e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 24.Září 2018 - 22:58

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 144 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 13 4 5 6 7 8 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Formuler F1 - diskusia
PříspěvekOdeslal: 20.Duben 2017 - 19:11 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 25.Září 2006 - 8:33
Příspěvky: 126
Poděkováno: 1 krát
I když mám poslední dobou problémy s instalací nových verzí OpenATV (buď nenajde USB disk, nebo včerejší automatický upgrade končil nekonečným bootováním (s úvodní obrazovkou OpenATV). Musím se na to pořádně podívat, ale F1 je v obýváku a mají mne za pokusy rádi :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler F1 - diskusia
PříspěvekOdeslal: 20.Duben 2017 - 19:36 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Červen 2011 - 19:44
Příspěvky: 1038
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 44 krát
miked:
ViXBMC SKINy - sú skiny do E2, nie do Kodi - pripomínajú svojim vzhľadom xbmc/kodi
xbmc addons - je už dosť starý plugin do E2, dali sa púšťať addony z xbmc z rôznych repozít, veľmi sa to už nepoužíva, ako sa objavil Kodi direct /v podstate je to Kodi direct v začiatočnej fáze/.

_________________
VU+ Zero 4K,Formuler F1,Xminisolo3,EVO Nova IP


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler F1 - diskusia
PříspěvekOdeslal: 20.Duben 2017 - 20:06 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 25.Září 2006 - 8:33
Příspěvky: 126
Poděkováno: 1 krát
Tak s dnešní verzí openATV Kodi OK, ale stále nenajde HDD (poslední verze, která najde HDD 1TB 2,5" Seagate Expansion Portable Drive, je z 14.4.2017). No nic, asi se vracím z5 k Openpli. Sic za cenu polofunkčního HBBTV, ale za to s bezproblémovým přehráváním souborů. V openATV neumí Letterbox u > než 16:9. Přitom na Zgemmě bez problémů...
Počkám pár měsíců a uvidím....


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler F1 - diskusia
PříspěvekOdeslal: 20.Duben 2017 - 22:56 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 01.Leden 2010 - 11:17
Příspěvky: 350
Poděkováno: 3 krát
Neskúšal si či náhodou nie je v pluginoch driver pre podporu hdd


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler F1 - diskusia
PříspěvekOdeslal: 20.Duben 2017 - 23:06 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 19.Květen 2011 - 15:26
Příspěvky: 369
satelitni prijimac: Formuler_F3, Opticum_HD_S20
@papapi:

Teraz kto nenajde HDD ? OpenATV alebo KODI ? V pripade OpenATV sa to musi nastavit :). Musis si ho tam manualne namountovat, nastavit nejake tie pristupove prava, meno mount-linku a ine nalezitosti. Ak to nechas na nahodnu resp. automaticky mount, tak samo o sebe sa to moze chovat vzdy divne (vzdy inak) a to aj bez toho, ze by si tam povedzme vopchal medzi casom USB kluc ako dalsie pamatove zariadenia.

Alebo si ten disk pripoj do routra, nazdielaj, a pouzivaj to ako sietovy disk pod Enigmou2. Moznosti je velmi vela. Len to treba vediet nastavit/vyriesit :-(. Linuxovy box je hodl linuxovy ;-).

Pre znalca linuxov je pripojenie USB HDD otazka par minut, pre laika to moze byt aj na niekolko dni. Tiez som mal z verzie do verzie problem s auto-muntom USB Flash kluca, ale vyriesil som to mozno do hodiny a naucil sa pritom spustu novych veci. Da sa to mountovat cez MENU, potom cez SHELL po pripojeni sa s pomocou PUTTY a nakoniec cez konfiguracne subory (musel by som pohladat, kde sa presne v OpenATV nachadzaju a ktore na co sluzia - uz mi to vysumelo za tych par tyzdnov z hlavy, kedze to nepotrebujem pre nikoho "servisovat" ha ha).

Ten "letterbox" myslis jak ? Nevies stlacat klavesu "5" na DO pocas sledovania filmov ? Alebo ako ti to myslel ? :) Alebo jak sa prepinaju pomery stran v zavislosti na "ciernych boxoch" po strach... klavesou 5 je to asi len pomer stran v "Archivy Cz/Sk" plugin :) a potom v Media Player je na to niektore dalsie tlacidlo na DO (neviem z hlavy - nepouzivam to - mozno funkcne farebne tlacidlo niektore alebo na spodku DO niektore).

_________________
Obrázek
- OpenATV6.0 - OpenPLi4 - OpenHDF4/5/6 - HDMU - VU+ images -


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler F1 - diskusia
PříspěvekOdeslal: 21.Duben 2017 - 7:39 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9132
Poděkoval: 23 krát
Poděkováno: 128 krát
ak je disk usb3 tam bol nejaky sum ale v novych terajsich img je to vraj opravene. Ostatne okrem usb3 isli vraj.

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler F1 - diskusia
PříspěvekOdeslal: 22.Duben 2017 - 9:37 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 25.Září 2006 - 8:33
Příspěvky: 126
Poděkováno: 1 krát
@miked:
Stisknout 5 při přehrávání umím, nic se neděje, obraz je stále u poměru stran >16:9 anamorfní (roztažený na výšku). U 16:9 či 4:3 žádný problém. Jak jsem psal, tento problém je jen na F1, Zgemma HS problém nemá. Děti mají v pokojíku Anacondu+ s kompilací openATV 4.2 od Technetu a také žádný problém.
Mountnout HDD umím - nekorektní drivery pro tento HDD. Každopádně do verze z 14.4. vše OK.
Do routeru HDD taky umím, ale můj letitý TP-Link WDR4300 (v1) s instalovaným WRT má s připojeným diskem dost velký problém - CPU 100% a přenosové rychlosti... (to WRT je tam instalované z důvodu OpenVPN). Zkrátka již dnes toho na ten HW chci dost.
Ještě mohu vytáhnout Alixe a instalovat tam Debian, ale přiznávám, že jsem dost zaneprázdněn (dobře, i líný) na další laborování. Linux mám jen na "hraní", v praxi se zabývám něčím jiným.

Každopádně díky za náměty.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler F1 - diskusia
PříspěvekOdeslal: 22.Duben 2017 - 14:17 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 19.Květen 2011 - 15:26
Příspěvky: 369
satelitni prijimac: Formuler_F3, Opticum_HD_S20
No kde zacat.

Napisal si niekolko krat "umim", ale... bez urazky... ak by si "umel", tak by vsetko fungovalo. Vyuzitie CPU na 100% v DD-WRT je normalne - mal by si tiez vediet, ze routre sa dnes vyrabaju s cielom vyrobcu zarobit co najviac a to pri najnizsiej investicii do vyroby - routre neobsahuju tym padom ziaden fyzicky radic diskov - ziadna samostatna externa cache a ziadne ovladanie HW prerusenim zo systemu tam nieje, atd. , cize povodny chipset radica diskov musi potom nahradzovat priamo chudak a uboziak centralny procesor :) ktory je uz aj tak dost slaby - pouzitelny fakt iba na "routrovanie" paketov v sieti. Cize ak zacnes kopirovat akekolvek data z/do HDD pripojeneho na router, CPU stupne na 100% - potrebujes mozno kvalitny a vykonny a drahy router. Tiez plati, ze cim vyssi vykon ma CPU v routri, tak tym vyssia je aj prenosova rychlost USB disku. Darmo ze tvoj router disponuje USB 3.0 pripojenim, ked procesor je lacna brečka (ARM, MIPS, SH4 - koniec koncov to iste co sa dnes pouziva v linuxovych satelitnych boxoch - hlavne aby to zozralo malo el.energie).

Ovladace USB-HDD dnes uz neexistuju. To platilo len v davnych casoch, ked napr. nove SATA HDD este neboli podporovane v niektorych starych operacnych systemoch a ovladac k SATA (novy hardware a starsi software) sa musel tym padom do systemu manualne doinstalovat. Ale uz aj toto dnes neplati. Podpora pre zariadenia SATA existuje uz aj na strane HW, priamo v BIOSoch/chipsetoch na maticnych PCB doskach. Cize opat plati, ze ziaden softwarovy driver nepotrebujes instalovat a ked i ano, tak maximalne nejaky podporny ovladac. Vzdy to boli ovladace pre SATA rozhranie (radic) a nie ovladace pre konkretny HDD :).

Co sa tyka USB na ukor SATA, tak to je predsa tiez uplne inaaaa... vec... je to technologia pre pripojovanie "USB Mass Storage Devices". Je to otazka podpory v systeme. Nepotrebujes ani v tomto pripade ziaden ovladac ku konkretnemu HDD. Bud to system podporuje alebo nie - vsetky HDD musia fungovat rovnako. Na to je predpisany standard. Pokial niektore HDD nefunguje spravne t.j. ak sa napr. prilis casto sam vypina alebo naopak sa nechce vypinat na povel cez USB kabel z routra, tak to je uz vec samotneho HDD (treba vymenit alebo skusit iny, lepsi, spolahlivejsi, tichsi, atd.).

Tiez si mozes zakupit lepsi router, otvorit ho a vo vnutri najdes napriklad slot microSD, lenze SD karty su dost drahe oproti HDD :). A asi by tam nebolo mozne pripojit 1TB kartu. To je fuk, takze chyba v "ovladacoch pripojenia HDD" je hlupost. Chyba je niekde inde. Moj bracho ma pouzity 1TB disk na router Asus RT-N18U (Tomato Shibby firmware dd-wrt) a uplne v pohode s nim funguje na DLNA v jeho celej domacnosti.

Tym tlacidlom 5 sa to prepina asi len v plugine Archivy CzSk. Pisal som ze pre Enhanced Movie Center prehravac klavesovu skratku nepoznam. Ale malo by to byt niektore z farebnych funkcnych tlacidiel na DO alebo mozno inym tlacidlom... nejakym "tajnym" mozno "TV" tlacidlom, alebo niektorym uplne hore F1 az F4, fakt sa uz nepamatam, ale viem ze som prepinanie "Aspect Ratio" tiez zhanal a napokon i nasiel. Niekde na tomto forku som uz o tom pisal, ale nechce sa mi to hladat, zabudol som kedze EMC pouzivam fakt malo kedy.

TP-Link WDR4300 router podporuje aj priamo v stockovom FW media server (DLNA) tak ked nemas cas, nemusel si si do toho davat hned DD-WRT. Prave pre DD-WRT potrebujes hooodne casu aj ked by si bol sietovy administrator :). Kdezto stockovy FW tam len kliknes na ikonu a viacej sa starat nemusis :).

_________________
Obrázek
- OpenATV6.0 - OpenPLi4 - OpenHDF4/5/6 - HDMU - VU+ images -


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler F1 - diskusia
PříspěvekOdeslal: 22.Duben 2017 - 20:14 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 25.Září 2006 - 8:33
Příspěvky: 126
Poděkováno: 1 krát
Ještě jednou díky za další zkušenosti. Jak jsem psal, Linuchem se zabývám pouze ve volném čase a toho (velmi)málo. V praxi dělám něco jiného. Ono to s věkem nějak lépe nejde ... :-)

P.S. WRT je na routru jen a jen pro OpenVPN


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler F1 - diskusia
PříspěvekOdeslal: 22.Duben 2017 - 20:15 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 25.Září 2006 - 8:33
Příspěvky: 126
Poděkováno: 1 krát
A stálo mne to mnoho času, než jsem to rozběhal :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler F1 - diskusia
PříspěvekOdeslal: 22.Duben 2017 - 20:24 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 19.Květen 2011 - 15:26
Příspěvky: 369
satelitni prijimac: Formuler_F3, Opticum_HD_S20
Aj tak ti nerozumiem :). Vsetko sa da, ked sa chce. Alebo aspon napis presny problem so ziadostou o konkretne riesenie konkretneho problemu. A urcite ti niekto poradi s problemom.

Aspect Ratio sa urcite da prepnut jak v EMC tak aj v Archiv CzSk. Fakt si nepamatam tlacidlo pre EMC. Mozno to bolo tlacidlo "TV" na DO, mozno tlacidlo "FAV" pokial to niesu ziadne z farebnych tlacidiel alebo ziadne z F1-F4 tlacidiel.

_________________
Obrázek
- OpenATV6.0 - OpenPLi4 - OpenHDF4/5/6 - HDMU - VU+ images -


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler F1 - diskusia
PříspěvekOdeslal: 22.Duben 2017 - 20:24 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 25.Září 2006 - 8:33
Příspěvky: 126
Poděkováno: 1 krát
A poslední dotaz: proč mi všechny USB média na které si vzpomeneš fungují, ale zrovna ten jeden disk, který funguje ve všech dalších aplikacích, zrovna v posledních vydáních openATV nefunguje. Ještě jednou: systém ho nevidí a ani při dalších snahách o zviditelnění to nefunguje.
Díky za pučení


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler F1 - diskusia
PříspěvekOdeslal: 22.Duben 2017 - 20:30 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 19.Květen 2011 - 15:26
Příspěvky: 369
satelitni prijimac: Formuler_F3, Opticum_HD_S20
papapl napsal:
A poslední dotaz: proč mi všechny USB média na které si vzpomeneš fungují, ale zrovna ten jeden disk, který funguje ve všech dalších aplikacích, zrovna v posledních vydáních openATV nefunguje. Ještě jednou: systém ho nevidí a ani při dalších snahách o zviditelnění to nefunguje.
Díky za pučení

Tak ja to nemam ako otestovat. Neporadim. Toto je specificky problem ako aj sam pises, ze vsetky ine HDD tam funguju. Prisiel by som na to, ak by som mal tento HDD fyzicky u seba. Ak je to vada HDD, tak sa treba obratit na podporu vyrobcu HDD. Mozno v tom bude nekompatibilny firmware, mozno ma onen HDD problem s niecim konkretnym co zapricinuje problem jeho nenabehnutia :). Funguje vobec tento HDD aj standardnom PC ? t.j. mimo Enigmu2 system ? Co na to command shell Enigmy2 ? Existuje rada prikazov pre diagnostiku HDD a jeho "mountovania" do systemu. Mas nieco aj v debug/crash LOG zaznamoch enigmy2 po pripojeni HDD ? Ak ano, tak co presne tam mas ? Nemas nahodou na tomto jedinom disku NTFS, kdezto na ostatnych mas mozno FAT32 ? Moznych pricin existuje velmi vela. (NTFS je sice podporovane, ale ako vieme, Linux s tym zvykne mat problemy - mozme byt radi ze si poradi uz s FAT32)

_________________
Obrázek
- OpenATV6.0 - OpenPLi4 - OpenHDF4/5/6 - HDMU - VU+ images -


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler F1 - diskusia
PříspěvekOdeslal: 22.Duben 2017 - 20:34 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 25.Září 2006 - 8:33
Příspěvky: 126
Poděkováno: 1 krát
A nakonec: léta se zabývám VF technikou a u toho asi zůstanu. Je mi skoro 50 a věci zhora uvedené mám fakt jen jako koníčka.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler F1 - diskusia
PříspěvekOdeslal: 22.Duben 2017 - 20:45 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 25.Září 2006 - 8:33
Příspěvky: 126
Poděkováno: 1 krát
Ten disk funguje úplně všude, kde jsem jej mohl odzkoušet (poslední varianta byla okna) a funguje. Ono je těžké něco mapovat, pokud HW nevidiš a můžeš znát jeho fyzickou adresu a prostě to nejde.
Ono nejde vlastně vůbec o nic, než o koukání TV (světe div se, co lidé dělají, když jim 3 minuty nejde TV - zažil jsem to).


Naposledy upravil(a) papapl dne 23.Duben 2017 - 7:54, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler F1 - diskusia
PříspěvekOdeslal: 22.Duben 2017 - 21:01 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 25.Září 2006 - 8:33
Příspěvky: 126
Poděkováno: 1 krát
A dnes úplně nakonec (první volný weekend v tomto roce): Zgemma HS dovezená z Číny se chová absolutně korektně i s poslední verzí openATV. Problémy, které řeším jsou (v mém případě) jen u F1.
Přeji dobrou, neboť se již konečně MUSÍM koukat na....


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler F1 - diskusia
PříspěvekOdeslal: 22.Duben 2017 - 21:13 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 19.Květen 2011 - 15:26
Příspěvky: 369
satelitni prijimac: Formuler_F3, Opticum_HD_S20
Ach jo... takze je problem v HDD "suma sumarum" nie ? :P Vsetky mozne HDD funguju v satelitnom boxe. Vsetky mozne HDD vcetne problemoveho HDD funguju na inych zariadeniach. Akurat prave jeden konkretny HDD nefunguje a to len v linuxovom konkretnom boxe... je to presne tak, ako som napisal a sice mensi BUG, zadrhel, problem s konkretnym jedinym HDD, ak ho chces pripojovat do Enigmy2.

Jak sa snazis ho pripojovat vlastne (nepises ziadne detajly bohuzial a fakt je tazke aj zhanat nejake voditka, ktore by ti mohli potom pripadne pomoct). Pouzivas nejaky externy USB box ? Alebo sa jedna o boxovany originalny disk napr. znacky WD (zalepeny uzavrety box s diskom vo vnutri). Skusil si v tomto pripade pouzit iny USB-box a pripojit HDD cez tento dalsi/odlisny USB<>SATA interface ? Vsetko smeruje fakt len k nejakej konkretnej chybe, BUGu, co by sa podla mna dalo riesit reklamaciu. Mozno mas vadny kus HDD :).

_________________
Obrázek
- OpenATV6.0 - OpenPLi4 - OpenHDF4/5/6 - HDMU - VU+ images -


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler F1 - diskusia
PříspěvekOdeslal: 22.Duben 2017 - 21:17 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9132
Poděkoval: 23 krát
Poděkováno: 128 krát
Ved som vam napisal kde je problem, co tu riesite. Pise sa to aj na ich forume tak treba dat img pred prechodom na novsi kernel alebo pockat na opravu par dni ..... ](*,)

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler F1 - diskusia
PříspěvekOdeslal: 23.Duben 2017 - 8:11 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 25.Září 2006 - 8:33
Příspěvky: 126
Poděkováno: 1 krát
Také jsem mohl podívat. Díky za info.
https://www.opena.tv/openatv-6-0-image- ... t=formuler


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler F1 - diskusia
PříspěvekOdeslal: 13.Červen 2017 - 18:44 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1084
Poděkováno: 24 krát
Nainstaloval som do formuler f1 poslednu openpli + cez plugins niekolko pluginov, ale mam problem dostat sa priamo do adresarov v boxe.
Cez ftp (filezilla a krusader) sa prihlasim do boxu, ale nemozem sa dostat napr. do /etc a pod ... proste to nejde.
Napr. do /var funguje, do /tmp tiez .... ale tam kde to potrebujem to nejde.
Nestretol sa s tym niekto ?


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 144 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 13 4 5 6 7 8 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Marky.Mark, pepjan a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk