e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 13.Prosinec 2018 - 14:13

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 35 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 30.Listopad 2017 - 17:05 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 19.Září 2013 - 1:39
Příspěvky: 218
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 72 krát
@rafko: Tak si dotiahni z QUADu aj druhy kabel. Na 23,5 je STV1 VERTIKAL, Markiza HORIZONTAL (a zaroven su v HI-BAND) bez druheho kabla ti to naraz nepojde ani nahodou. Nastuduj si poriadne ako funguje FBC (myslim to v dobrom) a pochopis, preco mas niekedy "tmu"...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Listopad 2017 - 17:40 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 16.Listopad 2013 - 17:16
Příspěvky: 26
Poděkoval: 1 krát
ctiforum napsal:
@rafko: Tak si dotiahni z QUADu aj druhy kabel. Na 23,5 je STV1 VERTIKAL, Markiza HORIZONTAL (a zaroven su v HI-BAND) bez druheho kabla ti to naraz nepojde ani nahodou. Nastuduj si poriadne ako funguje FBC (myslim to v dobrom) a pochopis, preco mas niekedy "tmu"...


Je mi to jasne ;-) aj som si myslel. Prepacte za zbytocne natahovanie.

Poriesim a dam vediet ;-)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Listopad 2017 - 17:48 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 19.Září 2013 - 1:39
Příspěvky: 218
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 72 krát
rafko napsal:
ctiforum napsal:
@rafko: Tak si dotiahni z QUADu aj druhy kabel. Na 23,5 je STV1 VERTIKAL, Markiza HORIZONTAL (a zaroven su v HI-BAND) bez druheho kabla ti to naraz nepojde ani nahodou. Nastuduj si poriadne ako funguje FBC (myslim to v dobrom) a pochopis, preco mas niekedy "tmu"...


Je mi to jasne ;-) aj som si myslel. Prepacte za zbytocne natahovanie.

Poriesim a dam vediet ;-)


Ved od toho sme tu, aby sme poradili.... :-)
Len treba problem trosku viac rozpisat, lebo popis "nejde" dava asi miliardu moznych rieseni... :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2017 - 5:50 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 19.Září 2007 - 12:33
Příspěvky: 65
Poděkoval: 1 krát
Nevíte někdo jak nastavit ty tunery FBC na Solo4K ?, aby při nahrávání nebyla tma. Mám připojené 2x samostatně DiSEqC Opticum pro 4 LNB, a zkoušel jsem taktéž připojení přes Inverto Monoblock Twin kde jsem zapojil samostatně koax. do obou vstupu tuneru a vždy při nahrávání když přepnu na jiný program a pak se vrátím zpět tak je u všech programů daného TP tma. Zkoušel jsem i VTI a dělá to taktéž. Pokud jakkoliv změním upřednostňovací tuner tak vše funguje ok až do prvního restartu GUI nebo celého přijímače, poté je je zase tma. Díky všem za kažkou radu.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2017 - 6:00 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2985
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 381 krát
Poděkováno: 615 krát
:( Toto vlákno začíná právě příspěvkem a o špatné spolupráci image s FBC tunery a jak vidím, a před pár dny jsem i zkoušel - nic se nemění. Prostě v t=éto image má Solo 4k problém s používáním FBC tuners....
Ale tento problém rozhodně nemám na Vti image - k této image po nové Vti 13.0.x se všema aktualizacemi nemám téměř žádné výhrady...

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2017 - 6:19 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 19.Září 2007 - 12:33
Příspěvky: 65
Poděkoval: 1 krát
Přijímač mám dva roky je super, ale mám problém s tunery. V každém image měl tmu při nahrávání. K vůli toho jsem dokoupil zvlášť Tuner pro VU+ DVB-S2 Twin - Duál,, ele bezvýsledně.VTI 13 jsem zkoušel jenom okrajově ze zvědavosti, ale když jsem zjistil, že nelze zkopírovat playlist, že to dělá problémy, tak jsem se vrátil zpět k Open ATV. Zajímavé je, že i je tma tak program se celý nahraje, ale bohužel na jiný program z nahravaného TP už nelze přepnout.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2017 - 9:40 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2985
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 381 krát
Poděkováno: 615 krát
:( omlouvám se, ale netuším, co si představit pod pojmem " nelze zkopírovat playlist, že to dělá problémy", patrně to má neco společného s kodi, které nezvyknu používat. Jinak se zdá vše funguje. V openATV mimo problému s FBC tuners je problém i v nekorektním používání FHD Glass 17 sse seznamem PI+PIG (ztratí se zvuk) - proto pro mne nepoužitelné (mimochodem - tato volba korektně funguje dle mých zkušeností jen pod Black Hole a nově právě VTi)..

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2017 - 9:51 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9272
Poděkoval: 39 krát
Poděkováno: 134 krát
No to je preto, lebo VU malo, ci este ma neviem lepsiu podporu pre tieto img, ale pre open plati ze maju vsetko novsie prostredie a pokial nie vsetko sedi v driveroch tam je problem. U toho skinu je to mozno tiez problem co sa viaze na drivery, ale to by mohol vediet jeho tvorca. Poslednu dobu vu vychrlilo kopec novych driverov, ale to solo4K ma asi aj iny problem, by som povedal. :lol:

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2017 - 10:15 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 19.Září 2007 - 12:33
Příspěvky: 65
Poděkoval: 1 krát
Já používám skin Kravenvb a jsem maximálně spokojený a co se týče playlistu myslel jsem bouquets (seznam programů), ukaže mi to N/A ať to dělám přes Dreamset nebo Dreamboxedit nebo manualně zkopíruji přes ftp.Jelikož mám i natáčecí systém, tak nechce se mi znovu nastavovat výběr kanálu ze všech družic. Proto jsem dále ve VTI 13 nepokračoval ,bohužel možnosti nastavení ve VTI nejsou takové jako v OpenATV. Myslel jsem, že to nastavení FBC tunerů nějak půjde, ale pokud to OpenATV neumí tak bohužel.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2017 - 10:19 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9272
Poděkoval: 39 krát
Poděkováno: 134 krát
Skus ich forum ci to riesi niekto a v akom stadiu to je .........

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2017 - 11:21 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2985
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 381 krát
Poděkováno: 615 krát
Marvin123 napsal:
.. co se týče playlistu myslel jsem bouquets (seznam programů), ukaže mi to N/A ať to dělám přes Dreamset nebo Dreamboxedit nebo manualně zkopíruji přes ftp....

Tak zde opravdu nevím, kde můžeš mít problém. Já používám jeden a ten samý setting (dle tebe playlist) jak napříč všemi image, tak i napříč stroji s E2 a vše fungují.
Jen v některých image je nutné při propojení s DreamBoxEdit zadat správné jméno a heslo - ve Vti a Black hole standartně root a dreambox.

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2017 - 11:45 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Červen 2011 - 19:44
Příspěvky: 1049
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 45 krát
Treba skúsiť aktualizovať satellite.xml.

_________________
VU+ Zero 4K,Formuler F1,Xminisolo3,EVO Nova IP


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2017 - 16:18 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 19.Září 2007 - 12:33
Příspěvky: 65
Poděkoval: 1 krát
Ano settings samozřejmě, ale původně byla řeč ohledně nastavení FBC tunerů a někde jsem se dočetl, že i u image Open ATV6.1 to někomu nahrává v pohodě. Nemohu už najít ten příspěvek, ve kterém někdo popisoval jak to nastavit. Jinak děkuji všem za odpovědi.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2017 - 18:09 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2985
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 381 krát
Poděkováno: 615 krát
:) Na to, že někdo psal o pohodové funkčnosti FBC tuners v openATV moc nedávej. Mnozí nahravají jen minimálně a ještě jen jeden či dva programy zároveň,a tak se jim vada vůbec nemusí projevit. Mi běžně večer nahrává stroj až 8 pořadů, tak to se případný problém hned projeví..... A to mám 4 fyzické tunery (2xFBC + Twin Tuner DVB-S2 z předešlého Vu+Duo2), pro skylink lze použít 2FBC (tzn jako 8 tuners) + tuner na který je napojena motorická parabola.
A - FBC tuner - astra 23.5°E Skylink
B- FBC tuner - DiSEqC port1 0.8°W Thor (freesat) , port2 astra 23.5°E Skylink
C-H - virtuální tuners - nenastavují se
I - 1.tuner s TWIN - 0.8°W Thor (freesat)
J - 2.tuner s TWIN - parabola s motorem DG 2100 (ne moc dobře nastavená - příjem 4°E - 49°E)

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2017 - 19:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 22.Listopad 2011 - 23:48
Příspěvky: 107
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 4 krát
Do dneška jsem to netušil, ale ono to vypadá, že výrobce na chlapce z OpenATV docela kašle a preferuje spolupráci s VTI a BH.

Stačí si přečíst např. vlákno o Fast Channel Change (FCC) na fóru OpenATV a jste v obraze:
https://www.opena.tv/vu-ultimo-4k/34472 ... s-vti.html

Budu se muset asi vrátit k BH nebo zkusit VTI. Nevím proč, ale to OpenATV se mi zalíbilo a víc se mi na něm líbí i obraz - možná jen psycho efekt. :D

_________________
VU+ Uno 4K SE & OpenATV 6.2 & MetrixHD & SAM SSD 850 EVO & Skylink HD, SAM UE65F6400, Denon AVR-X4000 & VMA-I SL & VMA-I SL CENTER & Dali, Canon HF200, Intel NUC Haswell & Akasa Newton H & Kodi, Logitech Harmony 950, QNAP TS-412 Turbo NAS 16TB.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 35 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk