e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 20.Říjen 2017 - 23:37

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 18 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: rca
PříspěvekOdeslal: 01.Březen 2015 - 23:28 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Prosinec 2014 - 17:08
Příspěvky: 4
prosim o radu..asi som aj ja blba..kupili sme tento sat. primac,kedze dany primac nema scart, tak ku starsim tv sa pripaja pomocou rca kabla..z jednej strany jag 3,5 a z druhej klasika zlta biela cervena..lenze ked to pozapajam tak je len sama tma..nechapem to...chcela som sa teda opytat ci to treba tiez niekde nastavovat video vystup niekde v menu..nakolko nova tv zatial nehrozi cez hdmi nieto bubakov..dakujem please


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: rca
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2015 - 8:35 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 30.Říjen 2007 - 8:54
Příspěvky: 224
satelitni prijimac: odoslane z PC
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 6 krát
tusim ked vypnes zo zasuvky a zapnes tak aspon na chvilu vidis obrazovku? myslim tym ze vidis zobrazenie napr. ATV openpli? teda verziu? ak ano, kabel je v pohode. ja som chvilku pouzival tento sposob a mozem povedat ze pre kabel o ktorom som si myslel ze je ok, ok nebol. ak mas prijimac od vyrobcu zadefinovany tak samozrejme moze byt nadefinovany na povedzme 1080i a obraz nemusis vidiet. vtedy by som doporucoval ist k tv co podporuje hdmi a prepnut si to v menu na nizsiu rozlisenost. tlacitko na dialkovom tam nie je


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: rca
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2015 - 0:30 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Prosinec 2014 - 17:08
Příspěvky: 4
skusala som to a nic..ani len na chvilocku mi nic neukazalo..proste ten kabel rca je na prd...skusala som aj to mensie rozlisenie...ale tato masinka ako keby len hdmi brala do uvahy..no nic sa neda robit musime setrit a kupit nejaky led tv..ale aj tak dakujem za radu tomko..cuss


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: rca
PříspěvekOdeslal: 08.Březen 2015 - 7:43 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 12.Září 2006 - 19:16
Příspěvky: 11
Na kabli od starej videokamery Sony (pouzity na Eniboxe) bolo video tusim na cervenom cinch-i.
m.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: rca
PříspěvekOdeslal: 08.Březen 2015 - 7:59 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Listopad 2007 - 19:15
Příspěvky: 1152
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 9 krát
spravne nastavit vystup v sat prijimaci a jak pises, ze nevis jestli mas jeste nastavit v tv, tak tam je treba prepnout na patricny vstup

miaa napsal:
prosim o radu..asi som aj ja blba..kupili sme tento sat. primac,kedze dany primac nema scart, tak ku starsim tv sa pripaja pomocou rca kabla..z jednej strany jag 3,5 a z druhej klasika zlta biela cervena..lenze ked to pozapajam tak je len sama tma..nechapem to...chcela som sa teda opytat ci to treba tiez niekde nastavovat video vystup niekde v menu..nakolko nova tv zatial nehrozi cez hdmi nieto bubakov..dakujem please

_________________
...:::IP box 200S_AB Enigma 15.12.2008+TT ...28 + Gital, Optibox cx pvr ready extra+hdmi, Icecrypt s4000hd pvr, SatElita 2000HD, P 6010:::...IPBox55HD+AB_Enigma2 18.10.2011


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: rca
PříspěvekOdeslal: 08.Březen 2015 - 9:44 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 01.Listopad 2009 - 23:38
Příspěvky: 292
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 11 krát
prepnut tv do režimu scart nie -ale ext vstup cinch / popripade dokupiť redukciu cinch /scart asi 2 eura a potom klasicky cez scart vstup :smoke:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: rca
PříspěvekOdeslal: 09.Březen 2015 - 11:14 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 2338
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 276 krát
jak už ti psali jiní


ujasnit si co je vstup a výstup !!

to je na TV navolit patříčný VSTUP asi AV 3 nebo 2 nebo FRONT

prostě níkoliv ten co jsi používala na SCART !


také by jsi mohla prozradit co máš za ten nový rec.? , a zda ten kabel JACK 3.5 / RCA
je k němu originál ??? jsou různé délky toho "JAG" :book:


jinak standart značení (RCA= CINCH) je žlutý video , a audio L/R rudý a bílý


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: rca
PříspěvekOdeslal: 09.Březen 2015 - 11:22 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 25.Listopad 2007 - 19:15
Příspěvky: 1152
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 9 krát
predpoklad je ze ten kabel s jack-cinch je orig, co je pribalen u boxu

_________________
...:::IP box 200S_AB Enigma 15.12.2008+TT ...28 + Gital, Optibox cx pvr ready extra+hdmi, Icecrypt s4000hd pvr, SatElita 2000HD, P 6010:::...IPBox55HD+AB_Enigma2 18.10.2011


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: rca
PříspěvekOdeslal: 11.Březen 2015 - 0:59 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Prosinec 2014 - 17:08
Příspěvky: 4
jere gere..

dakujem za rady..ale tie su mi naozaj na prd..

ja som vyskusala naozaj vsetky mozne vstupy av1, av2, ext, dokonca aj vga co je prepojenie s pc uz aj toto som skusila co som bola taka zufalaa..rca kabel neni sucastou tohto primaca hd box enibox. .aspon ja som ho teda nemala v krabici..takze som ho kupovala zvlast..dokonca ani predavac nevedel, ze co to vlastne chcem ked som chcela rca cinch..pravdu povediac ani ja som pred tym o tomto kabli nikdy nepocula..sama som teda sla za pult a vybrala si ten kabel...ked mi to neslo prepojit tv so sat. primacom..myslela som si ze ci ten kabel rca je nejaky poruseny, poskodeny..kupila som potom este jeden a samozrejme ani ten nic..teraz mam doma 2 rca kable, ktore su mi na h...mne sa najviac pozdavala rada, ktoru mi daval tomko, ze treba skusit znizit rozlisenie primaca...ale ani to mi nepomohlo...
Mňa by velmi potesilo, keby mi niekto- nejaka dobra dusa skusila to vyskusat a prepojit Tv so satelitnym primacom s tym rca kablom...a by mi len potvrdili moje slova, ze to jednoducho nefunguje cez tento kabel...ale len cez hdmi...sorry ze som tu tak otravovala....a tu prvu vetu som nemyslela vazne...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: rca
PříspěvekOdeslal: 11.Březen 2015 - 1:05 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 01.Listopad 2009 - 23:38
Příspěvky: 292
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 11 krát
Příloha:
rca.jpg
odfoť kabel aj box a hod to sem rano sa ti na to pozriem :smoke:


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: rca
PříspěvekOdeslal: 11.Březen 2015 - 11:24 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 2338
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 276 krát
no nevím k čemu ti bude foto (na netu jich máš hafól) ale se pochlub ...

ten kabel Jack 3,5/ na 3xCINCH se dělá i v provedení MALE a delší ,

problém dle mne jak jsem již psal bude v délce toho "JAG"

:poklona:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: rca
PříspěvekOdeslal: 17.Březen 2015 - 1:25 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Prosinec 2014 - 17:08
Příspěvky: 4
tatino..

nemam teraz momentalne kameru..som pokazila...

ale presne takto nejak vyzera ten rca kabel ako na obrazku len je dlhsi asi tak 1 meter..

hlustvisihak..

nechapem co ma s tym spolocna dlzka ..kratka mi pojde a dlha nie...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: rca
PříspěvekOdeslal: 17.Březen 2015 - 6:17 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1495
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 107 krát
Dones to do obchodu kde ste to koupili a nech si to nastavit. Pokud to nebude funkční tak reklamuj.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: rca
PříspěvekOdeslal: 17.Březen 2015 - 7:02 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4517
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 81 krát
miaa napsal:
tatino..

nemam teraz momentalne kameru..som pokazila...

ale presne takto nejak vyzera ten rca kabel ako na obrazku len je dlhsi asi tak 1 meter..

hlustvisihak..

nechapem co ma s tym spolocna dlzka ..kratka mi pojde a dlha nie...

On nemal ani tak na mysli dĺžku kábla, ale ten 3,5' Jack, ktorý strkáš do stb sa vyrába v dvoch prevedeniach, t.j. z rozdielnymi dĺžkami! Príkladom je napr. Amiko mini HD, kde takýto "dlhší" Jack sa používa jak pre AV výstup zo stb, ale aj namiesto RS232 rozhrania pre upgrade FW!
Pozri napr. sem:
viewtopic.php?f=14&t=60817
Čiže defacto, ak nepoužiješ origo AV kabel, tak ten náhradný ti je na nič, pretože má asi o cca 2 mm kratšiu celkovú dĺžku kontaktných plôch a tým pádom nesedia kontakty v zdierke pre jack konektor v stb!!!
V obchode hľadaj "dlhší" 3,5' Jack, na dĺžke samotného káblu medzi cinch a jack konektormi nezáleží! Prípadne skús sa popýtať v obchode zo sat, pc, či foto technikou! :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD Plus+2x 500GB HDD
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Parabola-85E
Parabola 120+motor DG380S Speedy
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: rca
PříspěvekOdeslal: 17.Březen 2015 - 8:09 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 11.Květen 2011 - 9:41
Příspěvky: 312
satelitni prijimac: Zero/ET7000/DM7080HD/DM900 4K
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 51 krát
Jako jediná schůdná cesta pro Tebe se mi jeví rada od 11chloe, pokud jsi to nekupovala na netu.
Např. u Optiboxu Gekko byl tento výstup černobílý, byl to jenom jakýsi monitor pro nastavení pro případ, že se nedostaneš na HDMI, protože není nastaveno v menu. Kvalita obrazu mizerná. Prostě jen na to, aby ses dostala do menu a správně sis nastavila výstup na HDMI, určitě se s tímto výstupem nepočítá na nějaké trvalé sledování.
Rozhodně jdi za tím, kdo Ti to prodal.
U tohoto přijímače kabel součástí balení není, nech to na prodejci.
Pokud jsi to kupovala přes net, napiš mu, ať to vyzkouší a napíše, s jakým kabelem to jede, jinak že to vracíš, protože je Ti to k ničemu.
Jestli to pak pojede tak mizerně jako na Gekku, tak to jako důvod k vrácení určitě lze použít.

_________________
Zero, DM7080HD, DM900 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: rca
PříspěvekOdeslal: 17.Březen 2015 - 15:39 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1495
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 107 krát
Pokud je součástí balení kabel tak postup je následovný. Znova to načisto flešnout a enigma po prvním nastartování očekává nastavení AV. Je to udělané tak že z těch možností postupně přepíná mezi výstupy, takže by měl v případě funkčnosti naskočit po nějaké době obraz.
Druhou možností ,pokud to nechceš flešnout a je nastaveno hdmi, tak poprosit někoho kdo ti řekne pořadí máčknutí jednotlivých tlačítek na ovladači a tím to naslepo přepneš na ten kabel.
Poradí ti ten kdo ten box vlastní.
Reklamace je na řadě pokud to nefunguje vůbec a zase by se tady mohl najít někdo kdo ti to otestuje.
Jestli neni kabel součást balení tak bych to reklamoval hned.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: rca
PříspěvekOdeslal: 02.Duben 2015 - 19:21 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Červen 2007 - 18:55
Příspěvky: 16
Místo/Bydliště: NR
Enibox je dobrý box ale toto pripojenie asi výrobca(aj dovozca) podcenili a nepokladali tento káblik za potrebné pribaliť. Ja som použil z Openboxu S2mini . Lenže farby cinchov nesedia a video (obraz) je červený. Zvuk ide tuším zase cez žltý a brumí. Presné zapojenie 3,5konektora na doske Eniboxu som zatial nenašiel. Možno ho niekto objaví a dá sem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: rca
PříspěvekOdeslal: 17.Září 2017 - 16:32 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 08.Červenec 2011 - 5:34
Příspěvky: 99
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
sice staré téma, ale kdyby náhodou někdo ještě potřeboval, někdy je potřeba vyzkoušet všechny barvy (na kabelu) strčit do žlutého v TV, měl jsem několik kabelů a snad na každém je to jinak zapojené (dodané k různým boxům)

_________________
HD Box FS9200, HD Box FS7110, HD Box FS7119, HD Box FS-Enibox, Edision Argus Mini IP, Opticum 9600TS


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 18 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk