e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 24.Říjen 2018 - 3:36

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 38 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Poruchovost DM-52x HD a DM-525 HD Combo
PříspěvekOdeslal: 08.Březen 2017 - 21:54 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 27.Červenec 2011 - 16:35
Příspěvky: 121
Poděkováno: 4 krát
Planoval som rodicom kupit nove STB. Stare im pomaly ale iste dosluhuju...
Vo vyhlade som mal DM-525 HD Combo, ktory ma podla mna vyborny pomer cena/vykon.
Dnes som ale zaregistroval na stranke Ellana varovanie pri DM-520 HD, 525 HD a 525 HD Combo:

Zvážte prosím kúpu tohto prijímača, počet reklamácií na tento model je enormne vysoký!

Mate podobne skusenosti ? Vyzera to, ze Dreamboxu sa tentokrat nieco nezadarilo :(

_________________
3x DM525 HD Combo, 1x DM900, openATV 6.1


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Březen 2017 - 22:13 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 29.Červenec 2008 - 16:08
Příspěvky: 152
Poděkováno: 3 krát
sanchez13 napsal:
Planoval som rodicom kupit nove STB. Stare im pomaly ale iste dosluhuju...
Vo vyhlade som mal DM-525 HD Combo, ktory ma podla mna vyborny pomer cena/vykon.
Dnes som ale zaregistroval na stranke Ellana varovanie pri DM-520 HD, 525 HD a 525 HD Combo:

Zvážte prosím kúpu tohto prijímača, počet reklamácií na tento model je enormne vysoký!

Mate podobne skusenosti ? Vyzera to, ze Dreamboxu sa tentokrat nieco nezadarilo :(

ano je to tak..osobne som musel vratit 525 combo,,vraj az 50% je chybnych..podla infa z ellana.ono to uz nerobia nemci,tak sa to dalo cakat,ze to budu sroty


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Březen 2017 - 22:20 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 4646
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 11 krát
Kup tento: http://www.satelity.ellano.sk/formuler- ... 35133.html
trochu ušetříš a můžeš jej i elegantně schovat za TV... :-)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Březen 2017 - 22:51 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 23.Květen 2010 - 13:21
Příspěvky: 2589
Poděkoval: 23 krát
Poděkováno: 31 krát
No dreammultimedia si neurobila dobre meno a urcite si dost uskodila. Len aby kvoli takemuto kroku nepadli na zadok.

_________________
Ipbox 9900,vo flash Abenigma najnovsia,na usb tiez a hyperion v4.5 (ten pouzivam), hyperion v4, Nebula v1. A iné sd stb,parabola fe90,sg2100 a parabola fe80 multifeed 19,2 a 23,5e jeden lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 20 ročný a no problém(je ako nový).


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Březen 2017 - 23:14 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 27.Červenec 2011 - 16:35
Příspěvky: 121
Poděkováno: 4 krát
Formuler F4 turbo vyzera podobne, lenze ked dokupim DVB-T tuner, tak sa ceny vyrovnaju a F4 ma polovicnu flash oproti DM. Zatial to vyzera, ze pockam ako sa situacia vyvinie. Ak je tam tolko reklamacii, tak to snad vyrobca bude riesit...

@lobo54: aky si mal problem ? Opakuje sa tam dookola ta ista chyba, alebo nebodaj vzdy ina ?

_________________
3x DM525 HD Combo, 1x DM900, openATV 6.1


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Březen 2017 - 23:57 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 4646
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 11 krát
f4-Turbo Combo - 150E, navíc AV výstup, IR čidlo, držák za TV...
DM525 combo - 160E...
Flash není limitující... :-)
Jinými slovy: není co řešit... :-)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Březen 2017 - 8:35 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 29.Červenec 2008 - 16:08
Příspěvky: 152
Poděkováno: 3 krát
sanchez13 napsal:
Formuler F4 turbo vyzera podobne, lenze ked dokupim DVB-T tuner, tak sa ceny vyrovnaju a F4 ma polovicnu flash oproti DM. Zatial to vyzera, ze pockam ako sa situacia vyvinie. Ak je tam tolko reklamacii, tak to snad vyrobca bude riesit...

@lobo54: aky si mal problem ? Opakuje sa tam dookola ta ista chyba, alebo nebodaj vzdy ina ?


Predmet príspevku: vypinanie dm 525 comboPoslaťNapísal: 08.Február 2017 - 20:57
On-line
Pokročilý
Pokročilý

Registrovaný: 29.Júl 2008 - 16:08
Príspevky: 101
zdravim..cim to asi bude,ze mi box samovolne vypna?Skusal som rozne image,vsade to robi,,bud zel smrt,ci vypne uplne..dioda svieti modro na tv tma..Prve vypnutie bolo asi po dvoch hodinach,potom uz po cca 5 min sa to opakuje..moj dojem je,ze box he vadny..tak som ho vratil a vymenil za octagon 4008 a absolitna spokojnost


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Březen 2017 - 9:07 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 23.Listopad 2007 - 21:38
Příspěvky: 292
Poděkováno: 2 krát
Kasr napsal:
No dreammultimedia si neurobila dobre meno a urcite si dost uskodila. Len aby kvoli takemuto kroku nepadli na zadok.


No ci to nebude aj tym ze to uz nieje Dream Multimedia ale Dream Property GmbH ;)

Inac tiez som mal vyhliadnuty DM-525 - je to predsa len "original DREAM" - ale pockal som na prve skusenosti a vidim ze sa oplatilo ...

_________________
FORMULER F1, IPBOX 99HD, IPBOX 55HD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Březen 2017 - 12:05 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 29.Červenec 2007 - 12:36
Příspěvky: 91
satelitni prijimac: VU+Zero4K,VU+SoloSeV2,DM800Se.
Místo/Bydliště: Daleky Vychod
Poděkoval: 2 krát
ja som jeden kupil a zatial ide ....

_________________
VU+Zero4K,OpenATV 6.1,USALS
VU+Solo Se V2,OpenATV6.1, USALS
DM800Se klon;OpenPLI OE2.0,USALS
DM500HD klon;OpenPLI OE2.0,23,5E+0,8W
AB450HD;V1.15 patch, 23,5E+0,8W
Amiko 4x, 23,5E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Březen 2017 - 16:52 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 19.Leden 2010 - 16:44
Příspěvky: 195
satelitni prijimac: VU+Zero 4k,DM-520HD,Vu+Zero
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
mne preslo cez ruky asi 10ks Dm 520 HD a zatial vsetky funguju. [-o<

_________________
VU+Zero 4K
DM 520HD OpenAtv 5.3
VU+Zero OpenPli 4

0.8W, 13.0E, 19.2E, 23.5E, 4.9E, 16.0E, 9.0E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Březen 2017 - 19:00 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Únor 2017 - 12:46
Příspěvky: 8
DM 525 šlapě zatím skvěle


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Březen 2017 - 19:44 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 10.Listopad 2007 - 10:52
Příspěvky: 430
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 17 krát
u mna tiez DM525 bez problemov
a aj dalsich 10 co som robil
super prijmac

_________________
Dreambox DM900 Firmware experimental+GP3 Samsung 850 EVO 250GB
Dreambox DM525 OpenATV 6.1
Dreambox DM800se v2 OpenATV 6.1
motor Stab HH 100, 100cm parabola, LNB PHILIPS 0,3 dB a druhá parabola Visiosat / Cahors G3B s LNB Inverto Unicable IDLB-QUDL42-UNI2L-1PP


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Březen 2017 - 9:30 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 27.Červenec 2011 - 16:35
Příspěvky: 121
Poděkováno: 4 krát
Asi to risknem.
Kupim to 525 HD Combo a budem ho aspon mesiac - dva testovat doma (aj ked len na DVB-T) a az potom ho posuniem rodicom. Snad to bude dostatocna doba na prejavenie pripadnej zavady.

_________________
3x DM525 HD Combo, 1x DM900, openATV 6.1


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Březen 2017 - 21:09 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Únor 2013 - 20:01
Příspěvky: 20
Poděkoval: 1 krát
vlastním dm 520 už 8 měsícu a šlape bez problemu


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Březen 2017 - 17:01 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 27.Červenec 2011 - 16:35
Příspěvky: 121
Poděkováno: 4 krát
Takze DM525 HD Combo uz je doma.
Flashol som tam OpenATV 6.0, vlozil kartu volna telka a testujem DVB-T len taky fukot.
Zda sa ze vsetko fici tak ako ma. Zatial po cca 4 dnoch mozem povedat, ze mam z neho dobry pocit.

klop, klop, klop .... 8)

_________________
3x DM525 HD Combo, 1x DM900, openATV 6.1


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Duben 2017 - 9:15 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Únor 2010 - 20:20
Příspěvky: 30
Dle mě někdo vypustil fámu jedná se o konkurenční boj.Cena je přijatelná a někomu to asi nehrálo do karet,tak vypustil fámu o poruchovosti.Prošli mě rukama tři kusy a všechny jedou bez problémů. Používám zálohy ze satdigitalne.cz a přijímače fungují bezvadně. Thomik to má vymakané i s archívy Cz/Sk.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Duben 2017 - 8:27 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 27.Červenec 2011 - 16:35
Příspěvky: 121
Poděkováno: 4 krát
Takze oba DM525 HD Combo su uz zapojene u rodicov. Vsetko funguje ako ma, snad to tak aj zostane.
Za mna mozem povedat, ze zatial nemam vyhrady a mozem ich len odporucat.

Starucke Medi@link BlackPanther 2CR, ktore sluzili cca 7 rokov isli na zasluzeny dochodok. :-)

_________________
3x DM525 HD Combo, 1x DM900, openATV 6.1


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Duben 2017 - 19:46 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Únor 2010 - 20:20
Příspěvky: 30
Určitě já mám 520 a měním images dle toho jak na satdigitalne.cz Thomík udělá zálohu a šlape jak hodinky.Images je vlastně stejné i pro 525 ku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Květen 2017 - 12:08 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Červenec 2010 - 15:14
Příspěvky: 5
Právě jsem koupil 520HD a instaloval OpenATV 6.0.
Vše zatím v pohodě, jen mi nesedí velikost RAM.
V informacích je udáváná max 312568 (asi kB), je to chybný údaj?
Podle popisu má mít příjímač 512MB


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Květen 2017 - 13:34 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 27.Červenec 2011 - 16:35
Příspěvky: 121
Poděkováno: 4 krát
cast RAM si STB rezervuje pre hardware (GPU atd). Preto ju nevidiet na tom obrazku.
Ak sa pripojis do STB napr pomocou SSH a zadas prikaz:

Kód:
head -n 50 /var/log/dmesg


tak by si mal vidiet ako a kolko RAM si STB rezervuje pre HW. Tato RAM potom nie je k dispozicii pre enigmu...

tu je priklad z DM525 HD combo:

Kód:
root@[dm525-2 /]$ head -n 50 /var/log/dmesg 
[    0.000000] Initializing cgroup subsys cpuset
[    0.000000] Initializing cgroup subsys cpu
[    0.000000] Linux version 3.4-4.0-dm520 (oe1@build6) (gcc version 6.3.0 (GCC) ) #1 SMP Sat Feb 4 06:58:16 CET 2017
[    0.000000] Fetching vars from bootloader... found 14 vars.
[    0.000000] Options: moca=0 sata=0 pcie=0 usb=1
[    0.000000] Using 512 MB + 0 MB RAM (from CFE)
[    0.000000] bootconsole [early0] enabled
[    0.000000] CPU revision is: 0002a065 (Broadcom BMIPS4380)
[    0.000000] FPU revision is: 00130001
[    0.000000] Determined physical RAM map:
[    0.000000]  memory: 10000000 @ 00000000 (usable)
[    0.000000]  memory: 10000000 @ 20000000 (usable)
[    0.000000] bmem: adding 55 MB LINUX region at 8 MB (0x037b7000@0x00849000)
[    0.000000] bmem: adding 192 MB RESERVED region at 64 MB (0x0c000000@0x04000000)
[    0.000000] bmem: adding 256 MB LINUX region at 512 MB (0x10000000@0x20000000)
[    0.000000] Initrd not found or empty - disabling initrd
[    0.000000] Zone PFN ranges:
[    0.000000]   Normal   0x00000000 -> 0x00030000
[    0.000000] Movable zone start PFN for each node
[    0.000000] Early memory PFN ranges
[    0.000000]     0: 0x00000000 -> 0x00010000
[    0.000000]     0: 0x00020000 -> 0x00030000
[    0.000000] On node 0 totalpages: 131072
[    0.000000] free_area_init_node: node 0, pgdat 807bafc0, node_mem_map 81000000
[    0.000000]   Normal zone: 1536 pages used for memmap
[    0.000000]   Normal zone: 0 pages reserved
[    0.000000]   Normal zone: 129536 pages, LIFO batch:31
[    0.000000] PERCPU: Embedded 7 pages/cpu @81606000 s6336 r8192 d14144 u32768
[    0.000000] pcpu-alloc: s6336 r8192 d14144 u32768 alloc=8*4096
[    0.000000] pcpu-alloc: [0] 0 [0] 1
[    0.000000] Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on.  Total pages: 129536
[    0.000000] Kernel command line: bmem=192M@64M console=ttyS0,1000000 ubi.mtd=rootfs root=ubi0:dreambox-rootfs rootfstype=ubifs rw
[    0.000000] PID hash table entries: 2048 (order: 1, 8192 bytes)
[    0.000000] Dentry cache hash table entries: 65536 (order: 6, 262144 bytes)
[    0.000000] Inode-cache hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 bytes)
[    0.000000] Primary instruction cache 32kB, VIPT, 2-way, linesize 64 bytes.
[    0.000000] Primary data cache 64kB, 4-way, VIPT, cache aliases, linesize 64 bytes
[    0.000000] Memory: 312568k/524288k available (6632k kernel code, 211720k reserved, 1344k data, 248k init, 0k highmem)
[    0.000000] Hierarchical RCU implementation.
[    0.000000]    Additional per-CPU info printed with stalls.
[    0.000000] NR_IRQS:160
[    0.000000] Measuring MIPS counter frequency...
[    0.000000] Detected MIPS clock frequency: 751 MHz (375.761 MHz counter)
[    0.000000] Console: colour dummy device 80x25
[    0.001000] Calibrating delay loop... 749.56 BogoMIPS (lpj=374784)
[    0.011000] pid_max: default: 32768 minimum: 301
[    0.012000] Mount-cache hash table entries: 512
[    0.013000] Initializing cgroup subsys cpuacct
[    0.014000] Initializing cgroup subsys devices
[    0.015000] Initializing cgroup subsys freezer
root@[dm525-2 /]$


zaujimave pre teba su riadky:
[ 0.000000] Using 512 MB + 0 MB RAM (from CFE)
[ 0.000000] Memory: 312568k/524288k available (6632k kernel code, 211720k reserved, 1344k data, 248k init, 0k highmem)

Takze ta informacia o volnej RAM je OK :-)

_________________
3x DM525 HD Combo, 1x DM900, openATV 6.1


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 38 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk