e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Červen 2018 - 4:54

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Téma je zamčeno, proto nemůžete upravovat příspěvky nebo posílat další odpovědi.  [ 1 příspěvek ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vezmite si okuliare - zapinam ZEE2
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2015 - 15:49 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17091
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 93 krát
Najskor trochu z historie :
Starucku verziu ZEE som pred 5 rokmi (cca) dostal . Bola to celkom prva verzia toho boxu,kodove oznacenie Nevis. Nemal vypinac vzadu a tlacitko power bolo podsvietene tak, ze aj v noci bol problem zistit ci je box zapnuty. Box sa nijak nehrial, takze "opacenim" teploty na povrchu som zistil "velke kulove" . Display tiez ziadny - bolo treba zapnut telku . Neskor vysla uz aj hw verzia s vypinacom a upravenym podsvietenim tlacitka Power. Tu verziu som nikdy nemal. Moj box s Neutrino mi stacil . Mal totiz rozhranie, ktore som uz poznal . Byvam v oblasti kde zije dost Nemcov. A ti si z povodnej vlasti dali posielat dbox2 stroje- koli Premiere. To bolo este v casoch,ked vysielal Premiere a jeho programy bolo mozne emulovat . Roky to tak fungovalo , neskor uz bolo treba pripojit aj internet,ale stale na tom istom boxe . Rovnake rozhranie, rovnaky box, rovnake dialkove, to vsetko slo roky. Ani jeden ten box som nemusel opravovat - ziadny nafuknuty kondik ,alebo podobne vychytavky dnesnych "strojov". Uz vtedy som si povedal - toto chcem mat. Nie koli Premiere, ved neskor sa Premiere pretransformovalo na Sky Germany a nemecke programy ja ani nemusim . Ale mat box, ktory vydrzi tolke roky a netreba ani dialkove cistis - to je vyhra. Mam aj DM7020 HD -original, a ti ,ktori ho maju , v suvislosti s dialkovym vedia o com pisem . Tam uz mam druhe dialkove, aj to len preto,ze ho nepouzivam kazdy den .
Potom prisla HD2 rada na trh-kodove oznacenie Apollo. Tam som uz nemusel rozmyslat. Prvy bol Trinity a ked som Trinity zamestnal , na hranie som si dokupil Tank .
Samozrejme, ze ked uz clovek vsetko ma, vyrobca sa postara , aby zas cosi predal . Prisla Kronos rada - zacinajuca boxom ZEE2 .
Zas je co kupit :). Tak som si ho objednal . Ved co ma moze prekvapit . Prvu verziu som uz mal .
Najskor velkostne porovnanie. Dole je ZEE- Nevis a hore novy ZEE2 Kronos .
Příloha:
porovnanie zee.JPG

ZEE2 je kusok vacsi . Ma uz aj Oled display - monochromaticky , velkostou pripomina display na DM500HD . Tlacitko Power je zas z prijimaca Tank , takze podporuje podsvietenie v dvoch farbach .
Rovnako ostali aj strbiny na karty vpredu - dve. No a to bol moj problem. Necital som specifikaciu - nemal som po ruke okuliare. Na obrazku boli dve strbiny , tak som predpokladal dve citacky . Kdeze ! Je len jedna . Na druhej strane - v zadu pribudla oproti Nevis verzii sachta na CI slot.
Příloha:
zee2_ci_slot.JPG

Ale potriedme si to ,aby bol prehlad .
ZEE - Nevis --- 2 karty, 100MB LAN
Trinity -Apollo - 1 Karta , 100MB LAN
Tank - Apollo - 3 karty + CI , 1GB LAN
ZEE 2 -Kronos -- 1 karta + CI , 100MB LAN
Kupoval som box s dvomi satelitnymi tunermi . Existuje aj verzia s DVB-T a DVB-C .
Najskor zakladne parametre boxu :

CPU:ARM Cortex-A9 1700DMIPS Processor / 500MHz
128X64 dot matrix OLED Display
1 x Scart(R,G,B and CVBS@audio output)
HDMI1.3a, Up to 2.25 GHz link speed, support 8,10 and 12 bits deep color
1x Sata pre disk s Esata
2x USB pre PVR,alebo sw update (ja cez predne usb nabijam mobil )
10/100Mbit Ethernet rozhranie
1 Serial Port
1 x Smartcard-Reader
1x CI slot
S/PDIF Interface pre digital audio vystup
Podpora DiSEqC 1.0/1.1/1.2 a USALS (Rotor Control)
Externy DC12V@3A napajaci zdroj

Vlastnostami sa prijimac nijak nelisi od jeho predchodcov - vid starsie recenzie . Dokonca aj podpora pre BlueRay mechaniky s BD diskami ostala zachovana , je ale potrebne nahrat fw tretich stran .
Cital som aj recenziu, kde pri NG return a CI modulu skylink nenastartoval box s dekodovanim obrazu na skylink programoch . Pre nas modul je potrebne nastavit 7MHz takt. To box umožnuje . Potom to ide v pohode.
Nemci zas prvej verzii vytykali nemoznost pouzitia modulu CI+ na HD+. Aj to je uz vyriesene.
Asi sa pytate, ci by som ZEE2 kupil, keby som vedel,ze ma len jednu citacku. Kupil . ZEE2 ma ine kuzlo . Ma vo vnutri kopu miesta - umoznuje kutilom vyuzit ho na vlozenie 2,5" disku . Pre sw kutilov zas umoznuje poloprazdna pamat instalovanie vlastneho sw . :D Teda, nie zeby to box potreboval - v Neutrino ide vsetko co je deklarovane. A nekompromisne stabilne, ale to viete... Tolko miesta vo flash a takto navnivoc roky prazdne....
To bol aj dovod, preco na abfore vznikla tato sekcia. Dobre nevznika narychlo z jeddneho dna na druhy. Zacali sme zatial s vlastnym feedom , prekladmi originalnych pluginov pisanych v LUI atd .
Pokracovat ale budeme a to dost necakanym smerom .
Je sa naco tesit .
Nebojte sa ZEE2 . Nesklame Vas . Je to echt dobra masinka !
Budte cool .


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Téma je zamčeno, proto nemůžete upravovat příspěvky nebo posílat další odpovědi.  [ 1 příspěvek ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
cron
ellano.sk