e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Červen 2019 - 2:13

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 34 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Poruchovost DM-52x HD a DM-525 HD Combo
PříspěvekOdeslal: 08.Březen 2017 - 21:54 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 27.Červenec 2011 - 16:35
Příspěvky: 132
Poděkováno: 8 krát
Planoval som rodicom kupit nove STB. Stare im pomaly ale iste dosluhuju...
Vo vyhlade som mal DM-525 HD Combo, ktory ma podla mna vyborny pomer cena/vykon.
Dnes som ale zaregistroval na stranke Ellana varovanie pri DM-520 HD, 525 HD a 525 HD Combo:

Zvážte prosím kúpu tohto prijímača, počet reklamácií na tento model je enormne vysoký!

Mate podobne skusenosti ? Vyzera to, ze Dreamboxu sa tentokrat nieco nezadarilo :(

_________________
3x DM525 HD Combo, 1x DM900, 1x DM920, openATV 6.3


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Březen 2017 - 22:13 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 29.Červenec 2008 - 16:08
Příspěvky: 152
Poděkováno: 3 krát
sanchez13 napsal:
Planoval som rodicom kupit nove STB. Stare im pomaly ale iste dosluhuju...
Vo vyhlade som mal DM-525 HD Combo, ktory ma podla mna vyborny pomer cena/vykon.
Dnes som ale zaregistroval na stranke Ellana varovanie pri DM-520 HD, 525 HD a 525 HD Combo:

Zvážte prosím kúpu tohto prijímača, počet reklamácií na tento model je enormne vysoký!

Mate podobne skusenosti ? Vyzera to, ze Dreamboxu sa tentokrat nieco nezadarilo :(

ano je to tak..osobne som musel vratit 525 combo,,vraj az 50% je chybnych..podla infa z ellana.ono to uz nerobia nemci,tak sa to dalo cakat,ze to budu sroty


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Březen 2017 - 22:51 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 23.Květen 2010 - 13:21
Příspěvky: 2660
Poděkoval: 27 krát
Poděkováno: 33 krát
No dreammultimedia si neurobila dobre meno a urcite si dost uskodila. Len aby kvoli takemuto kroku nepadli na zadok.

_________________
Ipbox 9900,vo flash Abenigma najnovsia,na usb tiez a hyperion v4.5 (ten pouzivam), hyperion v4, Nebula v1. A iné sd stb,parabola fe90,sg2100 a parabola fe80 multifeed 19,2 a 23,5e jeden lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 20 ročný a no problém(je ako nový).


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Březen 2017 - 9:07 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 23.Listopad 2007 - 21:38
Příspěvky: 292
Poděkováno: 2 krát
Kasr napsal:
No dreammultimedia si neurobila dobre meno a urcite si dost uskodila. Len aby kvoli takemuto kroku nepadli na zadok.


No ci to nebude aj tym ze to uz nieje Dream Multimedia ale Dream Property GmbH ;)

Inac tiez som mal vyhliadnuty DM-525 - je to predsa len "original DREAM" - ale pockal som na prve skusenosti a vidim ze sa oplatilo ...

_________________
FORMULER F1, IPBOX 99HD, IPBOX 55HD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Březen 2017 - 12:05 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 29.Červenec 2007 - 12:36
Příspěvky: 88
satelitni prijimac: VU+Zero4K,VU+SoloSeV2,DM800Se.
Místo/Bydliště: Daleky Vychod
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 1 krát
ja som jeden kupil a zatial ide ....

_________________
VU+Zero4K,OpenATV 6.1,USALS
VU+Solo Se V2,OpenATV6.1, USALS
DM800Se klon;OpenPLI OE2.0,USALS
DM500HD klon;OpenPLI OE2.0,23,5E+0,8W
AB450HD;V1.15 patch, 23,5E+0,8W
Amiko 4x, 23,5E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Březen 2017 - 16:52 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 19.Leden 2010 - 16:44
Příspěvky: 196
satelitni prijimac: VU+Zero 4k,DM-520HD,Vu+Zero
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
mne preslo cez ruky asi 10ks Dm 520 HD a zatial vsetky funguju. [-o<

_________________
VU+Zero 4K
DM 520HD OpenAtv 5.3
VU+Zero OpenPli 4

0.8W, 13.0E, 19.2E, 23.5E, 4.9E, 16.0E, 9.0E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Březen 2017 - 19:00 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Únor 2017 - 12:46
Příspěvky: 8
DM 525 šlapě zatím skvěle


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Březen 2017 - 19:44 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 10.Listopad 2007 - 10:52
Příspěvky: 473
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 24 krát
u mna tiez DM525 bez problemov
a aj dalsich 10 co som robil
super prijmac

_________________
Dreambox DM900 Firmware experimental+GP3 Samsung 850 EVO 250GB
Dreambox DM525 OpenATV 6.1
Dreambox DM800se v2 OpenATV 6.1
motor Stab HH 100, 100cm parabola, LNB PHILIPS 0,3 dB a druhá parabola Visiosat / Cahors G3B s LNB Inverto Unicable IDLB-QUDL42-UNI2L-1PP


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Březen 2017 - 9:30 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 27.Červenec 2011 - 16:35
Příspěvky: 132
Poděkováno: 8 krát
Asi to risknem.
Kupim to 525 HD Combo a budem ho aspon mesiac - dva testovat doma (aj ked len na DVB-T) a az potom ho posuniem rodicom. Snad to bude dostatocna doba na prejavenie pripadnej zavady.

_________________
3x DM525 HD Combo, 1x DM900, 1x DM920, openATV 6.3


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Březen 2017 - 21:09 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Únor 2013 - 20:01
Příspěvky: 20
Poděkoval: 1 krát
vlastním dm 520 už 8 měsícu a šlape bez problemu


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Březen 2017 - 17:01 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 27.Červenec 2011 - 16:35
Příspěvky: 132
Poděkováno: 8 krát
Takze DM525 HD Combo uz je doma.
Flashol som tam OpenATV 6.0, vlozil kartu volna telka a testujem DVB-T len taky fukot.
Zda sa ze vsetko fici tak ako ma. Zatial po cca 4 dnoch mozem povedat, ze mam z neho dobry pocit.

klop, klop, klop .... 8)

_________________
3x DM525 HD Combo, 1x DM900, 1x DM920, openATV 6.3


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Duben 2017 - 9:15 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Únor 2010 - 20:20
Příspěvky: 30
Dle mě někdo vypustil fámu jedná se o konkurenční boj.Cena je přijatelná a někomu to asi nehrálo do karet,tak vypustil fámu o poruchovosti.Prošli mě rukama tři kusy a všechny jedou bez problémů. Používám zálohy ze satdigitalne.cz a přijímače fungují bezvadně. Thomik to má vymakané i s archívy Cz/Sk.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Duben 2017 - 8:27 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 27.Červenec 2011 - 16:35
Příspěvky: 132
Poděkováno: 8 krát
Takze oba DM525 HD Combo su uz zapojene u rodicov. Vsetko funguje ako ma, snad to tak aj zostane.
Za mna mozem povedat, ze zatial nemam vyhrady a mozem ich len odporucat.

Starucke Medi@link BlackPanther 2CR, ktore sluzili cca 7 rokov isli na zasluzeny dochodok. :-)

_________________
3x DM525 HD Combo, 1x DM900, 1x DM920, openATV 6.3


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Duben 2017 - 19:46 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Únor 2010 - 20:20
Příspěvky: 30
Určitě já mám 520 a měním images dle toho jak na satdigitalne.cz Thomík udělá zálohu a šlape jak hodinky.Images je vlastně stejné i pro 525 ku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Květen 2017 - 12:08 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Červenec 2010 - 15:14
Příspěvky: 5
Právě jsem koupil 520HD a instaloval OpenATV 6.0.
Vše zatím v pohodě, jen mi nesedí velikost RAM.
V informacích je udáváná max 312568 (asi kB), je to chybný údaj?
Podle popisu má mít příjímač 512MB


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Květen 2017 - 13:34 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 27.Červenec 2011 - 16:35
Příspěvky: 132
Poděkováno: 8 krát
cast RAM si STB rezervuje pre hardware (GPU atd). Preto ju nevidiet na tom obrazku.
Ak sa pripojis do STB napr pomocou SSH a zadas prikaz:

Kód:
head -n 50 /var/log/dmesg


tak by si mal vidiet ako a kolko RAM si STB rezervuje pre HW. Tato RAM potom nie je k dispozicii pre enigmu...

tu je priklad z DM525 HD combo:

Kód:
root@[dm525-2 /]$ head -n 50 /var/log/dmesg 
[    0.000000] Initializing cgroup subsys cpuset
[    0.000000] Initializing cgroup subsys cpu
[    0.000000] Linux version 3.4-4.0-dm520 (oe1@build6) (gcc version 6.3.0 (GCC) ) #1 SMP Sat Feb 4 06:58:16 CET 2017
[    0.000000] Fetching vars from bootloader... found 14 vars.
[    0.000000] Options: moca=0 sata=0 pcie=0 usb=1
[    0.000000] Using 512 MB + 0 MB RAM (from CFE)
[    0.000000] bootconsole [early0] enabled
[    0.000000] CPU revision is: 0002a065 (Broadcom BMIPS4380)
[    0.000000] FPU revision is: 00130001
[    0.000000] Determined physical RAM map:
[    0.000000]  memory: 10000000 @ 00000000 (usable)
[    0.000000]  memory: 10000000 @ 20000000 (usable)
[    0.000000] bmem: adding 55 MB LINUX region at 8 MB (0x037b7000@0x00849000)
[    0.000000] bmem: adding 192 MB RESERVED region at 64 MB (0x0c000000@0x04000000)
[    0.000000] bmem: adding 256 MB LINUX region at 512 MB (0x10000000@0x20000000)
[    0.000000] Initrd not found or empty - disabling initrd
[    0.000000] Zone PFN ranges:
[    0.000000]   Normal   0x00000000 -> 0x00030000
[    0.000000] Movable zone start PFN for each node
[    0.000000] Early memory PFN ranges
[    0.000000]     0: 0x00000000 -> 0x00010000
[    0.000000]     0: 0x00020000 -> 0x00030000
[    0.000000] On node 0 totalpages: 131072
[    0.000000] free_area_init_node: node 0, pgdat 807bafc0, node_mem_map 81000000
[    0.000000]   Normal zone: 1536 pages used for memmap
[    0.000000]   Normal zone: 0 pages reserved
[    0.000000]   Normal zone: 129536 pages, LIFO batch:31
[    0.000000] PERCPU: Embedded 7 pages/cpu @81606000 s6336 r8192 d14144 u32768
[    0.000000] pcpu-alloc: s6336 r8192 d14144 u32768 alloc=8*4096
[    0.000000] pcpu-alloc: [0] 0 [0] 1
[    0.000000] Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on.  Total pages: 129536
[    0.000000] Kernel command line: bmem=192M@64M console=ttyS0,1000000 ubi.mtd=rootfs root=ubi0:dreambox-rootfs rootfstype=ubifs rw
[    0.000000] PID hash table entries: 2048 (order: 1, 8192 bytes)
[    0.000000] Dentry cache hash table entries: 65536 (order: 6, 262144 bytes)
[    0.000000] Inode-cache hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 bytes)
[    0.000000] Primary instruction cache 32kB, VIPT, 2-way, linesize 64 bytes.
[    0.000000] Primary data cache 64kB, 4-way, VIPT, cache aliases, linesize 64 bytes
[    0.000000] Memory: 312568k/524288k available (6632k kernel code, 211720k reserved, 1344k data, 248k init, 0k highmem)
[    0.000000] Hierarchical RCU implementation.
[    0.000000]    Additional per-CPU info printed with stalls.
[    0.000000] NR_IRQS:160
[    0.000000] Measuring MIPS counter frequency...
[    0.000000] Detected MIPS clock frequency: 751 MHz (375.761 MHz counter)
[    0.000000] Console: colour dummy device 80x25
[    0.001000] Calibrating delay loop... 749.56 BogoMIPS (lpj=374784)
[    0.011000] pid_max: default: 32768 minimum: 301
[    0.012000] Mount-cache hash table entries: 512
[    0.013000] Initializing cgroup subsys cpuacct
[    0.014000] Initializing cgroup subsys devices
[    0.015000] Initializing cgroup subsys freezer
root@[dm525-2 /]$


zaujimave pre teba su riadky:
[ 0.000000] Using 512 MB + 0 MB RAM (from CFE)
[ 0.000000] Memory: 312568k/524288k available (6632k kernel code, 211720k reserved, 1344k data, 248k init, 0k highmem)

Takze ta informacia o volnej RAM je OK :-)

_________________
3x DM525 HD Combo, 1x DM900, 1x DM920, openATV 6.3


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Květen 2017 - 14:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Červenec 2010 - 15:14
Příspěvky: 5
Uz je mi to jasne, diky :good:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Květen 2017 - 15:17 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 03.Leden 2007 - 11:30
Příspěvky: 249
Místo/Bydliště: BN
Poděkoval: 2 krát
Videl som dve 525 s rovnakou chybou a to, po nainstalovani alternativneho SW napr. Open ATV a ine box fungoval cca 15-20 min a potom zacal byt spomaleny, napr. po stlaceni menu strvalo 4-5 sec kym sa menu zobrazilo, az napokon zamrzol. Skusali sme prijmace bez instalovaneho emu na FTA .
Jeden bol vyreklamovany a druhy je v reklamacií . Ale tak isto dalsich cca 15 ks bezi bezproblema

_________________
****************************************************
DB500s, DB7000s, DB8000, vsetky DB origi. SS2 nonHD Cccam
****************************************************
Tatranky.rar - energie zbalena na cesty


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Květen 2017 - 12:55 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 27.Červenec 2011 - 16:35
Příspěvky: 132
Poděkováno: 8 krát
Treti DM525 HD Combo som musel poslat na reklamaciu :-(
Chyba sa prejavovala tak, ze STB sporadicky nenabootoval bud po sw reboote, alebo po vynuti/zapnuti sietovym vypinacom. Skusal som rozne image, robilo to na vsetkych...

Tie prve 2ks, ktore maju rodicia zatial slapu, klop, klop, klop. Takze u mna zatial poruchovost 33,33 %

_________________
3x DM525 HD Combo, 1x DM900, 1x DM920, openATV 6.3


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Květen 2017 - 21:53 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 03.Leden 2007 - 11:30
Příspěvky: 249
Místo/Bydliště: BN
Poděkoval: 2 krát
dnesna moja skusenost :

4ks Dreambox 525 , nahraty OenATV 6.0 nahraty setting
zo 4 uz 3 nefunguju .
Chyba:
1. box sa nastartoval fungoval cca 4 min na TA3 a box vyplo a ostala svietit len modra LED ,po restarte sa to iste opakovalo.
2. box fungoval cca 40 min a vypol sa a ostala svietit modra ledka.
3. box fungoval cca hodinu a dalej to uz poznate

cakam kedy klakne aj 4. box.

Celkovo som kupil 6ks, zvysne 2 sa bojim vytiahnut aj z krabice. Pravdepodobne zajtra nesiem vsetky na reklamacku.


Ma niekdo podobnu skusenost?


](*,) :cry: :-k :znonek:

_________________
****************************************************
DB500s, DB7000s, DB8000, vsetky DB origi. SS2 nonHD Cccam
****************************************************
Tatranky.rar - energie zbalena na cesty


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 34 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
cron
ellano.sk