e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 20.Leden 2019 - 22:09

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 102 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 26.Květen 2018 - 6:45 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1719
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 101 krát
Je to přesně jak píšeš i včetně těch nedostatků.
A dalším nedostatkem je že to neřeší další zápisy které přídou po delší době než je ta minuta. Řešením je druhý skript který pustí cron jen jednou za den a zápisy pudou víc jak hodinu, aby přišly všechny zápisy.
Nahrávání a stejně i použití boxu na sledování kanálů které emm nepošlou je něco navíc a každý si musí ujasnit jestli tohle omezení mu vadí nebo ne. I proto je to script na míru a je na něm co vylepšovat.
Problém s kanálama které emm nepošlou má stejně jenom jedno řešení a to je přepnout na skylink. Teoreticky pak jde i z takových kanálů nahrávat po tu dobu kdy karta jede bez zápisu. Pokud použiješ dva boxy co posílaj tak máš další možnosti jak se popisovaným problémům vyhnout, ale opět se dostáváme k tomu že je to řešení na míru a každý nemá stejné možnosti.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Květen 2018 - 8:48 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4270
Poděkoval: 222 krát
Poděkováno: 281 krát
Krasa je, ze taky skript je v podstate open source. Aj moj skript ma skulinky, napriklad prave po reštarte oscamu neriesi zapisy, to musim rucne. Relatívna nevyhoda pre vela uzivatelov je zrejme pouzitie perlu. Mozno si to necham na dlhe zimne vecery. Tvoj skript je na dany účel vynikajuci. Mam vyhodu viac boxov s oscamom, vypinat a zapinat zapisy ako aj cakanie na nabehnutie boxu je tvoj velky prinos.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Květen 2018 - 9:27 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1719
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 101 krát
Pokud bych to chtěl vylepšit, tak se zbavím cronu a script bude startovat jenom s oscamem. Pak bych uložil aktuální čas kdy script nastartuje a po kontrole že došly zápisy by script čekal daný čas až do dalších zápisů. Teoreticky by mohl zkontrolovat i časovače nahrávání a spouštět se vždy před začátkem nahrávání.
S kontrolou zápisů by to ohlídalo i ty kanály které neposílají emm. Před přepnutím by to mohlo u klienta napsat varovnou hlášku že je potřeba aktualizovat kartu a že se přepne na kanál který pošle emm a po minutě se vrátit. Když se zbavím cronu a čekání bude řešit script, tak se dá doplnit i jednou denně ta aktualizace všech zápisů a bude to vše v jednom.
V podstatě vyřešit se dají i ty nedostatky o kterých si psal i když použiješ pro zápisy pouze jeden box.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2018 - 20:34 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 31.Říjen 2007 - 8:14
Příspěvky: 158
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 3 krát
Bolo by zlozite urobit script (alebo nieco podobne) ktory by zabezpecil "Reset Userstats" a "Reset Readerstats" jeden krat denne?
Dekujem.

_________________
DM 800se ver. 2.10
VU+ Solo SE V2 (1xDual DVB-S2) E2 VTI 13.0.2
ZyXEL NAS326


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2018 - 20:53 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4270
Poděkoval: 222 krát
Poděkováno: 281 krát
@sf777 : Asi takto a nacasovat do cronu.


Kód:
#!/bin/sh

reset=`wget -q  -O - http://localhost:8888/readers.html?action=resetallrdrstats`
reset=`wget -q  -O - http://localhost:8888/userconfig.html?action=resetalluserstats`

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2018 - 21:56 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 31.Říjen 2007 - 8:14
Příspěvky: 158
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 3 krát
Dakujem za rychlu odpoved
Asi robim neco zle lebo mi to neide.
v /etc/init.d/ som si vytvoril subor resetallstatistic.sh a do neho nakopiroval tvoj script a upravil IP a port
potom pomocou prikazu sudo crontab -e som dopisal na koniec riadok 00 21 * * * /bin/sh /etc/init.d/resetallstatistic.sh (reset o 21:00hod) ulozit a exit.
co som urobil zle?

_________________
DM 800se ver. 2.10
VU+ Solo SE V2 (1xDual DVB-S2) E2 VTI 13.0.2
ZyXEL NAS326


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2018 - 22:09 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4270
Poděkoval: 222 krát
Poděkováno: 281 krát
Mne to ide.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2018 - 22:12 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 31.Říjen 2007 - 8:14
Příspěvky: 158
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 3 krát
urobil som vsetko spravne? (robim to na bananapi)
ake opravnenia ma mat ten subor resetallstatistic.sh a v akom adresári ho mas vytvoreny ?
dik

_________________
DM 800se ver. 2.10
VU+ Solo SE V2 (1xDual DVB-S2) E2 VTI 13.0.2
ZyXEL NAS326


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2018 - 23:16 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4270
Poděkoval: 222 krát
Poděkováno: 281 krát
To /bin/sh tam netreba a neviem ci ti bezi crond

Inak chmod 777 menoskriptu
Sprav si z toho nejaky vystup.
Pripadne
#!/bin/bash -x
echo `date`
reset=`wget -q -O - http://localhost:8888/readers.html?acti ... llrdrstats`
echo $reset
reset=`wget -q -O - http://localhost:8888/userconfig.html?a ... luserstats`

Najprv spust rucne
Potom si daj do cronu
* * * * * /etc/init.d/resetallstatistic.sh >/tmp/aaaa 2>&1

A uvidis kazdu minutu by mal dat aspon datum do suboru /tmp/aaaa

Na banane by to malo ist bez problemov

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2018 - 23:37 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 31.Říjen 2007 - 8:14
Příspěvky: 158
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 3 krát
spustim ho prikazom
Kód:
. /etc/init.d/resetallstatistic.sh
a aj tak sa statistiky neresetnu.

_________________
DM 800se ver. 2.10
VU+ Solo SE V2 (1xDual DVB-S2) E2 VTI 13.0.2
ZyXEL NAS326


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Listopad 2018 - 6:03 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1719
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 101 krát
Podmínkou může být nezaheslované oscamwebif. Dá se po instalaci curl i takhle.
Kód:
/usr/bin/curl -s --digest -o -- -u "user:pass" "http://127.0.0.1:8888/userconfig.html?action=resetalluserstats"


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Listopad 2018 - 8:12 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4270
Poděkoval: 222 krát
Poděkováno: 281 krát
@11chloe: Problem je, ze ludia sa pytaju a chceli by hotove riesenia na mieru, ale nevedia si to prisposobit svojmu prostrediu ani nic poriadne otestovat.
@sf777: ak mas zaheslovany webif, tak to bez hesla nepojde. Testuje sa to tak, ze sa pusti len jeden riadok a ked sa to nespravi, hlada sa chyba. Tu nikto nemoze vynuchat, co tam mas za specialitky.
Adresar /etc/init.d nieje urceny na skripty pustane z cronu, aj ked technicky nikomu nic nebrani si urobit gulas.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Listopad 2018 - 11:49 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 31.Říjen 2007 - 8:14
Příspěvky: 158
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 3 krát
Neziadal som hotovy script, len som chcel nasmerovat a poradit. A ano testoval som len jeden riadok. Asi som si chybne myslel ze script moze byt v priecinku /etc/init.d , nakolko som skusal aj script na autorestart oscamu a fungoval aj v tomto priecinku. Skusim teda zrusit heslo na oscame a znova spustit script rucne. Ak nepomoze tak premiestnit script do ineho priecinka.
toto som vygooglil, tak skusim hodit tam.

Kód:
/usr/local/bin/ aby skripty mohli bežať viac ako jeden bežný používateľ
/usr/local/sbin/ pre skripty, ktoré sa majú spustiť ako root

"peter54" DIk za nakopnutie s tym heslom a umiestnenim scriptu. Budem skusat.

_________________
DM 800se ver. 2.10
VU+ Solo SE V2 (1xDual DVB-S2) E2 VTI 13.0.2
ZyXEL NAS326


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Listopad 2018 - 14:11 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4270
Poděkoval: 222 krát
Poděkováno: 281 krát
Linuxu je inak v podstate uplne jedno, aky poriadok alebo bordel si tam spravis.

Najvhodnejsie je urobit si v home adresari podadresar scripts a tam dat vsetky skripty, ktore si sam spravis.
Dobre sa to zalohuje, ak by si potreboval preinstalovat pi, mas vsetko na rozumnych miestach a pomerne jednoducho sa z toho robia zalohy.
nerozumiem, k comu ma sluzit autorestart oscamu - mne oscam bezi od vypadku elektriny po dalsi vypadok elektriny - zatial typicky 2 az 3 mesiace v kuse. Zero coskoro dostane UPS (baterku z notasu) a pobezi v podstate neobmedzene dlho.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Listopad 2018 - 14:35 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 31.Říjen 2007 - 8:14
Příspěvky: 158
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 3 krát
Autorestart oscamu som len skusal ci mi bude fungovat ten script. Aj to co sa pokusam teraz spravit (resetallstatistic.sh) je len tak viac menej zo zvedavosti a aspon sa okolo toho mozno aj cosi priucim.
Dik za rady skusim ich preniest do praxe a vytvorim spominany adresar na scripty.
dik

_________________
DM 800se ver. 2.10
VU+ Solo SE V2 (1xDual DVB-S2) E2 VTI 13.0.2
ZyXEL NAS326


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2018 - 17:53 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 31.Říjen 2007 - 8:14
Příspěvky: 158
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 3 krát
"peter54 & 11chloe" Dakujem za rady...
Chyba bola medzi stolickou a klavesnicou :D
Kód:
apt-get install wget

... učime sa cely život ...

_________________
DM 800se ver. 2.10
VU+ Solo SE V2 (1xDual DVB-S2) E2 VTI 13.0.2
ZyXEL NAS326


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2018 - 12:42 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 31.Říjen 2007 - 8:14
Příspěvky: 158
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 3 krát
peter54 napsal:
...Moznost pozriet log zo skriptu cez plugin script executer aj oscam webif. Riadok v logu, ktory sa lisi od ostatnych je ten, kde skript vynutil emmg.

Obrázek
Ako si to dostal do toho set-top boxu? Aky script a kde ho treba nakopirovat?
Dakujem...

_________________
DM 800se ver. 2.10
VU+ Solo SE V2 (1xDual DVB-S2) E2 VTI 13.0.2
ZyXEL NAS326


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2018 - 13:45 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4270
Poděkoval: 222 krát
Poděkováno: 281 krát
Kód:
root@obyvacka:~# cat /usr/script/zapisy.sh
#!/bin/bash
file=$(basename "$0" )
rm -f /tmp/oscam.zapisy.tmp
wget -O /tmp/oscam.zapisy.tmp -q http://192.168.0.91:8888/script.html?scriptname=zapisy.sh
cat /tmp/oscam.zapisy.tmp |perl -nle 'if(m/(\d{4}\-\d{2}\-\d{2}\s\d+:\d+:\d+\s.*$)/){print $1};'
#cat /tmp/oscam.user.tmp | egrep -v '<|>' |egrep '(^user)|(^group)'
rm -f /tmp/oscam.user.tmp

root@obyvacka:~#


plugin najdes tuna: viewtopic.php?t=71542

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Listopad 2018 - 23:08 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 31.Říjen 2007 - 8:14
Příspěvky: 158
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 3 krát
belo62
script od teba som vyskusal a funguje mi to.
Ak ho spustim rucne tak sa pekne zapne stb a potom aj vypne
Kód:
root@lemaker:~# /root/scripts/card_refresh.sh
In staandby - starting for 2 mins
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<e2powerstate>
        <e2instandby>
true    </e2instandby>
</e2powerstate>
sleeping..

este by bolo fakt dobre keby sa to samo spustilo aj po nabehnuti oscamu
vdaka

peter54
s tvojim sa trocha trapim...

Kód:
root@lemaker:~# /root/scripts/card_refresh.pl
2018-11-30 23:02:08  sk_0624_01 = 0 emmg  15 mins ago

Toto mi sice vypise po spusteni rucne ale nic sa nedeje.
Nemal by sa zapnut stb aby poslal zapisy?
Dakujem

_________________
DM 800se ver. 2.10
VU+ Solo SE V2 (1xDual DVB-S2) E2 VTI 13.0.2
ZyXEL NAS326


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2018 - 9:25 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4270
Poděkoval: 222 krát
Poděkováno: 281 krát
Funguje ti to dobre - program zisti, ze subor s emm global ma 15 minut, tak nerobi nic. Az bude mat 10 hodin, tak bude nieco robit. To, ze tam mas 0 emmg program sice zisti, ale len kvoli logu.
Pre potreby testovania mozes trocha upraviť skript.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 102 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: ra7 a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
cron
ellano.sk