e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Červen 2018 - 10:20

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 82 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 5 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2015 - 21:23 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Červenec 2011 - 5:34
Příspěvky: 102
satelitni prijimac: SF-4008, FS-Enibox
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Dlouho jsem zkoumal, kerý soft bude nejlepší, esli OpenATV, nebo Capitol enigma2 (based PLI) http://forum.satdigitalne.cz/viewtopic.php?f=441&t=13896

No, Capitol enigma2 se mi oveřil jako plně funkční, ale mě se víc líbí vzhled pro některé až moc "vymalovaný" od OpenATV. Ale není to vše, co mi na něm vyhovuje. Jedná se hlavně o multimedia.

-- Trochu povídání:
Vzhledem k tomu, že sice mám LED TV Samsung s LAN konektorem, ale už je přecijen starší a né každý MKV perfektně po síti zvládne. Dřívějším důvodem bylo také to, že jsem si chtěl přehrávat filmy přes (audio) zesilovač, no a telka nemá výstup (krom optického). Takže jsem si pořídil Multimediální centrum, no ale to nějak nestojí za moc a taky proč mět dvě krabičky, když by stačila na oboje jen jedna.

Nejprve při používání FS 7119 HD jsem narazil na problém, že mu nic neříká zachování poměru stran, kdyby moje telka uměla přidat pruhy, tak bych to přežil, ale ... kdyby, kdyby...

Pak jsem zkusil Androjdí satelit od Fortisu, perfektní to krabička, ale nějak sme si nepotikali, hlavně teda moja... Ta z teho byla na větvi...

Tak jsem nakonec přesedlal na Enibox a teho právě jsem...

-- Test různých verzí:
Box jsem rozbalil někdy před vánoci, pár dní mi zabralo, než se mi ho podařilo nějak rozchodit ( myslím tím emu), ale pak se vše zadařilo. http://forum.satdigitalne.cz/viewtopic.php?f=442&t=13907
Jenže mělo to svý mouchy.. a to bylo hlavně občasný sekání emulace, vypadávání obrazu a nefunkční oscam po hlubokém spánku.
No zkoušel jsem i nainstalovat aktualizace, ale nic nepomáhalo.. dokonce jedna verze byla snad eště horší, nakonej sem tak nějak rezignoval a nechal to tak..

Potom jsem po Novým roce nahodil Capitol enigma2... no musím uznat spokojenost, stabilita, jenže...
Pro většinu lidí by byl jistě vyhovující, ale vzhledem k tomu, že já su rejpal a vše bych chtěl mět lepší a multifunkčnější, tak mi to nedalo spát.. no a přecijen eště jednou jsem se rozhodl dát šanci OpenATV.

-- A teď už konkrétní verze:
Nainstaloval jsem z toho dne nejaktuálnější firmware a doufal, že by mohlo být líp. No a taky bylo...

Jednalo se přesně o verzi: openatv-4.2-enibox-20150129_usb

Po flashnutí firmware a nastavení základních parametrů jsem přenesl přes dreamboxEDIT seznam kanálů a pak dle mýho již napsanýho návodu EMU pluginy "rozchodil" záložku softcam a nainstaloval enigma2-plugin-softcams-oscam-atv_1.2_10002_mips32el.ipk

Oscam jsem celej nastavoval přes webif, tak akorát prvně jsem musel najít, jakej je defaultní port, tak ten je: 83, vše jsem ponastavoval a pak vše fungovalo, tak jsem si řekl, že radši asi dlouho nebudu nic na něm aktualizovat a zároveň si udělám zálohy pluginu a sw.

Takže pokud někdo bude používat tento box jako klienta přes oscam na SK*LINK, tak můžu doporučit tento sw...

-- No a ještě něco k těm multimédiím:
Zkoušel jsem už i na předchozím boxu nainstalovat nějakej DLNA klient, ale bylo to hrozný a ani moc to nefungovalo. Tak jsem přešel k jiné variantě...

Ale nejdříve něco k mojí "vybavenosti". Mám NAS, ale je to takováta levnější varianta ale Home made "a la co doma zbylo"... :-D
Jedná se o notebook ASUS EEEPC 1000H s nainstalovaným Nas4Free no a mám jej připojen přes LAN po domácí síti...

No a co se Eniboxu týče, tak v OpenATV mi v nastavení a správci mount pointu vydí jak službu CIFS, tak NFS, zatím ale teda využívám CIFS a jsem s tím spokojen.
Nastavil jsem to přes AutoFS, protože server nemejvám vždy spuštěn...

Pak se daj přehrávat filmy Buď přes tlačítlo "MEDIA" na dálkáču, no a nebo si můžete stáhnout plugin Media Center, kerej je možná o trochu přehlednější, ale asi síla zvyku.

-- Závěr:

Myslím, že ani nemá cenu se rozepisovat, protože výše vše popsáno a každej si udělá názor, ale tak tedy.
Myslím, že je rozhodně dobrý a odladěný soft Capitol enigma2 (based PLI), ale pokud chcete raději ten moderní vzhled a jednoduší přehrání multimedií, tak raději doporučuji výše popsanou verzi "origo" firmware od OpenATV.

Ještě by to chtělo jistě pár věcí vylepšit.. jako je třeba aktuálnější pluginy, např na YouTube a další, nebo archivy našich (myslím tím i slovenských) televizí (PS. hlavně TV JOJ - súdna sieň :-D ), no a taky podpora audio kodeků, protože například blueray rip hudebního koncertu to nějak nezvládlo a bylo by to vše perfektní. Ale za ty prachy nemůžeme chtít zázrak.. i když doufám, že časem na to příjde... když se podívám zpětně, kam se dostal od začátku třeba dnes už stařičký FS9200, nebo i mladší bráška FS7119...

Tak snad to klukům (vývojářům) dlouho vydrží a budou vydávat nové a dobré verze... držím palce.

_________________
Octagon SF4008, HD Box FS9200, HD Box FS7110, HD Box FS7119, HD Box FS-Enibox, Edision Argus Mini IP, Opticum 9600TS


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Únor 2015 - 16:47 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2013 - 16:48
Příspěvky: 24
Poděkoval: 1 krát
Mám krátce tento přijímač a také mám problémy s Oscamem. Mohl bych poprosit o zaslání konfigurčních souborů? Děkuji.

_________________
HD-BOX Enibox, Skytec BlackBox HD, Ariva 250 Combo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Únor 2015 - 20:29 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 736
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
milos1975 napsal:
Mám krátce tento přijímač a také mám problémy s Oscamem. Mohl bych poprosit o zaslání konfigurčních souborů? Děkuji.

mohol by si bližšie špecifikovať tvoje problémy s oscamom?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Únor 2015 - 20:50 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2013 - 16:48
Příspěvky: 24
Poděkoval: 1 krát
Duce napsal:
milos1975 napsal:
Mám krátce tento přijímač a také mám problémy s Oscamem. Mohl bych poprosit o zaslání konfigurčních souborů? Děkuji.

mohol by si bližšie špecifikovať tvoje problémy s oscamom?

Nedaří se mi OSCAM správně nakonfigurovat, aby fungoval jako newcamd klient přes internet. Už s tím laboruji několik hodin a místo programů mám jen tmu. Jaký by měl být správný obsah konfiguračních souborů oscam.conf, oscam.server a oscam.user?

Zkusil jsem použít MGCAMG, programy fungují, ale pokud přijímač vypnu do hlubokého vypnutí, tak po zapnutí programy nefungují a pomůže jedině restart přístroje. Po vypnutí jen do pohotovostního vypnutí vše funguje normálně. Tento problém řešilo v diskusích několik lidí, ale bez úspěchu. U oscamu by k tomu snad docházet nemělo.

_________________
HD-BOX Enibox, Skytec BlackBox HD, Ariva 250 Combo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Únor 2015 - 21:57 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 736
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
v prvom rade treba správne zapísať server do súboru oscam.server
[reader]
label = newcamd od kamarata-to je len tvoje pomenovanie
protocol = newcamd
device = newcamd.kamarat-com.net,port servra
key = 0102030405060708091011121314
user = meno
password = heslo
caid = 0D96
group = 2(skupina ktorá môže byť definovaná 1-64)
cccreshare = 1
audisabled = 1

potom treba mať správne zapísaného aj klienta, respektíve správne zadané skupiny servrov- group ktoré je oprávnený klient používať, v súbore oscam.user

ak má tvoj newcamd server priradenú napr. skupinu - group 2, tak aj u usera by mala byť zapísaná daná skupina

čiže tvoj dvb API client v súbore oscam.user by mal vyzerať trebárs takto, predpokladám že skupina 1 je cardserver na tvojom boxe a 2 je tvoj server čo máš zo share

[account]
user = dvbapi
group = 1,2
au = 1

ale radšejby som videl tvoje konfiguračné súbory čo tam máš zapísané, samozrejme dyndnsky a loginy tam nepíš.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Únor 2015 - 23:36 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2013 - 16:48
Příspěvky: 24
Poděkoval: 1 krát
Duce napsal:
v prvom rade treba správne zapísať server do súboru oscam.server
[reader]
label = newcamd od kamarata-to je len tvoje pomenovanie
protocol = newcamd
device = newcamd.kamarat-com.net,port servra
key = 0102030405060708091011121314
user = meno
password = heslo
caid = 0D96
group = 2(skupina ktorá môže byť definovaná 1-64)
cccreshare = 1
audisabled = 1

potom treba mať správne zapísaného aj klienta, respektíve správne zadané skupiny servrov- group ktoré je oprávnený klient používať, v súbore oscam.user

ak má tvoj newcamd server priradenú napr. skupinu - group 2, tak aj u usera by mala byť zapísaná daná skupina

čiže tvoj dvb API client v súbore oscam.user by mal vyzerať trebárs takto, predpokladám že skupina 1 je cardserver na tvojom boxe a 2 je tvoj server čo máš zo share

[account]
user = dvbapi
group = 1,2
au = 1

ale radšejby som videl tvoje konfiguračné súbory čo tam máš zapísané, samozrejme dyndnsky a loginy tam nepíš.

Zde jsou moje konfigurační soubory:

Soubor oscam.conf:

[Global]
logfile = stdout
disablelog = 0
disableuserfile = 0
usrfileflag = 0
ClientTimeout = 5000
fallbacktimeout = 2500
clientmaxidle = 120
cachedelay = 120
bindwait = 120
netprio = 0
clientdyndns = 0
resolvedelay = 30
unlockparental = 0
nice = 10
serialreadertimeout = 1500
maxlogsize = 10
waitforcards = 1
preferlocalcards = 0
saveinithistory = 1
readerrestartseconds = 5
resolvegethostbyname = 0


[cccam]
port = 40000
reshare = 0
version = 2.3.0

[dvbapi]
enabled = 1
au = 1
boxtype = enibox
user = dvbapiau

[webif]
httpport = 8888
httphelplang = en
httpuser = root
httppwd = oscam
httprefresh = 10
httppollrefresh = 10
httpallowed = 127.0.0.1,0.0.0.0-192.168.255.255
httphideidleclients = 0
httpreadonly = 0
httpsavefullcfg = 0


Soubor oscam.dvbapi:

P: 0D96


Soubor oscam.server:

[reader]
label = Skylink_NET
protocol = newcamd
key = 0102030405060708091011121314
device = doména.com,7022
user = jméno
password = heslo
group = 1
audisabled = 1
ident = 0D96:000004


Soubor oscam.user:

[account]
user = dvbapiau
group = 1
au = 1

Ještě raději uvádím, že ve čtečce nemám žádnou kartu.

_________________
HD-BOX Enibox, Skytec BlackBox HD, Ariva 250 Combo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Únor 2015 - 9:45 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 736
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
kde si prišiel k tomu že v [dvbapi] v parametri boxtype má byť enibox?
ak by si stiahol sofcam cez menu prijímača, dopísal do neho akurát ten tvoj server tak by Ti to išlo, neviem z akého dôvodu si to upravoval, nevadí, len by ma zajímala tá vec s tým boxtype že má byť enibox, veď vo webovom rozhraní nie je vôbec taká možnosť, to si upravoval Ty alebo Ti to tak predal takto predkonfigurovaný prijímač predajca?

mal by si to mať takto:

[dvbapi]
enabled = 1
au = 1
user = dvbapiau
boxtype = dreambox


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Únor 2015 - 12:19 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2013 - 16:48
Příspěvky: 24
Poděkoval: 1 krát
Procházel jsem různá diskusní fóra a našel jsem několik „vzorových“ konfiguračních souborů, které jsem převzal. Když to stále nefungovalo, tak jsem se různě upravoval, až jsem se do to asi zcela zamotal :(

Dle tvé rady jsem tedy OSCAM odinstaloval, vše vymazal, znovu stáhl plugin OSCAM a nainstaloval. Do souboru oscam.server přidal využívaný newcamd server a ostatní soubory neměnil. OSCAM jsem spustil, stal se aktivní, ale programy opět nešly. Zkoumal jsem tedy log a všiml si, že v žádostech se objevuje PROVID 000000, ale v nastavení jsem měl 0000004. Vymazal jsem tedy v souboru oscam.server řádek ident = 0D96:000004 (toto jsem obdržel od provozovatele vzdáleného serveru) a místo něj tam dal řádek s caid = 0D96. Po této změně už vše funguje :)

Nicméně pokud satelit vypnu do hlubokého vypnutí, tak po zapnutí opět programy nejdou, přestože OSCAM normálně naběhne a přijímá dekódovací klíče. Pomůže až restartování přístroje. Problém tedy asi nebude v OSCAMU, ale někde jinde. Při vypnutí jen do pohotovostního vypnutí a následném zapnutí programy fungují. Vypozoroval jsem ale, že pokud to ale udělám rychle, tak OSCAM naběhne, ale nedekóduje. Po přepnutí na jiný kanál se to ale spraví.

_________________
HD-BOX Enibox, Skytec BlackBox HD, Ariva 250 Combo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Únor 2015 - 13:52 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 29.Srpen 2008 - 21:34
Příspěvky: 388
Proč to vypínat do hlubokého vypnutí?

_________________
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Únor 2015 - 14:01 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2013 - 16:48
Příspěvky: 24
Poděkoval: 1 krát
Aby v noci tolik nesvítil a taky aby tolik "nežral" :)

_________________
HD-BOX Enibox, Skytec BlackBox HD, Ariva 250 Combo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Březen 2015 - 13:15 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Červenec 2011 - 5:34
Příspěvky: 102
satelitni prijimac: SF-4008, FS-Enibox
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
nejsi sám co má problémy po vypnutí do hlubokého spánku.. ale mám problém jen na jednom ze dvou eniboxů...

použil jsi verze dle mýho návodu?
zajímalo by mě, esli to dělá ty moje verze aj někomu jinýmu....

_________________
Octagon SF4008, HD Box FS9200, HD Box FS7110, HD Box FS7119, HD Box FS-Enibox, Edision Argus Mini IP, Opticum 9600TS


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Březen 2015 - 11:47 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2013 - 16:48
Příspěvky: 24
Poděkoval: 1 krát
Zkoušel jsem tvoji verzi OpenATV ze dne 29.1.2015 i různé novější verze OpenATV řady 4.2 i 4.3, problém po zapnutí z hlubokého spánku byl u všech verzí stejný. Záhadné ale je, že se problém nikdy neobjevil při startu přijímače po úplném odpojení napájení.

_________________
HD-BOX Enibox, Skytec BlackBox HD, Ariva 250 Combo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Březen 2015 - 12:08 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Listopad 2007 - 19:15
Příspěvky: 1141
Poděkováno: 7 krát
zahadne to byt nemuze

pri hlubokem spanku se nemusi patricne procesy spravne ukoncit a po probuzeni se nemusi opetovne spravne spustit, nebo se nespusti vubec

uplne vypnuti od site-odpojeni od napajeni mas tvrdy restart, po nem musi jet vse uplne pohotove a bez problemu


milos1975 napsal:
Zkoušel jsem tvoji verzi OpenATV ze dne 29.1.2015 i různé novější verze OpenATV řady 4.2 i 4.3, problém po zapnutí z hlubokého spánku byl u všech verzí stejný. Záhadné ale je, že se problém nikdy neobjevil při startu přijímače po úplném odpojení napájení.

_________________
...:::IP box 200S_AB Enigma 15.12.2008+TT ...28 + Gital, Optibox cx pvr ready extra+hdmi, Icecrypt s4000hd pvr, SatElita 2000HD, P 6010:::...IPBox55HD+AB_Enigma2 18.10.2011


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Březen 2015 - 12:13 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17091
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 93 krát
tam je problem s dvbapi. po zapnuti z hlbokeho spanku sa neproji na dvbapi . ale je to skor chyba oscamu .
cccam 2.30 z roku 2009 to zvladne a vtedy o OE2 nemal nik ani potuchy,ze sa bude pouzivat .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Březen 2015 - 12:42 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Listopad 2007 - 19:15
Příspěvky: 1141
Poděkováno: 7 krát
tady pise, ze zkousel ruzne emulatory viewtopic.php?f=302&t=61886&start=20

xdedek napsal:
verze si přesně nepamatuju, ale zkoušel jsem jich více...
oscamy nějaký, poslední funkční 10002, ten mi na E2 funguje, jak už jsem tisíckrát říkal...
pak sem zkoušel doscam 0,23 aj 0,24 pak hypercam, a další spousty.. všše se chová stejně..


ja jsem u et8000 s openatv zkusil hluboky spanek (jinak to nepouzivam) a po probuzeni jsem nespozoroval zadny problem, cca 30min provozu

_________________
...:::IP box 200S_AB Enigma 15.12.2008+TT ...28 + Gital, Optibox cx pvr ready extra+hdmi, Icecrypt s4000hd pvr, SatElita 2000HD, P 6010:::...IPBox55HD+AB_Enigma2 18.10.2011


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Březen 2015 - 11:17 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2013 - 16:48
Příspěvky: 24
Poděkoval: 1 krát
Tak jsem zkusil CCCAM 2.3.0 a problém se nevyřešil :( Po zapnutí z hlubokého vypnutí je opět černá obrazovka, přestože CCCAM normálně běží. Chová se to stejně jako s OSCAM či MGCAMD. Problém tedy asi bude v něčem jiném.

_________________
HD-BOX Enibox, Skytec BlackBox HD, Ariva 250 Combo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Březen 2015 - 15:50 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17091
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 93 krát
uprav si startovaci script tak, aby emulator nastartoval ako posledny.
obycajen robi problem casovy server a dlha odozva z neho - kym nacita datum a cas. nie z kazdej IP sa pripoji v potrebnom casovom limite.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Březen 2015 - 10:39 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2013 - 16:48
Příspěvky: 24
Poděkoval: 1 krát
Nevím jak se upravuje startovací script, ale tudy asi cesta nevede. Zkusil jsem totiž Oscam (při druhém pokusu i CCcam) ručně zastavit a následně dal hluboké vypnutí. Po zapnutí přístroje jsem počkal několik minut a ručně spustil Oscam (CCcam). CAM byl aktivní, klíče přicházely, ale obrazovka byla při obou pokusech černá, tedy kromě FTA programů. Pomohl opět až restart přístroje (restart CAMu ani restart jen uživatelského rozhraní černou obrazovku neodstranil).

Nějaké další nápady?

_________________
HD-BOX Enibox, Skytec BlackBox HD, Ariva 250 Combo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Březen 2015 - 13:19 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 30.Říjen 2007 - 8:54
Příspěvky: 262
satelitni prijimac: odoslane z PC
Poděkoval: 10 krát
Poděkováno: 8 krát
boxtype mas duchbox, dreambox...?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Březen 2015 - 13:29 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2013 - 16:48
Příspěvky: 24
Poděkoval: 1 krát
V oscam.conf mám boxtype = dreambox

_________________
HD-BOX Enibox, Skytec BlackBox HD, Ariva 250 Combo


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 82 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 5 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk