e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 20.Červen 2018 - 3:25

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 58 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 14.Únor 2015 - 17:11 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Červenec 2011 - 5:34
Příspěvky: 102
satelitni prijimac: SF-4008, FS-Enibox
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Zdravím, tak jak jsem psal o problematice správné verze software, ve které jede vše ok.. tak je asi nějaký problém, na jednom přijímači mi to jede a na druhém ne.
Už si nevím rady, zkoušel jsem vše možné a nemožné, ale očividně i při přehrátí FW se nic vlastně nestane, jen se přepíše software, ale veškeré problémové soubory tam asi zvostanou... nejen že se mi nějak začíná ukajovat vnitřní paměť...

Žádám vás proto o radu, jak pročistit box..
Zkoušel jsem tovární nastavení, nejen že nefunguje, ale i kdyby fungovalo, tak žádný význam nemá, pouze smaže jeden konfigurační soubor s nastavením enigmy, ale ostatní jako pluginy a asi dočasné soubory nic..

kdyby tak fungovalo pročištění jako z FS7119, kdy stačí smazat komplet adresář var a vše se tím pročistí... to je tu ale nepoužitelné, i kdyby nevadilo jej smazat, tak stejně ty soubory jsou ve všech možných složkách.

No a problém s oscamem, mě funguje, provedl jsem komplet zálohu na flashku a přenesl do jiného boxu.. a tam prostě nefuguje, jenže tam nejede ani jiný, ani doscam a další.. prostě nic.. (myslím tu problematiku po hibernaci)

víte někdo tedy jak udělat důkladný úklid aby byl box jako z fabriky? (případně eště lepší :-D )

díííky moc všem.

_________________
Octagon SF4008, HD Box FS9200, HD Box FS7110, HD Box FS7119, HD Box FS-Enibox, Edision Argus Mini IP, Opticum 9600TS


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Únor 2015 - 19:40 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9129
Poděkoval: 47 krát
Poděkováno: 121 krát
Xdekel ja myslim, ze pri flashovani je to bezpredmetne .....

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Únor 2015 - 20:04 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Červenec 2011 - 5:34
Příspěvky: 102
satelitni prijimac: SF-4008, FS-Enibox
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
No já se obávám, že není... Protože i po flashnutí je obsažené místo větší, než při zakoupení...

_________________
Octagon SF4008, HD Box FS9200, HD Box FS7110, HD Box FS7119, HD Box FS-Enibox, Edision Argus Mini IP, Opticum 9600TS


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Únor 2015 - 20:08 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Červen 2011 - 19:44
Příspěvky: 1009
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 42 krát
xdedek napsal:
No já se obávám, že není... Protože i po flashnutí je obsažené místo větší, než při zakoupení...

Tak ak Ti OpenATV funguje, tak si z pluginov odinštaluj všetky sprostosti čo tam máš. A nechaj si tam len to, čo naozaj potrebuješ.

_________________
VU+ Zero 4K,Formuler F1,Xminisolo3,EVO Nova IP


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Únor 2015 - 20:21 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9129
Poděkoval: 47 krát
Poděkováno: 121 krát
No co tam davas cisty img alebo svoju zalohu ? Ono to nikdy nebude stale rovnake...

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Únor 2015 - 22:51 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Červenec 2011 - 5:34
Příspěvky: 102
satelitni prijimac: SF-4008, FS-Enibox
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
No.. Na jednom boxu, co mám se mi podařilo to rozchodit dle jak jsem psal.. Mám tam i pár věcí navíc, ale vše ok.
Na druhém boxu jsem postup opakoval, ale nedaří se... provedl jsem i zálohu z prvního boxu... Ale nic.. Prostě to nefunguje...
Zkusil jsem i zaručený openPLI... Ale bohužel... Ten s doscamem taky nefakčí... Když restartuju, nebo dám pohotovostní režim.. Tak vše ok, ale po hibernaci se to neuvěřitelně seká a nedá se na to dívat..
Takže tvrdíte mi, že když flashnu přijímač obvyklým způsobem z USB po startu, tak vše je skutečně přemazáno?

_________________
Octagon SF4008, HD Box FS9200, HD Box FS7110, HD Box FS7119, HD Box FS-Enibox, Edision Argus Mini IP, Opticum 9600TS


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Únor 2015 - 20:43 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 736
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
xdedek napsal:
No.. Na jednom boxu, co mám se mi podařilo to rozchodit dle jak jsem psal.. Mám tam i pár věcí navíc, ale vše ok.
Na druhém boxu jsem postup opakoval, ale nedaří se... provedl jsem i zálohu z prvního boxu... Ale nic.. Prostě to nefunguje...
Zkusil jsem i zaručený openPLI... Ale bohužel... Ten s doscamem taky nefakčí... Když restartuju, nebo dám pohotovostní režim.. Tak vše ok, ale po hibernaci se to neuvěřitelně seká a nedá se na to dívat..
Takže tvrdíte mi, že když flashnu přijímač obvyklým způsobem z USB po startu, tak vše je skutečně přemazáno?

po flashi cez usb sa všetko premaže, čo sa týka doscamu treba použiť novú verziu v 0.24, alebo oscam alebo cccam 2.3.0


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Únor 2015 - 21:20 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Červenec 2011 - 5:34
Příspěvky: 102
satelitni prijimac: SF-4008, FS-Enibox
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
no jakože ale jedno stále nechápu... já mám na svém učitou verzi OpenATV a na něm oscam 10002 a šlape to... občas se stane při používání pluginu archiv cz/sk nebo dalších, že se to trocu zaseká, ale většinou vše ok. aj hibernace.. prostě ok. no a když provedu zálohu na flashku a přenesu to, tak na druhým to zaboha nejde...

jinak pravdaže doscam tam mám teď v0.23, ale jaktože to přenesení nefaká...

no a dělal jem to i jináč.. původně jsem nainstaloval vše ručně na stejnou verzi... ale ani to nechodilo...

jako mám už podezření na vadný přijímač... nebo.... dělá to skutečně při tom flashování formátování paměti? nebo to jen přepisuje... co když je chyba v tom.. možná by bylo potřeba tu flash přepsat komplet celou "nulama"... nebo co já vím..

už su totálně bezradnej..

_________________
Octagon SF4008, HD Box FS9200, HD Box FS7110, HD Box FS7119, HD Box FS-Enibox, Edision Argus Mini IP, Opticum 9600TS


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Únor 2015 - 9:26 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9129
Poděkoval: 47 krát
Poděkováno: 121 krát
Skus trocha podrobnejsie rozpisat co nechodi, mozno na nieco prideme spolocne.....

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Únor 2015 - 11:04 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 11.Květen 2011 - 9:41
Příspěvky: 350
satelitni prijimac: Zero/ET7000/DM7080HD/DM900 4K
Poděkoval: 45 krát
Poděkováno: 53 krát
Na nuly a nějaké formátování se vykašli. Vůbec to není potřeba. Máš zálohu a ta se kompletně zapíše. Od začátku do konce. Konec bude v paměti označen, že je to konec, co je dál za zbytky Ti může být jedno. Číst se tam nic nebude, místo je označeno jako volné. Až se tam bude něco instalovat, zbytky se taky budou přepisovat.
Měl bys udělat jedno, flashni ten funkční box tou udělanou vlastní zálohou, jestli pojede, nemáš co řešit a ten, co blbne, reklamuj. Pokud bude mít i ten dobrý box problém s vlastní zálohou, nemáš ji korektní.
Pokud ale jak píšeš ten vadný box měl ten samý syndrom i po čistém flashi, není co řešit, je vadný a reklamuj ho.

_________________
Zero, DM7080HD, DM920


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Únor 2015 - 17:28 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Červenec 2011 - 5:34
Příspěvky: 102
satelitni prijimac: SF-4008, FS-Enibox
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Takže vemu to teda od začátku:
Někdy v prosinci se mi do ruky dostal tento box, teda trocha sem bádal, ale podařilo se mi na něm vše rozchodit... ...ale objevil se problém, jakmile byl probuzen z "Hlubokého vypnutí". Po nastartování se začne obraz každch cca 3 - 5 sekund zasekávat... Hledal sem odpověď, ale dopátral jsem se akorát odpovědi, že toto je známá věc oscamu řeší se to a nic s tím zatím neudělám...
Tož tak postupoval jsem tak, že jsem to nehal být a řekl uživateli, že ať to zatím vypíná jen do pohotovostího režimu...

Potom jsem si pořídil aj já tento box... no a mezitím někdo radil, abych tam použil doscam, tak jsem to zkusil.. ..no už ani nevím jak to pak jelo, nebo ne.. ale vím, že sem se rozhodl zkuit image Capitol od Sapro...
Ten se mi podařilo rozchodit dobře.. jen bohužel byl zas slabší na multimedia a vzhled, tak jsem se opět rozhodl vrátit k OpenATV.
Nainstaloval jsem, hodil tam oscam... no a... k mýmu úžasu vše šlapalo, tak jak má... tak sem eště tejden počkal a pak sem napsal aj pro ostatní návod s ověřenou funkční verzí.
Bohužel ale zklamání pro mě přišlo v době, kdy jsem stejnej postup pokusil aplikovat u rodičů... Nainstaloval jsem vše stejně... ale bohužel, po probuzení se sekal.. no a už sem pak zkoušel vše možný a nemožný... a aj sem zkusil přenést moji zálohu, ale ani ta nefungovala..

tak teď sem opět zkusil, nejnovší image, doinstalování posledního oscamu..... a opět to samé... po probuzení sekačka..
když provedu restart, tak vše šlape... pohotovostní vypnutí taky šlape.

můj box si zatím nechcu taky rozdrbat.. tak se do teho moc nehrnu aj ho přeinstalovávat...

_________________
Octagon SF4008, HD Box FS9200, HD Box FS7110, HD Box FS7119, HD Box FS-Enibox, Edision Argus Mini IP, Opticum 9600TS


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Únor 2015 - 20:15 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 11.Květen 2011 - 9:41
Příspěvky: 350
satelitni prijimac: Zero/ET7000/DM7080HD/DM900 4K
Poděkoval: 45 krát
Poděkováno: 53 krát
Zkus toto. Přejmenuj ten soubor tak, aby se jmenoval jak ten tvůj a dej mu atributy 755. Provozoval jsem ho rok na DM a pak ET7000, teď už měsíc ne, ale zítra ho ještě zkusím. Zatím bez záruky, zítra napíšu víc.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Zero, DM7080HD, DM920


Naposledy upravil(a) vlastvs499 dne 16.Únor 2015 - 22:10, celkem upraveno 2 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Únor 2015 - 20:28 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Červenec 2011 - 5:34
Příspěvky: 102
satelitni prijimac: SF-4008, FS-Enibox
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Omlouvám se, ale nejsem si stopro jist, kde je binárka umístěna... Něco jsem našel... Ale...
osobne doporučujem po flashi nainštalovať cez usb softcam feed z tohoto odkazu download/file.php?id=73963 , potom si cez Do stiahny potrbnýemulator trebárs oscam, keď ho chceš vymeniť, myslím tým binárku, tak njprv zastav oscam, potom odmaž starú binárku, novú binárku premenuj podľa tej starej, nakopíruj, potom zmeň atribút na 755 a reštartni
, doscam som tu už viackrát spomínal, že verzia V0.23 má chybu treba ju vymeniť za novú Doscam V24 b, ja som ju ešte neskúšal ale tá by mala byť ok, na mojom eniboxe mi beží čistý oscam, pozerá dcéra a ešte som na nom na skúšku spravil reshare server, už 4 týžden bez najmenších problémov a reštartu, latencia z ice je pod 100ms, taktovanie karty som nechal defaultné, u doscamu nie je potrebné nič nastavovať, vloží sa karta a hotovo

_________________
Octagon SF4008, HD Box FS9200, HD Box FS7110, HD Box FS7119, HD Box FS-Enibox, Edision Argus Mini IP, Opticum 9600TS


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Únor 2015 - 20:30 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9129
Poděkoval: 47 krát
Poděkováno: 121 krát
Aky config pouzivas na oscam? Ides na API alebo nejkay client napr. mgcamd?
Binarka v ATV je v usr/bin

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Únor 2015 - 21:16 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Červenec 2011 - 5:34
Příspěvky: 102
satelitni prijimac: SF-4008, FS-Enibox
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Tak ten oscam se bohužel vůbec nespustí.
Jinak ano, přímo z oscamu na API, esli temu dobře rozumím.. prostě DVBAPI...

Jako možná tam prostě mám nějakou chybu v konfiguraci.. ale říkám si, že když mi to na jednom jede v pohodě a na druhým ne.. tak si říkám, že přece nemůže bejt chyba na mé straně...

ale zároveň netvrdím že by nemohla bejt chyba na mě... respektive rád bych našel chybu aj u sebe, každá chyba člověka posune dál..

_________________
Octagon SF4008, HD Box FS9200, HD Box FS7110, HD Box FS7119, HD Box FS-Enibox, Edision Argus Mini IP, Opticum 9600TS


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Únor 2015 - 21:19 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Červenec 2011 - 5:34
Příspěvky: 102
satelitni prijimac: SF-4008, FS-Enibox
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Jinak napadlo mě eště dodat.. když se stane to co sem popisoval, že se začne zasekávat... tak v oscamu není poznat nějaká chyba.. odezva ze serveru stabilních 128ms průměrně tak jako obvykle, jen občas se stane, že první je nad 5000ms, ale pak všechny běží včas, ale to dekódování se zasekne..
někdy když sem to tak trochu trápil víc, tak dokonce se to zaseklo tak, že byla černá obrazovka.. menu a přepínání kanálů šlo.. ale černá obrazovka.. a to dokonce i u nekódovaných kanálů.

_________________
Octagon SF4008, HD Box FS9200, HD Box FS7110, HD Box FS7119, HD Box FS-Enibox, Edision Argus Mini IP, Opticum 9600TS


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Únor 2015 - 21:45 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9129
Poděkoval: 47 krát
Poděkováno: 121 krát
Jaj no pri sharingu je viac moznosti chyby......

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Únor 2015 - 22:11 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 11.Květen 2011 - 9:41
Příspěvky: 350
satelitni prijimac: Zero/ET7000/DM7080HD/DM900 4K
Poděkoval: 45 krát
Poděkováno: 53 krát
Ještě jsem Ti tam změnil tu binárku, zkus, právě jsem odzkoušel, jede ok.

_________________
Zero, DM7080HD, DM920


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Únor 2015 - 22:38 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Červenec 2011 - 5:34
Příspěvky: 102
satelitni prijimac: SF-4008, FS-Enibox
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Tak tento jede, ale opět se to chová stejně... po probuzení se velmi rychle rozjede obraz, pak za cca 4 vteřiny se zasekne asi tak na 3 vteřiny.. a pak zas a zas znova...

přikládám log... ale myslím, že k ničemu nebude.. je stejný jako na mým funkčním

Kód:
2015/02/16 22:28:14 0 s creating pidfile /tmp/.oscam/oscam.pid with pid 461 
2015/02/16 22:28:15 0 s signal handling initialized
2015/02/16 22:28:15 0 s newcamd_server [newcamd] creating thread for device 192.168.1.xxx
2015/02/16 22:28:15 0 s loadbalancer: can't read from file /tmp/.oscam/stat
2015/02/16 22:28:15 0 s waiting for local card init
2015/02/16 22:28:15 508560 p proxy 192.168.1.xxx:yyyy newcamd525 (fd=0)
2015/02/16 22:28:15 508560 p newcamd_server [newcamd] proxy initialized, server 192.168.1.xxx:yyyy
2015/02/16 22:28:15 76E00468 h webif: decompressed 64482 bytes back into 179904 bytes
2015/02/16 22:28:15 76E00468 h HTTP Server running. ip=0.0.0.0 port=xxxx
2015/02/16 22:28:15 0 s init for all local cards done
2015/02/16 22:28:15 0 s anti cascading disabled
2015/02/16 22:28:15 50A258 c plain dvbapi-client granted (anonymous, au=off)
2015/02/16 22:28:15 50A258 c [DVBAPI] Detected /dev/dvb/adapter0/demux0 Api: 0, userconfig boxtype: 0
2015/02/16 22:28:15 50A258 c [DVBAPI] Receiver sends PMT command 3 for channel 1326
2015/02/16 22:28:15 50A258 c [ADD PID 0] CAID: 0624 ECM_PID: 1484 PROVID: 000000
2015/02/16 22:28:15 50A258 c [ADD PID 1] CAID: 0D96 ECM_PID: 148E PROVID: 000000
2015/02/16 22:28:15 50A258 c [ADD PID 2] CAID: 0666 ECM_PID: 14DE PROVID: 000000
2015/02/16 22:28:15 50A258 c Found 3 ECMpids and 6 STREAMpids in PMT
2015/02/16 22:28:15 50A258 c [DVBAPI] Receiver wants to demux srvid 1326 on adapter 0000 camask 0001 index 0000
2015/02/16 22:28:15 50A258 c New program number: 1326 (0624:1326 unknown) [pmt_list_management 3]
2015/02/16 22:28:15 50A258 c [DVBAPI] Demuxer #0 trying to descramble PID #1 CAID 0D96 PROVID 000000 ECMPID 148E ANY CHID VPID 1394
2015/02/16 22:28:15 508560 p 192.168.1.xxx: resolved ip=192.168.1.xxx
2015/02/16 22:28:15 508560 p newcamd_server [newcamd] connecting to 192.168.1.xxx:yyyy
2015/02/16 22:28:16 508560 p Newcamd Server: 192.168.1.xxx:yyyy - UserID: 21
2015/02/16 22:28:16 508560 p CAID: 0D96 - UA: 0000000000000000 - Provider # 1
2015/02/16 22:28:16 508560 p Provider ID: 000004 - SA: 00000000
2015/02/16 22:28:16 50A258 c anonymous (0D96&000004/0000/1326/80:76EB2BAD3A33CE28C887F6BFBBAE93F2): found (185 ms) by newcamd_server
2015/02/16 22:28:17 50A258 c anonymous (0D96&000004/0000/1326/80:42A668821D26393BC912C74435C666FD): found (203 ms) by newcamd_server
2015/02/16 22:28:27 50A258 c anonymous (0D96&000004/0000/1326/80:A68575F7F4F0C1CB14C19BBC8AC5F276): found (261 ms) by newcamd_server
2015/02/16 22:28:37 50A258 c anonymous (0D96&000004/0000/1326/80:3698035BC707B2E3D444C13168857148): found (166 ms) by newcamd_server
2015/02/16 22:28:47 50A258 c anonymous (0D96&000004/0000/1326/80:87F93B52F5D07C47242951F46AC45661): found (167 ms) by newcamd_server


jinak dodám snad, že už sem zkoušel odhledně dvbapi nastavovat už hodně věcí.. jak např delay, boxtype a co já vím eště.. bohužel, nic nemělo jakýkoliv sebemenší vliv...
jo.. jediná položka.. PMT, tu když sem dal jakoukoliv jinou než 0 tak to nejelo vůbec...

_________________
Octagon SF4008, HD Box FS9200, HD Box FS7110, HD Box FS7119, HD Box FS-Enibox, Edision Argus Mini IP, Opticum 9600TS


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Únor 2015 - 12:43 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 09.Květen 2013 - 10:10
Příspěvky: 74
Poděkováno: 2 krát
pro xdedek
Tak problém se asi našel ...
V nastavení bylo rozlišení 1080p / 60Hz a pak přijímač v kombinaci s TV dělá něco jako stroboskop , přepočítává obraz a vzníká cukání .
Každopádně to po změna na 1080P/50 Hz , nebo 1080i kde je default 50hz to je OK .

S tím továrkem je to asi pravda , jedno továrko vypadá že neudělalo komplet reset , ale po druhám továrku už to bylo OK , je to asi bug .


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 58 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk