e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 23.Říjen 2019 - 23:44

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 10.Říjen 2017 - 22:29 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 12.Březen 2012 - 18:41
Příspěvky: 44
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 1 krát
Zdravím, dnes vyšel na parabole článek, že ve VTi 11.0.2 lze po ukončení nahrávky, která se nahrála zakodovaně, ji dodatečně odkódovat. Má s tím někdo zkušenosti a pokud ano, jde to provést i při nahrávání z kabelovky UPC ? Modul od UPC je schopný dekódovat jen jednu stanici, a pokud na něco kodovaného koukám, nemohu nic jiného kodovaného nahrávat. Pokud by to šlo odkódovat později ( což uměl už asi před sedmi roky dvoutunerový Mascom 5300 ), byla by to pro mne skvělá zpráva ( autor článku v parabole - Ing. Martin Švehlík - se o tom moc podrobně nerozepisuje )


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Říjen 2017 - 9:42 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 04.Listopad 2007 - 17:58
Příspěvky: 501
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 277 krát
A co ti brani to vyzkouset? A ano v nekolika poslednich updatech (neni to vlastnost pouze VTI, ale driveru primo od VU) je tato vlastnost pridana a snad i odladena. Na nemeckych forech asi najdes vic, zdei tezko se najde nekdo kdo ma UPC kabel a offline descrambling pouziva. Takze odezva tady nebude masova.
Timto se hodlam zaobirat az nas skl obdari vypnutim karet v uni, predpokladam ze to bude vanocni darek, a az podle vysledku funcionality se rozhodnu co s kartou skl.
Příloha:
off_descrb.jpg


p.s. vsim si si ze tento pan ma u clanku vzdy diskusi vypnutou, takze vlastne boji a nehodla s nikym diskutovat?


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Vrchní velitel pro boj ve vysoké trávě


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Říjen 2017 - 9:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 12.Březen 2012 - 18:41
Příspěvky: 44
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 1 krát
Mockrát díky za odpověď, vyzkoušení mi bránilo to, že jsem nevěděl, kde v nastavení ( a že jich ve VU je obrovské množství) tu položku hledat, navedla mě až Tvá fotka, že se to nastavuje v časovači nahrávání


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Říjen 2017 - 10:13 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4660
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 231 krát
Poděkováno: 309 krát
chrdinka napsal:
Mockrát díky za odpověď, vyzkoušení mi bránilo to, že jsem nevěděl, kde v nastavení ( a že jich ve VU je obrovské množství) tu položku hledat, navedla mě až Tvá fotka, že se to nastavuje v časovači nahrávání

Jednoducho mozes nabehnut na polozku v zozname nahravok, tlacitko menu a spustit offline dekodovanie. Ci to funguje netusim, lebo nahravky robim priamo dekodovane :-).

_________________
formuler f4 turbo combo , orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Říjen 2017 - 15:29 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 12.Březen 2012 - 18:41
Příspěvky: 44
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 1 krát
Vyzkoušel jsem a funguje i na dekódování kabelové UPC. V seznamu nahrávek je nutné označit zakódovanou nahrávku zámkem a ve stanovený čas , když je přístroj ve standby, se nahrávka odkóduje. Ani nevadí, když je před uvedením přístroje do standby puštěna zakódovaná stanice. Po zapnutí přístroje se na obrazovce na sekundu objeví hláška o dekódování nahrávky


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2017 - 14:06 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 24.Červenec 2010 - 12:20
Příspěvky: 393
Poděkováno: 20 krát
zkoušeno na TivuSat s CI a taky OK


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2017 - 18:56 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 05.Únor 2015 - 17:11
Příspěvky: 200
Poděkováno: 5 krát
Soft offline descramble siaha desať a viac rokov dozadu. To, čo tu popisujete - hw offline descramble, je nepochybne zaujímavé, no podľa mňa zbytočná námaha vývojárov. Tudy cesta nevede.
Zaujímalo by ma, čo spraví box ak v standby dekóduje a následne je zapnutý.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Říjen 2019 - 17:07 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Září 2012 - 12:10
Příspěvky: 17
Poděkoval: 2 krát
holmatro napsal:
Soft offline descramble siaha desať a viac rokov dozadu. To, čo tu popisujete - hw offline descramble, je nepochybne zaujímavé, no podľa mňa zbytočná námaha vývojárov. Tudy cesta nevede.
Zaujímalo by ma, čo spraví box ak v standby dekóduje a následne je zapnutý.


asi si to uz zistil, ale skusim. ak box zapnes, zahodi celu uz dekodovanu cast nahravky. Zial, nefunguje to tak, ze ten box si overi cas medzi casovacmi napriklad a ked ostava menej casu ako je dlzka nahravky, tak by nezacal (zbytocne) dekodovat. Nehovoriac o tom , ze by zvolil inu, napr. kratsiu nahravku, ktoru by stihol v danom case dekodovat.

Prichadza cas CI modulov...


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 8 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk