e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 18.Únor 2019 - 4:46

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 326 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 517 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: IQON Force 1 - predstavenie.
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2014 - 21:37 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17065
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Tesne pred vianocami - to je cas na predstavenie noviniek, ktore maju pohnut mrtvym trhom satelitnej techniky.
V zaplave lacnych , na dve kliknutia nakonfigurovanych strojcekov sa sem tam objavi cosi, co ma cenu neprehliadnut a zastavit sa.
IQON Force - 1 - prijimac, ktorý doplna nie velku paletu linuxovych prijimacov s 1 GB sietovou kartou . Dovozcovia sa casto brania tym,ze LAN 100MB na satelitny prijimac musi stacit. Kto ale skusil pracovat so sietovymi aplikaciami v prijimaci s 1GB LAN vie, ze je to cosi ako "nebe a dudy" .
Taku sietovku musi ale podporovat aj procesor . S taktom procesora 400MHz toho vela na sieti clovek nenamuti . Preto je IQON vybaveny procesorom Broadcom BCM7356 (1.3GHz) a pre rychlu pracu doplneny aj o 1GB DDR flash . Miesto pre OS Enigma2 je 256MB - dostatocna pamat na samotny OS ako aj pluginy pisané v jazyku Python.
Citovat:
Operating System: Open Linux - Enigma2 (OE2)
SoCPU: Broadcom BCM7356 (1.3GHz)
Tuner: DVB-S/S2(8PSK/QPSK demod), TWIN (dvojtuner )
RAM: DDR3 / 1.0 Gbyte
Flash 256 MByte (NAND)
Video format: MPEG-2, MPEG-4 & H.264/AVC
Audio dekoder: Dolby Digital Plus, MPEG-4 (AAC-HE), MPEG-1, Layer 1,2 and 3
Video vystup -rozlisenie : 1080p, 1080i, 720p, 576p/i, 480p/i
Dolby Digital Plus Dolby True HD supported
Display: 12 znakovy Dot Matrix VFD
HDMI: Version 1.4
Smartcrad 1 , Cardslot
Common Interface 1 CI Slot
USB: 3 USB Port (1x Front & 2x Rear)
Ethernet: RJ-45, 10/100/1000 Mbps BASE-T
S/PDIF: Digital Audio and Dolby AC-3 Bit Stream Output
Napajanie: Adapter < 0.5W Max.
Rozmery 270 x 60 x 200 mm


Příloha:
force2-2.jpg


Příloha:
force2_back.jpg


Příloha:
iq1_3.JPG

Operacný systém pre tento stroj maju na svedomi chlapci z teamu OpenATV - takze je jasne, ze je stabilny a ma aktivnu podporu pre pridavanie novych funkcii .
Viac o prijimaci neskor - teda realne vlastnosti, skusenosti s upgrade a praca s prijimacom .
Dovozcom je firma Sapro , Trinec.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IQON Force 1 - predstavenie.
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2014 - 21:45 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 19.Srpen 2007 - 19:37
Příspěvky: 125
...jine soucasne prijimace neumi vyuzivat glan?....

_________________
skylink.tv
Peníze za email


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IQON Force 1 - predstavenie.
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2014 - 21:48 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9376
Poděkoval: 41 krát
Poděkováno: 137 krát
Mam poslednu dobu dojem, ze sa predajcovia-dovozcovia v cz/sk konecne zobudili, ked ludia objednavali siroku ponuku mipsel z nemecka a u nas bolo gulove, len dream potom dlho nic, prisiel xtrend a vu+. Ale ponuka inych mipsel strojov je tam siroka uz aspon 3 roky.... :D

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IQON Force 1 - predstavenie.
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2014 - 21:51 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17065
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Ale ano . Coolstream, novy Dreambox, najde sa aj VU+ s gigabit . Len sa tomu brania a odovodnuju to nepotrebnostou . A ked daju 1GB LAN tak cenu postavia na uroven, ktoru si bezny smrtelnik nemoze dovolit,akoby to bolo cosi extra luxusne.... Chapeme sa,ze ? Koniec roku 2014 a 1GB LAN ako luxus...

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IQON Force 1 - predstavenie.
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2014 - 22:31 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 745
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
rosssss napsal:
...jine soucasne prijimace neumi vyuzivat glan?....

myslím že nie je to celkom tak, revis myslel to že je tu v celku dosť satelitných prijímačov ktoré sú na to HW vybavené aby mohli dobre pracovať s 1GB Lan, ale ani ja neviem pochopiť že prečo vo veľa prípadoch ich výrobca vybavil iba 100MB Lan, zvlášť ked má prijímač prívlastok MULTIMEDIÁLNY a keď rozdiel na cene predstavuje možno iba 1€, tak ako revis poznamenal ta 1GB sieťovka je iná káva, zvlášť v záplave nespočetného množstva pluginov ktoré idú práve pod OS E2 8)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IQON Force 1 - predstavenie.
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2014 - 23:24 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 25.Únor 2007 - 16:58
Příspěvky: 758
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 31 krát
IQON Force 1 - Hard & Software Introduction

Obrázek

_________________
Obrázek Obrázek ObrázekObrázek

Vitamin HD5000 e2
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IQON Force 1 - predstavenie.
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2014 - 0:23 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3288
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 132 krát
No jo, ščúl ale človek nevie či má skôr omakať "HDBOX Enibox E2" alebo "IQON Force 1" alebo vlastnú ženu. :D
A potom že sviatky pokoja a kľudu, a človek nevie čo skôr. :D

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB 6XX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IQON Force 1 - predstavenie.
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2014 - 18:31 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9376
Poděkoval: 41 krát
Poděkováno: 137 krát
Kedze to nema loop, da sa to interne nejako ako u niektorych inych masinach, skusal niekto?

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IQON Force 1 - predstavenie.
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2014 - 20:05 
Funguje to, v nastaveni tunera su prislusne volby.

Len tak z dlhej chvile som si vyrobil z optimuss OS3+ pomocou PLI img pre IQON Force 1 stroj IQON Force 1+
Info v prilohe. :smoke:


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IQON Force 1 - predstavenie.
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2014 - 20:16 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9376
Poděkoval: 41 krát
Poděkováno: 137 krát
No tak este to bude aj pouzitelne.......dik Alf.... :)

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IQON Force 1 - predstavenie.
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2014 - 20:29 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5474
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 42 krát
Poděkováno: 121 krát
borci a načo je to dobré ?? :thankyou: ok vdaka revis už mi to je jasné . =D>

_________________
Všetko 4K


Naposledy upravil(a) efendy55 dne 02.Prosinec 2014 - 20:34, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IQON Force 1 - predstavenie.
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2014 - 20:32 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17065
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
ked mas len jeden LNB , umoznuje ti loop pozerat program z jedneho TP a nahravat druhy program z ineho TP s rovnakou polarizaciou .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IQON Force 1 - predstavenie.
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2014 - 20:34 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 19.Srpen 2007 - 19:37
Příspěvky: 125
konecne poradny chladic na cpu

_________________
skylink.tv
Peníze za email


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IQON Force 1 - predstavenie.
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2014 - 20:59 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 745
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
Steiner napsal:
No jo, ščúl ale človek nevie či má skôr omakať "HDBOX Enibox E2" alebo "IQON Force 1" alebo vlastnú ženu. :D
A potom že sviatky pokoja a kľudu, a človek nevie čo skôr. :D

asi mi ostane už len tá moja žena jaksyk doma nemám ani jeden :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IQON Force 1 - predstavenie.
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2014 - 22:38 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3288
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 132 krát
No vidíš, a ja mám sľúbené už aj od sapra a už aj od mojej ženy, čo teraz ? :ROFL:

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB 6XX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IQON Force 1 - predstavenie.
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2014 - 0:16 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 745
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
Steiner napsal:
No vidíš, a ja mám sľúbené už aj od sapra a už aj od mojej ženy, čo teraz ? :ROFL:

do trojky je dobré len nesmieš byť v strede :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IQON Force 1 - predstavenie.
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2014 - 14:43 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Prosinec 2007 - 18:38
Příspěvky: 131
satelitni prijimac: OPTICUM 9500 HD + 7100 CX
Myslíte si že není medzi iqon force 1 nejaká chybová séria ako pri Optimuss os2 plus ?

_________________
Iqon Force 1 (E2 OpenATV), Opticum 9500HD (fw. Edision) , AB Cryptobox 550HD (fw. Patch)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IQON Force 1 - predstavenie.
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2014 - 14:54 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 745
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
jozco313 napsal:
Myslíte si že není medzi iqon force 1 nejaká chybová séria ako pri Optimuss os2 plus ?

nerozumiem, prečo by mala byť chybová séria? a ako si na takú vec prišiel????


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IQON Force 1 - predstavenie.
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2014 - 15:15 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Prosinec 2007 - 18:38
Příspěvky: 131
satelitni prijimac: OPTICUM 9500 HD + 7100 CX
No lebo edision optimuss os a iqon force vyrábajú v jednej fabrike , prijímače sú takmer totožné. Hlavný problém s Edision bol zamŕzanie spôsobené hw chybou, preto sa pýtam lebo ma zaujíma či sa nevyskytuje takýto problém aj s týmto stb , je o ňom málo info od používateľovu , či už tu alebo na nemeckých fórach.

_________________
Iqon Force 1 (E2 OpenATV), Opticum 9500HD (fw. Edision) , AB Cryptobox 550HD (fw. Patch)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IQON Force 1 - predstavenie.
PříspěvekOdeslal: 03.Prosinec 2014 - 15:31 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 745
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
jozco313 napsal:
No lebo edision optimuss os a iqon force vyrábajú v jednej fabrike , prijímače sú takmer totožné. Hlavný problém s Edision bol zamŕzanie spôsobené hw chybou, preto sa pýtam lebo ma zaujíma či sa nevyskytuje takýto problém aj s týmto stb , je o ňom málo info od používateľovu , či už tu alebo na nemeckých fórach.

pokial viem tak HW chybu mal Edision o IQON force na žiadnom fóre nepísali, ak by mal mať nejaký prijímač HW chybu veď záruka je 2roky a firma sapro nie je včera vzniknutá firma.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 326 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 517 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk