e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 18.Červen 2018 - 19:00

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2015 - 22:05 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 17.Únor 2015 - 16:06
Příspěvky: 6
Ahoj,

problém je ten, že když nastavím síť jako nezabezpečenou, tak se okamžitě bez problému do sítě receiver připojí a vše šlape tak jak má - jenže, když nastavím v routeru zabezpečenou síť (WEP, WEP2), receiver se už prostě nespojí ať zkouším co zkouším... Mám doma dvě sítě a ani do jedné to nejde.

WiFi doungle: Amiko WLN-880
WiFi router: Asus WL-520GU
Huawei


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2015 - 13:32 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9125
Poděkoval: 47 krát
Poděkováno: 121 krát
Opytaj sa predajcu/dovozcu vraj su ceskoslovenkse znacky najlepsie......jo a drivery. :D

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Únor 2015 - 15:43 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 17.Únor 2015 - 16:06
Příspěvky: 6
..jestli jsi narážel na USB WiFi doungle Amiko, tak ten prý dávají ke všem přístrojům a nemají s ním žádné problémy. Nevím, taky si myslím, že bude chyba v něm.. Řešil jsem to přímo s prodejcem, který mi přišlo, že ví hodně, ale ohledně tohoto problému mi prostě nedokázal poradit - prý si mám hrát s nastavením routeru :))
A jestli je někde chyba v ovladačích - netuším vůbec co a jak, Linux vůbec neznám, natož takovéhle mašinky :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Únor 2015 - 16:35 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9125
Poděkoval: 47 krát
Poděkováno: 121 krát
Podtstatne je ci to dodavaju k tomuto boxu , nie k inym 1500 boxom. No kedze nevedel poradit tak ti naozaj ostava len sa pohrat................alebo zistit aky cip tam je a podla toho instalovat driver ale kedze bez hesla to ide predpokladam, ze ten bude asi dobry.Overit si to ale mozes. Aktualizovat fw routra, tiez moze robit problem. Ale ja nie som predajca .......... co ti mal presne toto poradit.

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Únor 2015 - 16:56 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Listopad 2007 - 19:15
Příspěvky: 1141
Poděkováno: 7 krát
predpokladam, ze vis, ze mas v nastaveni v boxu u site zadat i heslo pro wifi

je vypnout box, pripojit dongle, zapnout, pockat, vypnout a zapnout, v nastaveni site zadat heslo zabezpeceni a vybrat i uroven zabezpeceni, docela blbe se vybiraji znaky, chyba muze byt tam

dalsi chyba muze byt ve spatne nastavenem hesle, to ze si nastavene heslo rozumi se vsim ostatnim co mas doma, neznamena, ze si bude rozumet i s dongle

dongle je kompatibilni, jinak by ti nesel bez zabezpeceni


xvandit napsal:
Ahoj,

problém je ten, že když nastavím síť jako nezabezpečenou, tak se okamžitě bez problému do sítě receiver připojí a vše šlape tak jak má - jenže, když nastavím v routeru zabezpečenou síť (WEP, WEP2), receiver se už prostě nespojí ať zkouším co zkouším... Mám doma dvě sítě a ani do jedné to nejde.

WiFi doungle: Amiko WLN-880
WiFi router: Asus WL-520GU
Huawei

_________________
...:::IP box 200S_AB Enigma 15.12.2008+TT ...28 + Gital, Optibox cx pvr ready extra+hdmi, Icecrypt s4000hd pvr, SatElita 2000HD, P 6010:::...IPBox55HD+AB_Enigma2 18.10.2011


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Únor 2015 - 11:55 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 17.Únor 2015 - 16:06
Příspěvky: 6
..jj to všechno vím co a jak nastavit ohledně wifi a připojení.
Na problém jsem již přišel, taky mě to mohlo napadnout dříve :)

Připojení jsem nastavil v routeru na WPA-PSK (kódóvání TKIP+AES) a funguje i s heslem.

Problém byl v typu kódování - měl jsem ho nastaven pouze na AES a v tom byl ten zakopaný pes.

Všem moc díky za pomoc.. :poklona:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2015 - 12:20 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 17.Březen 2015 - 21:02
Příspěvky: 4
Nastavím-li síť jako nezabezpečenou, tak se do sítě receiver připojí. Když nastavím v routeru zabezpečenou síť (WPA, WPA2) tak se nepřipojí. WPA-PSK (kódóvání TKIP+AES) také nepomáhá... (přijímač Solo2). Kdo poradí?


Naposledy upravil(a) m.cukr dne 22.Březen 2015 - 16:06, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2015 - 14:21 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17091
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 93 krát
ked nastavis ako zabezpecenu , musis predsa zadat pristupove heslo, ak sa chces pripojit.
tak ho zadaj. v com je problem ?

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2015 - 14:49 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 17.Březen 2015 - 21:02
Příspěvky: 4
Problém je v tom, že se do sítě nepřipojí. Heslo samozřejmě vyplněné mam. Šifrování WPA ani WPA2 s heslem prostě nejde.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2015 - 15:04 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Listopad 2007 - 19:15
Příspěvky: 1141
Poděkováno: 7 krát
jako vyse, zkousej


davidas napsal:
predpokladam, ze vis, ze mas v nastaveni v boxu u site zadat i heslo pro wifi

je vypnout box, pripojit dongle, zapnout, pockat, vypnout a zapnout, v nastaveni site zadat heslo zabezpeceni a vybrat i uroven zabezpeceni, docela blbe se vybiraji znaky, chyba muze byt tam

dalsi chyba muze byt ve spatne nastavenem hesle, to ze si nastavene heslo rozumi se vsim ostatnim co mas doma, neznamena, ze si bude rozumet i s dongle

dongle je kompatibilni, jinak by ti nesel bez zabezpeceni

_________________
...:::IP box 200S_AB Enigma 15.12.2008+TT ...28 + Gital, Optibox cx pvr ready extra+hdmi, Icecrypt s4000hd pvr, SatElita 2000HD, P 6010:::...IPBox55HD+AB_Enigma2 18.10.2011


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2015 - 15:21 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 17.Březen 2015 - 21:02
Příspěvky: 4
Tohle všechno jsem už samozřejmě zkoušel...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2015 - 15:41 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červenec 2009 - 14:48
Příspěvky: 3141
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 92 krát
Pak na wifi vypnout heslo a zapnout filtrovani mac adres.

_________________
ObrázekObrázekObrázekObrázek




Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Březen 2015 - 18:49 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 17.Březen 2015 - 21:02
Příspěvky: 4
Takže vyřešeno. Problém byl s nekompaktibilním wifi adaptérem D-Link DWL-122. Neumí prostě spolupracovat s WPA/WPA2 kódováním. Zakoupen v Okay Asus N13 (N300) a ten funguje...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Srpen 2015 - 7:43 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 03.Květen 2009 - 17:26
Příspěvky: 1304
Místo/Bydliště: Portlaoise
Poděkováno: 53 krát
Taky se pridavam s osobni zkusenosti. Wi-Fi dongel, chipset 5370, Golden Media. Wi-Fi funguje pouze v pripade, pokud je v boxu nastaveno WPA, a na routeru WPA/WPA2.

_________________
----------------------------------------
Raspberry Pi 3 Model B 64-bit
HD-BOX Enibox, openATV
VU+ ZERO, openATV
Prismcube Ruby, Black Hole
Showbox 5000HD, openATV
AB IPBox 91/55/99/9900HD

----------------------------------------


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Srpen 2015 - 9:42 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 26.Duben 2015 - 9:45
Příspěvky: 209
Poděkováno: 11 krát
@k.o.h.u.t môžem potvrdiť !


Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk