e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 15.Září 2019 - 7:29

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 138 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 13 4 5 6 7 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: LCD4Linux
PříspěvekOdeslal: 02.Září 2017 - 9:58 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2008 - 12:29
Příspěvky: 404
satelitni prijimac: HD-BOX AND-II XBMC , Vu+Solo2,
Místo/Bydliště: Praha
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 35 krát
myslim ze jiz po instalaci LCD4Linux uz upraveny skin_user.xml je

Ne není schválně jsem to porovnával se zmíněným skin_user.xml od tommix v jeho skin_user.xml je na konci scriptu asi 50 řádků které se týkají lcd4linux a jsou je o pozici a velikosti viz :
<!--InfoBarSummary-->
<screen name="InfoBarSummary" position="0,0" size="480,320">
<widget source="global.CurrentTime" render="PixmapLcd4linux" position="0,0" size="480,320" alphatest="blend" />
atd atd atd
v mém skin_user.xml žádné řádky týkající se lcd4linux nejsou

_________________
motor Stab HH120 ,Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC , showbox vitamin 5000 HD a staroušek Humax CRCI 5500
Obrázek
Chyba není v PC ale někde mezi židlí a PC a přesně tam kolikrát sedím :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: LCD4Linux
PříspěvekOdeslal: 02.Září 2017 - 11:59 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 04.Listopad 2007 - 17:58
Příspěvky: 491
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 277 krát
Timeshock napsal:
myslim ze jiz po instalaci LCD4Linux uz upraveny skin_user.xml je
Ano ale jak u jakeho image a hw to ze to mas ty tak doma nutne neznamena ze je to tak vzdy a vsude! Buhuzel si myslim ze ve VTI to u arm je upravene od vti teamu a samotny plagin to proste neumi.

Timeshock napsal:
Ne není schválně jsem to porovnával se zmíněným skin_user.xml od tommix v jeho skin_user.xml je na konci scriptu asi 50 řádků které se týkají lcd4linux a jsou je o pozici a velikosti viz :
<!--InfoBarSummary-->
<screen name="InfoBarSummary" position="0,0" size="480,320">
<widget source="global.CurrentTime" render="PixmapLcd4linux" position="0,0" size="480,320" alphatest="blend" />
atd atd atd
v mém skin_user.xml žádné řádky týkající se lcd4linux nejsou


Tak jeste jednou a pisu pomalu ( myslel jsem ze to nutne nebude ) snad to pomuze, skin_user.xml je uzivatelsky definovane skin.xml. V nekterych images se nevyskytuje vubec nebo jen nepouziva a je zavisly jak od pouzitych plaginu, image tak hardvare, a uziti krizem od ruzneho hw pres ruzne image bych ja neriskoval, ale ty muzes Tobe to dovoluju, kdyz jej mas vsude stejne!

p.s. za mne uz o skin.xml koncim, hadat se o nesmyslnych blbostech nehodlam. :book:

_________________
Vrchní velitel pro boj ve vysoké trávě


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: LCD4Linux
PříspěvekOdeslal: 02.Září 2017 - 14:03 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 3015
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 401 krát
Poděkováno: 621 krát
chocholousek napsal:
Pokusim se to osvetlit:
Ano je vtom rozdil a to jeden dulezity, LCD4Linux nebyl nikdy optimalizovan pro Vu SOLO4k, on sice funguje dobre ale alespon me nikdy neupravil po instalaci soubor skin_user.xml a bez upravy sice jakoze plugin "jede" ale na display se nic nikdy nezobrazi.

Soubor skin_user.xml vsak neni bezne prenositelny a pokud jej nekdo presto vsechno prenese do jineho image riskuje problemy o tom snad polemizovat nebudeme, proto autori uprav moudre uvadeji pro jake image je uprava urcena. Soubor lcd4config vsak 100-tne prenositelny je toho bych se nebal, myslim ze presne proto je soubor urcen.

P.S. minuly cas zamerne, protoze alespon u VTI, myslim ze jiz po instalaci LCD4Linux uz upraveny skin_user.xml je, ale tato informace je bez zaruky.

:) Velmi děkuji za vysvětlení - alespoň nejsem za hlupáka, když jsem v té specifikaci pro určený image viděl problem.
Jinak jsem nejdříve zkoušel lcd4linux.conf co jsem používal na Duo2 (byl to prakticky ten samý od tommix s mojími úpravami), ale i přes snahu o úpravu typu LCD v nastavení zůstalo LCD tmavé. Teprve po instalaci zde stažené conf spolu se skin_user (bylo to prakticky to samé nastavení - jen jsem doplnil své úpravy podle duo2) mi opět všechno funguje.
:thankyou: :poklona:

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: LCD4Linux
PříspěvekOdeslal: 04.Září 2017 - 10:51 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 04.Listopad 2007 - 17:58
Příspěvky: 491
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 277 krát
Neni hlupak ten kdo si dokaze priznat ze neco nevi (neustale narazim na neco co nevim), ale naprilad ten kdo "nas" uci nastavit nase pristroje, prestoze nikdy nemel a ani nevidel zadny STB s vestavenym displayem. A doma si pousti LCD4Linux jen na telefonu.

p.s. u cfg s vuduo stacilo zmenit rozmer dislaye je tam jiny rozmer vestaveneho displaye a naskocilo by to, kdysi kdyz jsem to zkousel to tusim stacilo.

_________________
Vrchní velitel pro boj ve vysoké trávě


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: LCD4Linux
PříspěvekOdeslal: 09.Říjen 2017 - 18:54 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Duben 2011 - 20:19
Příspěvky: 7
Vie mi niekto poradiť s nastavením tohto pluginu,tak aby mi zobrazoval na displayi názvy internetových rádií?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: LCD4Linux
PříspěvekOdeslal: 13.Říjen 2017 - 13:49 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 30.Březen 2010 - 23:53
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: VU+SOLO 4K
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 4 krát
mrs2 napsal:
Vie mi niekto poradiť s nastavením tohto pluginu,tak aby mi zobrazoval na displayi názvy internetových rádií?

Ak máš plugin Webradio FS, priamo v nastaveniach to máš - zobrazuje sa aj značka rádia, prípadne aktuálny song

_________________
    VU+Solo 4K ,Hitachi Travelstar 1TB, SILVER SKY digital Lnb 0,1dB, AERIAL 240 H-H Mount, offset -85Al, Skylink, FreeSat
    Black Hole, Skin HD Glass 17, MgCamd, Ncam, Oscam Ymod v18-T59


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: LCD4Linux
PříspěvekOdeslal: 24.Říjen 2017 - 18:48 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 1009
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 85 krát
Ahojte. Chcel som sa spýtať na LCD4 Linux plugine z ničoho nič prestala fungovať informácia o východe a západe slnka ( zle ukazuje čas) čo to môže mať na svedomí? Už sa mi to kedysi stalo vtedy som to riešil novsiov verziou pluginu.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
----------------------------------------------------
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: LCD4Linux
PříspěvekOdeslal: 24.Říjen 2017 - 20:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 11.Listopad 2008 - 8:34
Příspěvky: 66
Místo/Bydliště: Plzeň
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 1 krát
Vyšla opravená verze V4.9-r2, tam už to funguje správně- ověřeno.

_________________
VU+ Solo 4K (2xDVB-S2 + DVB-T2/C TWIN), EDISON OS NINO+ Combo (DVB-S2+ DVB-T2/C HEVC), Toroidal T90 1W-19E-23E-28E, 49" 4K Panasonic.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: LCD4Linux
PříspěvekOdeslal: 26.Říjen 2017 - 2:29 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 28.Srpen 2010 - 19:45
Příspěvky: 89
satelitni prijimac: VU+solo4k
Místo/Bydliště: topolčany
Poděkoval: 4 krát
Zdravím páni viete my poradiť ako spustiť prehrávanie obrazu na prednom displeji image open atv solo4k v nastaveniach to nikde nemôžem nájsť

_________________
ariva200HD,VU solo2,ariva202HD,VU solo4k motor Digi power SG-2100A, al100, LG50PQ2000 plazma 127cm, Skylink ice, CSlink,SAMSUNG Externy 2,5" HDD, 320GB, USB2.0


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: LCD4Linux
PříspěvekOdeslal: 26.Říjen 2017 - 13:14 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2007 - 16:24
Příspěvky: 360
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 13 krát
Modré tlačítko - dlho, tam to nájdeš v ponuke (num3).

_________________
2xVu+Solo4K - OpenATV 6.2 + 28,5E - 23,5E - 19,2E - 16E - 13E - 0,8W
DM500HD-OpenPli, DM8000HD-OpenATV 6.2


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: LCD4Linux
PříspěvekOdeslal: 02.Listopad 2017 - 17:50 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 1009
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 85 krát
jkaval napsal:
Vyšla opravená verze V4.9-r2, tam už to funguje správně- ověřeno.

Takže verzia 4.9-r2 vyriešila nielen západ a východ slnka ale aj v nastaveniac pluginu posunutie obrazka je už ok.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
----------------------------------------------------
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: LCD4Linux
PříspěvekOdeslal: 09.Listopad 2017 - 11:15 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 3015
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 401 krát
Poděkováno: 621 krát
9000peter napsal:
Ahojte. Chcel som sa spýtať na LCD4 Linux plugine z ničoho nič prestala fungovať informácia o východe a západe slnka ( zle ukazuje čas) čo to môže mať na svedomí? Už sa mi to kedysi stalo vtedy som to riešil novsiov verziou pluginu.


9000peter napsal:
jkaval napsal:
Vyšla opravená verze V4.9-r2, tam už to funguje správně- ověřeno.

Takže verzia 4.9-r2 vyriešila nielen západ a východ slnka ale aj v nastaveniac pluginu posunutie obrazka je už ok.

I tento problém se mi projevil, ale neřešil jsem, až teď. No narazil jsem na problem - ani jeden z citovaných zjevně nemá VU+ s ARm, a já jsem nikde LCD4Linux V4.9-r2 pro Arm nenašel. Je zde k mání (na dvou místech) pouze verze pro arms s koncovkou *.deb - to je pokud se nepletu soubor určený pro dreambox. Nebo lze tento nějakým způsobem nainstalovat i na VU+ s arm?? Black hole nabízí ke stažení pouze v 4.8-r1...

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Naposledy upravil(a) havana dne 09.Listopad 2017 - 12:04, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: LCD4Linux
PříspěvekOdeslal: 09.Listopad 2017 - 11:33 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 1009
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 85 krát
V openATV 6.1 je v ponuke pluginov najnovšia verzia. Daj do boxu hole ATV stiahni plugin , cez totalcommander vytiahni a nakopiruj do Black hole.

_________________
----------------------------------------------------
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: LCD4Linux
PříspěvekOdeslal: 09.Listopad 2017 - 12:39 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 3015
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 401 krát
Poděkováno: 621 krát
:) Díky za typ... Skutečně v OpenATV je možné stáhnout tuto verzi a na BH už mi funguje.
Pro zájemce dávám do placu - nakopírovat složku LCD4linux do usr/lib/enigma2/python/plugins/extensions (původní starou verzi vymazat):
Příloha:
LCD4linux 4.9-r2.rar


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: LCD4Linux
PříspěvekOdeslal: 20.Listopad 2017 - 6:48 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 3015
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 401 krát
Poděkováno: 621 krát
:( Tak ona vypreparovaná verze z OpenATV sice funguje v Black Hole, ale ve Vti bohužel ne!!!

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: LCD4Linux
PříspěvekOdeslal: 20.Listopad 2017 - 8:29 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 04.Listopad 2007 - 17:58
Příspěvky: 491
Poděkoval: 17 krát
Poděkováno: 277 krát
Zajiste si pred tim, nez si tam dal tu "vypreparovanou", dal nejakou verzi co nainstaluje vsechny potrebne soubory? Protoze ta "vypreparovana" je neobsahuje!

_________________
Vrchní velitel pro boj ve vysoké trávě


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: LCD4Linux
PříspěvekOdeslal: 20.Listopad 2017 - 17:00 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 3015
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 401 krát
Poděkováno: 621 krát
Jistě - dal. Nejdříve tam byla verze LCD4Linux 4.9 r0 stáhnutá přímo z image - ta fungovala, samozřejmě s problémy se zobrazováním časů západu a východu slunce. Po nahrazení v adresaří onou preparovanou verzí to začnš hlásit, že plugín lcd4linux není dostupný...

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: LCD4Linux
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2018 - 8:34 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Únor 2008 - 19:42
Příspěvky: 5
Zdravím

Nahodil som image PLI 6.1 na VU+ SOLO 4K a cez LCD4linux Config V4.9-r0 sa mi nedajú vykonať zmeny v úprave LCD vždy ostane zapnutá a nezmenená tá obrazovka ktorá je defaultná. Na DUO2 úplne bez problémov vykonávam zmeny ale na SOLO 4K nič a nereaguje na žiadne zmeny. Tak sa chcem opýtať či nevie niekto v čom je problém alebo ma nasmerovať správnym smerom. Už som prečítal skoro všetko čo sa mi podarilo nájsť ale nič nefunguje :( .

_________________
VU+ DUO2/PLI 6.1, SOLO2/PLI 6.1, SOLO 4K/PLI 6.1


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: LCD4Linux
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2018 - 11:14 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 23.Říjen 2007 - 20:22
Příspěvky: 123
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 7 krát
Terion napsal:
Zdravím

Nahodil som image PLI 6.1 na VU+ SOLO 4K a cez LCD4linux Config V4.9-r0 sa mi nedajú vykonať zmeny v úprave LCD vždy ostane zapnutá a nezmenená tá obrazovka ktorá je defaultná. Na DUO2 úplne bez problémov vykonávam zmeny ale na SOLO 4K nič a nereaguje na žiadne zmeny. Tak sa chcem opýtať či nevie niekto v čom je problém alebo ma nasmerovať správnym smerom. Už som prečítal skoro všetko čo sa mi podarilo nájsť ale nič nefunguje :( .


Měl jsem to samé po nahození PLI 6.1. Smaž v ETC/enigma2...... 4 soubory :
lcd4config; lcd4config.vuduo2; lcd4config.vusolo4k; lcd4config.vuultimo4k
a nakopíruj lcd4linux configurace ze strany 4 od havana. Pak si můžeš upravit dle svého uvážení.

_________________
VU+Solo 4K/PLI6.2


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: LCD4Linux
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2018 - 15:50 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 06.Duben 2010 - 20:17
Příspěvky: 23
satelitni prijimac: VU+solo4K - Formuler F4 Turbo
Poděkoval: 4 krát
Mám dotaz. Používám Lcd4linux 4.9r2 ve VU+solo4K stažený nedávno od tomixe. Jde někde nastavit aby se na displeji při přehrávání nahrávky z hdd zobrazil čas přehrávání nebo čas zbývající do konce nahrávky, třeba i včetně názvu. Nikde jsem to v nastavení lcd4linux nenašel, používám EMC.

_________________
VU+solo4K TV Panasonic TX-L50 ET60
Formuler F3 TV Sony Bravia 32"


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 138 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 13 4 5 6 7 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk