e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 25.Září 2018 - 13:26

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 82 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 13.Květen 2015 - 20:30 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 29.Srpen 2008 - 21:34
Příspěvky: 388
tak konecne jsem se dostal do oscamu v Octagonu, na E2 boxu (Server) mam protokol Cccam 2.3.0, pomuze mi nekdo s nastavenim Cccam v Octagonu?

_________________
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Květen 2015 - 9:05 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 30.Říjen 2007 - 8:54
Příspěvky: 270
satelitni prijimac: odoslane z PC
Poděkoval: 10 krát
Poděkováno: 8 krát
a preco si v sekcii enibox?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Květen 2015 - 9:12 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 29.Srpen 2008 - 21:34
Příspěvky: 388
Nějakl jsem tady zakotvil, kam mám jít? Prosím nasměrovat do správného vlákna, chci nastavit Oscam v Octagonu 1008...

_________________
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Květen 2015 - 13:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 30.Říjen 2007 - 8:54
Příspěvky: 270
satelitni prijimac: odoslane z PC
Poděkoval: 10 krát
Poděkováno: 8 krát
napr. viewtopic.php?f=27&t=58151&hilit=Octagonu+1008


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Květen 2015 - 14:21 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 29.Srpen 2008 - 21:34
Příspěvky: 388
tomko,

v tom vláknu jsem byl, tam řeší Enigmu na Octagonu, já chci zachovat Octagon image a potrebuju Octagona nastavit jako clienta v Cccam

_________________
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Květen 2015 - 14:37 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2013 - 16:48
Příspěvky: 24
Poděkoval: 1 krát
Klienta s cccam získáš pomocí pluginu XcamClient, který lze stáhnout třeba na http://technet.euweb.cz/xcam.html.

Osobně to tak používám na Skytecu BlackBox, což je podobný přijímač jako Octagon 1008.

_________________
HD-BOX Enibox, Skytec BlackBox HD, Ariva 250 Combo


Naposledy upravil(a) milos1975 dne 14.Květen 2015 - 23:44, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Květen 2015 - 17:53 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 29.Srpen 2008 - 21:34
Příspěvky: 388
Já v Octagonu clienta mám ale potrebuju poradit s nastavením

_________________
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2015 - 0:00 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2013 - 16:48
Příspěvky: 24
Poděkoval: 1 krát
V nainstalovaný pluginech máš tedy XcamClient a XcamConfigure. Najedeš na XcamConfigure, zmáčkneš zelené tlačítko (Start), na otázku „Přejete si zapnout plugin“ dáš ANO a objeví se ti tam seznam serverů. Na prvním řádku (na serveru s číslem 0) zmáčkneš OK a objeví se ti obrazovka s nastavením. Vyplníš údaje dle tvého serveru a 2x zmáčkneš EXIT. Červeným tlačítkem nastavíš typ spouštění na „Automaticky“. Pak najedeš na XcamClient, červeným tlačítkem nastavíš typ spouštění na „Automaticky“, zeleným tlačítkem ho spustíš a je to :)

_________________
HD-BOX Enibox, Skytec BlackBox HD, Ariva 250 Combo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2015 - 7:45 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 29.Srpen 2008 - 21:34
Příspěvky: 388
Ok, tuhle cestu už jsem taky zkoušel, pak mi někdo poradil abych všechny pluginy vymazal a nainstaloval Cccam reader.

Dle tvého návodu:

Nastavení (menu Cccam)
Server (Opticum):
IP adresa: XX
Port: 16001 (v Cccam je pevně daný nedá se měnit)
Lokální box: nedá se nic nastavit
Vzdalený box: zde zadám vytvořit nový, IP-adresu Octagonu a port 8888,
vytvořím uživatele YY, heslo ZZ.
exit

Nastavení Octagon Xcamconfig:
Server: XX (IP-Opticum)
Port: 16001
Uživatel: YY
Heslo: ZZ

Při zadaní připojit mi to hlásí no connected

Kde je chyba?

_________________
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2015 - 13:00 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2013 - 16:48
Příspěvky: 24
Poděkoval: 1 krát
Tipoval bych to na nesprávné nastavení cccam serveru na Opticumu, nebo na špatné nastavení sítě. Máš možnost vyzkoušet připojit se s tím Octagonem na nějaký jiný cccam či newcamd server, aby se vyloučila možnost chyby na straně klienta?

_________________
HD-BOX Enibox, Skytec BlackBox HD, Ariva 250 Combo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2015 - 13:23 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 29.Srpen 2008 - 21:34
Příspěvky: 388
Nastavení IP adres na obou boxech mám přez DHCP, adresy se ale nemění, co to pozoruju tak jsou asi tři týdny stejný. Nebo mám zadat adresy statické?

Možnost připojit Octagon na jiný cccam server bohužel nemám, to bych se někam musel asi připojit přez Inet...

Plugin cccam reader jsem před instalací do Octagonu upravil na PC, v cccam.server jsem napsal IP adresu Opticum, číslo portu 16001 (nic jiného nebylo možno zvolit), uživatel a heslo (které jsem predtim vytvořil manuálně na Opticum). V menu v Opticum cccam mi to ale stále ukazuje aktivní klienti=0

_________________
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2015 - 14:25 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2013 - 16:48
Příspěvky: 24
Poděkoval: 1 krát
Statické IP adresy zadávat nemusíš. Šlo spíš o to, jestli je v pořádku síťová komunikace mezi oběma boxy. Připojíš se s PC bez problémů k oběma boxům přes FTP?

S pluginem CccamReader nemám zkušenost, používám plugin XcamClinent. Ten ccccam server jsi nastavoval přes FTP (úpravou konfiguračních souborů) nebo přes webové rozhraní? Je vidět v cccam logu nějaká snaha klienta o připojení?

_________________
HD-BOX Enibox, Skytec BlackBox HD, Ariva 250 Combo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2015 - 14:50 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 29.Srpen 2008 - 21:34
Příspěvky: 388
K oboum boxům se připojuji přez Webif. Na Octagon zadám číslo portu 8888 a dostanu se do menu oscam, kde je rovněž seznam clientů (také cccam), tam najdu hodnoty které jsem napsal manuálně než jsem plugin manuálně instaloval přez USB klíč.

Na Opticum (image Openatv 5.0) jsem instaloval oscam, cccam 2.3.0, start a čtečka se stala univerzální a moje ICE karta v ní funguje. V tomhle menu žluté tlačítko (cccam info) a tady můžu zadat: lokální box (jsem názoru že je to Opticum), tady nemůžu zadat nic. Pak je tam vzdálený box, to si myslím že je Octagon a sem jsem zadal IP Octagonu, port 8888, vytvořil jsem uživatele a heslo. Jestli je to dobře nevím. Pod clientama mi to nic neukáže.

Když jdu do cccam na Opticum prez webif tak mi to ukáže všechny hodnoty ale nic nejde přepsat nebo přidat.

_________________
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2015 - 16:49 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2013 - 16:48
Příspěvky: 24
Poděkoval: 1 krát
Pokud v tom Octagonu nemáš žádnou kartu a používáš ho pouze jako klienta, tak je zbytečné tam mít nainstalovaný oscam. Odinstaluj ho, nainstaluj plugin XcamClient a nakonfiguruj ho (viz. dřívější komunikace).

Proč máš na Opticumu oscam i cccam?

_________________
HD-BOX Enibox, Skytec BlackBox HD, Ariva 250 Combo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2015 - 17:05 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 29.Srpen 2008 - 21:34
Příspěvky: 388
To mě někdo poradil.... OK udělám to podle tvého návodu

_________________
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2015 - 17:23 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 29.Srpen 2008 - 21:34
Příspěvky: 388
milos1975 napsal:
Pokud v tom Octagonu nemáš žádnou kartu a používáš ho pouze jako klienta, tak je zbytečné tam mít nainstalovaný oscam. Odinstaluj ho, nainstaluj plugin XcamClient a nakonfiguruj ho (viz. dřívější komunikace).

Proč máš na Opticumu oscam i cccam?



Slot: 0
Client: cccam
Server URL: IP Opticum
Port: 16001
EMM: Enabled?
CAID: 0xd96?
Mask: 0?
Socket: 1?

Je to dobře nastaveno?

_________________
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2015 - 17:45 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 29.Srpen 2008 - 21:34
Příspěvky: 388
A nic...
Příloha:
image.jpg


Kde najdu cardclient conf file?


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2015 - 18:11 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2013 - 16:48
Příspěvky: 24
Poděkoval: 1 krát
EMM změň na Disabled, do CAID, MASK a SOCKET dej nulu. Jinak CAID 0XD96 neexistuje, pokud se má jednat o Skylink ICE kartu, tak CAID je 0D96.

Neblokuje ti nějaký firewall v routeru port 16001?

Soubor cardclient.conf najdeš ve složce var\etc\protect.

_________________
HD-BOX Enibox, Skytec BlackBox HD, Ariva 250 Combo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2015 - 18:18 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 29.Srpen 2008 - 21:34
Příspěvky: 388
Změnil jsem to.

Přez webif se na port 16001 v Opticum dostanu, v Octagonu na port 16001 ale ne...

Jak se dostanu na ten cardclient v Octagonu? IP Octagon a port......?

_________________
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Květen 2015 - 18:40 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2013 - 16:48
Příspěvky: 24
Poděkoval: 1 krát
V Octagonu na portu 16001 nic neběží, proto se ti přes webové rozhraní nic nezobrazí, to je v pořádku.

Dle všeho to vypadá na chybné nastavení oscamu na Opticumu. Pošli mi přes SZ tvůj email a já ti zkusím poslat vzorové nastavení oscamu.

_________________
HD-BOX Enibox, Skytec BlackBox HD, Ariva 250 Combo


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 82 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: pasena a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk