e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 11.Prosinec 2018 - 0:49

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: HD-BOX nenabootuje -vyriesene
PříspěvekOdeslal: 15.Březen 2015 - 23:35 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 17.Únor 2015 - 16:06
Příspěvky: 6
Ahoj,

mám problém s mým HD-BOX Eniboxem. Už od zakoupení jsem měl problémy, že příjímač hodně často zamrzal, nejdřív jenom při různém brouzdání po menu, pak začal i při přepínání programů a nakonec i sám od sebe při sledování programu. Bohužel se mi stalo, že mi zamrznul i při aktualizaci a od té doby jsem ho už nerozchodil - naběhne mi uvítací bootovací obrazovka s točivým kolečkem v levém horním rohu a nic se dál neděje - přístroj už nenabootuje.
Nevíte jaké mám možnosti v domácím prostředí - zda bych ho mohl nějakým způsobem rozchodit, nebo ho budu muset zaslat na reklamaci?

Předem moc díky za odpovědi.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HD-BOX nenabootuje
PříspěvekOdeslal: 16.Březen 2015 - 0:46 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2015 - 19:36
Příspěvky: 166
Místo/Bydliště: IRL
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 36 krát
xvandit napsal:
Ahoj,

mám problém s mým HD-BOX Eniboxem. Už od zakoupení jsem měl problémy, že příjímač hodně často zamrzal, nejdřív jenom při různém brouzdání po menu, pak začal i při přepínání programů a nakonec i sám od sebe při sledování programu. Bohužel se mi stalo, že mi zamrznul i při aktualizaci a od té doby jsem ho už nerozchodil - naběhne mi uvítací bootovací obrazovka s točivým kolečkem v levém horním rohu a nic se dál neděje - přístroj už nenabootuje.
Nevíte jaké mám možnosti v domácím prostředí - zda bych ho mohl nějakým způsobem rozchodit, nebo ho budu muset zaslat na reklamaci?

Předem moc díky za odpovědi.

Ahoj nejprve musis upresnit kde jsi jej zakoupil a co jsi tam mel preinstalovane a co jsi tam instaloval jako aktualizaci,, pak se muze dal radit tak to je rada strilena od pasu.

_________________
Obrázek
Skytec HD,HDBox HD, Xtrend HD, Optibox HD, Setting, Plugins sh4, Enigma2, Fortis-Feed, ZZPicon,
freeSat UPC Direct, Skylink, Sky.UK


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HD-BOX nenabootuje
PříspěvekOdeslal: 16.Březen 2015 - 8:40 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5272
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 103 krát
fleshni to na komplet znovu , iné ti asi nepomôže . [-X riziko pri aktualizácii online je vždy . preto je dobré si pred tým urobiť komplet zálohu a až potom aktualizovať . ak ti jedno image takto blblo v boxe tak skús teda iné . :ROFL:

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HD-BOX nenabootuje
PříspěvekOdeslal: 16.Březen 2015 - 9:20 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 17.Únor 2015 - 16:06
Příspěvky: 6
Kompletní zálohu jsem si na usb před vytvořil, ale nevím, jak bych ji do přístroje mohl dostat, když s ním nic nejde. Omlouvám se, ale jsem úplný laik - neporadili by jste mi co a jak?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HD-BOX nenabootuje
PříspěvekOdeslal: 16.Březen 2015 - 9:27 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9272
Poděkoval: 39 krát
Poděkováno: 134 krát
Pozri tu v o vlakne je nejaky navod a postupy, ci tam nenajdes co hladas. Inak by malo stacit zastrcit flashku a zapnut,pripadne nieco stlacit na boxe.

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HD-BOX nenabootuje
PříspěvekOdeslal: 16.Březen 2015 - 9:32 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 21.Únor 2008 - 0:02
Příspěvky: 668
satelitni prijimac: X403, 9600, 4060, X810, S300
Poděkováno: 1 krát
Zálohu tam nedávaj, nakoľko sa mi stalo, že mi ju box nedokázal nahrať a zamrzol ako si popisoval ty. Jednoducho si stiahnes image, najlepšie OPeNATV 4.3 rozbalis nahras na usb, to pichni do predného usb pri vypnutom boxom, zapni box ukaze ti na displeji ze naslo fw a to potvrdiš tlacidlom ok na boxe apockas cca 3-5 min a box sa sám restartuje a nabehne uvodne nastavenie

_________________
GIGABLUE HD QUAD PLUS, Skytec Kleio -vždy najnovší fw. AB Ipbox 9900 - ET 9200 spomienky a este sa najde vždy nejaký STB na testovanie , prijem parabola Maximum E85 Fe Multifocus ( 4/5W,1W,5E,9E, 13E, 19,2E, 23,5E, 28,5E)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HD-BOX nenabootuje
PříspěvekOdeslal: 16.Březen 2015 - 11:07 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5272
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 103 krát
presne tak zálohu ktorá ti takto blbla tam v nedávaj . openatv-4.3 by som tiež už nedával nakolko tam skončila podpora , ked už tak daj tam openatv-4.2 . :good: ale jak tak pozerám na stránku openatv-4.3. tak to ešte na nejakých boxoch funguje ,ale pre tento už asi nie . tak neviem ,neviem ......... #-o

http://images2.mynonpublic.com/openatv/ ... pen=enibox

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HD-BOX nenabootuje
PříspěvekOdeslal: 17.Březen 2015 - 22:07 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 07.Srpen 2006 - 19:54
Příspěvky: 105
efendy55 napsal:
presne tak zálohu ktorá ti takto blbla tam v nedávaj . openatv-4.3 by som tiež už nedával nakolko tam skončila podpora , ked už tak daj tam openatv-4.2 . :good: ale jak tak pozerám na stránku openatv-4.3. tak to ešte na nejakých boxoch funguje ,ale pre tento už asi nie . tak neviem ,neviem ......... #-o

http://images2.mynonpublic.com/openatv/ ... pen=enibox


Ahoj,jaký je rozdil mezi openatv-4.3 i openatv-4.2,jakou verzi lepši nainstalovat.děkuji


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: HD-BOX nenabootuje
PříspěvekOdeslal: 18.Březen 2015 - 10:44 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2009 - 12:34
Příspěvky: 360
satelitni prijimac: X-Trend ET 10000, 2x DVB-S2
Místo/Bydliště: Žilina
Verzia 4.3 bola verejna beta verzia, ktora mohla byt menej stabilna. Podpora vsak od ATV skoncila, nakolko sa bude pracovat rovno na verzii 5.0.
Verzia OpenATV 4.2 zostava stabilnou a podporovanou verziu az do oficialneho prechodu na ver. 5.0.
Aktualne by som na vsetkych boxoch radsej instaloval rozhodne verziu 4.2.
:poklona:

_________________
Xtrend ET-10000 + 2x DVB-S2 + intern. 2.5" HDD 650 GB TOSHIBA MK6465GS * Image: E2 OpenATV 6.2 * 60 cm parabola => Astra 19.2 FTA + Astra 23.5 & Skylink ICE 0D96 + Astra 28.2 FTA


Naposledy upravil(a) imayoi dne 18.Březen 2015 - 16:31, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HD-BOX nenabootuje
PříspěvekOdeslal: 18.Březen 2015 - 11:02 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Listopad 2007 - 19:15
Příspěvky: 1139
Poděkováno: 7 krát
...zalohy bych mu zrovna neradil, ale poradil bych mu cistou flash fw, pak postupne doinstalovat pluginy...

zaloha muze byt spatne vytvorena

_________________
...:::IP box 200S_AB Enigma 15.12.2008+TT ...28 + Gital, Optibox cx pvr ready extra+hdmi, Icecrypt s4000hd pvr, SatElita 2000HD, P 6010:::...IPBox55HD+AB_Enigma2 18.10.2011


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HD-BOX nenabootuje
PříspěvekOdeslal: 20.Květen 2015 - 17:14 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 17.Únor 2015 - 16:06
Příspěvky: 6
Tak jsem nakonec poslal přístroj k reklamaci, protože i po nahrání čistého softu se přístroj sekal a zamrzal.
Jak to tak bývá, technikovi šel přístroj v poho, tak jsem tak dlouho přes telefon zkoumali, až jsme zjistili, že HDbox zamrzal díky špatnému ovladači pro WiFi doungle. Po nahrání správného ovladače teď přístroj maká jako hodinky :)

Snad někomu tento příspěvek pomůže a já všem děkuji za snahu pomoci ;)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HD-BOX nenabootuje -vyriesene
PříspěvekOdeslal: 16.Prosinec 2016 - 7:58 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 16.Prosinec 2008 - 17:21
Příspěvky: 50
satelitni prijimac: Hdbox Enibox
Místo/Bydliště: Samorin
a jak si to stym ovladacom vyriesil lebo mam zrejme podobny problem, mam wifi dongle od AB a nahodne zamrzne pri nahravani suborov cez FTP a nahodne zamrzne v pobehovani v menu. Od zaciatku jak sa snazim rozchodit ten wifi dongle tak v elano mi tvrdia ze to je chipset 5370 ale mne ho v OpenATV najde ako RT2800 a zrejme tam je problem len neviem ako to naprvavit aby to davalo spravny chipset.

_________________
AB Ipbox 55HD, OSCam
Hdbox Enibox, OSCam
Multifocus E-85 (1W-13E-19.2E-23.5E,28.2E)


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 12 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
cron
ellano.sk