W° + 13°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E
Samsung LED TV UE46F6740


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler S Turbo
PříspěvekOdeslal: 23.Prosinec 2017 - 9:28 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Prosinec 2014 - 16:15
Příspěvky: 38
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
ja som dal 0000 a funguje to.

Ale vrátim sa ešte k predoslej veci ohladom A/V výstupu. Nieco tam nie je uplne OK, lebo po zapojeni cerveneho chinch-u do videa a zlteho a bieleho do audia do domaceho kina , zvuk isiel len z jedneho reproduktoru


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler S Turbo
PříspěvekOdeslal: 23.Prosinec 2017 - 10:23 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 4865
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 18 krát
Na 3,5" jack konektoru budeš mít jinak zapojeno (přehozeno)
stínění(zem) s audio výstupem - na obrázku výše je to označeno zeleně a červeně.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler S Turbo
PříspěvekOdeslal: 23.Prosinec 2017 - 12:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Prosinec 2014 - 16:15
Příspěvky: 38
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
Tak mi potom pomôže asi len nový kabel


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler S Turbo
PříspěvekOdeslal: 24.Prosinec 2017 - 0:21 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 25.Září 2008 - 16:05
Příspěvky: 1097
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 16 krát
Smysl té akce nevidím. Tak jako tak bude ten výstup kvalitou mizerný :-(

_________________
Mutant HD51 muliboot: OpenPLi 6.2, ATV 6.2, PurE2-6.2, HDF 6.3, A64 rom64/ram4 1gb lan, E-85 multifocus 23.5e,19.2e,13e,1w


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler S Turbo
PříspěvekOdeslal: 24.Prosinec 2017 - 8:59 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Prosinec 2009 - 21:24
Příspěvky: 501
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
mikeoldfield napsal:
Dakujem pekne za radu.
Skusim sa s tým "pohrat" :) Ked sa mi nieco podari , dam vediet.

Co sa tyka toho CRT TV , tak to skusam preto , lebo napriek tomu , ze je to 10 rocny Panasonic stale má vynikajuci obraz aj v porovnani so SMART TV a pomocou Turba som chcel z neho urobit multimedialne zariadenie. Nad novým TV zatial vsakneperemýslam. Lebo za 300 - 400 € nechcem kupovat TV a na 1.700 € OLED TV teraz nemám. Ked mi este vydrzi Panasonic 5 rokov dovtedy aj OLED bude lacnejsi :)
v
Keď si kúpiš ten LED za 400€ teraz tak za 5 rokov na ňom ušetríš na elektrike a možno aj na okuliaroch a potom za polovicu predáš.

_________________
Bežný užívateľ
~*Formuler F3 *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler S Turbo
PříspěvekOdeslal: 25.Prosinec 2017 - 9:41 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Leden 2012 - 15:10
Příspěvky: 24
Poděkováno: 1 krát
aký máte firmware v prijímači? urobil som upgrade na firmware 1.5.0 a potom na 1.5.2, neodporúčam!! obraz úplne nanič, sivý ako keby človek pozeral cez hmlu a nedá sa nijak nastaviť

_________________
Amiko MiniHD Combo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler S Turbo
PříspěvekOdeslal: 25.Prosinec 2017 - 15:13 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Červenec 2011 - 21:00
Příspěvky: 5
satelitni prijimac: Formuler S Turbo
rob3rto napsal:
aký máte firmware v prijímači? urobil som upgrade na firmware 1.5.0 a potom na 1.5.2, neodporúčam!! obraz úplne nanič, sivý ako keby človek pozeral cez hmlu a nedá sa nijak nastaviť


pomohlo "obnovenie výrobných nastaveni"


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler S Turbo
PříspěvekOdeslal: 26.Prosinec 2017 - 8:51 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Leden 2012 - 15:10
Příspěvky: 24
Poděkováno: 1 krát
nepomohlo, majú s tým problém napr. aj tu (a ešte aj inde): https://www.formuler-support.tv/index.p ... 8999ecf772
ďalšie zistenia:
1.na kanáloch so zvukom 5.1 pri spojení s receiverom cez optiku, sekanie(výpadky) zvuku
2.pri prehrávaní filmov z ext. HDD alebo z NAS cez LAN v KODI, trhanie(mrznutie) obrazu a rušivé efekty z reproduktorov
3. nedá sa nastaviť jazyk EPG, napr. HBO ukazuje len anglicky, ale diakritika u ostatných programov je v poriadku, okrem M1HD (Amiko MiniHD Combo to má naopak)

_________________
Amiko MiniHD Combo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler S Turbo
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2017 - 19:40 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Červenec 2011 - 21:00
Příspěvky: 5
satelitni prijimac: Formuler S Turbo
s tymi vecami co uvadzas netusim, ale mne to s tym vyblednutym obrazom prestalo, ked som dal obnovu vyrobnych nastaveni


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler S Turbo
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2017 - 8:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Prosinec 2014 - 16:15
Příspěvky: 38
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
dal som vyrobne nastavenia a vymazalo mi pluginy a ani Addon linker nemam. Odkial ziskam pluginy Xcamclient 3?


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 111 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk