e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 13.Prosinec 2018 - 0:55

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 18 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: oscam na HD BOX Enibox
PříspěvekOdeslal: 05.Říjen 2015 - 23:31 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 21.Únor 2008 - 0:02
Příspěvky: 668
satelitni prijimac: X403, 9600, 4060, X810, S300
Poděkováno: 1 krát
Zdravim, funguje Vam na tomto primaci korektne oscam, nakolko som tam skusal viacero verzii pre zdielanie ako klient karty d96 a stale mi tam hadze timeout a samozrejme potom aj seka. Na inych primacoch je to ok, aj linuxovych.Skusal som tam fw. OPEN ATV 5.1 a ultimate enigmu

_________________
GIGABLUE HD QUAD PLUS, Skytec Kleio -vždy najnovší fw. AB Ipbox 9900 - ET 9200 spomienky a este sa najde vždy nejaký STB na testovanie , prijem parabola Maximum E85 Fe Multifocus ( 4/5W,1W,5E,9E, 13E, 19,2E, 23,5E, 28,5E)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: oscam na HD BOX Enibox
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2015 - 0:14 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 741
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
ano oscam aj doscam funguje úplne v pohode, prikladám screen, ale na to aby sme mohli najprv niečo poradiť tak by sme potrebovali viac info t.j. configy a čo presne nefunguje alebo korektne nefunguje


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: oscam na HD BOX Enibox
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2015 - 7:30 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 21.Únor 2008 - 0:02
Příspěvky: 668
satelitni prijimac: X403, 9600, 4060, X810, S300
Poděkováno: 1 krát
ako bol tam oscam original stiahnuý pre Open ATV, bez uprav, iba zadaný reader na kartu 0d96 zdielanie, všetko išlo skoro 2 týždne ok, potom začalo vyhadzovať timeout, a sekal obraz. Tak som skusaš rôzen image oscamu, configy upraviť, skušal som iny fw, aj doscam, aj cccam a stále to vpydávalo, dokonca som skusal aj iny server a aj tam to robilo,na iných prímacoh to ide ok. nemoze byt niečo s LAN na prímači?, ale zas pripojenie na net na nom ide...


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
GIGABLUE HD QUAD PLUS, Skytec Kleio -vždy najnovší fw. AB Ipbox 9900 - ET 9200 spomienky a este sa najde vždy nejaký STB na testovanie , prijem parabola Maximum E85 Fe Multifocus ( 4/5W,1W,5E,9E, 13E, 19,2E, 23,5E, 28,5E)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: oscam na HD BOX Enibox
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2015 - 21:23 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 741
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
to je určite problém v konfiguračných súboroch, prikladám configy z plnefunkčného oscamu, z poslednej verzie stiahnutej priamo cez menu Eniboxu, oscam beži nA openATV, v configu som nechal iba najpoužívanejšiu kartu v našich končinách CAID 0D96, EMM su samozrejme povolené
samozrejme ostatné záležitosti ako reshare, filtrovanie a i. si treba upraviť podla seba


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: oscam na HD BOX Enibox
PříspěvekOdeslal: 07.Říjen 2015 - 8:54 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 30.Říjen 2007 - 8:54
Příspěvky: 285
satelitni prijimac: odoslane z PC
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 8 krát
u mna ide napr. doscam 0,25 , karta ice. takze tiez sa priklanam k tomu ze budu zle konfig-y


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: oscam na HD BOX Enibox
PříspěvekOdeslal: 09.Říjen 2015 - 15:40 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 21.Únor 2008 - 0:02
Příspěvky: 668
satelitni prijimac: X403, 9600, 4060, X810, S300
Poděkováno: 1 krát
Tak neni pravdepodobne nic zle v primaci, ale ale u poskytovatela internetu,alebo chybný router, nakoľko prímac mi doma bezi ako hodinky, a u kamosa blbne. Zaujimave že ale net im slape ok, žiadne výpadok, žiadne sekanie prehrávanie videa

_________________
GIGABLUE HD QUAD PLUS, Skytec Kleio -vždy najnovší fw. AB Ipbox 9900 - ET 9200 spomienky a este sa najde vždy nejaký STB na testovanie , prijem parabola Maximum E85 Fe Multifocus ( 4/5W,1W,5E,9E, 13E, 19,2E, 23,5E, 28,5E)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: oscam na HD BOX Enibox
PříspěvekOdeslal: 18.Listopad 2015 - 22:48 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Říjen 2007 - 8:46
Příspěvky: 575
Poděkováno: 4 krát
Aky konkretny Image a oscam,ktorý šlape OK používate ?
Ja som kamošovi naladoval nejaký starší OpenATV + doscam - všetko išlo OK. Po cca 3 mesiacoch nejde nič. Tak som preflešoval na openatv 5.1, stiahol oscam, potom doscam, aj cccam - karta 0d96 + lan server. Chvilu to išlo, potom pri rýchlejšom prepínaní nenabiehali niektoré kanály. Konfigy použité z funkčných oscamov, doscamov z iných prijímačov, aj čisté stiahnuté s oscamom.
Naládoval som tam nejakú starú zálohu, funkčnú z iného eniboxu - mgcamd z lanservera ok, avšak oscam niekedy ok, inokedy NOK.
Bud som stiahol nejaký polofunkčný build, alebo ???

_________________
GI Xpeed LX3,CST Trinity,Ariva102,STAB HH 120,T 90.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: oscam na HD BOX Enibox
PříspěvekOdeslal: 19.Listopad 2015 - 20:24 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 741
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
ja mám OpenATV5.1 oscam a ide to bezproblémovo, ani jeden reštart už takmer mesiac. :smoke:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: oscam na HD BOX Enibox
PříspěvekOdeslal: 20.Listopad 2015 - 8:07 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Říjen 2007 - 8:46
Příspěvky: 575
Poděkováno: 4 krát
Duce, môžeš napísať ktorý build (z ktorého dňa) máš Image ATV 5.1 ? A číslo oscamu ?
Poprípade nemáš čistý backup boxu ?

_________________
GI Xpeed LX3,CST Trinity,Ariva102,STAB HH 120,T 90.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: oscam na HD BOX Enibox
PříspěvekOdeslal: 20.Listopad 2015 - 20:56 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 741
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
prikladám screeny softcamu aj verzie img


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: oscam na HD BOX Enibox
PříspěvekOdeslal: 21.Listopad 2015 - 1:06 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Říjen 2007 - 8:46
Příspěvky: 575
Poděkováno: 4 krát
Vdaka.
Tak som tam naládoval čistú inštaláciu,dal doscam 0.25 a všetko šlapalo. Potom som to reštartoval, vytrhol z elektriky a znova to začalo blbnúť. Prijímač ecm odoberal, ale na obrazovke tma.
Nakoniec som cez webif oscamu ,v config dvb.api zmenil položku "reopenzap" = 1 . Teraz sa to tvári OK, ale nie som presvedčený či tam bola tá chyba -blbne to aj tak dalej.

_________________
GI Xpeed LX3,CST Trinity,Ariva102,STAB HH 120,T 90.


Naposledy upravil(a) Spencer dne 29.Listopad 2015 - 14:27, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: oscam na HD BOX Enibox
PříspěvekOdeslal: 27.Listopad 2015 - 16:49 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Listopad 2015 - 12:43
Příspěvky: 1
Duce napsal:
prikladám screeny softcamu aj verzie img

Zdravim funkcne configy by neboli? Mam podobne problemy. Dakujem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: oscam na HD BOX Enibox
PříspěvekOdeslal: 27.Listopad 2015 - 22:39 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 741
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
f0f0 napsal:
Duce napsal:
prikladám screeny softcamu aj verzie img

Zdravim funkcne configy by neboli? Mam podobne problemy. Dakujem

stále neviem aké máte problémy,chlapi keď si už kúpite linuxový prijímač tak troška aj čítajte, vám chýbajú fundamentálne užívateľské znalosti, alebo nech Vám prijímače nastaví predajca, ale presto všetko prikladám funkčne configuračné súbory ktoré som ako inak stiahol priamo cez menu prijímača len som odmazal u nás nepoužívané karty, v oscam server je nastavená čítačka na CAID 0D96 a tiež sú tam vzory ako treba zapísať servre na share, N-ko aj C-éčko neviem čo viac vám ešte pripraviť.
Zaujímave že tr..ať Vás nikto nemusel učiť, to ste o radu nikoho nežiadali :)


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: oscam na HD BOX Enibox
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2015 - 14:21 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Říjen 2007 - 8:46
Příspěvky: 575
Poděkováno: 4 krát
Duce, s linuxami sa tr.tkám cca 9 rokov, ale takto ako tento Enibox, so mnou nevyj..bal žiadny iný linux.
Ver, že mám čosi naštudované, odskúšané.

_________________
GI Xpeed LX3,CST Trinity,Ariva102,STAB HH 120,T 90.


Naposledy upravil(a) Spencer dne 29.Listopad 2015 - 18:00, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: oscam na HD BOX Enibox
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2015 - 17:59 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Říjen 2007 - 8:46
Příspěvky: 575
Poděkováno: 4 krát
Vyzerá to, že enibox je dobré "delo" (alebo v kombinácii s ATV ?) . Problémy, ktoré popisujem, majú ľudkovia aj v "Jak pročistit Enibox? (tovární nastavení)" a "nastavení doscam 0.24" . Je to presne vypadávanie dekódovania kodovaných programov 0d96 v cca 10 sek intervaloch. Je v podstate jedno či to ide z karty alebo vzdialeného servera (prijímač v obývačke). Robilo mi to s mgcamd,cccam,oscam,doscam. Vo výpise oscamu,doscamu bolo vidno ako enibox odoberá ecm zo servera - všetko OK. Dokonca v "blue paneli" ATV5.1 každých 10 sek bolo vidno zmenu cw0 a cw1 .
Inak box bol kúpený v Júli a doposiaľ išiel bezproblémovo, no kamoš sa v ňom vŕtal, až dovŕtal a doniesol mi ho domov.
Ďaľšie dva eniboxy v okolí idú OK.
Od predajcu som dostal zálohu s doscam-om a ono to šlape,uvidím ako dlho.

_________________
GI Xpeed LX3,CST Trinity,Ariva102,STAB HH 120,T 90.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: oscam na HD BOX Enibox
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2015 - 19:11 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 30.Říjen 2007 - 8:54
Příspěvky: 285
satelitni prijimac: odoslane z PC
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 8 krát
Ak ti to pomoze ja pouzivam doscam 0,23 a všetko ok.tak skus


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: oscam na HD BOX Enibox
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2015 - 19:22 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Říjen 2007 - 8:46
Příspěvky: 575
Poděkováno: 4 krát
tomko, nepomôže. Ja som to poriešil fullbackupom od ellana, zatiaľ šlape, ale nebolo by od veci zistiť, kde je problém.
Často chodia za mnou ľudkovia aby som im poradil nejaký dobrý prijímač, no Enibox už nikomu neodporučím.

_________________
GI Xpeed LX3,CST Trinity,Ariva102,STAB HH 120,T 90.


Naposledy upravil(a) Spencer dne 09.Leden 2016 - 17:38, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: oscam na HD BOX Enibox
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2015 - 20:27 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 741
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
Spencer napsal:
Vyzerá to, že enibox je dobré "delo" (alebo v kombinácii s ATV ?) . Problémy, ktoré popisujem, majú ľudkovia aj v "Jak pročistit Enibox? (tovární nastavení)" a "nastavení doscam 0.24" . Je to presne vypadávanie dekódovania kodovaných programov 0d96 v cca 10 sek intervaloch. Je v podstate jedno či to ide z karty alebo vzdialeného servera (prijímač v obývačke). Robilo mi to s mgcamd,cccam,oscam,doscam. Vo výpise oscamu,doscamu bolo vidno ako enibox odoberá ecm zo servera - všetko OK. Dokonca v "blue paneli" ATV5.1 každých 10 sek bolo vidno zmenu cw0 a cw1 .
Inak box bol kúpený v Júli a doposiaľ išiel bezproblémovo, no kamoš sa v ňom vŕtal, až dovŕtal a doniesol mi ho domov.
Ďaľšie dva eniboxy v okolí idú OK.
Od predajcu som dostal zálohu s doscam-om a ono to šlape,uvidím ako dlho.

doscam v0.24 nepoužívať, používaj oscam alebo doscam v0.25, doscam v 0.24 robil problémy aj iným linuxom hlavne na mips na verziách E 2.0, doscam v.024 funguje korektne iba pri tvrdom reštare alebo iba po prvom spustení po reštarte cez web rozhranie alebo opätovnom reštarte cez DO nefunguje korektne i keď sa tvári že ide OK ale ecm vyrátava pozadu, ja nemám problém s oscamom ani doscamom ale musí byť v0.25


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 18 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk